tiistai 4. joulukuuta 2012

Pakkasjuoksu

Just kun olin viikko sitten suunnitellut postausta siitä, kuinka kiva lenkkisyksy on ollut, kun plussakelit on jatkuneet niin pitkälle lähes talvikuukausille, niin sitten pamahti lunta taivaan täydeltä ja päälle saatiin ainakin tänne Etelään kympin pakkaset... Noh, oli jo aikakin, kun joulukuu vaihtui, heh.

Eilen kävin tämän talvikauden ekan lenkin kunnon pakkasessa ja lumessa, ja pukeutumista piti todenteolla miettiä mittarin näyttäessä -11C ulos lähtiessäni. Päälle valitsin kerrospukeutumista, ja tältä näytin hississä, kun lähdin kohti lenkkipolkuja...

Ja tältä, kun tulin takaisin... 


Eli naama ja korvat ja niskat alkoivat vähän jäätyä, joten nostin sitten puffin kivasti tuonne niskalle ja kaulalle. Kiva, kun en huomannut, että se taittuu väärinpäin, mutta nooooh, mitäs pienistä ;) Buff on kyllä todella kätevä huivi, suositellen kaikille! Se on äly hyvää materiaalia, ja käy hyvin myös suun eteen kovemmilla pakkasilla. Tosin kauhean kovilla pakkasilla en meinaa edes juosta, joku -15 on raja, ja sitten se ei ole enää kivaa, jos ei pysty hengittämään. Eilen kyllä oli kiva lenkki-ilma, ja lämpötilakin vähän lauhtui loppua kohden. Eilen tuli taivallettua reipas 13km, joten otin kivasti takaisin sitä sunnuntailta jäänyttä lenkkiä! Pikkuhiljaa tarttis alkaa nostaa viikottaista lenkkiä sinne 15km:n päälle... 


Takin alla mulla oli paksu juoksupaita sekä kaikkein alimpana kerrastopaita. Yläpäästä oli tosi sopiva, olla, mutta jaloista kävi vähän viileäksi, vaikka oli kerrasto ja tuollaiset ohuet juoksuhousut (tuularimaiset). Tarvitsisin ehdottomasti hiihtohousut, tai paksut talvitrikoot.. kumpia suosittelette? :)

Ostin sunnuntaina stadiumista -50%:lla setin, jossa oli tekniset hanskat ja pipo, merkki on SOC. Tosi hyvät olleet käytössä, ja maksoivat yhteensä 9,90€ eli ei paha. Nyt kannattaa kaupoista tehdä löytöjä!


Jaloissa mulla oli mun uudet Asics Arctic kengät ilman nastoja. Voisin tehdä ihan kokonaan postauksen  näistä kengistä, mutta todettakoon, että pito on hyvä (vaikka se ei mulle koskaan ole ollut ongelma), ja toi goretex-kalvo kyllä pitää lämmön jaloissa. Mullakaan ei ollut kuin ohut juoksusukka jalassa, ja varpaat oli tosi lämpimät lenkin jälkeen!




Mutta kaiken kaikkiaan oli kyllä ihana käydä taas vähän pidemmällä lenkillä, ja huomasin kyllä, että en pelkää pakkasta! Juokseminen on vaan ihanaa! Tänään treeninä oli vuorossa lenkkeilyä ja sählyä, joka olikin vuoden viimeinen... ensi viikolla ajattelin hyödyntää tiistain käymällä pitkästä aikaa jumpissa, joissa en ole aikoihin käynyt!

Nyt arvon, jaksanko huomenna spinningiin vai en. Hmmm. Kyllä mä taidan kallistua, että jaksan. Eli ei kun treenikassia pakkaamaan kuntoon aamuksi. :)

8 kommenttia:

  1. Ite kävin viime lauantaina samanlaisessa pakkasessa juoksemassa ja mulle tuli ihan tajuton hiki :'D Ei tullut kylmä yhtään, mutta reidet kyl muistutti väriltään possun pinkkejä vaikka oli pitkikset juoksuhousujen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eikö sitten reidet saaneet vähän kylmää? Mulla oli vähän läikykkäät reidet, ja ei siis häiritsevästi palellut juostessa, mutta ehdottomasti paksummat toiset housut tarvitsen! Noi mun tuuli housut on varmaan ohuemmat kuin trikoot, että ehkä trikoot ens kerralla päälle! Yläkroppa oli ihan jees, mitä nyt viima kävi välillä naamaan!

      Poista
    2. Joo, kyllähän ne sai mut ei juostessa tuntunut :P Pitäis varmaan hankkia kerrasto pitkikset!

      Poista
  2. Superia, reipas Hanna! :)

    Mie oon toistaiseksi juossut talvijuoksut matolla, joo oon lälly! Ois kyllä mukava testata tuota ulkojuoksuakin, mutta tartteis ensin hommata sopivat varusteet siihen. Siis vaatteet ja kengät. Ja se tietäis taas rahanmenoa... Miten pahasti muuten tuo pakkasilma käy yleensäkin henkeen ja vaikuttaako se juoksuvauhtiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hee, en nyt niin reipas ole ollut, kun tänään jätin suosiolla spinningin välistä! Mutta joo, mä en tykkää juosta matolla ollenkaan, joten juoksen kyllä ilomielin ulkona, kunhan tarkenen. Itellä ei ota pahasti henkeen tuo pakkanen, korkeassa kyllä huomaa että syke on tavallista vähän kohommalla. Vauhtiin se voi vaikuttaa hieman kankeutena loppua kohden ainakin pk-lenkeillä, ja vk-lenkkejä en kauheesti oo pakkasella juossut.. luulisin, että voi hidastaa kans. Mutta ei kai niin merkittävästi ;)

      Poista
  3. mulla on kans tollainen buffi! en vaan tiennyt sen nimeä :D itse oon käyttäny lasketellessa, mut tietty voisi tarvittaessa ottaa sen lenkkivarusteeksikin sikäli jos vielä talvella juoksee :)

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)