torstai 31. tammikuuta 2013

Tuplatreeni: Juoksu + uinti

Jihaa!! Olen iloinen!! Eilen oli super treenipäivä! Olin ihan tosi, tosi väsynyt työpäivän jälkeen (meillä on vähän kiirettä töissä ja saa sykkiä ihan urakalla.. päivät venyy 9 tuntiin jatkuvasti). No, söin hyvän makaronijauhelihamössö tankkauksen ja vaihdoin pari sanaa Tansaniassa tällä hetkellä asuvan serkkuni (/hyvän ystäväni) kanssa. Piristyin kummasti, joten päätin toteuttaa päivän suunnitellun treenin, eli juoksu+uinti -yhdistelmän.



Ulkona oli todella talvinen keli, kun lunta oli satanut koko päivän ja edelleen satoi, kun vedin lenkkarit jalkaan ja lähdin ulos. Lunta tuli vaakasuorassa! ..teille oli paakkuuntunut raskasta nollakelin lunta parhaimmillaan nilkkoihin asti.. 20cm... huh. Juoksu kulki kaikesta huolimatta hyvin, mutta vauhti ei tietenkään ollut ihan parhainta pk-tasoa.. jos totta puhutaan, niin en ole noin hidasta pk-lenkkiä tehnyt aikoihin!!! Mut vaikka oli suht raskasta ja hidasta juokseminen, niin jalat rullas, henki rullas ja fiilis oli korkeella!! Oli niin nättiäkin ja kirkasta ja valkoista joka puolella! Kyllä suomen talvi on sitten nätti (paitsi tänä aamuna, kun nolla oli muuttunut plussaksi, ja vettä ja räntää on joka puolella.. buuu!). Juoksin (lue: hölkkäsin) joku 55 minuuttia ja päätin lenkin uimahallille, jossa Kimmo olikin mua sitten vastassa (hän tuli autolla). Mentiin yhdessä uimaan ihan viime tipassa ennen uimahallin kassan sulkeutumista!


Ehdittiin uida 35 minuuttia, joten sinänsä treeni ei kokonaiskestoltaan ollut kuin 1,5 tuntia, mutta tyytyväinen olen sen sisältöön. Juoksu + uinti -treeni on ehkä mun ensimmäinen kaksijakoinen kestävyystreeni. Uinti meni tosi hyvin lenkin jälkeenkin, ja jaksoin uida koko ajan vapaata. Mulla on ehkä sellainen rentous löytynyt uintiin, eli en väsy niin helposti! Iso jeee! Haaveet triathlonista tulee koko ajan lähemmäksi.. ja voi kuinka mä tykkäsin tästä yhteistreenistä, ja voi kuinka mä pidän uimisesta!! Uimahalleja kohtaan mulla on pientä kammoa, mutta kun pääsee altaaseen, unohtuu kaikki murheet. Tätä täytyy tehdä jatkossakin! Mulle jäi olo, että olisin voinut hyvin uida vielä toiset mokomat 35 minuuttia!

Kaiken kaikkiaan siis jäi erittäin positiivinen kuva tästä treenistä, ja pitää ehdottomasti jatkaa näitä. Uinti pitää ottaa enemmän mukaan ohjelmaan, koska se on kivaa ja monipuolista liikuntaa, ja sen jälkeen on huippuhyvä olo, aina! Ja eilen sain kerrankin minä ohitella hitaampiakin välillä, eikä aina toistepäin.. ja ei, en ollut mummojen radalla ;)

Mutta nyt olen lähdössä joogaamaan! Jei. Sitä ennen teen pienin treenin salin puolella.. mietin vielä, onko se juoksua matolla vai lihaskuntoa... päätän sen kävelymatkalla salille. Huomenna on lepopäivä! :D

Mukavaa treenitorstaita kaikille! Tykkäättekö te käydä uimassa? Teettekö paljon yhdistelmätreenejä?

10 kommenttia:

  1. ite tykkään uinnista ja oon ajatellut ottaa sitä enemmän treeniohjelmaan mukaan, ku juoksu on nyt pois pelistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, uinti on kyllä hyvää peruskestävyystreeniä, ja vaihtelua juoksulle, ja paljon nivelystävällisempi lajikin! :)

      Poista
  2. Wautsi wow, kun itse mietin minkälainen lumimyrsky siellä oli eilen, niin kymmenen pistettä sulle :D Pelkästään siitä, että uskalsit ulos tuossa säässä! Ja vielä uinnit päälle, jei! Jännää nuo sun triathlonsuunnitelmat, mun vanha koutsi oli triathlonisti/teräsmieskisaaja, joten vähän tosta touhusta on saanut makua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihaa! Kiitos kannustuksesta! :D Ihme, miten yhdessä yössä kaunis ja rajukin talvinen ilma voi muuttua loskakeliksi. Yhh. :/ Liukkaita odotellessa... Ooo, vähän hyvä että sulla on jotain tietämystä triathlonista lähipiirin kautta. Itellä ei ole oikein ollenkaan, mutta saa nähä mitä kesä tuo tullessaan ;)

      Poista
  3. Oi miten reipasta! :) Itsekin tykkään uimisesta tosi paljon, joskaan en ole nyt vähään aikaan uimahalliin päässyt, kun muuton jälkeen tuttu uimahalli jäi turhan kauas, enkä ole uskaltautunut tutustumaan tuohon lähihalliin. Mullakin on hieman uimahallikammo ;) Ja uimisen jälkeen on muuten aina ihan ekstrakovanälkä ;) Mutta tästä postauksesta innostuneena taidankin käydä helmikuun aikana kastelemassa varpaani tuohon lähihallin altaaseen - jospa se alkuvuoden ruuhka olisi jo vähän helpottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan tosi kiva, jos tää innosti sua mennä kokeilemaan taas uintia! Mullakin viime keväänä vaihtui tuttu ja remntoitu uimahalli nykyiseen kämäseen uimahalliin, joten kyllä oli kynnys mennä kokeilemaan. No, tuollakin on ensi kesänä näköjään remotti tiedossa, eli jee! Uinnin jälkeen on kyllä kumman janoinen ja nälkäinen olo xD Mutta fiilis on ihan huippu.. ehottomasti meen ens viikollakin uimaan!

      Poista
  4. Siis uiminen sinänsä on ihan ok mutta uimahallit on mielestäni aika p-stä. Tosin en ole myöskään mikään sali-ihminen. Ehkä minussa asuu pieni klaustrofoobikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ite oon huomannut saman fiiliksen! Tosin nykyään viihdyn kyllä tosi hyvin mun ykkössalilla, ja se ei ahdista ollenkaan.. mutta jotkut kuntosalit ja etenkin uimahallit on ahdistavia!! :/

      Poista
  5. Se että jaksaa uida yli tunnin jälkeen vielä lisää kertoo sinun tapauksessasi vain laaduttomasta ja hitaasta treenistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoin, että uin 35 minuuttia, ja tuntui, kuinka olisin jaksanut uida vielä toiset mokomat, en siis uinut yli tuntia!!

      Hmm, ehkä joo, treenini on laadutonta ja hidasta, mutta miksi aina pitäisi vetästä itseään piippuun? Treenaan kuitenkin kestävyyttä, jota hidas peruskuntotreeni kehittää eniten ja sitäpaitsi, aina ääripäässä vedetyt treenit kuluttavat kehoa, ja palautuminen on hidasta.

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)