tiistai 29. tammikuuta 2013

Tämä piti olla SE PÄIVÄ...

..kun kehun tehneeni ensimmäisen todella hyödyllisen tuplatreenin. Mutta mä en saakaan sanoa sitä, kiitos uimahallin, joka oli niin täynnä, että naisten avaimia ei ollut enää ollenkaan. En sitten päässyt uimaan.. onneksi olin suorittanut sitä ennen toisen treenin, koska muuten olisin ollut todella kiukkuinen. Nyt olin vain pettynyt, että en saanut haluamani tuplatreeniä...

Mä olin siis käynyt ennen tuonne uimahallille menoa SATSilla Spinningissä, joten mun piti suorittaa spinning+uinti -combo. Se olisi ollut ensimmäinen testi kestävyyspuolen tuplatreenistä. Mulla siis kaikki aiemmat tuplatreenit ovat aerobinen + lihaskunto -treeniä, joten tämä olisi ollut ensimmäinen treeni, jossa olisin thdistänyt kahta kestävyyslajia. Esimerkiksi keväällä aijon alkaa suorittaa pyöräily+juoksu -yhteistreenejä. :) No, nyt jäi tämä tekemättä, ja toivon todella, että saan huomenna kertoa, miten juoksu + uinti -treeni sujui.. aijon meinaan huomenna mennä yrittämään uudestaan uimahallille. Tällä kertaa eri aikaa, eli uinti olisi tarkoitus tehdä vasta klo 20, jolloin epäilen, ettei uimahallilla ole enää niin paljon ihmisiä. Saa nähdä kuinka käy ;)

Koska en voi kertoa, miten selviydyin combosta, kerron, miten mun Spinning-tunti meni. Kyseessä oli siis CyclingInterval tunti, jonka ohjasi Lauri, joka on ihan huippuohjaaja! Hän saa kyllä mut aina antamaan ihan kaikkeni pyörän selässä, ja varmasti jokainen siellä tunnilla tekee päivän parhaansa! Tunti koostuu kolmesta osasta: valmisteleva osuus, työosuus ja verryttelyosuus. Työosuudella on neljä 4-5 minuutin settiä, jotka vedetään täysillä, ja sitten aina lasketaan tuntemuksia alas. Vaikka en yleensä puhukaan sykkeistä, laitan nyt mun Garminin antaman sykekäppyrän tähän:



Siitä näkee, kuinka hyvin toi treeni on mennyt niinkuin pitikin. Sykkeet nousee, ja sykkeet laskee tosi kivasti myös alas siinä välissä. Toi kolmas työosuus oli rankka.. siinä mentiin neljä kertaa tällainen setti: 30s ylhäältä "järkevän" vastuksen kanssa tempoon ja sitten 30 sekuntia alhaalta, jyrkällä vastuksella ylitempoon. HUH, Se oli rankka!!! Muutenkin tunnin jälkeen oli euforinen olo.. mutta silti uskon, että olisin jaksanut vielä uintia päälle. No, joku toinen kerta sitten! On toi spinning vain kivaa... vaikka kuinka sanotaan, että juoksijoiden pitäisi tehdä intervallit juosten, niin mä tykkään kyllä noista KOVISTA spinningtunneista, ja saan itsestäni tosi hyvin irti! :)

Miten muut juoksijat, teettekö syketreenit juosten vai jotenkin muuten, kuten jumppaamalla tai spinningillä?

Lisäksi ihana Freya antoi minulle blogitunnustuksen, jonka tähän nappaan!


Tunnustus tulee antaa blogille, jolla on alle 200 lukijaa, ja josta pitää. Minä annan tällä kertaa tunnustuksen Heidille, Sannalle ja Jussille, joiden blogeja olen alkanut lukea tässä hiljattain. Kaikkien blogit ovat todella hyviä ja aitoja, juuri sellaisia, joista minä pidän! Kiiiitos upeista blogeista! :)

Lisäksi On the Go -blogin Heidi haastoi minut tähän kiertävään haasteeseen, ja päätän vielä vastata hänen kysymyksiinsä. Kiitos, kaikki huomio on aina tervetullutta. :)

1. Mika saa sinut liikkumaan?
Kokonaisvaltainen hyvä olo :)

2. Ja mika jaamaan sohvalle? 
No, muu tekeminen, yleinen väsymys, palauttelu, sairaana oleminen...

3. Paras treenimuoto? 
Juokseminen <3

4. Treenaatko mieluummin sisalla vai ulkona? 
Ulkona ehdottomasti! Siksi juoksu onkin niin parasta ;)

5. Noudatatko erikoisruokavaliota? 
En.. mun mielestä kultainen keskitie on paras ja sopii mulle!

6. Lempi ruoka? 
Hmm.. kanasalaatti, sienikastike, tortillat ja hyvä kala. Sekä mieheni tekemä vihreäcurrybroileri ;) Mä tykkään tosi paljon monipuolisesta ruuasta!

7. Miten maarittelet hyvinvoinnin? 
Että henkinen ja fyysinen hyvinvointi on tasapainossa, ja elää hetkessä nauttien siitä!

Mika saa sinut voimaan hyvin? 
Liikunta, arkirutiinit ja läheiset ihmiset. Se ettei tarvitse jännittää mitään....

8. Paras tapa rentoutua?
Hyvä ruoka ja juoma, mahdollisesti hyvä seura, sauna, hyvän olon tunne liikunnasta ja hyvät yöunet!

9. "Hulluin/vaarallisin" urheilumuistosi? 
Hmmm.. ei tule mieleen mitään kovin vaarallista. Ehkä silloin kuin pelasin salibandya, joukkuekaverimme ajettiin yli laidan ja hän löi pään kentän vieressä olevaan betoniseinään ja sai aivotärähdyksen ja kuljetettiin sairaalaan. Se oli ulkopuolisena tosi pelottavaa! :(

10. Tavoitteesi talle vuodelle? 
Liikunnallinen tavoitteeni on triathlonin kokeileminen ja Tukholman läpijuoksu. ;) Lisäksi tahtoisin parantaa hyvinvointiani :)

11. Mista saat inspiraation?
Liikuntaan? Vai mihin? No, olen fiilis-ihminen ja tunteet saavat minut aina innostumaan! :)

9 kommenttia:

  1. Kiitos tunnustuksesta!:) Toivottavasti pääset tänään toteuttamaan eilen väliin jääneen yhdistelmäharjoituksen :) Yhdistelmäharjoitukset on kyllä ehdottomia triathlonia ajatellen ja ne on mukavaa vaihtelua treeniin ihan kelle tahansa. Itsellä oli eilen juoksu+uinti ja tänään ois ohjelmassa juoksu+spinning.:) Hyviä reenejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toivotaan niin! Juuri tuota monipuolisuutta haen, että vaikka ensimmäinen tähtäin onkin Tukholman maraton, toivoisin silti, etten kyllästy pelkkään juoksuun, ja kaikki yhdistelmäharjoitukset ovat sitten lisäksi plussaa jatkoa ajatellen ;) Kiitos, ja hyviä treenejä sulle myös!

      Poista
  2. Tän postauksen jälkeen päätin jäädä tekemään kotipunttitreenin. Ajatus täyteen tupatusta uimahallin salista ja parkkipaikan vaikeuden saamisesta sai ahistamaan. Päätinpä siis kerrankin ahertaa kotona, ja tulipa tehtyä tiukka treeni! Siitä ajattelin myöhemmin kertoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..ja ainiin ne intervallit. Plaaah! Mitenhän saisin itseni niihin motivoitua? PAKKO, jos meinaa pärjätä ;)

      Poista
    2. Haaa, joo, uimahallit on vähän ahistavia paikkoja, mikä on ikävää, koska tykkään uimisesta. :/ Jee, kerro ihmeessä sun kotitreenistä! :) ..no, ei intervellja oo pakko tehdä, mutta toisaalta ne on ihan kivojakin.. ja toi spinning on rakkautta. <3

      Poista
  3. Heippa Hanna!
    Vasta äsken löysin tieni blogiisi tuolta Jupekin blogin kautta. Ja tännepä aion palata jatkossakin lukemaan kuulumisia :)

    Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mahtavaa kun tulit vierailulle ja että jäät seuraamaankin! :) Kiva kuulla!
      Tulen vastavierailulle sinun blogiisi! Hyviä treenejä sinullekin!

      Poista
  4. Vaikka en itseäni voi vielä juoksijaksi tituleeratakaan, niin kommentoin silti :) Intervalspinning on kyllä kivaa ja superraskasta - huh! Sykemittari auttaa kovasti, sillä silloin pystyy seuraamaan, että syke todellakin laskee intervallien välillä riittävän matalalle. Itselläni kun on joskus hieman taipumusta vetää himppusen liian kovaa ;) Sulla on kyllä hienosti kulkenut syke oikeita reittejä treenin aikana! Minkälainen sykemittari muuten tallentaa tuollaista hienoa käyrää? Omani ei taida taipua moiseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas hurahdin tuohon spinningiin :) Se on vaan ihan mahtavaa, ja saa jotenkin tosi hyvin itsestään kaiken irti! ;) Mulla on käytössä nykyään toi Garmin 210 mittari, josta voi netin kautta siirtää usb:llä kaikki treenit nettiin garmin connectiin, ja siellä voi sitten analysoida treenejä tarkemmin! Tosi kätsyä ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)