sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Onnellisen haikeat fiilikset - Keventely alkaa

Nyt on sitten isketty tämä viimeinen "kova" juoksuviikko kasaan, ja kaikki meni oikein hyvin, ja oikeastaan sain kuntosalitreeniä lukuunottamatta kaikki hyvin sovitettua ohjelmaan! Tänään oli tarkoitus käydä kuntosalilla, mutta ei sitten malttanut mieli, kun aurinko paistoi taivaalta, joten sisätreeni ei houkuttanut! No, ei sen niin väliä, kyllä mä vielä kuntosalille ehdin, ja varmaan löytyy siihenkin taas kipinää eri tavalla!

Lähde: sats.fi

Loppuviikko koostui sopivasti ystävien seurasta ja treenistä. Keskiviikkona päätin pitää juoksusta tauon, koska se oli seitsemäs treenipäivä putkeen, joten annoin jaloille suht vapaan illan, ja menin vain 45 minuutin Soma-tunnille. Toki sielläkin jaloille tehdään, mutta kaikki liikkeet on niin luonnollisia liikeratoja, että vaikka tunti siinä hetkessä onkin rankka, niin koskaan ei ole paikat kipeänä seuraavana päivänä. Jännää! Torstaina juoksin reilu tunnin pk-treenin, ja juoksu kulki kivasti, kun mulla oli vesipullo mukana. Kannattaa oikeesti näillä ilmoilla ottaa se vesipullo käteen vaikka ihan tunninkin lenkeille (tai lyhyemmillekin), koska jos nestehukka tulee, ei ole kivaa eikä terveellistä. Niin. Ite olen jo aivan täysin tottunut pulloon kädessä. Toki jos juokset juomapullovyön kanssa, niin se on myös tietysti hyvä. Kunhan on kuumalla ilmalla nestettä mukana, se on pääasia.

Perjantaina oli vapaapäivä. Olin kahden rakkaan ystäväni kanssa viettämässä keskustassa leffailtaa. Ennen päivälliselle menoa kävin hakemassa Museokadulta eräästä kivasta kaupasta pari juttua, mutta tästä kerron enemmän ensi viikolla, kun pääsen korkkaamaan erään lajin kauden vain ensin... hihih. Olempas salamyhkäinen.. ketä arvaa, mitä kävin ostamassa? ;) Leffaa ennen käytiin syömässä tyttöjen kanssa, sitten haettiin leffanameja ja suunnattiin katsomaan uutta The gatsby -leffaa, josta mä pidin kyllä aivan! Voin suositella! Ihana romanttinen draama!

Lauantaina Kimmo heitti mut aamupäivällä ystävän luokse, josta sitten lähdettiin juoksemaan. Päätettiin tällä kertaa juosta keskustaan, josta kumpikin pääsis sitten junalla kotiin. Kiva tällainen idea, että saa taas alle hyviä, uusia lenkkimaisemia! Mekin asutaan sen verran eri puolella, että yleensä lenkit tulee heitettyä jomman kumman maisemissa. Tää oli kivaa vaihtelua! 20km tuli juostua ensin vantaanjokea pitkin, sitten Arabian rantaa ja sieltä Kaisaniemeen ja HCR:sta tuttuja reittejä eli Töölönlahtea kiertäen Pasilaan, josta molemmat pääsi kivasti omalla junalla kotiin!

Vähän eksyttiin tuolla ennen Flow-festareiden maisemia, kun ei päästykään läpi siitä, mistä ajateltiin.. eikun takaisin!

Tämä olikin sitten viimeinen pitkis ennen Tukholmaa... on jotenkin hyvä fiilis. Pitkikset ja lenkit muutenkin on sujuneet ongelmitta, niinkuin on alussa jo suunnitellut, ja vauhdit ovat yleisesti olleet nousutasolla ja myös lenkkien sisällä vauhdit ovat olleet nousujohteiset. Silti on samalla vähän haikea olo, koska tässä vaiheessa päätyö on tehty, ja mä jotenkin nautin noista treeneistä. Nyt alkaa keventely, ei enää samanlaisia treeniviikkoja.. miten mä pärjään? Onneksi vielä ens viikolla saa treenata noin 50% normaalista treenimäärästä, tosin tehoa pitää pudottaa. Enköhän mä pärjää... nyt pitää vaan luottaa siihen alkuvuoden aikana rakennettuun kuntoon! Huh.

Tänään kävin vielä fiilistelylenkillä, sillä päätin tehdä nopean, muutoin kevyen lenkin, mutta lisäsin väliin 3 x 3min vedot. Nämä vedot menivät rennon kovaa (4.49, 4.48, 4.51 -min/km vauhdeilla), ja muutoin sitten fiilistelin auringon lämpöä. Lenkille tuli mittaa 6,5 km, tarkoitus oli juosta vähän pidempään, mutta vatsavaivat yllätti kesken lenkkiä. Onneksi mies oli koulullaan, ja pääsin veskiin, heh. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä pääsin tekemään sen, miksi tuonne miehen luokse koulullensa juoksin.. meinaan mä pääsin lenkin jälkeen pulahtamaan mereeeeen! Huippua!!


Toi fiilis, kun hyppää mereen hikisen lenkin jälkeen, on ihan uskomaton! Tämä on kesä se!

Mitenkä teidän viikonloppu on mennyt? Seuraavaksi alan kirjoittelemaan mietteitä tulevasta koitoksesta, palauttelujaksosta ja muusta... onko teillä jotakin kysyttävää kokemuksistani koskien viimeisiä viikkoja ennen maratonia, valmistautumista yms? Nyt saa kuulua! 

10 kommenttia:

  1. Tsemiä hei sitten kisaan!
    Oi, mä en oo vielä uskaltautunut lenkin jälkeen uinnille...eilen oli lähellä, mutta ranta oli täynnä teinejä niin en sitten kehdannut alusvaatteisillani mennä hyppimään järveen. Pian se talviturkki on kyllä heitettävä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos, Ninni! :)

      Juu, mä oon jo kauan haaveillut, että pääsen menemään! Mulla vaan ei ole niin lähellä nykyisin tuota rantaa, että pystyis ilman kikkailuja menemään! Nyt mies oli sopivasti tuolla uimapaikan lähellä autolla, niin päätimpä juosta sinne, ja pulahtaa mereen! ;)

      Toivottavasti säkin saat kohta talviturkin jätettyä järveen!

      Poista
  2. Hanna, mä todellakin kaipaan sun apua, voitko laitta esille mitä ajot tehdä tulevina viikkona treenirintamalla?
    Olen itse vähän hukassa.

    Tosi hyvä treeniviikko on sulla takana :) Ja vitsi, vähän oot kova mimmi kun uskalsit mennä kylmään mereen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi, juu, mä voisin huomenna kirjoittaa sellaisen postauksen, missä kerron näistä 12 päivän treeneistä! Nyt on vaan selvää, että en tee yli 1h treenejä, ja pidän varmaan 2-3 täyttä lepopäivää ensi viikolla!

      Kiiitos! Hih, meri oli yllättävän lämmin! Oli kyllä virkistävä pulahdus! ;)

      Poista
  3. Huiii, eikös tuo vesi oo vielä ihan epäinhimillisen kylmää? Mutta tuo siun ilme on kyllä niin aurinkoinen, niin leveä, onnellinen hymy, että tulee itsellekin hyvä mieli! <3

    Oot sie kyllä kova juoksumimmi, maltahan nyt kuitenkin tosiaan rauhassa kevennellä ja palautella. Kohtahan se Tukholma jo häämöttää! Vitsit, että mie täällä sitten jännityksellä tsemppaan sinua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eheeeei, vesi oli yllättävän lämmintä! Ei tullut yhtään kylmä, vaikkei ollut saunamahdollisuuttakaan näin talviturkin heittohetkellä käytössä! :) Jep, tosta ilmeestä varmaan välittyy, kuinka paljon mä rakastan merta ja siellä pulahtamista! <3

      Ihanaa, kiitos paljon tuesta! Mahtavaa, miten jaksat tsempata! Ja joo, 12 päivää, huhhuh... jännittäää!

      Poista
  4. mun villi veikkaus lajivaltaukseksi on suunnistus?! menikö edes oikeaan suuntaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiiiikast hyvä arvaus ;) Tällä viikolla pitäisi aloittaa tuokin kausi :D

      Poista
  5. Tsempit Tukholmaan! Toivottavasti saatte tänä vuonna paremmat kelit kuin vuosi sitten. Olin itse juoksemassa silloin, enkä vieläkään ole lämmennyt sen jäjiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos :) Uskon kyllä todella, että vieläkään ette oo lämmennyt! Mä juoksin syksyllä maratonin vesisateessa, ja sekään ei kivaa ollut, voin kuvitella, että se viime vuoden Tukholma sää on ollut aivan hanurista!!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)