torstai 25. heinäkuuta 2013

Malminkartanonhuippu valloitettu!

Monesta blogista olen lukenut porrastreeneistä, ja pikkuhiljaa motivaatio niihin on syntynyt itsellenekin. Mähän en juuri porrastreeniä ole harrastanut sitten aktiivisten salibandyaikojen, jolloin portaita pitkin juostiin kesätreeneissä. Portaita pitkin mentiin joko eritavoin juosten tai hyppien - kamalampana treeninä muistan, kun menimme paikalliset portaat 50 kertaa ylös-alas! Huh, siinä jalat oli hapoilla ja kilpailtiin joukkuetovereiden kanssa, kenellä jalat tärisivät eniten...

Nyt, noin 7-8 vuotta myöhemmin ajattelin voittaa porraspelkoni, ja ainakin lähteä katsastamaan kuuluisat Malminkartanon mäen portaat, joissa Wikipedian mukaan on 426 askelmaa ja kyseessä oleva Malminkartanonhuippu on Helsingin korkein paikka. Hölkkäsin sinne paikalle meiltä noin nelisen kilsaa, ja Kimmo polki vieressä, kun pyysin hänet henkiseksi tueksi. Kun saavuimme paikalle, ei portaat näyttäneet niin pitkiltä, tosin huippua ei näkynyt.


Päätin sitten reippaana tyttönä lähteä tarpomaan juoksuaskelin noita portaita, jokatoiselle askeleelle astuen. Ekalle tasanteelle meni hyvin, mutta sitten portaat jyrkkenivät kovin, ja astuin suosiolla jokaiselle portaalle. Kova alkuspurtti kostautui ja hengitys tiheni, syke nousi ja reidet otti koville!! Hah - tässäkö mun kovan juoksemisen lopputulos on? Tuntuu pahalta nousta portaita... huhhuh, miten sitä nuorena oli muka niin tikissä, eikä ollut pahemmin ongelmia porrastreeneissä?! Loppupätkä meni taas hyvin, ja lopulta saavutin huipun! Maisema oli hieno! Hetken siinä tasasin hengitystä, ja lähdinkin sitten juoksemaan alas kävelevää Kimmoa vastaan! Ja puolesta välistä kirmasin takas huipulle!


Alasmennessä vielä juoksin alhaalta noin puoleen väliin, ja tulin takaisin. Jalat oli hetken raskaat, mutta kun lähdin hölkkäilemään kotiinpäin, palautuivat ne hyvin. Oikeastaan, jäi vähän kipinää tuohon porrasjuoksuun, ja päätinkin, että joku kerta lähden tekemään oikein suunnitellun treenin tuonne. Onko jollain suositella hyvää porrastreeniä mulle?

Juoksin Kimmo vierelläni polkien kotimme lähellä olevalle kaupalle, ja ostimme jätskit. Oivoi, miten hyvältä se tuutti maistuikan kivan hikoilun jälkeen! Olin oikein "tosijuoksija", kun heti on jätski kourassa lenkin jälkeen! Mutta oivoi, kesä, mikä ihana tekosyy! ;)



Tarkkasilmäisimmät muuten huomaavat jaloissani jotain uutta... hih, jotain, mitä tilasin Saksasta itselleni. Rakkautta. Tosin, yritän olla säästeliäs niitä kohtaan vielä.

Teettekö te porrastreeniä joskus? Vai onko mäkitreenit parempia? Vai tykkäätkö vain juosta tasaisia lenkkejä? 

Kyllä sitä ruutia saa jalkoihin muualtakin kuin salin kyykkypaikalta!! Huh, olen jo innoissani - koskakohan sitä pääsisi kunnon porrastreenin tekemään!?!?!

Ja ainiin, jollain alkaa huomenna loma!! JIPPIJAJEEEE!!

14 kommenttia:

  1. Maltsun portaat on tutut ko tässä lähellä asustan :) Tykkään! Huomenna ajattelin herätellä koipia taas reenin puitteissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ojj, sulla on ainakin motivoiva treenipaikka lähellä!! Tosin, en mäkään näköjään kovin kaukana asu.. heh! Nyt vasta tajusin tsekata noi portaat, kun oon muuten mrnnyt ihan silmät kiinni ja "kammoksunut" kyseistä treenimuotoa! :D

      Hyvää treeniä!! :)

      Poista
  2. Nuorempana porrastreenejä tuli tehtyä harva se viikko. Juostiin esim. vesitornin rappuja ylös uudestaan ja uudestaan, niin pitkään että pää oli pyörällä :D Nyt alkaa edellisestä kerrasta olla aikaa se kymmenkunta vuotta, joten pitäis varmaan ottaa itseään niskasta kiinni ja lähteä kokeilemaan.. :) Mukavaltahan tuo ainakin sun postauksen perusteella vaikutti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sulla alkaa olla sitten sama tilanne portaiden kanssa kuin mullakin... heh, mut eikun tekemään tehokasta jalkatreeniä!! Mäkin aion vielä palata ihan kunnon treenin muodossa!!

      Kivaahan toi olikin, ainakin nyt, kun nousuja ei kertynyt enempää ;) Toista voi olla sitten seuraavalla kerralla xD

      Poista
  3. Hei, hienosti vedetty ja vielä juosten! Varmasti on tuntunut jaloissa. Ja minäkin heti bongasin nuo Asicsit, itsellä on samanlaiset ja en ole ottanut niitä edes vielä kunnolla käyttöön. Mietin tosin iltasella oman lenkkini jälkeen, että voisin hyvin vaihtaa kenkiä, kun keksin laittaa laiskuuteni nykyisten Adidaksien piikkiin, heh. Eli ne Gel DS Trainerit voisivat tuoda uutta puhtia ja rullaavuutta juoksuun. Ja jädehän kuuluu kesään, etenkin kuumaan päivään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whii, mä en malttanut olla laittamatta noita uusia (tosin viime kevään malleja), kevyempiä DS Trainereita jalkaani!! :D Ne on niin herkut!! Mutta maltillisesti niitä pitäisi käyttää... koska niiden aika on vasta ensi kesänä.. tosin ajattelin sisäänajaa ne jo nyt syksyn tapahtumakengiksi! ;)

      Jep, jädeee <3

      Poista
  4. Go Hanna! :) minullakin on nyt ne yhdet porrastreenit tehtynä, mutta portaitahan oli vain vaivaiset 134 ;) Pitänee käydä valloittamassa Malminkartano joku päivä, mutta sun kanssa en kyllä uskaltaisi lähteä kisailemaan ;) ps. Terkut Islannista, ja ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Tiinuska <3 Me mennään ehottomasti yhessä tekee porrastreeniä!! :) Ei kisailla, vaan tsemppaillaan toisiamme!

      Kiitos lomatoivotuksista, ihanaa aikaa sinne Islantiin!! :) Tulehan sitten kotona postaamaan, ikävä sun juttujas!

      Poista
  5. Mun tarttis varmaan lähteä jonkun kanssa tekemään porrastreeniä :D Kuulostaa mielenkiintoselle, mutta samalla sille, että yksin ollessa lopahtaa into kesken kaiken :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuules, Pia, mennään yhessä joskus kun tuut tännepäin! ..tosin ei silloin Midnight Run -viikonloppuna ;)

      ...joo, mut onhan toikin totta, että ryhmähenki olis tässä asiassa varmaan plussaa! Itekin aikoinaan joukkueen kanssa aina jaksoi veivata niitä portaita, kun meillä oli hyvä henki ja tsemppailtiin toisiamme!

      Poista
  6. Huomasin uudet kengät! Ne on rakkautta. Itsekin ajattelin pikkuhiljaa ajaa sisään, mutta en ole malttanut. On ne niin hyvät! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii :) Noi on kyllä ihanat! Raikkaan väriset, ja ennen kaikkea nää on selkeästi kevyemmät kuin vanhat DS Trainerit! ;)

      Poista
  7. "ei portaat näyttäneet niin pitkiltä, tosin huippua ei näkynyt" Haha, ihana!

    Oon tehnyt muutamaan otteeseen porrastreenejä lähinnä tuossa oman talon portaikossa, mutta viime kerrasta on jo yli puoli vuotta aikaa. Kuvittelin talvella, että sitten kesällä on ihanaa lähteä ulos porrastreenailemaan, mutta eipä tuo jalka antanutkaan myöten enkä kyllä uskalla lähteä näin paranemisen alkumetreillä heti portaisiin hyppimään. Mutta jospa ensi kesänä sitten! :)

    Täältä löytyy jotain juttua omasta porrastreenistäni: http://isompihymy.blogspot.fi/2012/10/taydelliset-pakarat-tehostunut.html

    Palautusjätski on mahtava idea, varmasti väsyneet jalat ottivat tuon herkun kiitollisena vastaan! Jätskin positiivisia vaikutuksia ei saa koskaan aliarvioida ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ;) Mulle ei oo tullut mieleen, että sisällä rappukäytävässäkin vois tehdä porrastreeniä! Aika huippu! XD Hyvä treeni sulla ollut ;)

      Kyllä, jalat alkoivat heti palautua rasituksesta, kun kroppa sai jätskiä kehoon ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)