tiistai 11. lokakuuta 2016

Andalusian lempparit

Viime viikko tuli vietettyä auringossa, lähes 20 astetta lämpimämmässä kelissä kuin Suomessa. Aurinko helli meitä koko Espanjan, tarkemmin sanottuna Andalusian, loman ajan pilvettömältä taivaalta, joten ainakaan kelistä ja aurinkoenergiasta loman vietto ei jäänyt kiinni. Eikä oikeastaan mistään muustakaan, sillä loma pienessä Riviera del Solin kylässä Mijaksessa oli kyllä aivan huippu. Se, mitä reissusta haettiin, oli rentoutumista auringon alla höystettynä muutamilla luontoelämyksillä, ja varmasti jokainen meistä neljästä oltiin reissun jälkeen levänneitä ja onnellisia - jopa ehkä vähän auringon punertavia. Oltiin reissussa neljän hengen porukalla, kun minun ja Kimmon lisäksi mukana oli myös isäni ja hänen kumppaninsa. Majotuimme suurimpien turistirysien ulkopuolella paikallisten keskellä ja vuokra-asunnossamme oli esimerkiksi piha-alueella suuri allasalue, jota käytti kourallinen ihmisiä. Parvekkeella puolestaan paistoi iltapäivä- ja ilta-aurinko, joten auringonlaskuja katsellessa tuli syötyä illallinen jos toinenkin nauttien lasilliset viiniä ruokajuomana.

Teimme sopivasti retkiä lähiympäristöön ranta- ja allaspäivien välissä. Kuudesta kokonaisesta reissupäivästä olimme liikkeellä vuokra-autollamme kolmena, joten loma oli sopivasti aktiivinen ja passiivinen hyvässä sulassa sovussa. Reissukohteitamme olivat muun muassa luonnonpuistot ja vaellukset, Gibraltar sekä vanha Rondan kaupunki. Nähtävää Andalusiassa olisi vaikka muille jakaa, muun muassa Sierra Nevadan vuoristo, Alhambran palatsi, lukemattomat luonnonpuistot ja viinitilat - kilometrien mittaisia hiekkarantoja unohtamatta. Tässä riipaisu meidän loman parhaisiin paloihin:

Huikea ja rauhallinen asunto keskellä paikallisia




Lukuisat maukkaat itsekokatut illalliset parvekkeella ilta-auringossa nauttien






Kilometrien mittaiset rannat, hiekan lämpö sekä suolainen ja todella aaltoinen merivesi



El Torcalin luonnonpuisto, jonka reilu kolmen kilometrien mittainen kävelykierros tarjosi vaihtelevia maastoja ja ympärillä koko ajan mahtavia pyöreitä kivimuodostelmia





Gibraltarin tunnelma, pelkäämättömät apinat sekä hieno tippukiviluolasto





Caminito del Reyn vaellus reitillä, joka aikanaan oli maailman vaarallisin vaellusreitti, mutta suljettiin vuonna 2000 lukuisten onnettomuuksien vuoksi. Reitti avattiin uudelleen viime vuonna, mutta nyt reitti on kyllä turvallisin, jossa olen koskaan käynyt. Teen erillisen postauksen tästä vaelluksesta vielä myöhemmin.


Rondan upean kaupungin tunnelmaa, jossa suuri rotko halkoo koko kaupungin



Kuten voitte ehkä kuvista päätellä, niin lomareissu oli todella onnistunut. Mulla ei ollut kovin suuret odotukset Andalusiaan paikkana, mutta mitä vielä - siellä on vaikka mitä. Paljon jäi jopa nähtävää!! Auto on aika hyvä menopeli vuoristoisilla teillä tai pienempiin siirtymiin rantojen lähellä. Itse aurinkorannikko on aika samanlaista turistirysää kuin monet muut vastaavat paikat, mutta ympäristössä on vaikka ja mitä. Nyt on levännyt ja onnellinen olo, vaikka arki onkin taas astunut kuvioihin!

Oletko sinä käynyt samoilla huudeilla joskus? Tykkäätkö Espanjasta? Kuuluuko luonnonkohteissa vierailu sinun lomareissuihisi yleensä? :)

8 kommenttia:

  1. Aika monta vuotta onnistuin elämään ennen kuin Espanjaan tuli matkattua, mutta nyt olen menettänyt maalle sydämeni. Andalusiassa on tullut käytyä pari kertaa, ja nähtävää siellä tosiaan riittää. Oi kun taas pääsisi reissuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, ihana kuulla! Andalusia yllätti jopa positiivisesti minut. :)! Voisin hyvin lähteä uudestaankin! :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta lomalta :)
    Minulta on vielä Espanja kokematta, mutta luontokohteille noin muuten annan ison peukun! Olemme tammikuulla lähdössä 3krt Madeiralle vaeltamaan levadoille ja loman lopuksi olisi tarkoitus juosta saaren pääkaupungissa, Funchalissa katu-maraton. Ei malttais odottaa...
    Mutta sitä ennen ohjelmassa kotimaassa eka polkujuoksu tapahtuma nyt lauantaina, jiihaa, viimeinkin pääsen kokemaan moisen :)

    Hyvää syksyä!!
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se oli :) Madeira kuulostaa aivan ihanalta. Se oli meillä vuosi sitten yksi vaihtoehto, mutta päädyimme silloin Teneriffalle. Madeiralle on ehdottomasti joskus päästävä. Kevät taitaa olla siellä parasta aikaa? :) Katumaraton siellä kuulostaa myöskin ihanalle, tsemppiä treenailuihin!

      Mitenkä sulla meni polkujuoksussa? :) HCT??

      Hyvää syksyä sinnekin :)

      Poista
  3. Aiii että ihanaa Espanjan aurinkoa! Tykkään Espanjasta, olen käynyt siellä monta kertaa. Ja tahdon pian uudestaan! Sierra Nevadan vuoristot houkuttelisivat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espanjan auringon alla on hyvä olla <3 Mulle tää oli toka kerta manner-Espanjassa (Barcelona edellinen), ja on kyllä ihana maa, vaikka kulttuuriin on aina hieman totuttelemista! Sierra Nevada olis ehdottomasti ollut mun ja Kimmon listoilla, jos olisimme olleet liikkeellä kaksin. :) Nyt mietittiin kohteita siten, että koko matkapoppoo pystyi lähtemään yhdessä niitä tutkimaan ;)

      Poista
  4. Hei kaimaseni, kiitos vinkeistä! Arvaapa mihin me suunnataan marraskuuksi ;) Ronda ja tuo vaellusreitti ainakin nähtävä ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, Malagaan tai johonkin? ;) Olis kiva kuulla teidän suunnitelmista enemmän :) Caminito del Reyhin kannattaa varata lippu! Hienoja paikkoja molemmat :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)