maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mitä minä syön? - Viikon menu


Minä en ole ihan hirveän paljon puhunut omasta ruokailutottumuksesta, mutta nyt voisin muutaman sanasen sanoa, koska sopivasti lähes kuukausi sitten (hups!) sain Pialta haasteen, jossa tarkoituksena oli viikon aikana kuvailla tekemiäni ja syömiäni ruokia. Täytyy kyllä sanoa, että en muista läheskään aina kuvata ruokiani, ja sitten se, ettei läheskään aina syödä uutta ruokaa. No, mun on vaikea keskittyä viikon ajan tiettyyn juttuun, niin nyt toteutan haasteen niin, että saatte nähdä mun tavallisia ruokia, joita olen tässä parin viikon aikana kuvaillut.

Haasteen säännöt ovat tässä:

  • kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit).
  • jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu
  • 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin "Viikon vinkki"
  • kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi
  • laita postauksen otsikoksio: Haaste: viikon menu (hah, minäpä en ihan laittanut!)

Alkuinfo

Minä olen siis hyvin kaikkiruokainen, en ole kamalan tarkka siitä, mitä suuhuni laitan, ja yritän syödä monipuolisesti. Pyrin syömään hyvää kotiruokaa, joka sisältää niin hiilareita, proteiinia ja rasvaa. Missään nimessä en ikinä käytä kevyt-tuotteita (paitsi maidossa!), pyrin syömään puhdasta ja itsemaustettua, prosessoimatonta ruokaa ja saamaan riittävästi energiaa, jotta jaksan treenata.. tässä ei ole ongelmaa, mä meinaan syön PALJON!!! Rakastan ruokaa, rakastan herkkuja... voisin sanoa, että elän syödäkseni (ennemmin ainakin kuin syön elääkseni...)! Liikunnan myötä olen saanut olla aika vapaa ruokailun suhteen, varsinkin, kun en ole niin tarkka kroppani suhteen. Pääasia, että olen hyvinvoiva ja energinen... kyllä voisin olla laihempi, jos vetäisi ruoka-annokset pienemmiksi ja jättäisin herkuttelun vähemmälle, mutta c'moon, eletään vain kerran! Niin kauan, kuin homma hoituu näin, niin en jaksa olla niuhottaja!

Syön tyypillisesti 3-4 kertaa päivässä. Aina syön aamupalan (arkisin töissä), lisäksi syön aina lounaan ja päivällisen. Neljäs ateria on mahdollisesti pieni välipala tai smoothie, jonka syön joko ennen päivällistä tai iltapalaksi, riippuen siitä, koska päivän liikuntani on. Lisäksi juon paljon vettä. Töissä meillä on lähdevettä, ja sitä menee kivasti 1-2 litraa työpäivän aikana. 

Sitten haasteeseen, eli kuvat, olkaa hyvä:


Porsaan kaslerpihvi, bataattilohkoja ja fetasalaattia balsamicolla ja punaviiniä (yleensä juon maitoa ruuan kanssa)


Bataattimuussia, uunilohta, kermaviilikastiketta ja salaattia


Linssipastakastiketta ja spagettia, rehuja


Tunnettua avokadopastaa (nam!)


Tomaatti-papukeittoa ja bruschettaa


Sushia Sushi-Sanista. Rakastan sushia, ja tehdään sitä välillä kotonakin! <3


Nacho-paistosta, turkkilaista jugurttia ja salaattia

Kuten näette, lautaseltani löytyy salaattia, pastaa ja vähän kaikkea. Tässä on murto-osa siitä ruuasta, mitä syön. Kimmo on kova laittamaan aasialaista ruokaa, joten välillä meillä on jotain thai-ruokia, joissa on currytahnoja ja kookosmaitoa, ja välillä taas on intialaistyyppistä ruokaa. Molempia riisillä. Valkoisella riisillä. En mä pelkää sitä syödä, kunhan se ei ole pääasia lautasella, tai sitä ei ainakaan syödä joka päivä. Kyllä mä käytän yleensä tummaa pastaa ja joskus tummaa riisiä, mutta en pelkää käyttää turhiakaan viljatuotteita. Ne on hyviä.

Jos kaipaatte jotain ohjetta, kertokaa! Jaan mielelläni! :)

Jälkiruokavinkki


Jälkiruokani on kahvin ystäville! Kannattaa välillä keittää vahvaa kahvia jääkaappiin, sillä sitten saa tehtyä jäälattea tai vaikka tätä herkullista kahvi-banaani-kaakaosmoothieta! Slups!!

Smoothie 2:lle

2 banaania (vähän pakastettuna parempi, mutta jääkaappikylmäkin käy)
n. 3 dl vahvaa kahvia kylmänä
n. 3 dl soija- tai mantelimaitoa
n. 2 rkl raakakaakaojauhetta
(nökäre rahkaa tai jugurttia, tulee vähän paksumpaa)

En ole ihan varma noista suhteista, koska kokkaan yleensä aika silmämääräisesti. Eli laita banaanit tunniksi paloteltuna pakkaseen. Jäähdytä vahvaksi keitettyä kahvi jääkaapissa. Sitten sekoitat kaikki ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Nauti.

Haastan:


Herättikö jotain ajatuksia... syönkö mielestänne ihan päin peetä?! Oletteko te kovin tarkkoja siitä, mitä lautasella on?

14 kommenttia:

  1. NAM!! Ihanan näköisiä ruokia ja kivan monipuolisesti syöt! :) Kiitos haasteesta, koitan tarttua siihen jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tartu ihmeessä! Joo, yritän syödä "vähän kaikkea" :) Kotiruoka on ykkösjuttu!

      Poista
  2. :) nams! Linssipastakastike jakoon kiitos! Vai löytyykö se sieltä ruokablogistasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu! Linssit on hyviä! :)

      Ohje on tässä: http://kokataan.blogspot.fi/2011/10/herkulliset-linssit-pastakastike.html (jätin fetan pois, ja ehkä varioisin jotenkin, mutten muista enää!)

      Poista
  3. Ihanan rentoa, terveellistä ja monipuolista ruokailua sulla! Varsinkaan tuo rentous ja terveellisyys ruoassa ei aina tunnu menevän kaikilla käsi kädessä, mutta sä onnistut ainakin tämän postauksen perusteella yhdistämään ne loistavasti :)

    Niin ja lautasmaku näyttää olevan melko yhtenäinen meikäläisen kanssa ;) Iittalan mustaa se olla pitää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä en jaksa olla turhan niuhottaja tän ravinnon suhteen! Kun kerta tykkään ruuasta ;) Rentous on hyvä sana kuvaamaan omaa ruokailuani!

      Ja joo, musta Teema, jee! Ja pari ikean mustaa pasta/salaattilautasta. Mutta musta on pop ;)

      Poista
  4. Oi mitä ruokia !! :) hei kiitos mielenkiintoisesta haasteesta, tässä yövuorojen ja juhannusmenojen keskellä täytyy yrittää muistaa kuvata ruokansa (ja juomansa, hihihi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :) ..juu, yritä muistaa kuvailla! Ruokia on aina kiva katsella ja ihastella ;) Juomia unohtamatta :D

      Poista
  5. Oikein herkullisilta näyttävät ruokasi! Täällä kanssa tykätään aasialaisesta ruoasta, nam. Kuopioon on vihdoin avattu intialainen ravintola ja siellä on jo monta lounasta tullut syötyä. Olen samoilla linjoilla myös rentouden kanssa, turha niuhotus vie elämästä ilon ja ruokailu jos mikä on nautinto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis olen niin samaa mieltä sun kanssa! Ruoka on yksi elämän suurimmista nautinnoista, joten miksi sitä pilaamaan! :) Jee, kiva että saitte intialaisen ravintolan.. intialainen on kyllä herkkua! <3

      Poista
  6. Huh, näiden ruokien jälkeen en viitsi kyllä alkaa omia ruokiani esitellä.:) Pitäs itseki panostaa ruokiin samalla tavalla! nm. pestopastaa 4-5 krt./vko. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, höpsis! :) Pestopastakin on hyvää! Ja mä teen usein makaronilaatikkoa, jota voi sit syödä helposti monta päivää! Helpot arkiruuat kunniaan! :) ..ja hei, se on vain se esillepano, joka saa ruuan näyttämään hyvältä ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)