tiistai 23. huhtikuuta 2013

Voihan kymppi!

Vaikka viikonloppuna kirjoittelinkin leppoisesta lenkkeilystä, niin en silti kokonaan ole unohtanut, että tosiaan kohta olisi tarkoitus juosta Tukholmassa. Ja siihen tahdon valmistautua kuitenkin tosissaan, koska tahdon tehdä juoksusta mahdollisimman nautinnollisen itselle. Ja olisihan se aina kiva, jos se oma ennätyskin paranisi siinä samalla!

Tällä viikolla aloitin sitten tämän viimeisen treenijakson, jonka pituus on 4 viikkoa. Kaksi viikkoa ennen Tukholmaa kevennän selkeästi tekemistä, mutta tästä keventelystä kirjoitan paremmin sitten, kun sen aika tulee. Ihan tarkkaan en tiedä vielä, miten tämän neljän viikon jakson tulen rakentamaan, mutta aika perusmeiningillä mennään, eli intervallia, pk-lenkkiä, pitkistä ja vauhtilenkkiäkin.. ajattelin myös tehdä mäkitreenin johonkin väliin myös, ja mun lempi tempojuoksun kans, kun en ole pitkään aikaan sitä tehnyt!

Tämä viikko starttas kuitenkin tutulla kaavalla, eli maanantailenkillä ja bodybalancella! Taas oli vaan niinku niin kivaa. Jotenkin sitä saa ittensä niin keskittyneeksi ja latautuneeksi tuolla balancessa. Kyllä keho ja mieli kiittää tuommoisen treenin jälkeen. Ja sain taas kivasti siellä takareidet auki, kun ne vähän taas alkoi mennä tukkoon lauantain maastavetojen ansiosta. Huuuohhh... ehkä jätän puntin nyt vähemmälle, ettei tule ikäviä jumeja.

Tänään oli sitten vuorossa reippaampi kymppi. Mietin ekaks, että olisin tässä tällä viikolla mennyt johonkin kympin tapahtumaan juoksemaan, mutta sitten se tietäis parin päivän lepoa jaloille, koska eihän tapahtumaan kannata kymppiä mennä juoksemaan vähäänkään tukkoisilla jaloilla, koska sitten ei ainakaan tule sellaista tulosta, mitä haluaa. Ja loppujen lopuksi tässä vaiheessa mua kiinnosti se, että saan alle 55 minuuttia juostua suhteellisen kevyehkösti, ettei ainakaan hampaat irvessä ja oksennus suussa. Joten, päätin, että loppuviikosta juoksen normaalisti pitkiksen, ja juoksin tänään tuon "testikympin".



Lähtökohdat ei olleet ihan parhaat mahdollisesti tälle lenkille, sillä lounaan ja päivällisen väli oli yli kuus tuntia, sitten ahmin pasta carbonaraa naamaan. Annon tän raskaan päivällisen laskeutua parisen tuntia, ja lähdin kahdeksalta juoksemaan. Noo, loppu hyvin, kaikki hyvin, lenkki kulki ihan ok.. missään vaiheessa ei tullut sellaista lentoa, mutta sain ilman suurta taistelua pidettyä vauhdin toivottuna (alle 55min), ja lopulta kympin loppuaika tänään oli 53.37 Garminin mukaan! Ihan tyytyväinen olen tähän, ja kotona palkitsinkin itseni saunalla ja pienellä annoksella jätskiä. Nams. :P

Tästä on hyvä jatkaa treeniviikkoa, kun tällainen juoksu ei kuitenkaan vedä jalkoja ihan tukkoon! Jepajee! Mitenkäs teidän treenit ovat tällä viikolla sujuneet? Teettekö joskus selvästi kovavauhtisempia treenejä?

16 kommenttia:

  1. Oot kyllä mennyt kovaa vauhtia :D Ite en osais kuvitellakkaan et noin reippaasti pääsisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, välillä pitää mennä kovaa, että joskus enkkakin paukkuis rikki kympilläkin :D Vielä on tosta matkaa siihen, mutta ehkä syksyllä... No, sulla on niin huima kehitys jo ollut, voit olla siitä ylpeä! :)

      Poista
  2. Wow onnea! Lujaa oot mennyt!
    Itelläkin tavoite on juuri nopeuden lisääminen tai oikeastaan se, että "kova" vauhti tuntuu mielyttävältä. Ainoa ongelma on, että aika loppuu kesken :/

    Lauantaina menen todennäköisesti juoksemaaan puolikkaan ja siihen oon huilannut koko viikon (tuli muuten hyvään saumaan, oon ollut aika puhki). Ja ens viikko, jatkaa levolla (kuinkahan kauan puolikkaasta kestää toipuminen 2-3päivää?) ja ehkä perjantaina testijuoksu 12,5km.

    Sitten on vaan pari viikkoa aikaa saada itsensä kuntoon ennen maratonin herkistelyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! välillä on hyvä päästää höyryjä! :) Juu, aika alkaa väistämättä loppua Tukholmaa ajatellen, mutta onneksi kesälle voi ottaa uusiakin haasteita! ;)

      Hyvä, että lepo on tehnyt hyvää ja tullut tarpeeseen! Onko sulla jotain aikatavoitetta puolikkaalle? Puolikkaasta topiuu just muutaman päivän, ja kantsiikin ottaa sen jälkeen oikeasti levolla pari päivää, niin pystyy nopeemmin jatkamaan treenejä taas! :)

      Poista
  3. Hieno vauhti :)

    Mulla jalat on vähä raskaan tuntuset kun fillarointi ilmeisesti sitten kuitenkin sen verran niitä rasittaa :) Eiköhän ala tottumaan taas tän ekan viikon jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos :)

      No taatusti fillarikauden aloitus rasittaa jalkoja eri tavalla! Munkin tarvis kaivaa toi pyörä tuolta talvilevolta, ja aloittaa treenaaminen sillälin! Töihin mulla on 15km/suunta, että voi jäädä aika vähäiseksi! :)

      Poista
  4. Jepjep teen :) Viime viikolla hurahdin tosin punttisaleiluun pitkästä aikaa. Näinköhän sitä HCR:n jälkeen ois taasen hetken pois juoksumaisemista ja keskittyis punttihommiin. Haha, voi jotkut vähän ihmetellä, kun toinen juoksee hulluna koko talven ja sitten, kun muut ilmaantuvat lenkkipoluille, minä karkaan salille. :D Nooo, kuulostellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeei, toi punttisali on kyl sellainen, joka vie aina mukanaan välillä! Ehkä tekee ihan hyvääkin pitää taukoa, jos on juossut koko talven hullun lailla.. xD Onhan se vähän hassua laittaa lenkkarit naulaan kun lumet sulaa, mutta mitä väliä?! :D Parasta tehdä niinkuin mieli sanoo!! Itsekin varmaan pidän enemmän taukoa sit Tukholman jälkeen...

      Poista
  5. Mahtava vauhti, vau!! Nostan kyllä hattua sulle :) Sä oot niin mun idoli juoksun saralla, ja toivon, että joku päivä olisin edes puoliksi yhtä kovakuntoinen ja sisukas sissi kuin sä oot :) Mulla ei ole kuntoni puolesta edelleenkään tsäänssejä vetää mitään kovin nopeita lenkkejä. Nopeimman lenkin kilometrivauhti tainnut olla jotan 6,30min ja sillon olin kuuden kilsan kohdalla jo ihan poikki maksimisykkeineni. Mutta mua ei matka tapa, vaan sen vauhti, ja nyt aion vaan ennen ekaa puolikasta keskittyä sen matkan läpäisemiseen. Vauhti tulee myöhemmin, jos on tullakseen! Juoksukoulussa kroppa oli kyllä aika järkyttynyt kun vedettiin sellaisia vauhtivetoja n. 80%:lla maksimivauhdista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooh, kiitos mahtavista sanoista <3

      Hih, itse en tunne itteäni kovinkaan kovakuntoiseksi, mutta kaipa sit kumminkin ihan hyvä kunto on! Välillä vaan tuntuu, että kehitys junnaa paikallaan, mut kai se on niin, että tässä vaiheessa tarttis tehdä enemmän sen kehityksen eteen vielä!

      Sä oot tehnyt niin upean matkan jo tänä keväänä juoksun suhteen, että nyt onkin parasta keskittyä siihen matkaan! Kyllä se vauhti tulee sit jo itsestäänkin ylöspäin sieltä! :) Hei, kerro lisää siitä juoksukoulusta!! Tsemppiä juoksuihin! =)

      Poista
  6. Hieno aika "omatoimikympillä"! Kisassa olisit varmasti saanut vielä minuutin tai kaksi nipistettyä, mutta tosiaan hyvä aika tähän vuodenaikaan nähden.

    Itse ajattelin nyt lisäillä muutamaa vauhdikkaampaa juoksua kanssa mukaan, ja joku oma testikymppi pitää kanssa vetää. Mulla siis ohjelmassa reilun kuukauden päästä yksi kympin juoksutapahtuma ja sitten kesäkuussa on ensimmäinen "oikea" tavoite, eli puolimaraton. Ja tietysti tuossa kympin tapahtumassa haluaisin vetää paremmin kuin viime vuoden kympin kisoissa...ja jänskättää jo nyt, että miten saan vauhtia kirittyä, iiks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos! Juu, tuoreilla jaloilla ja numerolappu rinnassa uskon, että tulos olis ollut just 1-2 minuuttia parempi. Omaan enkkaan (50.50) on vielä matkaa, mutta ehkä Midnight Runilla sitten... tavoitteenahan olis, että tulos alkais nelosella siellä! ;)

      Heei, mikäs sun kympin enkka on ja tavoite tuolla kuukauden päästä juostavassa kympisssä? :) Jep, vauhsikkaampia treenejä kannattaa aina ottaa mukaan, eikä aina talsia sitä pk-treeniä :)

      Poista
  7. Viime syksyn Midnight Runista on virallinen ennätysaika, se oli 54:47, ja täältä toisen blogini puolelta voi lukea kauhean kisaraporttini siitä: http://www.papupatasi.blogspot.fi/2012/09/midnight-madness.html. Ööh, nyt kyllä jo hävettää tuo suoritus, mutta minkäs teen, kilpailuviettini on karmea.

    Olen joskus nuorempana, parikymppisenä siis, juossut peruslenkeilläni kymppiä viiteenkymmeneen minuuttiin, joten kova tavoite olisi taas saada alle viidenkymmenen minuutin aika virallisessa juoksutapahtumassakin. Nyt mulla on toiveissa tuohon toukokuun lopussa olevaan kymppiin saada ajaksi joku 52-53 minsaa, mutta tiukkaa se voi tehdä. Jos elokuussa saisin jonkun toisen kympin juostua, siinä voisi yrittää viidenkympin alitusta. Midnight Run jää harmittavasti nyt väliin (heh, olen varmaan mustalla listalla), koska Kuopio Maraton on viikon päästä siitä ja silloin on tarkoitus juosta kokonainen maraton.

    VastaaPoista
  8. Oj, kiva kun laitoit linkin raporttiisi! Täytyypi käydä lukemassa :)

    Okei, hyvään aikaan olet viime vuonna mennyt! Uskon, että tänä vuonna saat taatusti parannettua tuota aikaa! Ja varmasti se parantuukin jo ens kuussa! :)

    Harmi, että midnight runille et pääse, mutta onhan noita tapahtumia toisiakin! :)

    VastaaPoista
  9. Moikka.
    Haastoin sinut blogissani. :)

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)