keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kevättä rinnassa...

Voi kääk, tänään oli mun pitkiksen vuoro! Olin jo päättänyt tän hyvissä ajoin, silläkin riskillä, että tietäisin jalkojen olevan väsyneet eilisen spinnun jälkeen... Olin pakannut lenkkikamat eilen illalla vielä reppuun, ja Kimmo vei mut töihin, ja mulla oli juoksukamat siis mukana.


Jotkut pitävät vähän outona ajatuksena juosta pitkis keskellä viikkoa, mutta mulle se periaatteessa sopii aivan hyvin. Toki viikonlopuissa on omat hyvät puolensa, joista olenkin aiemmin kirjoittanut.. mutta jos et ole koskaan juossut pitempää lenkkiä viikolla, niin kokeile ihmeessä! Ei se niin kummallista ole! :)

Kun juoksu starttaa vasta vähän ennen neljää, mutta on ollut hereillä jo aamu seitsemästä asti, on sanomattakin selvää, että valmistautuminen pitkäkestoiseen aerobiseen liikuntaan on oltava huolellista. Juon normaalistikin paljon vettä töissä (meillä on lähdevesiautomaatti!), mutta näinä päivinä juon kyllä ekstramäärän. Lisäksi syön aina töissä aamupalan ja lounaan, mutta tänään söin vielä tuhdinkin lounaan lisäksi noin tuntia ennen lenkkiä välipalan, joka sisälsi tänään ihan vain täysjyvämuroja ja soijamaitoa. Hyvää ja helppoa, ja ennen kaikkea nopeaa! Pitkällä lenkillä mulla on myös aina mukana vesi/urkkajuomapullo, koska mun mielestä on tärkeää pitää yllä nestetasapainoa. Urkkajuomasta saa hyvin energiaa, ja silloin saa myös vatsan totuteltua kisatapahtumissa oleviin juomiin. Mulla on yleensä jauhepaketti kotona, mutta nyt se on loppu, ja ostin eilen Gatoraden tän päivän lenkille mukaan.



No, vaatteidenvaihto-osiossa huomasin, että ihan kaikki tarvittava ei tullut mukaan lenkille.. sillä olin unohtanut mun juoksutakin kotiin. Onneksi lämpömittari näytti 5 astetta lämmintä (jee, kevät tulee!), joten uskalsin lähteä kahden pitkähihaisen paidan, pipojen, buffin, hanskojen ja paksumpien juoksutrikooiden kanssa ulos. Ja hyvin tarkenin! Toivottavasti en nyt sitten tule kipeäksi, mutta en mä jotenkin usko.. kyllä mulla aika lämmin varustus silti oli. Jalassa oli vielä Arcticit, joiden Goretex-pinta on aika hyvä näin loska-aikaan!



Juoksin upeaa reittiä joen vartta pitkin kotiin! Noi postauksen kuvat on mun matkan varrelta! Tosin sättäsin vähän, ja juoksin pari kilometriä hiihtolatujen keskellä, koska en yhtään tiennyt, että tie vaihtui laduksi kesken kaiken.. pahoittelut hiihtäjät, mutta onneksi en aiheuttanut liikaa häiriötä. Tosi ikävää silti. Muuten ilma ja fiilis oli huipussaan, oli aurinkoa ja hyvää mieltä. Tosin jalat sit alkoi vähän eilisen spinningin ansiosta painamaan, mutta kyllä mä sain ihan hyvin juostua, ja tulin sitten pienen kiertoreitin kautta kotiin muutama minuutti vajaa parin tunnin lenkkeilyn jälkeen!

Oliko muuten ihanaa tulla kotiin, kun oli vielä valoisaa, ja suihkun jälkeen sain suoraan lautaselle Kimmon tekemää vihreäcurrybroileria, nams! On kyllä huippua, että kotoa on noin hyvä huoltojoukko, joka tukee mua harrastuksissani. Kiitos siitä!




Huomenna vuorossa on sitten ystävän kanssa sovittu salitreeni. Vähän varmaan availen jalkoja juoksumatolla, mutta muuten keskityn yläkropan treeniin! Jee, pitkästä aikaa! Illalla sitten rokkailen Nosturilla Biffy Clyron tahtiin! <3 Onko joku muu tulossa?

Voisitko kuvitella tekeväsi pitkäkestoisen treenin/lenkin suoraan töiden jälkeen, vai jätätkö nämä rasittavimmat tai pitkäkestoisemmat lenkin suosiolla viikonlopulle?

6 kommenttia:

  1. Kyllä mä voisin kuvitella lähteväni pitkälle lenkille, jos tekisin tuollaista päivätyötä :)
    Nyt huomaan, etten kyl (24 h:n) työvuoron jälkeen kykene aamulla vielä ainakaan lenkkeilemään..

    Tänään kävin muuten vähän pikkasen juoksemassa, kun alkaa tuntua että puolikuntoisuus helpottaa :) Iisisti menin, ja sykkeet oli maltilliset. Jeiij! Viikko on onneksi vasta puolivälissä, vielä ehtii treenaamaan :p

    Ps. Ois tosi jees saada tuo kanaruuan ohje, näyttää herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, 24 tunnin työvuoron jälkeen on varmasti niin loppu, ettei muuta jaksa kuin kaatua sänkyyn! Huh, hurjaa! Päivätyön jälkeen se on oikeastaan tosi ihanaa lähteä ulos raittiiseen ilmaan!

      Jeee, viikko on todellakin vasta puolillaan! Ota vaan iisisti ;)

      Jep. Ruokaohje tulossa, se todellakin on herkullista!! :P

      Poista
  2. Jos pääsen hyvissä ajoin töistä lähtemään tai juoksisin töistä kotiin, niin mikä ettei. Lähinnä viikolla rajoittaa tosiaan se, että liikunta pitää lopettaa riittävän ajoissa, ettei yöunet häiriinny. Ja onhan se mukavampi päästä tekemään tärkein harjoitus optimaalisissa olosuhteissa vapaapäivänä, mutta jos esim. viikonlopun aikataulut edellyttävät muuta, niin mikä ettei pitkistä voisi juosta työpäivänäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, onhan se ehkä fiksuinta pitää tärkein treeni vapaapäivänä, mutta juurikin aina aikataulut ei mene yksiin, ja viikonloppuna tuo pitkä lenkki vie aika ison siivun koko päivästä.

      Parasta just töistä kotiin juoksemisessa on se, että on ihan parasta juosta lenkin sijaan matka, jossa on määränpää ;)

      Poista
  3. Jei <3 Se on oikeasti niin ihanaa, kun ruoka odottaa valmiina pitkän lenkin jälkeen. Sulla on mahtava mies! Itselläkin on ollut hyvät tukijoukot, pari viimeistä viikkoa kun lenkit on ollut pitkiä ja sunnuntai iltapäivänä on tullut kotiin nälkäisenä on mies valmistanut ison kasan tortilloja :D Mun tie sydämeen käy ainakin vatsan kautta ;)

    Noista töiden jälkeisistä lenkeistä ei oo niin paljon kokemusta, kun teen ainoastaan satunnaisesti täyspäiväsiä työvuoroja pari kertaa viikossa. Asun 500metriä työpaikasta, joten on aika turhaa ottaa ne lenkkivaatteet mukaan, kun työ sijaitsee niin lähellä kotoa.

    Huomenna on jo virallisesti kevät, kun maaliskuu alkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tie sydämeen käy ehdottomasti vatsan kautta ;) hienoa, että sullakin on tortillat odottamassa! Yllättävän suuri nälkä noiden pitkien lenkkien jälkeen tuleekin :D

      Oi, työpaikka 500 metrin päässä kuulostaa kyllä mahtavalta! Mulla on 15km suorinta tietä...

      Jee, nyt on kevät, ja aurinko paistaa ainakin Etelä-Suomessa! :D

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)