sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Aamut on parhaita

Viikonloppu ja kiireetön aamu.. voiko olla parempaa? Eipä oikeastaan. Eilen lauantaina me emme saaneet kovin myöhään nukkua, kun olimme Kimmon kanssa ilmottautuneet rogaining-tapahtumaan Tuusulaan ja lähdimme sinne jo yhdeksän aikoihin kotoota. Vaikka hieman meistä aamu-unisempaa Kimmoa hirvittikin nousta niin aikaisin lauantaina, löysi huippufiilis myös Kimmon luokse upeassa auringonpaisteessa ja kirpakassa syysaamussa juostun tapahtuman aikana ja varsinkin sen jälkeen. Meillä oli yhdessä niin mukavaa! Tänään kuitenkin päätimme nauttia hitaasta aamusta oikein kunnolla. Tein eilen illalla sämpylätaikinan valmiiksi jääkaappiin. Nousin tänään yhdeksän tunnin yöunien jälkeen vain pyörittämään sämpylät ja laittamaan ne 40-asteiseen uuniin kohoamaan. Palasin takaisin lämpimän peiton alle odottelemaan sämpylöiden kohoamista.



Kun oli aika nousta ja laittaa sämpylät kypsymään uuniin, alettiin häärätä muutoin keittiössä. Tehtiin herkullista rahkaa ja katettiin pöytään leivänpäällisiä ja mehua. Keitettiin herkullista kahvia. Meillä on jo jonkun aikaan ollut kahvimylly kotona ja olemme todenneet vasta jauhetusta pavuista tulevan kaikkein parasta kahvia. Aloitimme myös eränlaisen "kahvikerhon" eli otimme tilauksen Slurpilta. Joka toinen tiistai postiluukustamme tipahtaa eri pienpaahtimoiden kahvipapuja, joita pääsemme maistelemaan. Viime tiistaina tuli ensimmäinen tilaus ja saimme kotiin kannettuna balilaisia kahvipapuja. Oikein hyvää kahvia onkin tullut keitettyä viikonlopun aikana. Tämä ei ole maksettu mainos, joten voin sydämellä suositella ainakin ensimmäisen kokeilun perusteella kyseistä palvelua. Sieltä saa myös jauhettua kahvia kotiin, jos ei omista omaa myllyä. Luulen, että jos yhtään on kahvin ystävä, on tämä varmasti huikea keksintö!




Aamun kohokohta oli kuitenkin tuoreiden sämpylöiden vetäminen uunista ulos. Ihana leivän tuoksu täytti keittiön. Pehmeiden ja höyryävien sämpylöiden leikkaaminen on ihanaa ja vielä ihanampaa on levittää oivariinia sämpylän päälle ja katsoa kun se sulaa leivälle. Nams! Voiko olla herkullisempaa kuin tuoreet sämpylät?! Meillä oli aivan erityinen aamupalahetki tänään keittiössä. Hymyilimme kilpaa ulkona paistavan auringon kanssa! Näitä aamuja kaipaa välillä, kun ei ole kiire yhtään mihinkään. Arkiaamut kun meillä ainakin on niin rutinoituja ja vauhdikkaita. Syömme aamupalatkin töissä, joten yhteiset aamuhetket ovat kyllä niitä viikonlopun todellisia tähtihetkiä!

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Koska sinä olet viimeksi leiponut tuoreita sämpylöitä? Nautitko hitaista ja täyttävistä aamupalahetkistä? Millaisia ovat sinun arki- ja viikonloppuaamusi?

14 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin ihanalta aamulta! Just sellaiselta, joista mekin aina viikonloppuisin nautitaan. :) Rauhassa laitettu aamupala ja iso pannullinen tuoretta kahvia. Ihan parasta. <3 Arkiaamut ovat meilläkin aika vauhdikkaita, eikä siinä paljon puuron syöntiä enempää ehdi fiilistellä. Toinen on yleensä silläkin välin Ricon kanssa ulkona. :')

    Mä oon niin rutinoitunut sämpylöiden leipoja, että niitä tulee tehtyä parikin kertaa viikossa. Pakkasestakin sulatettuna saa aina melkein kuin tuoreita sämpylöitä ja parasta on todellakin voidella ne oivariinillä ja laittaa juustosiivu päälle. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, viikonloppuaamujen taika on niin ihanaa. Mä en kaipaa isoa kahvipannullista, mutta sitäkin parempaa kahvia ;) Hih, mä voin kuvitella kuinka vauhdikasta on, jos vielä olis koira.. huh :D

      Ooo, pitää ehdottomasti leipoa useammin sämpylöitä! Nää onnistui tosi hyvin kun taikina muhisi niin kauan! Mmm, joo, juustoa kans :D

      Poista
  2. Ai että, nyt alkoikin tehdä mieli vastaleivottuja sämpylöitä! Ihan leijui tuoksu nenään mulle tänne töihin :) Nyt kun vapaapäiväputki koittaa, pyhitänkin yhden aamun sämpylöille, kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihanaa! Teitkö vapaapäivän kunniaksi sämpylöitä? :)

      Poista
  3. Sämpylöitä ei tule tehtyä aamuisin juuri koskaan, mutta aina jos jää yli puuroa tai perunamuusia säästän sen seuraavaksi aamuksi rieskoja varten. Leivinjauheella kohotettavista leivistä selviää niin mukavan vähällä ajalla, kun taikinan voi sekottaa ja taputella leivinpaperille uunin lämmetessä, että tulee välillä tehtyä rieskoja arkiaamuisinkin. Sämpylöitä voisi ehkä kokeilla viikonloppuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, perunamuussista saa kivasti perunarieskoja, nami :) Mäkin teen aina välillä noita leivinjauheella kohotettavia leipäsiä, mutta ei ne kyllä voita kunnon sämpylöitä. :)

      Poista
  4. Olen aamuihminen, joten nautin myös aamupalahetkistä. Tänään käytiin ensin kaverin kanssa aamukävelyllä metsässä ja syötiin sitten yhdessä aamupalaa. Sämpylöitä tein viimeksi edellisenä viikonloppuna, tuoreina ne vain ovat niin nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihanalta kuulostaa metsäkävely ja aamupala, voi juku :)! Sä oot siis kunnon jauhopeukalo?! Vautsi :)

      Poista
  5. Ihanan kuuloinen aamu!! Hitaat aamut ovat parhautta ❤ En ole tehnyt sämpylöitä vuosikausiin, vaikka ne on ihan älyttömän hyviä! Esim porkkanasämpylät, nam. Inspiroituisikohan tässä ihan leipomaan pitkästä aikaa?! Ainakin nämä sämpylät näyttää tosi herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? :) Tee ihmeessä sämpylöitä nyt pian! Ensi viikonloppuna?! Porkkanasämpylät on melkein munkin suosikkeja! Namiii! Nää oli käteviä aamusämpylöitä.. ne vois tehdä ihan pyöräyttelyä myöden jo illalla jääkaappiin valmiiksi.. pääsis aamulla vieläkin helpommalla :D

      Poista
  6. Oi nam, mitä sämpylöitä ja aivan ihanan kuuloinen aamu! <3 Mä en tiedä olenko tehnyt itse sämpylöitä....ikinä? :D Mutta joo, ihan sama kuin Tiinalla, että ehkä tässä inspiroituu itsekin leipomaan :) Viikonloppuaamut on kyllä parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli nams ja ihanaa! <3 Hei Candyyy, nyt jauhosormet kehiin ja sämpylöitä leipomaan.. jos mäkin onnistun, niin säkin ;) Joo, viikonloppuaamut on kyllä viikon kohokohtia! <3

      Poista
  7. Rennot aamut on kyllä ihania, itsekin sain sunnuntaina viettää luksusaamun, kun heräsin anoppilassa ennen muita, keitin itselleni joulukahvia ja käperryin sohvaan lueskelemaan kirjaa.. Anoppikin heräsi jossain vaiheessa ja alkoi valmistella aamiasta, ja sain mennä sitten itsekin nautiskelemaan ihanasta haudutetusta puuroaamiaisesta. :) Luksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oihhh, sun aamusi anoppilassa kuulostaa ihanalta. :) Mäkin saan aina anoppilassa hengailla ja mennä suoraan aamupuurolle, kun munkin anoppi on sellainen häärääjä :) Ihanaa! <3

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)