maanantai 5. lokakuuta 2015

Viime aikojen onnen hetkiä

Arki ja syksy rullaa hurjalla vauhdilla eteenpäin. Ollaan jo lokakuussa. Just vasta fiilistelin lempikuukauteni syyskuun alkamista ja nyt se on jo ohi. Toisaalta lokakuukin on aivan ihana kuukausi. Illat pimenevät, tunnelmallisuus lisääntyy, ilmat viilenevät ja luonnon väriloisto on huipussaan. Jokaisessa kuukaudessa on jotain hienoa, jos vain osaa katsoa oikein silmin. Sen sijaan että voivotellaan pimeitä päiviä, voidaankin nauttia pimeyden tuomasta tunnelmasta. Tai sen sijaan että voivotellaan sateen piiskautumista ikkunaa vasten, voidaan ajatella kuinka mukavaa on vetää viltti korviin, keittää kuumaa teetä, sytyttää kynttilöitä ja nauttia myräkästä sisätiloissa. Syksy ja lokuun on oikein mukavaa aikaa. Ulkona on ihanan raikkaat ulkoilukelit ja meillä kaikilla on kuitenkin varmasti lämmin koti, jonne voi suojautua myrskyä piiloon, eikö? :)

Ajattelin fiilistellä syksyä viime aikaisten huippuhetkien myötä. Ainakin nämä asiat ovat saaneet hymyn korviin viime aikoina.

Riisipuuro


Syksyllä voi taas keitellä riisipuuroa. Riisipuuroa ei tee yhtään mieli kesäisin, mutta heti kun illat pimenevät ja viilenevät, alkaa riisipuuron keittelypäivät. Se on ihan mun suosikkipuuro ja mieluiten syön sen ihan vain kanelin ja sokerin kanssa. Vinkki: kokeile keittää riisipuuro osittain tai kokonaan mantelimaitoon, toimii hyvin ;)

Uudet lämpöiset kengät ja neule


Kengät DefShopista (saatu)

Nykyisin arvostan vaatteiden ulkonäköä pidemmälle niiden käytännöllisyyttä. Talvella varsinkin kengät on syytä olla lämpöiset. En siis yhtään pistänyt pahakseni perjantaina, kun postipate toi pakettini, joka sisälsi uudet talvikengät ja lämpöisen neuleen. Kengät ovat lämpimällä vuorella varustet talvipopot, jotka ovat lisäksi ihan kivannäköisetkin ;) Viileämmät ilmat, olen nyt valmis!!


Neuletakki DefShopista (saatu)

Yösuunnistus ja uusi otsalamppu


Viime viikolla suunnistin paljon. Ostettiin Kimmon kanssa reilu viikko sitten uusi otsalamppu, jota oltiin innolla testaamassa useampana iltana. Käytetään sitä vuorotellen, koska se on yhteinen. Meidän toinen otsalamppu on myös ihan ok, mutta ei vedä vertoja uuteen Petzl Nao 2 -valolle! Käytiin kerran pimeällä polkujuoksemassa ja pari kertaa yösuunnistamassa. Mäkin suunnistin ekaa kertaa pimeällä yksin ja olihan se hurjaa!! Mutta hauskaakin ;)

Kynttiläillallinen lauantai-iltana


Syksyllä ja talvella on niin ihanaa laittaa kynttilöitä palamaan ja nauttia tunnelmavalaistuksesta. Lauantaina vietimme kiireetöntä iltaa kotosalla ja söimme maukasta teriakilohta rauhassa kynttilänvalossa. Laitahan joskus valaistus kohdilleen ja spotifystä jokin hempeä soittolista pyörimään, niin pääsee kunnolla rentoutuneeseen tunnelmaan. ;)

Ruska



Voiko olla mitään kauniimpaa, kuin väriloistossa oleva luonto? En ymmärrä, miten jotkut voivat sivuuttaa tämän syksyn kauneuden. En voi olla hämmästelemättä, kuinka kaunista on. Kohta lehdet ovat maassa ja puut seisovat paljaana, joten nautitaan nyt, kun ne ovat juhlapukeissaan.

Mitkä ovat olleet teidän viime aikojen onnen hetkiä? Nautitko syksystä vai haikailetko vain kesän perään? Oletko jo tehnyt riisipuuroa? :)

Ps. Huomenna järkkään polkulenkin klo 17.30 alkaen. Lähtö Leppävaaran lukion pihasta ja suuntana Leppävaaran metsiköt, kesto noin 75 minuuttia ja vauhti rauhallinen. Tervetuloa mukaan! Seuraa blogini Facebook-sivua, niin saat tietää näistä ekojen joukossa! :)

10 kommenttia:

  1. Ihania juttuja! <3 Ja on tosiaan hyvä miettiä näitä onnea tuovia pieniä (ja isompia) asioita etenkin silloin kun arki tuntuu harmaalta! Kiitos vielä seurasta tänään, oli ihana nähdä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös? :) Niin on. Kun miettii pieniäkin onnen asioita, niin kokonaisuudesta voi tulla hyvinkin iso. :) Oli kyllä ihana nähdä, oot aina niin aurinkoinen <3!

      Poista
  2. Mäkin oon käyny parit yösunaukset vetämässä lähiaikoina. Siinä on aina pieni extra-jännitysmomentti kun pimeässä metsässä juoksee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeea, yössä on sitä tunnelmaa ja todellakin jännitystä, hui :)

      Poista
  3. Ihania onnenhetkiä, ja todella mageet kengät!!! :) Ja voin samaistua sun syksyfiiliksiin, toistamiseen sitä hämmästelee tätä luonnon kauneutta. Tässä on sitä jotakin. Niin kaunista.
    ..ja oi riisipuuroa - pitääkin tehdä joku päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihania pieniä hyviä hetkiä :) Ja jeea, noi kengät on kyl ihanat, oikein odotan jo että voin vetää ne jalkaan! Syksy on rakkautta! Ah. Riisipuuro on PARASTA!! :P

      Poista
  4. Tämä on kyllä oikein hyvän tuulen blogi! Ja olen syksystä nykyään ihan samaa mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsit Salla, huippua kuulla! :) Syksystä yleensä oppii tykkäämään vasta vanhemmalla iällä :)

      Poista
  5. Ihanan piristävä postaus! Mä oon aina kans rakastanut syksyä yli kaiken, mutta parina viime syksynä oon hieman huomannut tän fiiliksen hiipuneen, höh! Johtuskohan siitä, että lunta ei oo oikein tullut ja syksy on jatkunut aina vaan? :D Mutta nyt voisin kyllä tsempata niiden fiilisten suhteen, sillä kuten tästäkin jutustasi käy ilmi, on syksyssä paljon kaikkea ihanaakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana oppinut tykkäämään syksystä. :) Pienempänä olin kunnon kesän lapsi ;) Mutta harmi että sulla on hiipunut fiilikset.. toisaalta ymmärrän, sillä onhan se pikkaisen kurjaa, kun parina viime vuonna ei ole juuri talvea ollut.. tuntuu tosiaan pitkältä syksyltä (miinus hienot värit!) koko tämä talven aika... Mutta hei, katso ympärille, nauti kuurasta, auringosta (vielä kun sitä näkee muutoin kuin työpaikan ikkunasta), väreistä... syksy on aika ihmeellistä aikaa <3!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)