tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuoden parhaat liikuntajutut

Mun liikuntavuoteni on ollut todella monipuolinen ja mielenkiintoinen. Teen varmasti vielä yhteenvetoa lajikirjosta ja yleisestä treenistä, mutta aiempien vuosien tapaan (klik ja klik) haluan nostaa taas muutaman tapahtuman tai liikuntahetken ylitse muiden. Pääasiassa mä nautin kyllä perustreenistä ja siitä jokapäiväisestä harrastuksesta, mutta tokihan tapahtumat tai muut hullutukset ovat niitä kuntoilijoiden juhlapäiviä!


Tänä vuonna tapahtumista selkeästi maastotapahtumat löivät hienot katutapahtumat! Toki molemmissa on viehätyksensä, sillä siinä missä katutapahtumissa väen paljous ja hienot puitteet ovat suurena osana tunnelman luojaa, on maastotapahtumissa taas kisaajien yhteishenki ja luonnonläheisyys avainasemassa! En voi väittää, ettei Helsinki City Runin upea massatapahtuma ja keväinen juoksuriemu jää sydämeen, mutta tänä vuonna luonto voitti ja uudet haasteet ja kokemukset. Cityruneja mulla on jo neljä juostuna, mutta Bodom traililla ja Vaarojen maratonilla juoksin ensimmäistä kertaa! Taisin niille poluille muuten jäädäkin... maailma näyttää kivalta maastokengistä katsottuna!

1. Vaarojen maraton

Kauden ykköstavoite ja suuri haaste oli Vaarojen maraton. Jännitti todella paljon lähteä Kolin haastaviin maastoihin, mutta lopulta koko tapahtuma oli todella huikea! Jo Kolin upeat maisemat ruska-aikaan ovat kokemisen arvoisia. Ja vaarojen maraton vasta elämys onkin! Tunnelma oli hieno, reitti oli hieno ja järjestelyt pelasivat! Oli hienoa ylittää vesialue Kiviniemessä soutuveneessä istuen kesken maratonin - nuo ovat sellaisia asioita, jotka tekevät maastotapahtumista vähemmän kilpailullisia. Maastotapahtumissa jokaisella on hymy korvissa ja asenteena itsensä haastaminen luonnon keskellä. Vaarojen maraton jäi sydämeeni, ja suosittelen sitä kaikille! Itsensä voittamista ja yli kuuden tunnin tarpomista metsässä - voiko olla hienompaa? ;)



Kuva: Teemu Saramäki / Vaarojen maraton


2. Vantaan Triathlon

Kevään ajan treenasin kohti Vantaan triathlonia. Jo pelkästään treenailuissa näin hyödyn selvästi, sillä lopetin jo keväällä juostujen kilsojen tuijottelun ja keskityin monipuoliseen treeniin. Uinti tuli vahvasti kuvioihin keväällä (se harmillisesti kesällä jäi) ja nautinkin suunnattomasti uintitreeneistä. Lisäksi kävin spinningissä ja lämpötilan noustessa sopivaksi kaivoin pyöräni esiin, ja tein elämäni ensimmäiset "pitkät" pyörälenkit, jopa yli 50 km. Koska treeni oli kivaa, yllätyin positiivisesti, miten hauskaa mulla oli Vantaan triathlonilla!! Siis tuo päivä oli yksi liikunnallisen elämäni parhaista päivistä, ja se kuulemma näkyi kasvoilta! Hymyssä suin tulin joka kerta kannustajieni ohi! Perusmatka tuli taivallettua aikaan 3.07, mutta hyvin uskon pääseväni ensi vuonna alle kolmen tunnin! Vaihtoihin töhriintyi paljon aikaa (iskä oli katsonut, että mulla oli kisan hitaimmat vaihdot), ja myös juoksussa on petrattavaa! Kaikkineensa Vantaan triathlon oli upea, ja menen taatusti ensi vuonna uudelleen ;) Kuka tulee messiin?



3. Vaellusta Alpeilla

Kesäloman kohokohta oli matka Itävältaan, Zell am Seehen, jonne matkustimme kuudeksi päiväksi Kimmon kanssa. Tai olimme yhden yön Salzburgissa, mutta emme juuri kaupungissa ehtineet viettää aikaa, vaan viimeisen päivän ajelimme autolla Alppien ympäröimänä ja kävimme Krimmlin putouksilla. Loma oli todella aktiivinen, sisältäen vaelluksia pääasiassa joko ylös tai alaspäin, sekä luonnosta nauttimista ja luonnonnähtävyyksiä ihastellen. Pisin päivävaellus oli 13km ja yhtenä päivänä kipusimme puolestamme kilsan ylöspäin! Kävimme myös juoksulenkillä ja nautimme kylän meningistä. Lomareissu oli todella onnistunut!



4. Jukolan viesti + Raatojuoksu

Yksi tän vuoden hiteistä oli suunnistus! Mä kyllä aloitin periaatteessa harrastuksen jo kesällä 2013, mutta tämä vuosi 2014 oli suunnistuksen läpimurtokausi. Mä kävin ahkerasti kuntorasteilla, ja jokaikinen kerta lähdin sinne hymyssä suin! ..yleensä myös palasin hymyssä suin, vaikka olisi mennyt aivan metsään ;) Keväällä ilmottauduin ystäväni Tiinan kanssa Venlakurssille, josta saimme joukkueen kasaan Jukolan viestiin Vehmersalmelle. Kaikki joukkueemme jäsenet olivat ensikertalaisia, ja vaikka lopulta tulosta emme saaneet, onnistuimme erinomaisesti. Mikä parasta, Jukola oli juuri niin hieno tapahtuma, kuin mitä olin hehkutuksista saanut käsityksen! :) Haluan sinne myös ensi vuonna! Syksyn kohokohtia oli Raatojuoksu, jossa menin 10.8 kilsan suunnistusradan! Oli ihana suunnistaa kisalappu rinnassa ja toisin kuin Jukolassa, tehdä suoritusta vain itselleen! Raatojuoksukin tulee selkeästi olemaan ensi vuoden ohjelmassa. Suunnistustapahtumissa en oman ailahtelevan tasoni vuoksi ottaa kovin "tosissaan", joten niissä on ihana nauttia tapahtumatunnelmasta ilman hermoiluja! Suunnistustapahtumien hienoin juttu on se, että siellä on osallistujia vauvoista vaareihin! Tähän samaan lokeroon voidaan muuten sijoittaa myös Snowflakes-seikkailu, jossa olin Tiinan kanssa, sekä tietysti rogainingin löytäminen. Syys-rogaining oli niin huikea, että loppiaisena seuraa jatkoa.. pysyhän kuulolla ;)



5. Mörköjuoksu + muut kimppalenkit

Mörköjuoksu ei ollut tapahtuma, vaan se oli HTRC:n yhteislenkki marraskuussa keskellä pimeintä Nuuksiota! Lähdimme liikkeelle kuudelta illalla otsalamppujen loisteessa pitkänä letkana pisin metsäpolkuja. 33 kilsaa myöhemmin saavuimmme takaisin lähtöpisteeseen, hymy huulilla ja hieno elämys koettuna! Mä nautin suunnattomasti leppoisasta yhteislenkkeilystä, ja ne onkin mun mielestäni yhtä huikeita kokemuksia, kuin tapahtumajuoksut, joissa tavoitellaan omaa hyvää suoritusta. Yhteislenkeillä jaettu rakkaus lajiin on jotain käsinkosketeltavaa. Myös mun omat yhteislenkit, ystävien kanssa tehdyt lenkit sekä muut kimppalenkit ovat jääneet mieleeni, mutta mörköjuoksu oli ainutlaatuinen sen ajankohdan ja pilkkopimeyden vuoksi. Parhaat perjantai-illan bileet metsässä, eikö vain? ;)


Siinä oli joitain kohokohtia vuodestani liikunnan kannalta. Päällimmäisenä vuodesta jäi mieleen hienot uudet kokemukset ja uudet lajilöydöt. Suunnistuksen eri muodot, polkujuoksu ja monipuolinen kestävyystreeni ovat olleet mun juttuja tänä vuonna! Ensi vuonna sama meno jatkuu, mutta onhan yli maratonin mittainen juoksu tietysti hurjan jännittävä ajatus... mutta sitä kohti, reippaalla mielellä!

Millainen sun vuosi oli? Mikä oli vuoden kohokohta? Olitko samoissa tapahtumissa mun kanssa tai haaveiletko niistä ensi vuonna?

22 kommenttia:

  1. Aika jänniä juttuja sisältynyt sun vuoteen :) Mun vuoteen sisältyi perinteisiä juoksukisoja ja ne olikin kaikki vuoden urheilullisia kohokohtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin on! ;) No, mutta hyvin menneet ja kivat juoksukisat ovatkin huippuja!

      Poista
  2. ihanan vaihtelevaa on ollut sun liikuntas tänä(kin?)vuonna..wautsi wau..mä oon tahkonnut 10km kisoja ja tapahtumia ja haaveilen ensivuoden puolikkaasta ja mahdollisesti useammastakin!oon vasta tänä vuonna alottanut,eli kaikki on uutta ja ihmeellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, no tänä vuonna se vasta vaihtelevaa on ollutkin - varsinkin tapahtumien osalta! Aiemmin oon enemmän selkeästi juossut! Hei joo, puolikas sulta menee takuulla, kun nytkin pitkiä lenkkejä teet! :)

      Poista
  3. Oi vitsit! Ihan mahtavia juttuja on kyllä sun vuosi pitänyt sisällään. :) Kuulostaa niiiiin siistiltä touhulta nuo kaikki. Elämyksellistä heittäytymistä:)

    Vaarojen maraton kutkuttelee mielessä, ja triathlon ois sitten ensi vuonna haasteena. Omasta vuodesta kirjoittelinkin jo aikaisemminkin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeep, oon kyllä innoissani menneestä vuodesta!! Aivan huippuja juttuja!! Elämysurheilu onkin niiiin mun juttu! :)

      Suosittelen Vaarojen maratonia sulle, ja voi, triathlon-matkaasi seuraan innoissani! :) Meillä on kyllä tosi samat kiinnostuksen kohteet!

      Poista
  4. Hieno vuosi sulla! Ja tosi monipuolinen! :) Mulla ei taida olla vielä ens vuonna ainakaan itellä asiaa maastotapahtumiin eikä kyllä suunnistamaankaan, mutta mieluusti sun kanssa käyn polkulenkeillä. :) Oma kohokohta oli ehdottomasti maraton ja se itsensä voittaminen moneen kertaan matkalla sinne. Tosi kivoja lenkkejä on mahtunut vuoteen hyvässä seurassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, monipuolinen varsinkin :)! No höpsis, maastotapahtumiin voi lähteä pienemmälläkin kokemuksella! Juoksin itsekin kväällä Bodom Trailissa muutaman maastolenkin pohjalla ;) Mut kiva kun käyt lenkeillä!! Maraton on huikeeeee juttu, ei siihen ihan ketä vaan pysty ;)!

      Poista
  5. Hurjan hieno liikuntavuosi sulla ollut! Ja hienona varmasti jatkuu ensi vuosikin! :) Omasta vuodesta kirjoittelen ihan pian. :)

    Hyvää uutta vuotta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, monipuolisuus on hienoa, ja tekee hyvää kyllä :)

      Kiitos samoin, Suvi!!

      Poista
  6. Huikea vuosi sinulla! Postauksiasi on ollut kiva lukea ja innostuksesi on tarttuvaa! Tsemppiä uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä :) Kiitos paljon, ihanaa kun olet matkassa! <3 Tsemppiä sulle myös!

      Poista
  7. Mahtavia juttuja mahtunut sun vuoteen! <3 Oot kyllä niin huippu sporttimimmi! :) Mun vuosi on ollut tosi hieno myös! Blogissa lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Candyyy, eiköstä? ;) Tää urheilu on niin elämyksellistä!! Sun vuosi oli kyllä huisi!! Tästä tulee vähintään yhtä hieno, eikö? ;)

      Poista
  8. Tosi hieno liikunnallinen vuosi, olet kyllä kokenut ja nähnyt kaikenlaista. Vieläkin mahtavampaa uutta vuotta Hanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on tää kyllä ollut tosi huikee! :) Kiitos samoin Mika!!

      Poista
  9. Vau, mitä kaikkea sun vuoteen onkaan ehtinyt mahtua! :) Ihanaa ja ennen kaikkea sporttista vuotta 2015 Hanna! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on siihen kyllä paljon mahtunut! :) Sporttista ja rentoa vuotta sullekin, Laura! :)

      Poista
  10. Huikea vuosi sinulla! Katujuoksijasta kehkeytynyt vuoden aikana niin mahtavan monipuolinen sporttimimmi että ei voi muuta sanoa kuin vau ja respect! Ihana tuo ilmeesi triathlonin vaihtopisteellä, siinä on jotenkin niin aitoa tunnetta mukana, ihan kuin koko blogissasikin <3 Kiitos kaikista niistä huikeista yhteistreeneistä, joita ollaan tehty kuluneen vuoden aikana. Monet niistä ovat olleet mun liikunnallisia kohokohtia! Jatketaan taas tänä vuonna vähintään yhtä suurella ilolla ja inspiraatiolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, katujuoksijasta on kyllä kehkeytynyt monipuolinen tekijä! Nyt voisikin syventää noita eri lajiosaamisia tänä vuonna! :) Rakastan kaikkea heittäytymistä ja monipuolisuutta!! Hih, se ilme oli niin hassu, että oli pakko julkaista kuva!!

      Kiitos Tiina sulle niistä meidän yhteisistä treeneistä!! Niin lämmöllä muistelen kaikkia <3! Sun kanssa on ollut hyvä treenata ja saan niiiiin paljon irti, kun teen sun kanssa salilla varsinkin! Ne on ollut munkin kohokohtia ehottomasti! Jatketaan tänä vuonna ehottomasti!!!

      Poista
  11. Hienoja hetkiä olet päässyt viime vuonna kokemaan! Toivottavasti tämä vuosi on vähintään yhtä upea :)

    Tulevana kesänä mäkin toivon pystyväni osallistumaan erinäisiin maastotapahtumiin (pää sauhuten pohdin, uskaltaisinko tähdätä Sappeen 26 km:n reitille), mutta ennen kaikkea toivon, että pysyn terveenä ja pystyn harrastamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, niimpä, mä toivon samaa! :) On tänä vuonna ainakin yksi ihan uusi juttu tulossa, se Nuts Pallas 55... ;)

      Todellakin osallistut Sappeelle! :) Maastotapahtumat on kyllä hienoja.. ehkä kolutaan joitain samoja tapahtumia ensi vuonna?! ;) Terveenä pysyminen ja harrastaminen on kyllä ensisijainen toive mullakin tälle alkaneelle vuodelle!! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)