lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän viettoa

Hyvää itsenäisyyspäivää! Tämä on aina tärkeä päivä vuodessa, sillä suomalaisuus merkitsee itselleni todella paljon. Olen niin kiitollinen, että olen syntynyt maahan, jossa asiat ovat loppujen lopuksi todella hyvin. Toki aina on korjattavaa, mutta meillä on kuitenkin upea sosiaaliturva ja olemme hyvinvoiva valtio. Itsenäisyydestä annan minäkin täyden kunnian sotaveteraaneillemme. Itsenäisyypäivänä on tapana rauhottua joko kotona tai läheisten luona hyvän ruuan parissa. Tänä itsenäisyyspäivänä olemme olleet ihan kotosalla, ja päivä on ollut kaikinpuolin rento ja ihana.

Aamulla heräsin vielä pimeään aikaan ja keittelin rauhassa puurot ja kahvit aamupalaa varten. Tarkoituksena oli lähteä ystäväni Tiinan kanssa juoksemaan pitkää lenkkiä Solvallan metsään, joten tankkausta tarvittiin. Pakkasin reppuun juomaa ja mietin vaatteet sateenkestäväksi, sillä vettä ja räntää tuli taivaalta alas. Yllätys oli perillä suuri, sillä räntäsade oli muuttunut puhtaaksi lumisateeksi ja Solvallassa maa oli valkoinen. Ei auttanut, kuin lähteä etsimään polkuja lumen alta ja taivaltamaan suunniteltua reittiä alueen suunnistuskartta kädessä. Paikoitellen maa oli todella liukas, joten nastarit olisivat olleet maastokenkiä parempi vaihtoehto. Olimme juoksemassa Solvallassa ensimmäistä kertaa, joten reitti oli aivan uusi. Sen teknisyys yllätti, sillä kiviä ja juurakoita oli paljon. Oli kuitenkin mukavaa taivaltaa rauhallista vauhtia pisin Suomen upeaa luontoa. Nuuksion järviylänkö on upea. Luonto on Suomen parhaiten puolia, ja olen onnellinen terveistä jaloista, joilla saan nauttia vaihtelevista poluista.




Keli teki kuitenkin sillälailla tepposensa, että kengät kastuivat nopeasti, ja vesi suoalueilla oli jäisen kylmää. Jalat paleltuivat ja muutenkaan ei ollut ehkä kaikkein optimaalisin keli polkujuoksulle, kun taivaaltakin tuli koko ajan märkää lunta alas. Nautittiin kyllä juoksusta, mutta päätettiin lyhentää vähän suunniteltua lenkkiä, ja lopulta juoksimme vajaa kaksi tuntia. Lenkin päätteeksi kipusimme vielä Solvallan laskettelurinteen ylös. Olimme fiksuina tyttöinä ottaneet vaihtovaatteet mukaan, ja olikin hienoa käydä vaihtamassa vaatteet Haltian luontokeskuksessa. Automatka ei ollut niin kylmä, kun sai kuivaa vaatetta märkien päälle. Täytyy todeta, että alkusyksystä ostamani Inov Stromshell -takki piti erinomaisesti vettä olematta tukala. Olen todella tyytyväinen tuohon ostokseen. Olipahan hienoa aloittaa itsenäisyyspäivä ulkoilulla ja luonnollisella poskipunalla. Ulkoilma piristää!

Ulkoilun jälkeen oli ihana käydä saunassa. Saunakin on ihana suomalainen perinne, ja itselleni hyvin tärkeää sekin. Sauna merkitsee mulle rauhoittumista ja mielen rentouttamista. Samalla kuin lämpö hellii kehoa, koko olemus ikäänkuin syntyy uudelleen. Saunan jälkeen aloimme laittamaan illallista, kuten kerroinkin, itseänäisyyspäivänä nautimme hyvästä ruuasta. Tänään söimme uunijuureksia, kukkakaaligratiinia, paistettua lohta jugurttikastikkeella sekä vihersalaattia ja joimme ruuan kanssa valkoviiniä. Ruoka oli ihan täydellisen hyvää ja kruunasimme illallisen vielä anoppilasta tutulla jälkiruokaherkulla. Tähän herkkuun tulee riisipuuroa, luumu-kanelirahkaa, kermavaahtoa, luumuhilloa sekä päälle rommilla maustettuja luumuja. Kaikki sekoitetaan sulassa sovussa sekaisin, suosittelen vaikka joulun jälkkäripöytään!





Loppuilta onkin mennyt sohvalla löhötessä, ja Linnan juhlia katsoessa. Tänään alkoivat myös salibandyn MM-kisat, joten on huippua, että Yle on hienosti taas mukana näissäkin kisoissa. Tänään Suomi löi odotetusti Saksan, joten tästä on hyvä jatkaa.

Mitenkäs teidän itsenäisyyspäivä meni? Onko teillä jotain perinteitä?

Nautinnollista viikonlopun jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen itsenäisyyspäivä! Luonnollista poskipunaa, saunaa ja hyvää ruokaa :) Teillä on aina mielettömän herkullisen kuuloisia ja näköisiä ruokia pöydässä! Minulla jäi poikkeuksellisesti eilen Linnan juhlat väliin, kun olimme ystävien kanssa ulkona syömässä ja lukupiireilemässä :-) Oli kuitenkin tosi ihana päivä täälläkin, joskin tämä päivä menee nyt ansaitusti lepäillessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oikeastaan aikalailla täydellinen päivä, ihanaa rentoutumista. <3 Hih, tykätään kyllä panostaa ruokailuhetkeen, sillä onhan se päivän kohokohtia. Viikonloppuisin on aikaa panostaa vielä vähän! Voi, hyvältä kuulostaa sunkin itsenäisyypäivä, etkä sä tainnut kauheasti missata, kun jäi Linnan juhlat näkemättä :'D Lepäilehän, sillä ens viikolla taas treenataan! Kivaa alkuviikkoa!

      Poista
  2. Kuulostaapa ihan täydelliseltä tavalta viettää itsenäisyyspäivää!! <3 Eilinen keli oli kyllä aika mielenkiintoinen, mutta hyvinhän siellä sitten pärjäsi! Yksin en kyllä olisi varmaan edes lähtenyt :D Mullakin oli posket ihan punaisina, ja oli ihanaa saada useampi tunti raikasta ulkoilmaa! Meillä meni ilta yöhön asti serkun ylppäreitä juhliessa ja hauskaa oli! Yleensä katsotaan Linnan juhlia ja syödään hyvin, mutta nyt oli vähän erilainen meininki! :) Kivaa sunnuntai-iltaa ja nähdään pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanan rentouttava päivä! Ihanaa kun joskus kaikki on kiinni, ja on täyslupa linnottautua kotiin. <3 Keli oli tosiaan mielenkiintoinen, sillä meiltä lähtiessä ei satanut lunta, Solvalla oli aivan talvinen ja taas kun palasimme sivistyksen pariin, ei massa ollut yhtään lunta... kummallista. :O Kivoilta kuulostaa ylppärijuhlat! Samoin, ihanaa iltaa sinne ja pian tosiaan nähään jee! <3 :)

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä tosiaan ihanalta itsenäisyyspäivältä. Ja nuo ruuat - NAM! :) Itsenäisyyspäivään ei juuri liity perinteitä, linnanjuhlia on tullut katsottua kyllä useampanakin vuotena ja tänä vuonna oli jotekin erityisen mukava seurata:) Oli rento ilta yhdessä ystävien kanssa!

    Tiistaina sitten Suomi - Ruotsi.. jaiks:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana päivä, ja tietty hyvä ruoka osa sitä :)! Kuulostaa ihanalta seurailla Linnan juhlia yhdessä ystävien kanssa!

      Joo, iiks, jännää :D Suomi, Suomi!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)