lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun jumpat ja humpat

..tai ihan lenkit ja herkut, kuinka vaan!! Joulu on vietetty, ja me Kimmon kanssa palattiin tänään kotiin. Vaikka on ihan huikeaa viettää aikaa rakkaiden kanssa, on aina kotiin parasta palata. Olen silti kiitollinen tuosta viikosta kotikonnuilla. Tuli oltua kaupungissa minun perheeni luona sekä maalla anoppilassa. Jouluaatto oli kaikinpuolin tunnelmallinen, vaikkakin jo hyvin perinteiseksi muodostunut. Aamulla oltiin joulupuurolla äitini luona, josta siirryimme isäni luokse (jossa yleensä majailemme Turussa ollessamme, ellemme ole maalla anoppilassa). Kävimme hautausmaalla ja söimme kinkkuleivät välipalaksi. Illaksi siirryimme anoppilaan, jossa oli taas niin jouluista. Söimme hyvän jouluaterian ja joimme viiniä, avasimme parit paketit ja lopuksi kävimme lähempänä puoltayötä vielä Kimmon kanssa joulusaunassa!






Viikon rentouttavin päivä oli varmasti joulupäivä, jolloin meillä ei ollut mitään ohjelmaa, ja oltiin vaan maalla silloin. Käytiin kirpsakassa pakkassäässä juoksemassa 7,5 kilsan lenkki. Aurinko valaisi koko kauniin hangen ja oli vain niin upea sää! Pakkasessa ei ollut edes paha juosta, koska tuulta ei juuri ollut nimeksikään. Pakkanenkin on vain pukeutumis- ja asennekysymys, jos asteet pysyvät maltillisissa lukemissa. Torstaina oli -14 astetta. Lenkin päälle treenailtiin vielä yläkroppaa anoppilaan juuri valmistuneessa kuntohuoneessa. Valitettavasti mulla ei ole yhtään kuvaa sieltä, mutta tyylikkäässä huoneessa on monipuolinen taljalaite, penkkipunnerruspaikka tankoineen, crossari sekä irtopainoja, jumppapallo ja muuta pientä sälää. Kyllä siellä hyvin sai treenin tehtyä. Treenin jälkeen oli kiva mennä saunan lämpöön ja kierähtää ympäri hangessa (lue: kaatua nopeasti selälleen maahan lumeen ja juosta takaisin saunaan!). Muutoin päivä menikin löhöillessä, herkkuja syöden ja pelaillen lautapelejä. Täydellinen päivä siis!!





Muillekin päiville mahtui kivasti liikuntaa, paitsi aattona oltiin sen verran monessa paikassa, ettei ihan riittänyt ajatus liikunnalle, mutta se ei haitannut ollenkaan. Mulle liikunta ei ole milläänlailla pakkomielelle, ja lomapäivinä parasta onkin, ettei liikuntaa tarvitse suunnitella tai miettiä, vaan se tulee aivan itsessään, jos on tullakseen. Eilen tapaninpäivänä juoksin lyhyen lenkin siirtyessäni äitini luota iskän luokse, ja se teki hyvää. Aineenvaihdunta lähti liikkeelle ja olo helpottui. Jouluruuat ovat niin raskaita, vaikka hyviä ovatkin! Tänään aamulla olin taas isäni kanssa jumpassa SATSilla. Rehellisyyden nimissä ei olisi tullut lähdettyä, ellei iskäni olisi houkutellut mukaan - ja olipa kivaa tehdä napakka ohjattu aamutreeni, joka sisälsi lihaskuntoa ja toiminnallisempaa kehonhallintaa sekä lyhyitä sykkeennostatuksia. Muutenkin iskän kanssa on kiva treenata, alkuviikosta käytiin yhdessä salilla ja spinningissä. Harmi, että nämä ovat harvinaista herkkua, mutta onneksi yhteinen liikuntaharrastus yhdistää, ja voimme viettää myös juhlapäiviä liikunnan merkeissä!

Joulun aika oli ihanaa, ja kiva, kun vielä huomenna on vapaata! Nyt on oikein levännyt olo! Ihania vuoden viimeisiä päiviä kaikille!

Oliko teidän joulu liikunnallinen? Oletko nauttinut upeista ulkoilupäivistä vai ainoastaan ihaillut maisemia ikkunan läpi? Kai olet tankannut kunnolla? ;)

18 kommenttia:

  1. Kivalta kuulostaa teidän joulu :). Mä juoksin aattona ja tapanina (ja maanantaina siinä lumipyryssä :) ), olikin varmaan eka joulu ku treenasin. Teki kyllä hyvää juurikin kun oli aika ähky!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva joulu! :) Sä oot kyllä juossut paljon, mutta kyllä se sopii jouluun! :)

      Poista
  2. Jep, tankattu on. :D me vietettiin joulua vanhempieni luona pohjanmaalla. En suunnitellut mitään liikuntaa etukäteen mutta kun jalatkin alkavat kestää juoksua niin tein aattona sekä joulupäivänä lyhyet noin 5km juoksulenkit -15 asteen pakkasessa siskon koiran kanssa. Sen jälkeen ruoka taas maistui ja piristi oloa! :D tapaninpäivänä vielä 1,5 tunnin kävelylenkki siskojen kanssa niin joulun pyhistä tulikin melko liikunnalliset mutta taisipa ruokaa ja herkkujakin mennä sen edestä ja ylikin! :D huomenna olisi edessä 6 tunnin ajomatka kotiin mikä ei kyllä juuri houkuttele.
    Kuulostaa kivalta sinunkin joulunvietto. Ja ihanan tunnelmallisia kuvia! :) Joulu on kyllä mukavaa aikaa mutta onneksi on se on silti vain kerran vuodessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hyvä että on tankattu ja nautittu olosta vanhempiesi luona! Jee, hienoa että oot päässyt taas juoksemisen makuun - muista mennä maltilla eli lyhyesti ja pitää lepopäiviä! :) Ihanaa, pitkiä kävelylenkkejä mulla on ikävä, joten täytyy ehkä ottaa vahinko takaisin viikonloppuna! ;) Toivottavasti kotimatka meni kivasti! Joo, onneksi joulu on vaan kerran vuodessa, vaikka kivaa onkin! :) Mä haaveilen joulun järjestämisestä kotona ensi vuonna....

      Poista
  3. Mulle tulee vajaa 40 kilsaa juoksua tähän viikkoon eli ihan kohtalaisesti on tullut liikuttua pyhinäkin. Huomenna mekin palataan kotiin. Oma sänky ja hiljaisuus kuulostaa jo tervetulleelta. Odotan jo iltateetä pukin tuomasta muumimukista omalla sohvalla oman kullan ja koirulin kanssa. On kyllä ollut upea ilma ja toivoisin, että jatkuisi tällaisena vielä alkuviikon, jotta ehdin hiihtämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniiin, kivasti tuli sullekin juoksua! :) Mulla oli lenkit lyhyitä, joten kilsoja ei tullut juurikaan, mutta nyt on taas intoa tälle viikolle! :) Joo, oma koti on taas niin ihana paikka <3! Mä olin sunnuntaina hiihtämässä.. oli ihanaa! Toivottavasti säkin pääset!

      Poista
  4. Ihanan kuuloiset joulun jumpat ja humpat! ;) Mulla oli myös mukavan liikunnallinen joulu! Talvijuoksu on ihan parhautta näillä keleillä, postausta tulossa pian jouluviikon liikkumisista! Ja tankattu on :D Mutta ei onneksi sellaiseen "perusjouluähkyyn" asti juuri juoksulenkkien takia! :) Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa! ;) On kyllä parhautta talvijuoksu, paitsi jos on ihan liikaa pakkasta.. mut lumi on alustana kiva ja tavallinen kaupunkimaisemakin nätti lumisena! :) Joo, onneksi mullakaan ei mennyt överiksi.. hih! Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  5. Hyvin on tullut liikuttaa tällä viikolla, päivittäin joko juoksua tai kävelylenkkiä. On ollut niin kivan talvisen näköistä ettei ole malttanut jäädä vain sisälle. Kohta viikon viimeiselle lenkille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniiin, kuulostaa kivalle! On kyllä ihanaa kun aurinkokin on pilkahdellut! Jei, huomenna taitaa olla mun koko vuoden viimeinen lenkki :)!

      Poista
  6. Ihana kun käytte salilla ja tunneilla iskän kanssa! <3 se on jotenkin niin symppis ajatus, varsinkin kun en yhtään osaa kuvitella samaa meidän isän kans :D mulla tuli vähän vähemmän liikuttua, muutama kävely ja sali, mut ihan riittävästi tälle viikolle :) Nyt on kyllä intoa taas vaikka mihin!! Ja tankattu on hyvin, muttei hirveesti liikaa. Oli ihana joulu ja kuvien perusteella sielläkin <3 c u soon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan laatuaikaa iskän kanssa, ja oon siitä kiitollinen. <3! No mut kävelyt ja yks sali - onhan siinä jo vaikka kuinka! Sulla oli kaksi matkustuspäivääkin! Jeee, yhteistreenejä odotellessa, koskas mennään? :D

      Poista
  7. kivalta vaikutti sinunkin joulusi!mä oon mielestäni lepäillyt ja urheillut sopivasti,eikä mitään mättö övereitäkään ole tullut vedettyä...silleen sopivasti vaan..aattona juoksin pienen lenkin metsässä ja perjantaina pitkän 13.5km mukavassa seurassa ja tänään pienen 7km juoksun ..meillä oli koira hoidossa to-su eli tuli ulkoiltua enemmän kuin yleensä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva joulu! :) Ihanaa, kun oot pystynyt viettää joulua sulassa sovussa levon, syömisen ja liikunnan osalta! Silleen se on paras! :) Hyviä lenkkejä sulla on ollut! Ja voi että, mäkin haluan koiruuden hoitoon, mistäs sellainen hommattais? ;)

      Poista
  8. Hauska toi sun postauksen otsikko! Jo pelkästään siitä tuli hymy huulille:) Liikuin jonkin verran tällä viikolla ja tankkasin senkin edestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih Satu :)! Tankkaaminen on ooooiikkeeeein! Kelpaa taas liikkuakin sit!

      Poista
  9. Kivoja treenejä oot päässy tekemään, etenki jos oot ollu liikkeellä vielä isän kanssa :) Mä huolehdin tankkauksesta ja jatkan sitä edelleen :D Onneks kerkesin myös liikkumaan, vaik mun liikunnat alko vasta loppuviikolla ku vihdoin toivuin flunssasta. Spinning oli aika hapokas vaihtoehto ekaks treeniks perjantaina mut teki kyl hyvää päästä treenaamaan 1,5 viikon tauon jälkeen. Nelinpelisulkkis kruunas lauantain treenit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, iskän kanssa treenaaminen on kivaa!! Lisäksi kävin lenkillä ystävän kanssa, sekä tein lenkin ja salitreenin miehen kanssa - joten kivasti on ollut tota treeniseuraakin :)! Kiva, että oot toipunut flunssasta! Heh, joo spinning on aika hikistä touhua, mutta ainakin pääsee heti treenin makuun! Sulkkis kuulostaa huipulle!!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)