maanantai 1. joulukuuta 2014

Mennyttä ja tulevaa - motivaatiota joulukuulle poluilta!

Noniin, se olis vihdoin se pitkä ja synkkä marraskuu selätetty! No, jos totta puhutaan, päivät ovat menneet todella nopeasti, mutta kyllä mua on silti tympinyt tämä ainainen pimeys ja väsymys on ollut normaalia suurempaa. Ei sille vaan tunnu voivan mitään. Mä oon silti iloinen, että nyt ollaan siirrytty joulukuuhun! Valot, kynttilät ja odotus joulusta (ja siitä viikon lomasta) luovat ihanaa tunnelmaa! Viikonloppuna olin Turun seudulla, ja kaikkineensa se oli ihan älyttömän ihana ja rentouttava viikonloppu rakkaiden kanssa. Oli syömistä huikeassa Karu-ravintolassa, pääsin suunnistamaan, vietin aikaa vanhempieni kanssa ja anoppilassa juhlittiin sunnuntaina pikkujoulua suvun kesken älyttömän hyviä ruokia syöden.



Ravintola Karun ruokia

Mä olin suunnitellut meneväni eilen lenkille ennen niitä juhlia, jotta jaksan olla pirteänä paremmin vieraiden kanssa. Kohtuullisen ajomatkan päässä oli kesällä tutuksi tullut Kurjenrahkan kansallispuisto, jonne suuntasin auton nokan aamulla herättyäni. Muistin, että siellä on paljon pitkospuita, eikä ihan kovin paljon korkeuseroja, tosin en ollut kaikkialla eilen juoksemia reittejä kulkenut aiemmin. Arvoin kenkiä suunnistusnastareiden ja maastolenkkareiden välillä... päädyin jälkimmäiseen, ja paikoitellen se osottautui virheeksi. Osa pitkospuupätkistä oli todella liukasta, osassa taas pito oli hyvää. Onneksi en kaatunut ja muutoin maasto oli hyvää polkua ja kalliota, jossa taas maastokengät olivat ehdottomasti paremmat.




Oli outoa juosta noin luonnon keskellä ihan yksin. Aluksi pelkäsin susia ja karhuja, heh, mutta pian pelko katosi ja nautin täysillä upeista maisemista, joita Kurjenrahkan kansallispuisto on täynnä. Rakastan luonnon tuomaa rauhaa ja tietynlaista kiireettömyyttä. Kiireettömyys on läsnä polkujuoksussa tietyllä tavalla, sillä itse en luonnossa juostessani kilometriaikoja tuijota ollenkaan. Sitä antaa vaan tossujen kuljettaa kuunnellen samalla omaa hengitystä. Luonnossa voi vaan olla niin vapaa, että en voi olla hehkuttamatta polkujuoksua! Mä olen niin onnellinen, kun olen löytänyt sen juoksumuodon. Ja onhan se jaloillekin armollisempi, kuin asfalttijuoksu. Olin niin haltiossani mun 14 kilsan lenkin jälkeen, että hyvin jaksoin viettää loppupäivän sisällä syöden ja seurustellen vieraiden kanssa.


Joulukuussa ei kannata muuten jäädä ihan toimeettomaksi odottelemaan joulun tuloa, vaan kannattaa pysyä aktiivisena. Nyt tuntuu, että lunta ei vain saada tänne Etelä-Suomeen, joten on herätettävä kehoa muilla keinoin, kuin valoisuudella. Itse pyrin nukkumaan runsaasti, syömään hyvin ja liikkumaan normaalisti. Liikunta antaa niin paljon energiaa arkeen. Oletteko huomanneet Touhukalenterin, joka on Liikunnan ja urheilun nuorisokomitea LUNK:n organisoima liikunnallinen joulukalenteri. Mielestäni tämä on älyttömän hyvä tapa saada ihmisiä virkeäksi, ja voittaa kyllä suklaakalenterit ihan 100-0! Tämän päivän luukku on jo avattu, ja lähdenkin ihan juuri suorittamaan sitä! Ottaako joku muu osaa Touhukalenteriin?! Tai onko teillä joulukuun ratoksi jotain muuta haastetta? Vai miten aiotte pitää itsenne virkeänä nyt joulukuussa?

Heei, mä tiedän! Mulla on sulle pari ihanaa hetkeä ennen joulua tiedossa, jotka pitävät sut virkeänä! Nimittäin blogilenkkejä!! Mun viime blogilenkki oli suorastaan menestys, joten pakkohan näitä on jatkaa! Mikä onkaan kivempaa, kuin jakaa ihan huippu polkujuoksuharrastus teidän muiden lenkkeilijöiden kanssa! Ja koska olen niin joulumielellä, aion järjestää kaksi lenkkiä vielä ennen joulua! Eli 13.12 Sipoonkorvessa on vuorossa pitkä polkulenkki, kestoltaan noin 3 tuntia! Jos osallistut tähän lenkille, toivoisin, että uskot pystyväsi juoksemaan vaihtelevassa maastossa noin 20-22 kilometriä kolmeen tuntiin! Isot mäet on tarkoitus kävellä ylös. Kokoontuminen on Kuusijärvellä 13.12 klo 10, ja lenkin jälkeen aion itse ainakin mennä saunaan ja uimaan Kuusijärvellä, niin ei tarvitse ajella hikisenä kotiin!



Toinen lenkki, eli joululenkki on vurostaan lauantaina 20.12 klo 10.30 alkaen Pirttimäessä. Tämä lenkki on kestoltaan 1,5-2 tuntia ja juostaan kevyttä vauhtia mukavia polkuja. Tämä on hyvänmielen lenkki, joka on suunnattu ihan kaikille! Käydään lenkin jälkeen kahvilla Pirttimäen kahvilassa! Suosittelen varsinkin pitkälle maastolenkille ottamaan juomaa ja lisäenergiaa mukaan. Ilmoittauduthan mulle sähköpostilla hanna.taimen(a)gmail.com. Tervetuloa mukaan!

No, oletko mukana blogilenkeillä? ;) Miten olet selvinnyt kaamoksesta? 

18 kommenttia:

  1. luin taas putkeen varmaan viis viimeistä postausta. vaikka itse en (ainakaan vielä) juokse poluilla tai välttämättä ota täältä treeniin mallia, niin aina vaan jaksan hymyillä ja innostua siitä, kuinka sä täällä jaat omaa elämäiloasi ja hyvää asennettasi! on niin kiva, kun teksteistä huokuu positiivisuus ja rentous :) se auttaa omassakin suhtautumisessa, niin urheiluun kuin muuhunkin elämään. paras blogi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsit, miten tää sun kommentti piristi!! Kiiiiitos! <3 Tällaisten kommenttien jälkeen en kyseenalaista ollenkaan sitä, miksi kirjoitan blogia! Hienoa, että löydät täältä positiivista mieltä ja rentoutta, sitä mä juuri haenkin! Ei kaikkien tarvitse esim. tykätä suunnistaa, mutta toivoisin jokaisen löytävän jostain yhtä paljon iloa elämään, kuin mitä mä saan sieltä metiköistä ;)

      Poista
  2. Karu! Oli vissiin hyvää? Itellä oli tarkoitus yhtenä viikonloppuna varailla pöytää, mutta ei ollut tilaa, ja sitten ei toiselle päivälle kahden henkilön lounasvarauskaan jostain syystä onnistunut... Pitäisi varmaan soittaa, eikä luottaa netin varausjärjestelmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karu oli tosi hyvä, tykkäsin :)! Meidän ystäväpariskunta oli varannut pöydän, joten en tiedä, mitä kautta varaus tehtiin, mutta joku viikko etukäteen varattiin. Onhan se aika pieni ravintola :)

      Poista
  3. Jeee! <3 Ihanaa Hanna, kun järkkäät näitä polkulenkkejä! Ehdottomasti mukana 20.12!! :) Ja ihanalta näyttää sun kuvat Kurjenrahkan kansallispuistosta! Ja jep, touhukalenterissa ehdottomasti mukana! Tänään juostu portaita moneen kertaan! Kivaa alkanutta joulukuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kelpaa järkätä kun te ootte niin innokkaana mukana :)! Siistiä, että tuut 20.pvä :)
      Kurjenrahkan kansallispuisto on kyllä tietyllä tapaa ainutlaatuinen. Paljon suoalueita ja sit siellä on jotain vanhaa aarniometsääkin. :) On ilo juoksennella hienoissa maisemissa! Kivaa uutta viikkoa sullekin, Karoliina! Ps. tänään minäkin näin auringon ;)

      Poista
  4. Kuulostaapa ihanalta tuo sun lenkki! :)
    Ja hei, oot kyllä onnistunut tartuttamaa mullekin tän polkujuoksukuumeen! :) yksin en oo montaa kertaa vielä uskaltanut poluille, nää illatkin on niin pimeitä että ainoa mahdollisuus on mennä viikonloppuisin.
    Lähden kyllä tuolloin 20.12 mukaan lenkille. Tuonne pidemmälle sipoonkorven lenkille ei mun kunto vielä riitä! :D
    Nam, miten hyvännäköisiä nuo ruuat on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa :)!

      Vähänkö siistiä, että sä oot kans innostunut polkujuoksusta! Se on niin makeeta! Tosin joo, mäkään en oikein metsään uskalla yksin pimeellä.. olis kyl tunnelmallista käydä otsalamppulenkeillä :)! Mut onneksi viikoloppuna voi käydä maastossa! Ihanaa, kun tuut joululenkille :P Jeejee!

      Ja joo, Karu oli kyllä erinomainen ravintola!

      Poista
  5. Voi että, mäkin kaipaisin vähän vinkkejä missä sitä osaisi polkujuoksennella täällä. Pitäisi kai kaivaa joku lähialueen maastokartta ja opetella suunnistamaan. Tässä mun lähellä tää maasto on varsin haastavaa, joten välillä olis kiva löytää vähän keveämpikin metsiä:)

    Ja jep, täälläkin touhuillaan ja kaamostaistelusta olenkin kirjoitellut blogissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, googlesta löytyy varmaan jotain vinkkejä, ja sitten ehkä teidän kaupungilla on jotain kiintorastikarttoja, joiden avulla voi löytää kivoja polkuja! :) Mä oon ainakin löytänyt paljon kivaa maastoa just suunnistuksen kautta! :)

      Jep, ihanaa tämä kaamostaistelu... huuuuooohhh... tänään näin sentäs auringon ;)

      Poista
  6. Tosi hyvältä kuulostaa sun lenkki! Ihanaa, että olet löytänyt elämääsi näitä asioita, jotka ilostuttavat. Se on tärkeetä :) Metsä on rauhoittava paikka, joten en yhtään ihmettele sun innostusta! Mä haen vielä vähän rohkeutta tulla noille blogilenkeille mukaan, mut ne kuulostaa niin kivalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa! Ja tiedän, että ymmärrät.. polut ja metsät on niin mun mieleen! :) voi, mä uskon että sä pärjäisit hyvin mun lenkillä mukana, mutta kerää rohkeutta, ja tuut sit ainakin keväällä ;) Onneks meil on meidän omat treenit!! <3

      Poista
  7. 13.12. kiinnostaa ja yritän osallistua. En tosin tiedä osallistumiskykyä 100 % varmuudella ennen ko. aamua, sillä perjantaina on työpaikan pikkujoulut. Alkoholin haittavaitukset ei varmasti omalla kohdallani muodostu esteeksi, mutta jos yöunet jää liian lyhyiksi saattaa 3 h olla turhan kova juttu.

    t. suvi, joka ei ole aimmin polkujuossut porukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hienoa! Laitatko vielä mailia mulle, niin voin infota sua, jos tulee muutoksia! Ja tuu jos yöunet ei jää liian lyhkäsiksi :)

      Tervetulloo, yhdessä juokseminen on kivaa!!

      Poista
  8. 13.12 lenkki on liian vaativa mulle, ja tuolloin 20.12 ollaan valitettavasti Tampereella, muuten oisin mieluusti osallistunut siihen. Järkkääthän tammikuussakin? :)

    -jansu

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)