torstai 24. huhtikuuta 2014

Ei tartte aina juosta yksin!

Hei, varsinkin pääkaupunkiseudun tyypit! Harmittaako sua juosta aina yksin? Eikö sulla oo sopivaa lenkkikaveria? No ei hätää, Helsingissäkin on paljon ilmaisia juoksuporukoita ja -treenejä, ja ajattelin vinkata tässä muutamasta, jotka on nyt lähiakoina!

Kuva: bodomtrail.com

Ensinnäkin nyt lauantaina on kaksikin tapahtumaa. Polkujuoksusta kiinnostuneille Bodom Trail -juoksutapahtuma järjestää yhteislenkin Pirttimäen ulkoilualueella. Lenkin pituus on 12 kilometria, ja se on reittinä helatorstaina juostavana Bodom Trail -juoksutapahtuman ensimmäinen puolisko. Mua harmittaa, etten ole viikonloppuna kotosalla, joten en pääse tuota lenkkiä etukäteen juoksemaan, vaikka alunperin se olikin tarkoitus! Mutta ilmottautukaa tapahtuman Facebook-sivulla mukaan, varmasti huikea lenkki tulossa!

Lauantaina myös kuntokeskukseni SATS järjestää kaikille avoimen juoksutunnin keskuspuistossa niin ikään klo 10! Tämä tunti sopii kaikille tasosta riippumatta. Itsehän kävin jo kokeilemassa yhden juoksutunnin, ja tarkoitus olisi joku kerta mennä kokeilemaan tätä tasavauhtilenkkiä myöskin! Ilmottaudu mukaan, ei tarvitse olla jäsen!


Mä itse olin keskiviikkona ensimmäistä kertaa mukana kaikille avoimissa HCM Kick off -treeneissä, joita vetää ammattilaiset sekä myös HCR Street teamilaiset, johon myös aurinkoinen Karoliina kuuluu! Häneltä onkin tullut facebookissa kutsu mukaan, ja päätin tällä viikollä lähteä, kun paikkakin sopi mulle mainiosti. Nämä treenit on kaikille avoimet, eikä erillistä ilmottautumista tarvita. Eilen oli teemana peruskestävyyslenkki, ja Karkin tullessa äkillisesti kipeäksi pääsin toisen street teamilaisen kanssa vetämään yhdessä toista porukkaa. Siis tämä tuuraaja ei tuntenut keskuspuiston maastoja niin hyvin, joten mä toimin lenkkireitin suunnittelijana! Olikin oikein mukava tunnin treenilenkki hyvässä porukassa! Oli ilo vaihtaa juoksuaiheisia kuulumisia muiden saman henkisten kanssa! Juoksu on monesti yksinäistä tekemistä, joten suosittelen ottamaan osaa joihin yhteisiin juoksutreeneihin!

Tuli kyllä hyvä treeni eilen, kun juoksin ensin porukan mukana 9,5km ja hölkkäsin vielä kotiin 4,5 kilsaa, joten 14 kilsan arkilenkki oli vallan hyvä! Ajattelin tällä viikolla olla juoksematta pitkää lenkkiä laisinkaan, vaan teen ennemmin pari keskipitkää lenkkiä. Lauantaina tahtoisin kovasti juosta maastossa, mutta täytyy katsoa, mitä keksisi Bodom trail -treenin korvikkeeksi. Hmmmm....

No, kuka on lauantaina jo mukana jommassa kummassa treeniporukassa? Vai onko sulla ehdottaa vielä jotain ilmaista juoksutreeniä tai -porukkaa?! Tykkäättekö te ottaa osaa tämmöisiin sosiaalisiin juoksuhetkiin vai juoksetteko mieluummin tutuissa porukoissa tai yksin?!

22 kommenttia:

  1. Mä en uskalla osallistua yhteisiin juoksutreeneihin, kun mulla on hitaustrauma, ja en halua olla se, kenen takia muut joutuu himmailemaan ;) Kaverin kans ois kyllä kiva juosta, mutta mulla ei oikein ole lähipiirissäni muita tällaisia jolkuttelijoita. On teitä supermaratoonareita ja sit kävelylenkkien ystäviä :) Mutta varmasti tällaset yhteislenkit voi olla kivoja, jos on juoksukuntoa jo pohjalla! Ja huippu 14kilsan lenkki! Hienoa Hanna :) Mä kävin tänään powerstepissä, mutta se ei ainakaan tällä hetkellä hirveästi sytyttänyt. Haluisin vaan bodata ja tanssia vissiin :D No onneksi me naiset saadaan aina muuttaa suuntaa ja mieltä, eli vähän ajan päästä voi olla taas jo ihan uudet lempparit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitko kuvitella, että mullakin on aina vähän kynnystä mennä uuden porukan kanssa juoksemaan? Mä kun en oo mikään kauhean nopea juoksija, mulla on enemmänkin sitä kestävyyttä sitten. ;) Mut Tiinuska, tässä sulle lenkkikaveri! Sä oot mulle niin hyvä salikaveri, niin mä voin yrittää olla sulle hyvä lenkkikaveri ;)

      Ooo, powerstep ei oo ollu mun juttu, kun joskus 3 vuotta sitten kävin kokeilemassa. Aika hosumista mun makuun. Heh, mut onneks on niin paljon lajeja, että voi vaihtaa vaikka joka päivä mielipidettä... niinku mä.. "Suunnistus on parasta!" "No kyl tää juokseminen on vaan ihanaa!" "ah, uinnista on tullut uus lemppari!" jne. ;)

      Poista
  2. Jee! Kiitos vielä eilisestä! :) Oli kyllä hyvä, että jätin väliin, tänään ollut jo parempi olo! Kivaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, oli kyl kiva nähä, vaikka harmi, ettet ite päässyt juoksemaan! Mut hyvä, että on jo parempi olo :) Kivaa viikonloppua sullekin <3

      Poista
  3. No kun nyt kysyit niin vastataan sit pitemmän kaavan mukaan.:)
    Viime syksynä kävin Friskiksen (Friskis&Svettis Helsinki) juoksuryhmässä torstaisin ja silloin muuten juoksukuntokin oli parempi kuin tällä hetkellä. Juoksuryhmässä oli kivaa se, että en olisi itse tehnyt sellaista juoksulenkkiä harjoitteineen (esim. intervallit), joita ohjatulla juoksulenkillä tehdään.

    Jos haluaa kokeilla Friskiksen juoksuja, toukuun 5. päivä alkaa ilmainen kesäkausi ja lenkit lähtevät Eläintarhan kentältä, tarkemmin:
    http://www.friskissvettis.fi/helsinki/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=346&cntnt01origid=63&cntnt01dateformat=%25d.%25m.%25Y&cntnt01lang=fi_FI&cntnt01returnid=55

    22.5. voi myös juosta Cooperin testin ja sekin on ilmainen, Eläintarhan kentällä.

    Eli tuli kunnon mainospuhe mutkun sä kysyit:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis, just huippua, että joit tämän tiedon ja vastasit pitemmästi :) En tiennyt tuollaisesta treeniryhmästä ollenkaan! Pitää katsoa, jos johonkin pääsis mukaan! Itellä vaan tuo toukokuu kaikkineensa on aika tykitystä, että katotaan mihin ehtii mukaan :)

      Cooper kyllä erityisesti vähän kiinnostais ;)

      Poista
    2. Ilmottele jos sua joku kiinnostaa, osaan kyl kuvailla tarkemmin noita eri juoksuryhmiä (ja nettisivuilla tosiaan myös on kuvausta) ja mielelläni lähden kokeilukerralle mukaankin jos natsaa aikatauluihin ja jos oma juoksuvauhti riittää:) Tuolla juostaan kuitenkin elokuun loppuun asti ilmaisjuoksuja joten ehtiminen ei oo toukokuusta kiinni.:)

      Poista
    3. Joo, no jos niitä on koko kesän, niin voidaan kyllä mennä yhdessä johonkin porukkaan mukaan! :) Harkitsen tuota cooperiakin.. voikohan siihenkin vain mennä vaikkei ole muissa jutuissa käynyt? :)

      Poista
    4. Voi mennä, tapahtuma on avoin kaikille. Yleensä sinne tuleekin porukkaa sekä seurasta että niitäkin, joille seura ei ole tuttu. Olen ollut viimeksi mukana Cooperissa siten, että osallistujia taisi olla noin 50. Tapahtuman alussa on alkulämmittely (vapaaehtoinen) ja sen jälkeen itse testi.

      Poista
    5. Hei, olen osallistumassa cooperiin. Jos myös päädyit osallistumaan siihen, voisimme tehdä treffit vähän ennen kuutta Eläintarhan kentälle? Oli tarkoitus laittaa sähköpostina viestiä mut osoitetta ei enää löytynyt täältä.

      Poista
    6. No hitsit, huomennako se on? Mulla on huomenna spesiaalisuunnistuspäivä, ja muutenkin, ajattelin cooperia myöhemmäksi kesällä, kun nyt on näitä tapahtumia tulossa niin paljon. Jos tulee uus mahis, niin ilmotteletko täällä?! :) Ja tsemppiä sulle, kerrohan sit miten meni! :)

      Ps. sähköpostiosoite näkyy tuossa blogger-profiilissa nykyään.

      Poista
    7. Ok:) Yleensä cooper on järjestetty myös elokuussa, voin ilmoitella.:) Kiitos ja tsemppiä myös sulle koitoksiin:)

      Poista
  4. Tällaset tapahtumat tuo just virkistävää vaihtelua omiin tuttuihin rutiineihin :) Pitääkin koittaa järjestää vähän aikatauluja, jos pääsisi jo huomenna osallistumaan... Jos ei niin myöhemmin keväällä/kesällä aivan varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä :) Ja vaikka aluksi voi jännittää lähteä mukaan, niin koskaan en oo vielä kadunnut, että rikkoi treenirutiineja! Koitahan ihmeessä päästä, ja voitais vaikka sopia joku yhteinen Kick off -treeni, olis meinaan kiva nähä suakin ;)

      Poista
    2. Mäkin oon joka kerta vastaavista tullut hymy korvissa asti kotiin! Vaikka kuinka ois väsyttäny/jännittäny lähtee :) Jotenkin se vaan piristää rikkoo rutiineja. Ja ehdottomasti sovitaan! Mahtavaa olis tutustua ihan reaalimaailmassakin samanhenkisiin ihmisiin ;)

      Poista
    3. Voi ihanaa, hymy hyvän treenin jälkeen ja omalta mukavuusalueelta poistumisen jälkeen on parasta! :) Olis kyl kiva nähä sua! Mennään ihmeessä yhessä johonkin keskiviikon tunnille!

      Poista
  5. Voi vitsi, kuulostaapa kivalta! Kunpa Vaasassakin järjestettäisiin jotain tällaisia yhteislenkkejä, olis niin kiva päästä jakamaan fiiliksiä muiden juoksuintoilijoiden kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, toivottavasti löytyis Vaasaankin yhteislenkkejä! Kannattaa varoiksi katsoa juoksufoorumia, sieltäkin saattais löytyä lenkkiporukoita, jos kiinnostaa :)

      Poista
  6. Kiinnostais kyllä porukkajuoksut! Meillä oli kaveriporukalla fb-ryhmä, jossa suunniteltiin juoksuja. Mutta jotenkaan ei koskaan mulle sopinut ne aikataulut. Täytyypä tänä kesänä kokeilla vaikka uusiksi. Porukalla juoksu on oikein mukavaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kaveriporukalla lenkkeily oliskin huippua. Mulla ei oikeastaan oo paljon kavereita, jotka pystyis juoksemaan yli tunnin lenkkejä :) Mutta onneks tulee näitä mahdollisuuksia, ja on yks luottolenkkikaveri kans! :)

      Poista
    2. Oih, kaveriporukalla lenkkeily oliskin huippua. Mulla ei oikeastaan oo paljon kavereita, jotka pystyis juoksemaan yli tunnin lenkkejä :) Mutta onneks tulee näitä mahdollisuuksia, ja on yks luottolenkkikaveri kans! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)