lauantai 23. maaliskuuta 2013

Sporttailijan vaatteet

Heippa kaikille! Miten voi jo olla perjantai? En voi uskoa! Viikot menee ihan kamalan nopeaa vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä.. ainoa asia, joka vähän häiritsee, on tuo ilma. Joo, aurinko, kiva, mutta missä on plussakelit? Ollaan sentään jo maaliskuun loppupuolella! Ainakin minä kaipaisin jo kevätkelejä.. olis kiva, kun lenkilläkään ei tarttis enää kietoutua buffiin ja vetästä paria paitaa juoksutakin alle.. eikö? Vai mitä mieltä te olette? Haittaako tää ilma teitä?



Muuten viikko on mennyt kivasti. On ollut vähän vielä taas outoa, että on ollut kevyt viikko, ja liikunta on tarvinnut karsia. Se kyllä vaatii pikkasen luonnetta ja suunnittelua, että malttaa pysyä pois liikunnoista enemmän kuin normaalisti. Vähän harmitti, että mun keskiviikoksi suunniteltu yogalates tunti peruuntui. Ja kun tilallekaan ei tullut mitään kivaa tuntia, niin päätin suorittaa silloin yläkropan punttisalitreenin. Eilen olin ulkona juoksemassa kevyesti (tosin mulla tuli kiire salille, ja juoksinkin sitten viimeisen kilsan jotain 5.40 vauhtia! :D) ja venyttely-tunnilla. Toi syvävenyttely on kyllä aivan ihanaa. Oon kyllä tässä viimeisen vuoden aika oppinut kunnioittamaan kehoani, ja tahdon todella pitää siitä huolta ja tulla notkeammaksi.

Lenkkeillessä ulkona mulle tuli mieleen, etten kyllä tahtoisi enää käyttää mitään muuta liikunnassa, kuin  liikuntaan tarkoitettuja vaatteita. Silloin salibandyaikoina käytin aika usein ihan vain puuvillapaitoja ja lenkkeillessä collegeita. Aika sama meno jatkui silloin, kun aloittelin lenkkeilyä uudestaan. Pikkuhiljaa kun liikunnasta tuli tärkeämpi osa elämää, ja oikeastaan vasta SATSille liittyessä aloin myös panostaa vaatteisiin. Onhan se totta, että salille on ihan kiva mennä kivoissa ja ennen kaikkea puhtaissa vaatteissa, mutta ei näyttäytyminen ole minulle tärkeintä. Ennen kaikkea mä tahdon käyttää liikunnassa vaatteita, joissa tunnen olon hyväksi.




Salilla pidän ehdottomasti mieluiten päällä toppia, koska mun mielestä on kivaa, kun kädet on "vapaat", eikä mitkään hihat ota vastaan liikkeitä tehdessä. Housupuoli salilla ei ole niin tärkeää, mutta aika usein pidän samoja alaosia kuin lenkkeillessä. Salilla ei ole niin tärkeää materiaalilla, koska siellä ei tuu yhtä paljon hiki, kuin aerobisen liikunnan parissa. Mutta toki aina pidän mieluummin päällä tekniisiä vaatteita, kuin puuvillaisia.



Juostessa käytän nykyään aina trikoohousuja, vaikka pari vuotta sitten en voinut kuvitellakaan, että mä pitäisin sellaisia kireitä pöksyjä jaloissani! Niin se mieli muuttuu, ja lopulta viihtyvyys menee ulkonäön edelle ;) Mun mielestä juoksutrikoot on vaan ihan mahtavat, aivan kuin ei olisi housuja ollenkaan. Ihanaa kun mikään ei ota tuuleen kiinni. Juoksutrikooissa suosin Niken Dri Fit -trikooita. Mulla on samat, pehmeää materiaalia olevat trikoot niin lyhyinä kuin pitkinäkin. Ja mietin ostaa kyllä toiset pitkät Nike-trikoot valikoimiin. Ihan parhaat! Mulla on juoksussa myös aina tekninen paita päällä, joko lyhyt tai pitkä, mutta aina. Jotenkin mahtavaa, miten se ero voikin olla niin huomattavaa, kuinka kevyt tekninen paita onkaan! Jos et käytä, niin vaihda ihmeessä urheiluvaatteesi tähän ;)



Lisäksi mulla on aika monet kengät.. ensinnäkin mulla on pari vuotta vanhat salikengät (pikkuhiljaa voisin katsoa uusia) ja spinning-kengät, jotka on ostettu Biltemasta. Nää on kyllä tosi hyvät kengät olleet, mutta ehkä jossain vaiheessa ostan vähän viileämmät kengät myös. Lisäksi mähän käytän näitä kenkiä myös ulkona pyöräillessä, koska mulla on uudessa pyörässäni klossikiinnikkeet. Mutta pyöräilystä tulee varmasti juttua lisää, kun kevätkausi alkaa siltäkin osalta!



Sitten mun juoksulenkkarit... mä olen siis alusta asti käyttänyy Asicsen DS Trainereita, ja tällä hetkellä mulla on kolmannet DS Trainerit käytössä! Mulla on lievää ylipronaatiota, joten nämä ovat siltäkin osalta mun jaloille aivan mahtavat, kun pohjassa on myös mun omat tukipohjalliset. DS Trainerit on kevyet ja hyvät jalassa, joten niillä on ilo juosta. Nyt tosin Asics on muuttanut jotenkin DS Trainerien rakennetta, ja täytyykin pohtia, olisiko aika vaihtaa lenkkareita jatkossa... mutta täytyy perehtyä paremmin asiaan. Onneksi ostin syksyllä juuri ennen lumien tuloa uudet kengät, ja niillä en pahemmin ole talvella juossut. Lisäksi käytän limittäin vanhoja DS Trainereita, joten yksillä kengillä ei tarvitse mennä. Talvella olen juossut Asics Arcticeilla, mutta nastat ovat olleet alla vain kerran. Mutta kenkä on muuten tukeva ja goretex-pinta on ollut todella hyvä kaveri sohjossa ja lumessa!



Muutoin juoksuvarustukseeni kuuluu yleisesti kelistä rippuuen tekninen pipo, lämpöpipo, buffi, juoksutakki, talvitrikoot, kerrasto, hiuspannat ja Garmin. Ja juoksuko ei ole välineurheilua? Eheeei...! Mutta laadukkaat vaatteet kestävät hyvin pesua ja käyttöä, ovat mukavia päällä ja tekevät liikunnasta entistä hauskempaa! Eikö?

Onko teille liikunnassa käytettävät vaatteet tärkeitä? Suositko jotain merkkiä?

Mukavaa viikonloppua kaikille!!

14 kommenttia:

  1. Tykkään tällaisista informatiivisista postauksista, joista saa ideoita omaankin varusteluun :) Itse olen myös aiemmin urheillut puuvillateepaidoilla, jotka eivät hengittäneet pätkääkään, ja nyt olen aivan rakastanut mun elämään ensimmäisiin teknisiin urheiluvaatteisiin! Eron kyllä todellakin huomaa!

    Tällä hetkellä mulla on tosin pulma juoksukenkien kanssa, kun en yhtään tiedä minkälaiset kesäjuoksukengät mun kannattaisi ostaa. Talvilenkkareina mulla on ollut Niken Shieldit, joissa kyllä on hyvä talvipito, mutta en ole 100% varma sopivatko ne mun jaloille, kun noita jalkavaivojakin on ollut. (Voihan tosin olla niinkin, että juoksuharjoittelun liian innokas aloittaminen on ne kivut aiheuttanut, ja kenkämerkillä ei mitään väliä..) Satutko tietämään mitään urheilukauppaa pk-seudulla, missä saisi hyvää ja asiantuntevaa lenkkaripalvelua? :) Edelliset ostin Sellon intersportista, ja siellä tuntuivat myyjät olevan tosi kiireisiä, eivätkä mielestäni oikein ehtineet paneutua yksittäisen asiakkaan tarpeisiin. Onhan se toki tuurista ja kerrastakin kiinni, että millaista palvelua saa missäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva että oli taas mieluisa postaus! Tekninen vaatetus on kyllä tie taivaisiin... ei oo paluuta enää ;)

      Juoksukengät on aina murheenkryyni, kunnes löytyy omalle jalalle mieluisat. Itseasiassa, mulla on ollut harkinnassa toiset, erillaiset kengät vaihtelun vuoksi DS Trainereiden rinnalle, mutta en ole saanut aikaiseksi.. jotenkin kun noi lenkkaritkaan ei ihan ilmaisia ole. Jalalle tekee hyvää vähän vaihdella lenkkareita kans.

      Mä kääntyisin Mikonkadun intersportin puoleen, koska sieltä olen ainakin itse saanut asiantuntevaa palvelua. Intersporteissa on todella laaja valikoima kenkiä. Suosittelen sitten tilaamaan lenkkarit ulkomailta, kun oma pari löytyy. Jostain kumman syystä täällä Suomessa ei tuota kilpailua ole tarpeeksi, ja hinnat ovat todella pilvissä. :(

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Nyt kun sanoit tuosta Mikonkadun Intersportista, niin muistelen, että joku muukin olisi kehunut saaneensa siellä ammattitaitoista palvelua! Taidankin ottaa siis suunnan sinne ensi viikolla :)

      Poista
  2. Voi, muistan kyllä ne ajat kun tuli itsekin jumppailtua puuvillaisessa lököttävässä t-paidassa ja jossain kollareissa... Huh, ainakin puolet hiestä taisi silloin olla tuskanhikeä - mitä en kyllä noiden kuteiden takia yhtään ihmettelekään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, joo, puuvilla t-paita ja kollarit, HUHHUH.. enää ei pukis mistään hinnasta niitä päälle mihinkään treeneihin :D Tuskanhikeä, todellakin!!

      Poista
  3. Silloin kun ei tiennyt paremmasta, niin puuvillaiset vaatteet menivät ihan hyvin. Nykyään vannon teknisten vaatteiden nimeen. Ja muutenkin varsinkin tärkeimpiin varusteisiin panostaminen lisää liikunnan iloa. Hyvät varusteet kun eivät välttämättä tarkoita edes kaikkein kalleimpia, vaan niitä löytyy nykyisin monesta hintaluokasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Halvemmallakin voi saada hyviä vaatteita, esimerkiksi mun mielestä H&M:n vaatteet ovat hyviä ja ainakin itsellä toppi on pysynyt laadukkaana käytöstä huolimatta. :)

      Poista
  4. Moi! Oletko koskaan kärsinyt "juoksijan polvesta"? Onko minkäänlaisia kokemuksia sellaisesta? Jos sulla olisi jotain vinkkejä kuinka parantaa "juoksijan polvi" mahd pian niin olisi mahtavaa kuulla :) kiitos etukäteen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kun asiaa mietin, niin en kyllä ole kärsinyt, ainakaan niin pahasti, että olisin tiedostanut asian! Kuulostaa pahalta.. mutta valitettavasti mulla ei ole vinkkejä. Voin kyllä kirjoittaa vinkkejä juoksijan lihashuollosta. :)

      Poista
  5. Moi, täällä ollaan vastavierailulla :). Olen ehdottomasti välineurheilija, sillä oikeat välineet/vaatteet oikeaan lajiin ovat mielestäni tärkeät. Ja eihän siitä mitään haittaakaan ole, jos treenikamppeet näyttävät kivoilta. Itse suosin eniten Niken vaatteita ja ehdottomasti dri fit -materiaalia. Puuvillaisissa kamppeissa en mene edes joogatunnille. Laadukkaat urheiluvaatteet kestävät pitkään hyvänä ja sitten kun miettii kuinka paljon urheilee, niin ihan jo sen takia kannattaa panostaa treenivaatteisiinkin.

    Juoksussa olen varmaankin viimeiset 10 vuotta vannonut Asicsin nimeen, tosin nyt kaveri on kehunut paljon Mizunoja (ja näistä olen lukenut myös jenkkiblogeista paljon kehuja), eli voi olla että käyn ainakin testailemassa myös noita kenkiä.

    Kiitos myös Garmin-esittelystäsi, jonka luin aiemmasta kirjoituksestasi. Olen kovasti pohtinut Garminia, mutta nyt menen Polarin sykemittari + Sports Tracker -combolla. Olisihan se helpompaa, jos saman tiedon saisi yhdestä laitteesta. Toisaalta, tykkään kyllä Trackerin ominaisuuksistakin, ja se on suomalaisten (kai ne entiset Nokialaiset suomalaisia on?) kehittämä sovellus kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo, urheiluvaatteet ovat pääosin todella laadukkaita, ja kestävät huikean määrän kulutusta. Aivan häkellyttävää! :) Mä tykkään myös Niken Dri Fit-matskusta, ihan mahtavaa!

      Hmm, itellä ei oikein toiminut tuo Sportstracker, koska kännykkäni GPS on sen verran huono, että tulos saattoi olla mitä vain. Garmin on yksinkertaisesti luotettava, ja helppo.

      Poista
  6. Tjeu!
    Löysin tänne Garmin 210 haulla. :] Oletko löytänyt siitä mitään moittimista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei! En kyllä näin äkkiseltään keksi mitään valittamista Garminista, paitsi ehkä sen, että lataaminen on "vaikeaa", koska se kello on niin herkkä kun yrittää asentaa sitä niihin latauspiikkeihin. Lisäksi satelliittiyhteyden löytyminen kestää muutaman minuutin, joka ainakin itselle tuntuu välillä pitkältä ajalta. Mutta kun yhteys on löytynyt, on kello varma ja luotettava koko lenkin ajan, eikä kadota enää signaalia!

      Olen kyllä ollut tyytyväinen Garminiin, ja tämä 210 malli on aivan oiva vekotin minulle! ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)