maanantai 4. maaliskuuta 2013

Talvilomallakin voi juosta!


 Heipparallaaa, ja erittäin onnelliset terveiset tutulta vuokramökiltä, Varsinais-Suomesta! Ollaan täällä oltu Kimmon kanssa viettämässä ensimmäisiä lomapäiviä. Tultiin eilen, sunnuntaina, upeassa iltapäiväauringossa tänne, ja pilkottiin puita ja laitettiin sauna lämpenemään. Ihanan rento fiilis ollut, kun ollaan saunottu, kieriskelty lumessa, paistettu takassa makkaraa ja vaahtokarkkeja, nukuttu kunnon yöunet ja vaan rentoiltu. Ihanaa! Huomenna jatkuu lomalaisten matka Turkuun, mun kotikaupunkiini, ja siellä ohjelmassa on molemmilla kavereiden näkemistä, ja sitten mun perheeni kanssa olemista pari päivää. Tulee varmaan tehtyä yhteistreeni myös isäni kanssa ;) Torstaina viimeistään mennään kotiin!


Muutenkin loman alku ja viime loppuviikko on ollut poikkeuksellisen ihana! Olin torstaina yhden lempibändini, Biffy Clyron keikalla (oli ihan huikea meininki!) ja perjantaina juhlistimme mun valmistumistani Farangissa, jossa syötiin ihan huikea kolmen tunnin kestävä maistelumenu viineineen! En voi kuin suositella tuota, ja kunhan pääsen paremman netin äärelle, niin kirjoitan arvostelun tuosta käynnistä mun ruokablogiini!


Kaiken tämän hälinän keskellä olen myös ehtinyt liikkua paljon, ja se on osittain antanut minulle enrgiaa puuhailla kaikkea kivaa! Torstaina olin ennen keikkaa ystäväni kanssa SATSilla treenaamassa, jossa ensin palauttelin jalat keskiviikon pitkikseltä juoksumatolla hölkytellen puolisen tuntia. Siihen päälle tein kaverin kanssa tunnin salitreenin, ja voi juku, oli kyllä huippua treenata välillä myös salilla!! Perjantaina oli lepo, mutta lauantaina lähettiin Kimmon kanssa viettämään aurinkoista aamupäivää lenkkipolulle, ja tulikin juostua mun suosikkilenkki, 8km, yhdessä kevyesti taivaltaen! Sen jälkeen jaksoikin hyvin matkustaa maalle, anoppilaan!


Eilen sitten oli vuorossa vuoden eka vauhtileikittely ulkona, ja mikäs sen parempi paikka juosta, kuin Suomen tasainen maaseutu.. eli paljon mäkiä ei tuolla reitillä ollut. Treeninä oli seuraava setti: 2km hölkkää, 3x 1km kevyesti kovaa ja välissä 1km:n palautukset, ja loppuun vielä viimeisen jälkeen 2km:n loppuverryttelyä. Setti oli oikein mukava, ja vedot kulki ulkonakin tosi hyvin. Jokainen kilsan veto oli toistaan nopeampi, ja viimeisen vedinkin sitten jo alle 5min/km -vauhdilla, johon oon kyllä tyytyväinen. Ei edes tehnyt mitenkään pahaa juosta, joten nyt palasi usko taas lenkkeilyyn.. ehkä mäkin tästä kehityn ;) Vauhteja olis kiva alkaa pikkuhiljaa hinaamaan yös, mutta hei, maltti on valttia.. eikä mulla ole kiire. Tässä on koko elämä aikaa ;)



Tänään täällä mökillä jo ajattelin, ettei juoksemisesta tule mitään, kun keli oli muuttunut ihan lumimyräkäksi. Käytiin kävelemässä järven jäällä, jossa oli lunta nilkkoihin asti ja lisää tuli, joten heitin jo melkein hanskat naulaan juoksun suhteen. Oli kyllä ihana retki jäällä, kun meillä oli termarissa kaakaota mukana.<3 Kun päästiin mökille takaisin, pilkottiin puut saunaa varten ja huomattiin, ettei uunissa olleet nyytit olleet vielä kypsyneet ja mökkitiekin oli aurattu, niin päätin lähteä lenkkeilemään. Toi mökkitie oli vajaa 2km pitkä, joten juoksin sen kaksi kertaa päästä päähän, eli matkaa kertyi sopiva 7km :) Kun pääsin mökille, niin ruoka oli valmista ja saunakin lämmin. Aiaiai... ihanata!

Huomenna mulla on lepo, mutta katsotaan mitä keskiviikko tuo tullessaan.. ellei tämä alkava kurkkukipu ala ärtymään kovemmaksikin.. Hus, mene pois pilaamasta lomaani!!


Mutta sellaisia kuulumisia.. treeni on ollut siis todella juoksupainotteista, mutta se on helpoin tapa treenata muualla. :)

Mitenkäs teidän viikko on lähtenyt käyntiin? Tykkäättekö te treenata lomalla tai reissatessa, vai onko treenivaatteiden mukana kantaminen liian raskasta?!

10 kommenttia:

  1. Oi että, lomasi kuulostaa aika täydelliseltä! Mahtia lomanjatkoa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sanna! Loma tekee kyllä terää, varsinkin, kun ei ahtaa sitä ihan täyteen tekemistä ;)

      Poista
  2. Ite pyrin treenailemaan ainakin kotimaan lomilla, ulkomaan lomista en sitten tiiä :D Ihanaa lomaa sulle, oot sen ansainnut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon joskus ollut ulkomaan lomalla lenkillä, koska se on hyvä tapa nähdä kaupunkia :) Mut eihän lomareissulla kannata stressata liikkumisesta, se on selvä. Kiitos Pia <3

      Poista
  3. Sanna sen jo sanoi - sun loma kuulostaa aikalailla täydelliseltä! Aivan mahtavia tunnelmakuvia! sun pitäis teettää noista arjen iloksi vaikka kuvakirja :) reissuilla (ulkomailla) harvemmin itse reenaamalla treenaan, mutta monesti tulee paljon kävelyä ja kiipeilyä kaikenmaailman näköalapaikoille, hyötyliikuntaa siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hh, ja kuvia olis ollut paljon enemmänkin kamerassa, mutta kaikkea en tänne ladannut ;) Juu, lomamatkoilla tulee usein käveltyä niin paljon, että se menee ihan liikunnasta!

      Poista
  4. Ah ihania kuvia <3
    Mikä luksusloma!
    Ja muutenkin vaikuttaa siltä, että oot löytänyt hyvin piristystä tähän talveen, joka vain jatkuu ja jatkuu...

    Treenistä ja lomasta sen verran, että riippu vähän missä on. Kun olin viimeksi lomalla Turkissa, siellä oli 40-45astettä lämmintä kokoajan, joten treeni ei maistunut lainkaan ;) Jos olen käymässä sukulaiden luona tai muuten on lomaa täällä kotosalla treeni kuuluu asiaan! Vähän kun viikonloput, mikä on parempaa kun uppoutua treenin maailmaan kun siihen vihdoinkin on riittävästi aikaa? :)

    Hyvää alkannutta lomaa sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan näin! En mäkään missään Turkissa treenailisi, vaan keskittyisin löhöilyyn ;) Mutta just kotimaan lomailussa (lähinnä siis kotikotona tai anoppilassa) treenailu kuuluu asiaan! Yksi haave olisikin viettää vuoden päästä talvilomaa kaveriporukalla Lapissa liikunnan ja löhöilyn merkeissä ;)

      Kiitos paljon! Tää talvilomaviikko on tullut niiiiin tarpeeseen! Ihanaa vaan olla stressaamatta mistään ;)

      Poista
  5. Mä en osaa lähtee mihinkään ilman treenikamoja :p

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)