maanantai 29. helmikuuta 2016

Viikon liikuntaterveiset

Ajattelin pitkästä aikaan kirjoitella vähän treenikuulumisia tänne blogiini. En muistaakseni ole pitkään aikaan kirjoitellut tarkemmin tämän hetkisestä treenaamisesta. Ei sillä, että niissä mitään sinällään säännöllisyyttä olisi, mutta avaan tämän onnistuneen treeniviikon teille silti. Mä olen nopeasti uusista asioista innostuva ihminen, joten tällä hetkellä olen äärimmäisen onnellinen, että mulla ei ole kevääksi "sen suurempia tavoitteita". Toki olen menossa Nuts Karhunkierroksen 53 kilometrin matkalle, mutta vuoden takaisesta tiedän, että tulen selviämään siitä ilman kovin suurta täsmätreeniä. Tämän vuoden treenitavoitteena onkin kasvattaa peruskuntoa entisestään. Kesällä on myös tiedossa Swimrunia ja mahdollisesti pisin rogaining koskaan, joten haluaisin niissäkin jaksaa mahdollisimman hyvin "kisaparien" kyydissä ;)


Nyt olen innostunut hiihdosta, kun on ollut luntakin riittämiin. Hiihdinkin viikon sisällä kolme kertaa, kun ensin pistelin iskän kanssa Turussa viikko sitten lauantaina ja vime viikolla kävin Paloheinän peltoladulla kahdesti hiihtämässä yksikseni. Olin niin iloinen, kun tajusin, että luonnonlunta on niin paljon, että siitä riittää laduille asti jopa täällä Helsingissä. Vaikka kuinka olen kehittynyt hiihdossa, on tosiasia se, että ylämäkien ja varsinkin alamäkin meno on vielä hieman hapuilevaa, joten mieluusti hiihdän suhteellisen tasaisella baanalla. Hyvistä hiihtokeleistä huolimatta alkuviikko meni juoksun parissa. Maanantaina tein perinteisen kevyemmän treenin, eli lenkkeilyn Satsille ja balance-tunnin. Tällä kertaa sain lenkkiseuraksi Kimmon osaksi matkaa ja hölkkäilin vajaa 8 kilsan lenkin. BodyBalanceen on aina kiva mennä hieman lämmenneenä. Yleensä juoksen tuntia ennen noin viiden kilsan lenkin, mutta tällä kertaa sunnuntain lepopäivän vuoksi intoa oli enemmän ja juoksu tuntui todella kevyeltä!

Tiistaina olin sopinut treenit Tiinan kanssa pitkästä aikaan. Yleensä me tehdään pitempiä lenkkejä yhdessä ja harrastetaan toki rogainingia tiiminä. Nyt ei ole aikataulut natsanneet viikonloppujen osalta, joten sovimme arkipäivän treenit. Teimme mukavan vajaa tunnin lenkin, jonka päälle molemmat teki omatoimista salitreeniä. Minun salitreenini koostui liikepareista, joita tein kolmena sarjana. Tein koko kehoa kuormittavia liikkeitä, joita olen tehnyt viime aikoina perinteistä punttailua enemmän. Tein ainakin thrustereita, boxille askelluksia, TRX-soutuja, ojentajapunnerruksia, yhden jalan maastavetoa ja erilaisia vatsaliikkeitä. Tykkäsin tiistain kaveritreeneistä tosi paljon ja yhteinen saunahetki Satsin lauteilla kruunasi tiistai-illan.


Keskiviikkona lähdin hiihtämään, kun olin nähnyt Facebookissa tuttujen jakamia kuvia hiihtolomaa viettävästä Helsingistä ja hienoista laduista. Tuli kyllä todettua, että töiden jälkeen mahtui hyvin joukkoon hiihtämään, ja hiihdin ennen auringonlaskua Pitkäkoskelta peltolatua pitkin Paloheinään ja takaisin. Keli oli ihanteellinen; oli aurinkoa, tyyntä ja kaunista. Tuplaladuille mahtui hyvin muiden innokkaiden hiihtäjien joukkoon. Mun pitopohjasukset toimivat hyvin nollakelissä ja hiihdin itselle hyviä vauhteja kohtuullisen kevyesti, jee!

Torstaina puolestaan oli vuorossa viikon raskain treeni, kun olin Tiinuskan kanssa kuntonyrkkeilyssä. Vaikka olenkin tänä vuonna jokusen kovemmankin juoksutreenin vetoina tehnytkin, niin tällä viikolla en sellaista tehnyt laisinkaan, vaan jokainen juoksutreeni oli enemmän tai vähemmän mukavuusalueella pysyttelyä. Sen sijaan nyrkkeilyssä tehdään parin minuutin osioita vuorotellen parin kanssa, ja niiden aikana syke hakkaa tuhatta ja sataa, ja välillä tuntuu että käsistä loppuu voimatkin. Kuntonyrkkeily on ehdottomasti todella hauskaa, mutta tehokasta liikuntaa!


Päätin tehdä viikon pitkän treenin jo perjantaina, vaikka yleensä teenkin sen viikonloppuja. Nyt kuitenkin halutti viettää toinen viikonlopun päivä kokonaan ilman hikiliikuntaa, ja vähän pelkäsin myös kauniiden viikonloppusäiden innostamia muita hiihtäjiä, joten päätin lähteä hiihtoladulle jo perjantaina. Pakenin töistä kolmen jälkeen ja ajoin kohti Pitkäkoskea, josta pääsin hyvissä ajoin ennen neljää starttaamaan lenkille. Tavoitteena oli tosiaan hiihtää yli 20 kilometriä ekaa kertaa ikinä! Keli muuttui lumisateiseksi kesken hiihdon, mutta suksi luisti kivasti, ja hiihdin hyvällä mielellä pisin hyväkuntoisia peltolatuja. Onni on pitkät ladut, jottei tarvitse pyöriä kilsan lenkkiä ympäri! Hihidin yhteensä reilu 23 kilsaa, ja kaikki meni niin kevyesti! Vauhtikin oli mulle varsin hyvää,  alle 6min/km-tahtia. Olin yhtä hymyä koko illan! Hiihto on mahtavaa liikuntaa, ja kuormittaa kivasti koko kehoa.

Sunnuntaina vielä kruunasin viikon aamuisella polkujuoksulenkillä. Meillä oli brunssivaraus puolelta päivin, joten päätin sitä ennen käydä metsässä hölkällä. Olen pitkään haaveillut kunnon rymylenkistä maastossa, mutta sopivaa tilaisuutta ei ole tullut. Ensi viikolla ajattelin kuitenkin lähteä 3-4 tunnin metsälenkille Nuuksioon. Eilen kuitenkin tein tunnin polkulenkin höystettynä muutamalla mäkitunkkauksella. Kivaa oli aamuauringossa painella! Illalla tein vielä pienen kuntopiirin ennen saunaa, joten melkoisen hyvä treeniviikko tuli kasaan!




Ma juoksu 48min + BodyBalance
Ti juoksu 58min + Kuntosali 40min
Ke Hiihto 1h
To Kuntonyrkkeily 1h
Pe Hiihto 2h17min
La -
Su Polkujuoksu 56min, Kuntopiiri 30min

Siinäpä treeniviikkoni teille jaettuna. En olekaan aikoihin sitä jakanut blogiini, mutta tahdoin vähän raottaa, millainen on minusta onnistunut liikuntaviikko. Aina ei tule treenattua yhtä paljon, mutta viime viikolla oli hyvä tekemisen meininki päällä! Tästä on hyvä jatkaa!

Tykkäättekö lukea treenikoostetta täältä blogista? Millaisia ajatuksia viikkoni herätti? Millainen oli sun treeniviikko ja mikä oli onnistunein treeni viime viikolla?

14 kommenttia:

  1. On tosi kiva lueskella treenikoosteita! Vaikuttaa kyllä oikein onnistuneelta treeniviikolta. Olisi mukava itsekin testata miten tuollainen latuhiihto maistuisi pitkän tauon jälkeen. Minäkin olen muuten lähdössä kokeilemaan Karhunkierroksen 31 km matkaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä treeniviikko ja suht vähän muuta ohjelmaa, joka olis voinut tulla tuon eteen! :) Jeps, latuhiihto on alkanut maistua, mäkin ostin 2v sitten sukset ja taukoa oli varmaan 15v :D
      Jeee, olis kiva nähdä Rukalla silloin :)!!

      Poista
  2. Ihanan kuuloinen treeniviikko! ♡ Paljon liikuntaa, mutta kuitenkin monipuolisesti ja kivoja treenejä niin kaverien kanssa kuin yksinkin! Ja ulkona sekä sisällä! Huippua! :) Tykkään lukea näitä kyllä, kunhan joka postaus ei ole pelkkää treeniviikkoa! :) Mun onnistuminen viime viikolta oli varmaan eilisen 7km juoksu, joka oli pisin lenkki Islan syntymän jälkeen! :) Ihanaa viikkoa ja hei mehän nähdään tällä viikolla!! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä paljon liikuntaa, mutta aika monipuolisesti silti! :) Jeps, mäkään en tykkää lukea pelkkää treeniviikkoa, mutta on mukava silti välillä kurkistaa, mitä muut tekee... katotaan, ottaisko tän tavaksi, hmm... :) Sulla oli huippu 7km lenkki, hyvä Candy <3 Kymppi tulee seuraavaksi?! ;) ps. Oli niin valloittavaa taas nähdä <3

      Poista
  3. Oikein mielelläni luen tämmöisiä koosteita! Ja kuulosti mukavalta viikolta :)
    Minäkin olen innostunut tällä viikolla hiihdosta, jopa siinä määrin, että mietin luistelupaketin hankkimista. Hankin viime talvena uudet pertsan kamat ja sen vuoksi vähän mietityttääkin, että malttaisinko nostaa ne "hirsille" ja vaihtaa toisiin. Sen verran mukavalta vain näyttää vaparille etenevien meno, että alkaa tympiä itseäni kinnata pertsaa perässä :D

    Aurinkoisia hiihtokelejä sulle - ja mulle :)
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit :)
      Joo, luisteluhiihto näyttää helpolta ja vauhdikkaalta, jos sen osaa.. mä en oo koskaan luisteluhiihtänyt. On toi aikamoista välineurheilua toisaalta, mutta voisithan sä vuorotella pertsaa ja vaparia?! :)

      Aurinkoisia hiihtokelejä meille =) Toivotaan että kelit jatkuis!!

      Poista
  4. Hei kiva oli lueskella ja nähdä vähän, millaisia treeniviikkoja sulla onkaan. Ja voi veljet, mitä aurinkoisia päiviä siellä etelässä on ollut. Vähän kade tuosta auringon möllötyksestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit :)! Tuossa on mulle jo aika paljon liikuntaa. Jeps, täällä on ollut aivan _ihanat_ kelit <3! Aurinkoa sinnekin!!

      Poista
  5. Treenikoosteet on aina jees! Ja voi hiihto! Tiiäkkö mä en oo ehtinyt koko talvena vielä suksille ja huomenna alkaa kevät! Ihan käsittämätöntä. Se johtuu kyllä vaan siitä, että mun sukset jäi Rantsulle silloin syksyn muuttohässäkässä ja nyt on ollut ylivoimaisen vaikeaa saada niitä tänne Kuopioon... :D mutta kyllä mä vielä!
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Jeps, hiihto on ihanaa! Mä oon niin kehittynyt tuon pertsan kanssa ihan harppauksin... ja se lisää intoa! :) Heh, viimeistään sitten ensi talvena hiihdät!! Hiihto on kyllä huippu harrastus!

      Hei Ninni, kesällä jos tuun käymään Kuopiossa, niin olis kiva nähdä suakin?! =)

      Ihanaa viikkoa sinnekin <3

      Poista
  6. Kyllä, lisää vaan koosteita! Se on aina ajatuksia herättävää, kun näkee mitä muut tekee:) Voi saada itekin virikkeitä omiin tekemisiin, ettei liikaa hautaudu samoihin kaavoihin. Tuo näyttää mukavalta viikolta. Kestävyyteen painottuu, mutta sitten on erilaista ja monipuolista ärsykettä:) Eli sitä sä varmaan haetkin, enempi kestävyyspuolta, mutta monipuolisuutta myös?

    Mun viikko meni parilla hiihtolenkillä (yks pitkä + yks intervalli, jossa tasatyöntöpätkiä), yks palauttava lyhyt juoksulenkki, kuntorastit eli aivan piippuun vedetty, kotona kuntopiiri ja pari lepopäivää, josta toinen meni verryttelyssä (kävelyä, hölkkää, kehonhuoltoa). Mukavin treeni oli pitkä hiihto auringossa, mutta onnistuinein ehkä kuntorastien jälkeisen päivän palautteluhölkkä, kun oli aika väsynyttä, mutta syke pysyi melkeinpä ennätysalhaalla! Luo uskoa, että vielä ehkä kehittyy:D

    Tulipas tästä taas pitkästi tekstiä...
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva että tykkäsit koosteesta! Ehkä niitä näkyy täällä jatkossa enemmän :)! Pelkään että joku alkaa vertailemaan liikaa, mutta toisaalta onhan lukijallakin vastuunsa.

      Kyllä, monipuolista kestävyystreeniä, ihan siksi vain että kestävyysjutut on mun juttu :D En saa hirveesti irti puntin heiluttelusta! :D

      Vau, hyvältä kuulostaa sun hiihtolenkit ja ylipäätään koko viikko! Mihin pääsit kuntorasteille jo? Oliko metsässä vai kadulla? :)

      Huomasitko, yli 20km hiihtolenkki on nyt tehty?! ;) WOHOOO!!

      Kiva kun kirjottelet pitkästi ;)

      Poista
    2. Sen takiahan näitä luetaan, että voi verrata:D Sitä kautta saa niitä uusia ajatuksia ja näkemyksiä. Mutta ei pidä verrata niin, että pohtii mikä on oikein ja mikä väärin ja sitä kautta muodostamaan itselleen sopimatonta ohjelmaa. Ja se ei taas mielestäni sinun vastuulla ole:)
      Täällä on talvirastit, eli käytännössä korttelirastit. Enimmäkseen asuttuja alueita, mutta myös puistoja/lähivirkistysalueiden polkuja. Itseä ei niin innosta, mutta siinä saa palauteltua kartanlukutaitoa (sekin nähtävästi ruostuu äkkiä, nimimerkillä juoksin risteyksestä ohi) ja vauhdikkaamman harjoituksen. Kyllä metsäsuunnistus vaan on mukavampaa!
      Huomasin, siitä ne hiihtolenkitkin pitenee ja kohta oot Finlandiassa;) Tai jos haluat mukavia maisemia laturetkeltä niin tulet Kolin suunnalle, suosittelen!:) Ja vedän kotiinpäin...
      -H

      Poista
    3. Kotiinpäin on oikein ;)
      Mutta oot siis oikeessa tuosta vertailusta. Ei vastuu ole kirjoittajalla. Mä aion jatkossakin mahdollisesti kirjoitella enemmän yhteenvetoa. :)
      Okei, mä en oo käynyt kun kerran korttelirasteilla.. mutta voi jee, ei tartte enää kauan odotella että pääsee ihan metsään asti!! WOHOO! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)