sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lähes täydellinen lauantai + SportieTown-arvonnan voittaja

Vaikka viikko on taas lopuillaan, niin haluan palauttaa ajatukset vielä viime viikonloppuun. Se oli kaikkineensa todella rentouttava ja rauhallinen, juuri minun näköinen. Välillä ei ole mitään muuta parempaa, kuin olla kotona ja ulkoilla rennosti ja kiireettömästi, vailla aikataulutuksia. Tänä viikonloppuna olemmekin reissussa, ja koko viikonloppu on täynnä iloisia jälleennäkemisiä läheisten kanssa, joten noita viime viikonlopun kaltaisia kotiviikonloppuja todella osaa arvostaa.

Täydellinen vapaapäivä alkaa tietysti rauhallisella aamulla. Mä en oikeastaan enää osaa nukkua hirveän pitkään viikonloppuaamuisin, sillä sisäinen kelloni herättää yleensä viimeistään kahdeksan aikoihin. Siksi olenkin ymmärtänyt, että myös viikonloppuisin pitää mennä kohtuullisen aikaisin nukkumaan, jotta unirytmi pysyy kunossa eikä vajetta synny. Aamulla on kuitenkin mukavaa pötköttää rauhassa sängyssä, käpertyä vieressänukkujan kainaloon ja nauttia vain hetkestä. Nälän kurniessa vatsassa on syytä hypätä ylös sängyn lämmöstä ja mennä keittämään kaffet. Tällä kertaa tein vain pienet leivät kahvin seuraksi, koska olimme suuntaamaassa brunssille myöhemmin aamupäivällä.



Ehdimme katsoa sohvalla jakson hyvää tv-sarjaa (tällä hetkellä vuorossa on Homelandin 5. tuotantokausi), ennenkuin päätimme lähteä kävellen brunssipaikalle, jonne matkaa kertyisi noin 4-5 kilometriä. Hyvä nälän herättäjä, eikö vain?! Aamupäivä oli niin huumaavan kaunis lumihiutaleineen, että olisi ollut vääryys kulkea muulla kuin omin jaloin, ulkoilmasta nauttien. Vihdoin talvi on täällä! Brunssipaikkakin löytyi, kun upea Peroba-kahvilan puinen rakennus paljastui kerrostalojen välistä.

Brunssi oli uskomattoman hyvä! Miljöö on erinomainen ja ruoka oli juuri sitä, mitä osasi odottaa - siis todella maukasta laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Tarjolla oli upea salaattibuffet kaloineen ja chili-katkarapusalaatteineen, lämpimiä ruokia, joista minua ilahdutti pinaatti-fetamunakas sekä falafelit erityisesti, leipää, jugurttia myslillä ja hedelmäsalaatilla sekä karjalanpiirakoita. Jälkkäriksi oli creme bruleeta ja pannaria sekä juustoja viikunahillolla. Juomana oli kahvia, teetä sekä tuoremehuja. Söimme hitaasti lähes koko pari tuntisen ajan istuen kahvilassa ja nauttien herkuista ja toistemme seurasta. Ulkona satoi kauniisti lunta, jota sai ihastella ihanan isoista ikkunoista.




Brunssin jälkeen kävimme vähän kaupoilla ja palasimme kotiin. Minä päätin lähteä hiihtämään vielä, kun kerta lauantai-iltapäiväksi ei ollut muutakaan tekemistä. Brunssi antoi hyvin energiaa vielä iltapäivähiihtoon ja suksin tunnin Paloheinän laduilla. Ei ollut illan pimenessä enää ruuhkaakaan pääkaupunkiseudun suosituimmilla laduilla, vaan pääsi mukavasti omaa tahtia hiitämään. Kävelin laduilta vielä nelisen kilsan matkan kotiin, joten ulkoiltua tuli koko päivänä useamman tunnin ajan! Kotona oli aivan sairaan hyvä fiilis käpertyä viltin alle katsomaan leffaa Kimmon sekä sopivan kokoisen irttaripussin kanssa. Unikin maistui hyvin, joten hyvillä mielin käperryin peiton lämpimään syleilyyn. Tällaista elämän pitääkin olla aina välillä, kiireetöntä ja nautinnollista yhdessäoloa sekä omia puuhasteluita!


Millaisista viikonlopuista sä tykkäät? Onko sulla yleensä täyteen buukattua ohjelmaa vai elätkö kiireettömästi ja spontaanisti mieluummin? Vaiko sekä että? Missä kävit viimeksi brunssilla ja suosittelisitko? :)

Ps. Arvoin myös SportieTown-videoiden voittajat, ja kommentit numeroilla 3, 5 ja 7 voittivat, eli Salla, Suvi (5. kommentoija) ja Hanna (7.kommentoija) ottakaa yhteyttä minuun sähköpostitse (hanna.taimen(a)gmail.com), niin kerron miten voitte lunastaa palkinnon!

6 kommenttia:

  1. Aivan ihanan kuuloinen lauantai!♡ Ja kuulostaa tosi hyvältä toi Peroba-cafe! :) Pitää mennä testailemaan brunssi jossain välissä! Meiän vkonloput on nykyään aika rentoja ja se on ihan parasta! Ei liikaa ohjelmaa, siitä tulee stressi! :D Kivaa alkavaa viikkoa ja hei me nähään pian!!! ♡♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli ihana päivä jota voi vielä muistella lämmöllä :) Perobaa voi suositella.. kuulemma lounaatkin on hyviä :) Jeps, liiasta ohjelmasta tulee tosiaan stressi! Kotona on hyvä olla <3! Jeee, sunnuntaina nähään, can't wait! :)

      Poista
  2. Sekä että! Välillä täynnä ohjelmaa, välillä ei yhtään mitään (vaikka nykyään kyllä aina on jotain opiskelujuttuja..)!

    Ja voi että, en yleensä koskaan voita mitään! Olipa kiva yllätys! Laitan sulle sähköpostia, kun ehdin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä että on kans aika hyvä :) Vaikka kaipaan aina sitä omaa löhöaikaa myös viikonloppuun!

      Juu, laita viestiä! Mä laitoin sulle jo johonkin sähköpostiin, mutta en tiedä tuliko perille...

      Poista
  3. Mä niin tykkään mun nykyisistä vapaista viikonlopuista, ei ole yhtään ikävä työvuoroihin enää lauantaisin ja sunnuntaisin. Ja brunssit, oi että ne on hyviä! Voisin aloittaa jokaisen viikonlopun brunssilla! Kuopiossa brunssipaikkoja ei vielä juuri ole, tänne kaikki taitaa tulla hieman jälkijunassa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, kiva kun saat nauttia vapaista viikonlopuista :) Ne on huippuja!! Brunssit on kyl mahtavia, joskis melko hintaviakin ainakin pk-seudulla... :) Toivotaan Kuopioonkin lisää brunssivalikoimaa!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)