sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Bodom Trail: Totaalihurahtaminen polkujuoksuun

Huh moi! Täällä on takana kiireinen viikonloppu, kun vietettiin pidennettyä viikonloppua Turun suunnilla nähden perheitämme ja ystäviämme. Tosin, perjantaina mulla oli työpäivä etäpäivän merkeissä, joten viikonloppu meni silti ihan hurjan nopeasti. Eikä vähiten siksi, että lauantaina oli Kimmon pikkuveljen lakkiaisjuhlat, ja siinä tohinassa meni koko päivä! Oli koululla juhlatilaisuus ja sitten anoppilassa otettiin vieraita koko pitkän päivän. Minä autoin yleisien asioiden kanssa, ja voin kertoa, että en muista koska olisin ollut viimeksi niin väsynyt, kuin juhlapäivän ja illalla nautittujen mökkisaunan löylyjen jälkeen. Huhheijaa! Joten kiireessä en ole kamalasti ehtinyt blogia miettiä, mutta touhujani voi halukkaat silti seurata instagram-tililtäni. Sinne päivittyy arkisia tapahtumia ja muitakin juttuja vähän enemmän reaaliajassa.


Minulla välillä päällä muutakin kuin lenkkarit ja trikoot...

Torstaina pyhäpäivänä mulla ei ollut muuta tekemistä, kuin herätä kellonsoittoon jo seitsemältä ja vetäistä iso puurolautasellinen naamaan, laittaa maastolenkkarit jalkaan ja odotella kyytiä Nuuksion maisemiin jo kahdeksan aikoihin! Helatorstai oli pyhitetty Bodom Trail -juoksutapahtumalle, jonne olin ilmottautunut heti kyseisen tapahtuman ilmoittautumisen auettua. Ja hyvä niin, ensikertaa järjestetty tapahtuma myytiin loppuun (800 henkeä) jo kauan ennen h-hetkeä! Polkujuoksutapahtumalla on selvästi kysyntää, ja hyvä niin! Monet polkujuoksut juostaan syksyllä ja ei täällä pääkapunkiseudullakaan liiaksi noita tapahtumia ole. Bodom traililla oli käytössä hieno erikoisuus, eli voi lennosta 12 kilsan juoksun jälkeen päättää, kurvaako maaliin vai lähteäkö kiertämään vielä yhdeksän kilsan lenkkiä, jolloin puolimaraton tulisi täyteen! Mä olin mielessäni miettinyt koko lenkuran juoksemista, mutta kisa-aamuna aloin vähän miettiä pelkkää 12 kilsan lenkkiäkin... mulle polkujuoksu on sen verran uutta, että en tiennyt, miten kroppa siihen reagoi ja palautuu koitoksesta, joten hyvin ajoissa päätin, että kyllä se 12 kilometriä saa riittää. Vaikka kuinka olisi tehnyt mieli mennä koko puolikkaan matka!



Ennen juoksua oli intoa!

Saavuimme kisapaikalle siinä puoli yhdeksän jälkeen ja haimme kisamateriaalin. Muuten tapahtuma oli aivan loistava, mutta materiaalinnouto ja varustesäilytys olivat ahtaita ja jonoutuivat helposti. Silti lopulta kaikki meni hyvin, ja jokainen varmasti sai kisamateriaalinsa noudettua ajoissa. Tämä tavaroiden jako tapahtui sisätiloissa Pirttimäen tuvassa, ja on ymmärrettävää, että sen täytyy sisällä tapahtua mahdollisten sateiden vuoksi. Nytkin oli todella epävakaa keli - koko yön oli satanut, mutta aamulla sade väistyi. Vähän silti pelotti, kuinka mutainen polkujuoksu reitti olisi sateiden jälkeen... Lähdettiin ystäväni kanssa toisesta lähtöryhmästä, sillä kummallakaan ei ollut aikomusta tehdä juoksua aikaa vastaan, vaan haettiin lähinnä kokemusta Vaarojen maratonia varten! Aluksi reitti kulki kuntorataa pitkin, ja siinä letka hyvin hajaantui lähdöstä, mutta vauhti hidastui ja jono puuroutui, kun lähdettiin ensimmäiselle polkuosuudelle. Nopeasti kuitenkin vauhti kasvoi itselle ihan sopivaksi, ja viimeistään ensimmäisen lenkin puolivälissä tilaa oli jo yllinkyllin. Tosin ohittaminen on varsin hankalaa kapeilla poluilla, ja itsekin olin varmaan osaamattomana tukkeena monelle nopeammalle juoksijalle. Pitäisi ehkä osata väistyä sivuun...

Juoksin mukavaa vauhtia, reipasta, mutten missään nimessä kovaa tai uuvuttavasti alusta loppuun melko tasaisesti. Reitti oli hyvässä kunnossa, ja vain muutamat märät alueet, korkemmat kiivettävät kalliot tai pitkospuupätkät menin kävelyaskelin, muuten pidin vähintäänkin hölkkää yllä. Onhan tuo juokseminen metsässä silti paljon normaalia hitaampaa, ainakin tottumattomalle juoksijalle. Jokaista askelta saa hirveästi miettiä. Toisaalta metsässä juokseminen on ihanaa, ja tuolla Bodom trailillakin oli niin kaunis, vaihteleva ja nätti reitti. Metsä on niin kaunis sateen jälkeen! Kuraakaan ei hirveän paljon ensimmäisellä lenkillä ollut. Mua lopulta oikein harmitti, kun tajusin, että reitti suuntasi Pirttimäen alueelle ja maali häämöttäisi. Pokkaa ei ollut lähteä toiselle kierrokselle, koska pelkäsin loukkaantumisriskiä väsyneemmillä jaloilla sekä mahdollista hidasta palautumista. Nyt tiesin, että palautuisin nopeasti tuosta juoksusta. Ystäväni oli vielä samassa porukassa, eli oltiin tultu koko matka lähes samassa porukassa, ja päätettiin kruunata hieno polkujuoksupäivä juoksemalla maaliviivan yli yhdessä! Juokseminen yhdessä vahvistaa! Jea!


Juoksun jälkeen naama punaisena.. vaatetta oli "hirman liikaa" ja hiki tuli! Trail tourin tapahtumista saa hienot Buffin huivit, jes! :)

Tapahtuman jälkeen vaihdoin kuivaa päälle, vaikka saunamahdollisuuskin olisi ilmeisesti ollut. Sitten söin järjestäjien tarjoamaa lohikeittoa ja odottelinkin kyytiä, ei kotiin vaan Turkuun päin. Kaikenkaikkiaan tapahtuma oli erityisen onnistunut ja mieluisa. Todellakin aion osallistua Bodom Trailille myös ensi vuonna! Nyt viimeistään hurahdin ihan täysin polkujuoksun maailmaan. On siinä vain upea juosta, kun ympärillä on niin kaunista ja reitti vaihtelevan haastavaa. Aivan mahtavaa! Vaikka pahasti ei tullut jalkajumeja tai muuta palautumiseen liittyvää onglemaa, huomasin silti, että vatsalihakset saivat tehdä töitä tuolla 12 kilometrin matkallakin. Kesällä saa treenailla corea kuntoon, jos meinaa maratonista maastossa selvitä. Tavoite on nyt asetettu, ja syksyllä kalenterista löytyy todennäköisesti jopa kaksi polkujuoksutapahtumaa kuukauden sisällä toisistaan. Valmistava puolimaraton, ja päätavoite: Vaarojen maraton.

Mä niiiiiin odotan kesää! Treenaaminen noihin tapahtumiin tulee olemaan hauskaa! Sotasuunnitelmia on tehty, ja tulen kertomaan niistä lisää. Mä olen innoissani!



Ps. Suuren suuret onnittelut kaikille Tukholman maratonilla olleille ja etenkin itsensä voittajille!! Seurasin silmä tarkkana varsinkin ihanien blogisiskojen Karkin ja Satun taivalta, ja he onnistuivatkin molemmat upeasti! Mahtavaa! Tuli vuoden takaiset muistot mieleen, ja hinku maratonillekin olisi kova... On se vaan hienoo!!

24 kommenttia:

  1. Mahtista Hanna!! :):) mikä polkujuoksu-puolikas sulla suunnitteilla?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee :) Mulla on suunnitteilla Janakkalan maastopuolikas :)

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä tosi kivalta tapahtumalta tuo Bodom Trail :) Ja niinhän se on, että polulla juokseminen on paaaljon hitaampaa, kuin tasaisella juokseminen. Mun polkujuoksureitillä saa varoa juurakoita aika lailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Bodom Trailia voin suositella, mikäli sen ens vuonnakin järjestetään :)

      Näinhän se menee! Olis hienoa, kun oppis ketterämmäks, eikä tarttis joka askelta miettiä ;)

      Poista
  3. Mä oon lukenut varmaan kymmeniä raportteja tuolta Bodomilta, ja aina näistä vaan välittyy se, kuinka hauska tapahtuma tuo oli! Onnea hienosta suorituksesta! Mahtava tuo teidän maaliintulo! <3 Tsemppiä tälle viimeistelyviikolle! Tulisin varmasti muuten katsomaan lauantaina, mutta menee harmittavasti päällekkäin HHM:n kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ui, mä en ole törmännyt kuin pariin raporttiin :) Pitää alkaa googletella! Mut tunnelma oli hieno ja tapahtuma ihan loistava muutenkin! Ja kiitos, oli kyllä ilo juosta ystävän kanssa maaliin! Harmi, etten ole meistä löytänyt maaliintulokuvaa! :/ ;)

      Kiitos Suvi <3 Harmi, ettet pääse, mutta nauti HHM:n tunnelmasta, ja yritetään tosiaan nähdä tässä kesällä/syksyllä :)

      Poista
  4. Kiva vaihteleva asukuva. :) Mäkin odotan jo kovasti, että pääsen polkuja kuluttamaan.

    VastaaPoista
  5. Hauskan kuuloinen tapahtuma ja kiva rapsa oli lukea :)

    VastaaPoista
  6. Oletpas ollut Hanna kauniina, aivan ihanan värinen mekko! Ja hirmuisesti onnea torstain juoksusta :) Oot kyllä mun ykkösinspiraation lähde juoksun suhteen!

    Mun oli tarkotus kans osallistua tuohon torstain polkujuoksuun, mutta harmikseni se nyt jäi savon reissun vuoksi välistä. Kuulostaa ja näyttää kyllä tosi hauskalle tapahtumalle, joten pakko kyllä päästä vastaavaan jossain vaiheessa tarpomaan! Metsässä juokseminen on kyllä ihan oma lajinsa, mutta itse nautin sen mukana tuomasta haastavuudesta. Jotenkin se maasto saa aivot pysymään niin skarppina, että aika kuluu ihan supernopeasti ja mielekkäästi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Laura, kauniista sanoista! :) Ihanaa, jos voin olla ns. "tavisjuoksijana" inspiraation lähde! Jee!

      Ai voi, harmi että meni päällekäin! Noita polkujuoksuja on tosi vähän, mutta syksyllä on ainakin Nouxtreme, laita korvan taakse ;) Ja joo, voi jee, poluilla on kiva ja haastava juosta - ja ennen kaikkea se luonto on niin upeaa! Mullekin tuli tuon 12 km:n jälkeen olo, että nytkö tää jo loppus?! :O

      Poista
  7. Oli kiva lukea tästä, kiinnostavalta kuulostaa toi polkujuoksu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin!! Toivottavasti järjestetään myös ensi vuonna! :)

      Poista
  8. Pääsitkö muuten läpi ilmoittautumisesta Vaarojen maratonille? Suosio oli ilmeisen huimaa ja järjestelmätkin kaatui...

    Btw mukava lukea tätä blogia aina aika ajoin ja seurata muiden harjoittelua. Täytynee harkita nimimerkkiä kun tulee kommentoituakin nähtävästi:)
    ps. Enää viikko vuoden kohokohtaan eli Jukolaan! Nyt kun malttaisi levätä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin, kiva kuulla, että luet blogiani! Tee ihmeessä nimimerkki, niin tunnistan kirjoittajan :) Oletko suunnistanut kauan? Mä odotan kovasti elämäni ensimmäistä Jukolaa!! Täytyykin kirjoitella niistä fiiliksistä tarkemmin! :)

      Ja voi jee, pääsin läpi aika helposti eilen, ja paikka Vaarojen maratonille löytyy nyt! :) Harmi, että järjestelmä tökki, eivätkä kaikki saaneet paikkaa. Harmitti kyllä päivystää kahtena iltana juoksutapahtumaan lippua.. on tää elämä hassua ;) Ootko sä tulossa kans?

      Poista
  9. Muutama vuosi on tullut käytyä kuntorasteilla. Ja viime vuonna tosiaan eka Jukola, mistä silloin raportin tänne naputtelinkin. Kirjoita ihmeessä myös omista ajatuksista valmistautumisessa ja sitten lopputulemasta:)

    En ole menossa Vaarojen maratonille, ei oikein ole minun laji tuo pelkkä juoksu. Vaatii kartan/mailan/pallon lisäks :D Mutta toki pitää hehkuttaa ja mainostaa "paikallisia", hyvin järjestettyjä tapahtumia:) Idässä siis asustelen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, no nyt hahmotan sut samaksi aiemmaksi kommentoijaksi! Käytä ihmeessä nimimerkkiä jatkossa ;) On tosi kiva vaihtaa kuulumisia teidän lukijoiden kanssa!

      Kirjoitan taatusti enemmän ajatuksia suunnistuksesta taas, kun olen hoitanut tuon huomisen triathlonin kunnialla läpi. ;) Mulla on jo pitkään ollut taas aikeissa kirjoittaa aiheesta, ja ensi viikolla se on enemmän kuin ajankohtainen taas! :)

      Kivaa Jukolaa, ja tulehan vetämään hihasta, jos tunnistat mut ;) Me jäädään katsomaan Venlojen jälkeen myös Jukolaa! :)

      Poista
    2. Yritin kommentoida jo aikaisemmin, mutta eipäs suostunut julkaisemaan. Mitä lie hävyttömyyksiä kirjottelin :D

      Piti toivotella onnea triathloniin, mutta sepä näytti mennen hyvin ilman niitäkin, joten onneksi olkoon suorituksesta! Nyt kohti Jukolaa siis. Kirjoittele ihmeessä vähän ajatuksia valmistautumisesta ja sitten myös itse suorituksesta. Toivottavasti tuo säätiedotus ei pidä paikkaansa ensi viikonlopulle...

      Mutta tulen vetäisemään hihasta. Tulen kyllä paikalle vasta illasta, kun matkaa on vain reilu tunti kisapaikalle. Katselen venlat televisiosta, poimin selostajien vinkit ja katson maastoa niin osaa itse valmistautua omaan suoritukseen:)

      Poista
    3. Kiitos paljon tsempeistä ja onnentoivotuksista! :) Joo, nyt suunnataan ajatukset palautumiseen ja Jukolaan. Hurjaa! On tää elämä ihanaa kun on niin paljon kaikkea kivaa! Yritän saada raapustettua ajatuksia suunnistuksesta ja tulevasta Jukolasta mahdollisimman pian. Mä en ole katsonut säätiedotuksia ;)

      Mikä osuus sulla on Jukolassa? Tsemppiä sullekin valmistautumiseen! Toi "nappaan telkkarista vinkit" kuulostaa hyvältä ;) Rata on ilmeisesti tosi mäkinen, hui. Mä kyllä pyörin alueella pisin päivää ja yötä, joten olis kiva jos tunnistaisit! :)

      Ja voi, tunti kisapaikalle... me lähdetään seitsemältä aamulla!! :D

      Poista
    4. Tarkoitus oli juosta 5. osuus eli varman päälle ottaa lyhyimmästä päästä, kun pohjat ei oo parhaat mahdolliset ja haluis tehdä hyvän suorituksen kuitenkin. No se vaihtui 6. tänä aamuna eli täytyy henkisesti valmistautua pidempään rutistukseen, ja vielä vähän enemmän kapuamaan mäkiä :D Harmi, että en oo kerenny mäkivetoja tehdä kuin kerran ja pitkät rauhalliset lenkitkin on jääny vähälle. Eli kuntorasteja on tullu kierrettyä viime viikot ja lähes maksimisykkeillä. Noh, kyllä sieltä pois selviää, mutta kun on tavoitteitakin...;)
      Mikäs osuus sulla on tiedossa?

      Hei, ensi vuonna osat on toisinpäin. Jukola on Paimiossa!

      Poista

    5. Oij, kutososuus on varmasti huippu :)! Kyllä sä siitä selviät! Onko teillä tiimitavoitteita vai onko sulla henk.koht tavoitteita? Mulla ja meillä ei oo muuta kuin selvitä radat läpi ;) Mulla on ankkuriosuus Venloissa, oon onneksi muutaman kerran testannut 7 ratoja, että ehkä se 7,7km menee.. tosin hirvittää ne mäet :D

      Joo, Paimio on hyvä juttu! Tosi lähellä mun lapsuuden maisemia ;)

      Poista
    6. Ihan henk.koht. tavoitteita olin itselleni asettanut, mutta kun osuus vaihtui niin täytyy puntaroida uusiksi. Toki pääasia, että pääsee radat läpi hirveitä mokia tekemättä. Sä aloitat heti kunnon osuudella, hienoa! Sulla varmasti kuntopohja riittää niin kyllä ne mäetkin jaksaa kavuta:)

      Paimio, tosi kaukana täältä, lapsuuden maisemista tai ylipäänsä mistään mun liikkumista alueista:D Mutta ehkä tulen tutustumaan ensi vuonna:)

      Poista
    7. Jeps, vähän niinku mä en on oo tainnut koskaan käydä Kuopion suunnilla ;) Tervetuloa sit vuoden päästä Varsinais-Suomeen :)

      Venlojen ankkuriosuus on 7,7km, kyllä kunto riittää, mutta saa nähä riittääkö pää ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)