sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Täydellinen sunnuntai

Tahdon kertoa teille nautinnollisen ohjeen, miten voit viettää rentouttavaa ja täydellisyyttä hipovaa sunnuntaita. Laitahan soimaan alla oleva raita, joka on muuten uuden BodyBalance-ohjeman lämmittelybiisi. En ole ehkä hetkeen ihastunut johonkin musikkiin näin kovaa... tämä on ihan superhyvä kappale! Tätä kuuntelemalla pääset ehkä siihen tunnelmaan, mikä minussa vallitsee tällä hetkellä.


Noniin. Tässä eväät hyvään sunnuntaipäivään:

Pitkä ja rauhallinen aamu. Vetelehdi sängyssä, juo aamukahvia rauhassa selaillen lempiblogejasi. lue jotain tai katso vaikka jakso tv-sarjaa, kuten me teimme. Aloimme katsoa uutta kautta Walking Deadia tänään! Nauti samalla hyvä aamupala. Itse tein smoothieta uudella blenderilläni, jonka joulupukki meille toi. Tämä Wilfan BL-1200 on osottautunut oivaksi kapistukseksi!



Lenkkeilyn kautta balance-tunnille. Laita lenkkarit jalkaan ja lähde hölkkäilemään kaikessa rauhassa kohti kuntosalia. Reilun puolen tunnin juoksun jälkeen salilla sinua on vastassa aina niin iloinen Tiina! Onkin ihana vaihtaa kuulumisia, ja tehdä lempi jumppa hyvässä seurassa. Ja mikä parasta, voit päivitellä raskaan jalkojen voima -kappaleen puolessa välissä toiselle, miten tuskaista tämä on.. hahah! Kaikkein parasta on, jos saat kyydin salilta kotiin!


Sporttailujen jälkeen tuleekin nälkä, joten tee jotain hyvää ruokaa. Pitkään haudutettu katkarapurisotto on aika ässä valinta! Jos käyttää hyviä raaka-aineita, on taattua, että ruokakin on hyvää! Tässä teille minun sunnuntairisotto-ohjeeni, olkaa hyvä!



RISOTTO 4:lle

4dl risottoriisiä
3 porkkanaa
3 salottisipulia
pieni pala lanttua
kasvisfondi
3dl omenamehua
7dl vettä
pippuria, tilkka suolaa
1/2 nippua tuoretta timjamia
n. 100g parmesania
öljyä
200g pakastekatkarapuja
sitruunapippuria, valkosipulijauhetta

1. Kuullota kattilassa porkkanapalat, lanttupalat, pilkottu sipuli ja risottoriisi.
2. Lisää omenamehu ja kasvisfondi ja ala hämmentää risottoa
3. Lisää pikkuhiljaa vettä, ekassa satsissa pippuria ja suolaa myös
4. Hauduta noin 30 minuuttia kunnes kaikki vesi on pikkuhiljaa imeytynyt
5. Lisää raastettu parmesan, (tilkka kermaa jos haluat), ja hienonnettu timjami
6. Paista katkaravut niin että nesteet tulevat irti pannuun, lisää mausteet ja kaada neste ja katkaravut risottoon ja anna hautua vielä hetki. Nauti sitten hyvästä risotosta!


Laita sauna päälle. Anna löylyjen helliä kehoa ja mieltä, ja viilenny välillä parvekkeella. Laita jotain tuoksua löylyveteen, niin pääset vielä paremmin rentoutumaan. Sauna on ainakin minulle usein osa sunnuntai-illan rentoutumista.


Tee jalkahoito. Minulla on ainakin usein lenkkeilijänä jalanpohjat kovettumilla ja rakoilla, joten saunan jälkeen ihon pehmennyttyä on hyvä rapata vähän kuollutta ihoa pois, ja levittää pehmittävää jalkarasvaa päälle. Itse laitan jalat hetkeksi pussiin rasvaamisen jälkeen, että rasva kunnolla imeytyy jalkoihin.



Avaa jätskipurkki ja katso lisää telkkaria. Laita kynttilöitä palamaan. Okei, kohta minäkään en viitsi ihan joka ilta avata jätskipurkkia, mutta tänään vielä voi.. sillä ei ole väliä, mitä syö joulun ja uudenvuoden välissä, vaan sillä on väliä, mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä! :D

Ps. Nämä kolmen kaverin jäätelöt on ihan huippuja!! Ootteko maistanut?




Millainen sunnuntai teillä on ollut? Toivottavasti yhtä rentouttava kuin minulla! ;)

13 kommenttia:

  1. Voi miten hyvä mieli tämän lukemisesta tuli! Yksi ihanimmista postauksista mitä olla voi :) Juuri noin elämää pitää elää - pienistä hetkistä nauttien, onnenhippuja vaalien <3 Tämä tuli niin sopivasti tähän mun unettomaan iltaan, kun niitän keikahtaneen unirytmin satoa :D ja tuo risotto, nam! Taidanpa tehdä sitä jo tällä viikolla... Ihanaa loman jatkoa sulle ihana Hanna! Nauti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ihana kuulla, ihana Tiina <3 Tää on niin totta. Ei kannata elää elämää niin, että odottaa vaan tiettyjä hetkiä, vaan tehdä joka päivästä niitä onnellisia päiviä ;) Huh, toivottavasti paluu töihin oli jees! Kiitos, aion vielä viikon nollailla! :)

      Poista
    2. Ja ps. kokeile ihmeessä tota risottoa! :)

      Poista
  2. Ihana ihana päivä sulla ollut! :) ja mahtavaa, että olet päässyt rentoumaan ja nauttimaan kivoista jutuista nyt lomalla. Tollaset ihanat päivät lataa kyllä akkuja parhaiten! :) mulla oli tänään vika työpäivä vanhassa duunissa ja nyt kohti uusia haasteita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just näin, Karkki :)! Oot asian ytimessä! Tuollaiset päivät täynnä kivaa ohjelmaa, mutta rennolla aikataululla on sitä lomaa! Tsemppiä sullekin uusiin haasteisiin! ;)

      Poista
  3. Ah mikä ihana postaus <3 En ole käynyt Balancessä nyt puoleen vuoteen, nyt sunnuntaina ajattelin korkata uuden vuoden alun pilates/yoga/balance jaksolla, paikat niin jumissa, että on pakko lisätä sitä liikkuvuutta viikottaiseen ohjelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit <3 Voi, nauti sunnuntaina balancesta! On se vaan huippu tunti! Ja todellakin kehonhuolto on hyvästä, joten toivottavasti saat jumit auki!

      Poista
  4. Ihana päivä ja ihana postaus :) Vähän samansuuntaisesti ajattelin jatkaa lomaani, sopivasti liikuskellen ja itseäni hemmotellen :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä olo välittyi lukijoille - kiitos tästä! Ja risotto-ohjetta varmasti kokeilen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu, se oli tarkoituskin <3 Ja hei, kannattaa kokeilla, oli kyl hyvvee ;)

      Poista
  6. Kiitos reseptitoiveen täyttämisestä :)
    Pitää kokeilla tuota joku päivä, näyttää ja kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään! Kiva vain inspiroida ruokaan ;) Eli tee ihmeessä, se on hyvää!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)