lauantai 7. joulukuuta 2013

Ihana itsenäisyyspäivä

Me lähdettiin viettämään itseänisyyspäivää maalle, Kimmon lapsuuden maisemiin, jossa anoppikokelas oli järjestänyt hienot kemut. Juhlittiin vähän Kimmon syksyn valmistumista, Suomea ja pikkujoulua, ja porukkaa oli melkoisesti. Parasta ehkä oli se, että mun rakas isäni oli myös kutsuttu ja paikalla, jeejee!


Paras juttu itseänäisyyspäivässä oli kuitenkin rentoutuminen aamupäivällä omien kiireiden keskellä. Oli ihanaa, kun ei tarivnnut herätä laatikkomeren keskeltä (muutto vieläkin kesken), ja ekana mielessä ei ollut "mihin nämäkin tavarat pakkaisi". Jee. Sen kunniaksi päätettiinkin Kimmon kanssa lähteä lenkkeilemään. Oli ihana juosta pitkästä aikaa, lähes viikon tauon jälkeen. Muutto vei totaalisesti voimat, mutta pikkuhiljaa jää energiaa muuhunkin. Jotenkin mieli oli korkealla kun sai pukea lenkkikamat päälle. Kaiken lisäksi tuolla maalla oli ihana juosta, kun pellot olivat hieman valkeat lumesta ja muita ihmisiä ei juuri näkynyt. Aivan mahtavaa oli siis päästä vähän haukkaamaan happea ennen pitkää päivää vieraiden kanssa sisätiloissa. Jotenkin ulkoilun jälkeen jaksoi paremmin olla sisällä.





 Onneksi meille jäi aikaa käydä lenkillä ennen juhlia. Anoppilan väki on alkanut tottua siihen, että kun me ollaan kylässä niin vähintään minä käyn lenkillä. Olen jättänyt vanhat lenkkaritkin sinne heidän kaappeihin, ettei tarvitse aina raahata omia lenkkareita mukana. Yhdet lenkkarit on varastossa mun isän luona, jossa majaillaan aina Turussa ollessamme. Mun mielestä on hyvä jemmata vanhoja lenkkareita toisten nurkkiin, sillä lenkkarit vie kuitenkin aika paljon tilaa kassissa. Sittenpähän ei ole tekosyytä jättää lenkkiä välistä, kun on lenkkaritkin aina mukana!

Juhlat oli kivat! Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarpeeksi! Meillä oli tarjolla jouluruokia lähinnä, ja vähän jotain salaatteja lisäksi. 9 kilon kinkkukin meni käytännössä kokonaan. Heh! Anoppi on kyllä melkoinen häärääjä keittiössä, sillä hän tykkää selvästi järjestää juhlia, ja pöydät silloin notkuu herkkuja! Katsokaa vaikka ;)





Vieraiden lähdettyä rojahdettiin sohvalle. Mä katsoin hyvän leffan, eli Polanskin The Ghost writerin, ja sen jälkeen simahdin pitkille yöunille. Tänään ajeltiin aamupäivästä kotiin, ja kävin pitkästä aikaa tekemässä lenkin päätteeksi salitreeninkin. Tuntui niin hyvältä saada taas kroppa tärinään muustakin kuin muuttostressistä! Jes! Jatkoin päivää katsomalla naisten salibandyn MM-kisoja, kun YLE niitä ihanasti näyttää telkkarista pitkin kisaviikkoa. Katsooko joku muu säbäkisoja?

Ja hei, onko teillä vanhat lenkkarit jonkun nurkissa pyörimässä kyläilyä odottamassa? Miten teidän itseänäisyyspäivä meni? 

8 kommenttia:

  1. mun lenkkarit kuluu niin hitaasti ettei oo toisten nurkkiin vielä ollu varaa jättää, mutta yhet vanhat on omassa kaapissa ihan sitä varten, jos on kauhea kurakeli tai lähtee vaikka metsään. ei tartte sitten uudempien pilaantumista pelätä :) hyvä idea kyllä! porukoille voisi melkein viedä, kun joskus hamassa tulevaisuudessa taas ostaa uudet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo, totta toikin, että jos ei usein vaihda niin ei niitä lenkkareita kerrykään! Mut sit kun tulee, niin kantsii viedä seuraavat sinne! Itellä on kyl tuolla anoppilassa niin vanhat lenkkarit, että ne ei montaa lenkkiä kestä (ei vaimennuksia enää), mutta kyllä niillä aina silloin tällöin juoksee! :)

      Poista
  2. Näyttää tosi liukkaalta toi tie, juoksetko talvellakin tavallisilla juoksutossuilla? Ite olen tähän asti juossut ympäri vuoden samoilla kengillä mutta nyt ois yks vaihtoehto testissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, toi tie oli kyl aika liukas. Ostin viime vuonna Asicsen Arcticit (joita ei ilmeisesti tänä vuonna valmistetakaan), jotka on aika jäykät talvilenkkarit. Niillä voi kyllä hyvin juosta, on goretexia ja nastat voi ruuvata paikalleen jos tahtoo. Se oma pohjakin on vähän pitävämpi, kuin peruslenkkareissa. Eli niitä käytän yleensä talvella :)

      Mihin oot päätymässä? :)

      Poista
  3. Muuttaminen on kyllä niin raskasta ja puuduttavaa :( Huh! Itse muutin kesällä 2 kertaa ja vaikka olikin kyseessä pienempi tavaramäärä niin oli se vaan niin raskasta, varsinkin kun Joensuuhun takasin muutto piti hoitaa yksin.

    Vanhojen lenkkareiden säilyttäminen muualla kuulostaa hyvältä idealta :) Miehen perheen mökillä käydessä mä käyn aina jossain vaiheessa lenkillä niin vois kyllä sitten lenkkarit sinne jättää, kun tulee aika ostaa uudet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on se muuttaminen puuduttavaa!! HUHHUH, yksin jouduit muuttaa, se on kyl aika hullua! :( Mä luulin et parasta olis nyt kun tavarat on uudessa kodissa, mut ei kyl - alkaa jo rasittaa kun ei oo vielä niinku omia paikkoja löytynyt kaikille tavaroille, mut pikkuhiljaa ;)

      Jep, jätä sinne ihmeessä! Ei tartte aina raahata lenkkareita mukana ;)

      Poista
  4. Mahtavat tarjoilut olleet! Anoppisi on selvästi kunnon kokkaaja. Näänkö oikein, että teillä oli jo jouluruokia tarjolla? :)

    Onneksi muillakin on tolleen, että lähtee kylään treenikamppeet mukana..:D Varsinkin jos viikonlopuksi jonnekin lähtee, niin pitäähän sitä vähintään varmuuden vuoksi olla esim juoksuvaatteet mukana. Eli ymmärrän sua hyvin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, oli jouluruokia! Kinkkua, rosollia ja laatikoita, ja sit salaatteja, kalaa ja muuta pientä ;)

      Heh, jes, arvelinkin, että voisit olla samis ;) Viikonloput on kumminkin parasta lenkkiaikaa, varsinkin näin pimeällä on kiva päästä välillä valoisaan aikaankin lenkille. Eipä se paljon ole viikonloppukyläilystä pois, jos käy tunnin, pari juoksemassa! ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)