sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kukkulan huipulta voimaa tulevaan

Arvatkaa mitä? Ystäväni on nyt varannut meille mökin Kolille. Eikä milloin tahansa, vaan silloin, kun ensi vuonna on Vaarojen maraton. Tämä tarkoittaa sitä, että maraton ilmottautumishetkellä pitää olla tarkkana! Mikäli kaikki menee putkeen, on minun ensi kesän ykköstapahtuma Vaarojen maraton! Ja miksi juuri Vaarojen maraton? No, siksi, että tahdon uusia haasteita. Tahdon olla selviytyjä! Vaarojen maraton tuntuu luonnolliselta valinnalta seuraavaksi haasteeksi!


No, kuten olen kertonut aiemmin, me muutettiin tuossa parisen viikkoa sitten Kimmon kanssa uuteen asuntoon. Muuton myötä lenkkimaisematkin vähän muuttuivat, vaikka osittain voin vieläkin juosta samoja reittejä. Yksi hyvä lisä tähän läheisyyteen etenkin Vaaroja ajatellen on Helsingin korkein mäki, eli Malminkartanonhuippu! Olenkin jo pari kertaa vieraillut tuolla vuorella, jossa kesällä tein myös porrastreenin. 430 portaan lisäksi huipulle johtaa myös pari tavallista lenkkipolkua. Mietinkin, että voisin tavallisten mäki- ja porrastreenien lisäksi ottaa osittaiseksi tavaksi ainakin joiden pitempien lenkkien päälle tehdä mäkivedon huipulle. Ehkä tämä valmistaisi minua sinne Kolin viimeiselle nousulle? Tiedä sitä...


Tänään päätin pitkästä aikaa lähteä hieman pidemmälle lenkille. Edellinen pitkä lenkki tuli tehtyä noin kuukausi sitten, ja muutto siinä välissä laski liikunnan muutenkin aika alhaiseksi, joten lenkitkin ovat olleet lyhyitä nyt. En sitten viitsinyt ihan hirveän pitkää lenkkiä tehdä heti alkuunsa, vaan päätin aloittaa fiiliksen mukaan. Olin ihan innoissani aamulla herätessäni, kun huomasin, että ulkona on lunta! Mulle tuli jotenkin ihan joulufiilis ensimmäistä kertaa tänä vuonna, ja laitoinkin lempi joululaulun soimaan:


Lenkille laitoin jalkaani mun talvilenkkarit, Asics Arcticit ilman nastoja. Oli oikeasti aivan ihana ilma juosta, kun keli oli plussassa, maa valkoinen, vielä pääasiassa sain juosta valoisalla ja jalat olivat tuoreet. Joskin kroppa ei muuten ollut kovin ravinteikkaassa tilassa, kun tuli eilinen mässytettyä erilaisia herkkuja ystäväporukkamma leffafestareilla! Meillä oli pieni leffateatteri vuokrattuna, ja katsottiin päivän aikana yhteensä kolme leffaa! Oli kyllä huippua! Tänään olikin aivan ihanaa päästä nollaamaan tuo sisällä istuminen lenkillä. Noin 11 kilsan juoksemisen jälkeen päätin lähteä kipumaan lenkkipolkureittiä kohti Malminkartanonhuippua.. Sportstrackerin mukaan nousua tuli 600m, ja sitä ennen oli jo pieni nousu ollut. Korkeuskäyrä näytti, että yhteensä tuli käytyä yli 90m meren pinnan yläpuoella! Huipulla oli aivan hengästynyt! Vedin vähän happea, otin muutaman kuvan ja lähdin takaisin alas eri reittiä ja juoksin kotiin! Takana oli vajaa puolentoista tunnin lenkki, joten tästä on hyvä jatkaa!


Monet varmaan pitävät joululomaa liikunnasta, mutta itse näen asian toisin. Jaksan paljon paremmin olla läheisteni kanssa sisällä kynttilänloisteessa, herkkuja syöden ja pelaillen, kun saa päivän aikana liikkua, varsinkin ulkona! Joulun aika onkin mulle todellista ulkoliikunnan kulta-aikaa! Odotankin kovin hiihtokelejä jouluksi Turkuun, niin päästäisiin iskän kanssa vähän yhdessä ladulle! Mulla on muutenkin joulun alla parin viikon loma, joten liikuntaan on hyvin aikaa. Pikkuhiljaa on taas tarkoitus nostattaa kestävyyslajien treenitehoja ylöspäin, mikä tarkoittaa yhden kovemman treenin (intervalli, mäkitreeni tai vauhtilenkki) ottamista viikottaiselle tasolle sekä pitkän lenkin kasvattamista! 

Miten te ajattelitte mennä jouluna liikunnan suhteen? Alkaako teillä joululomaa myös liikunnasta, vai onko teillekin joulu ja sen rennot vapaapäivät liikunnan kulta-aikaa? :)

26 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa jos pääset juoksemaan Vaarojen maratonin!

    Mua oikein harmittaa etten tänään lähtenyt juoksemaan pitkistä. tarkoitus kyllä oli, mutta jotenkin uppouduin huomisen tenttikirjan lukemiseen niin, etten huomannut kelloa ollenkaan. Yhtäkkiä oli jo iltapäivä ja mulla oli nälkä ja ja ja.... Ärsyttää että päivä meni pipariksi vähän tuon juoksemattoman lenkin vuoksi, mutta tiistaina uusi yritys joululoman kunniaksi! :)

    Kivaa viikkoa sulle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olis se kyllä aivan mahtavaa! :)

      No, aina ei se fiilis ja ajoitus kohtaa lenkin kanssa. Ei kannata stressata, jos joskus käy noin! Tiistaina sitten paremmalla tsempillä ;)

      Kivaa viikkoa sulle myös!! :)

      Poista
  2. Coooooooooooooooool!!! RESPECT!
    Ei tosiaan ole täällä joululomaa liikunnasta. Lomaa liikunnasta - sitä ei tunneta ;) Ei edes toipilaana, vaan aina pitää soveltaa että jotakin keksii :) Mutta kuten sinullekin, myös minulle, liikunta on niin osa elämää, ettei sitä ilmankaan osaa olla. Ja kyllä joulunakin ennättää ulkoilemaan! Jos ei aattona, niin onhan siinä välipäiviä vaikka kuinka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, cool tosiaan ja jännää :D Respectit sit, jos pääsen maaliin ;)

      Just näin, hyvin sanottu! Niin kauan kun liikunta ei ole stressiä, voi sitä huoletta tehdä lomallakin ;) Ite haaveilen joulun aamulenkistä, mutta voi jäädä haaveeksi tosiaan... saapi nähä! :)

      Poista
  3. Vaaaau, vaarojen maraton! HUI-KEE-TA!! Sä oot niin mun idoli ♥ Huippua, että tapahtuma- ja tavoitemahdollisuuksia löytyy nykyään laidasta laitaan niin, että jokaiselle varmasti löytyy se oma, motivoiva tavoite ja juttu :) jään innolla seuraamaan sun matkaa kohti kolia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, aika huikeeta ja jännää! ;) No todellakin! Suomi on niin täynnä tapahtumia, ettei hetkeen ehdi kyllästyä, kun aina voi valita vaan uuden ja hullumman, hehe! ;)

      Kiva, että seuraat mun matkaani! :) <3

      Poista
  4. Minä odotan joulua ja sporttilomaani niin paljon. Mulla on reilummin vapaapäiviä siinä ja tarkoitus on urheilla, urheilla ja urheilla. Haluan saada energiavarastoni täyteen urheilusta!

    Hyvältä mäkitreeniltä kuulostaa tuo nousu ja varmasti se tuo vaihtelua lenkkeihin. Täällä Kuopion seudulla hyviä mäkiä on reilusti ja suosikki on tietysti nousta Puijolle, se on reilusti yli 200 metriä merenpinnan yläpuolelta (toki se lähtötasokin on huomattavasti enemmän merenpinnan yläpuolella kuin Helsingissä). Niitä Sports Trackerin käppyröitä on kiva seurailla ja kyllä mäkisemmät lenkit huomaa. Välillä mäet tuntuvat ihan tuskalta, mutta sitten kun on enemmän treeniä alla ne onkin ihan kepoisia (no, sitä tunnetta taas odotellessa!).

    Sporttista joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sporttiloma, todellakin xD

      Nojoo, Puijolle kapuaminen kuulostaa jo hurjalta! Voiko sen juosta vai pitääkö kävellä? :D ...Helsinki ja pk-seutu on aika tasaista, joten kiva, että ihan naapurista löytyy tuollainenkin mäki! Mä en oo ennen niitä korkeuskäppyröitä paljon seuraillut, mutta jatkossa voisi enemmän! :)

      Sulle kans ihanaa ja sporttista joulunaikaa! :)

      Poista
  5. Voih, Vaarojen maraton! Olen kateellinen! Jos mulla olisi kristallipallo ja tietäisin, koska pääsen juoksemaan, varaisin heti majoituksen Kolilta. Nyt ei uskalla.

    Joulu ei tuo muutosta treeneihin. Ne kolme päivää, mitkä mulla on töistä vapaata, menee varmasti kevyemmin, koska porukoilla liikuntamahdollisuudet ovat rajalliset (lenkkeily kun ei ole mahdollista).

    Kivalta kuulosta tuo sun lenkki! Mukavaa joulunodotusta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivoi, tota sun tilannetta, ei oo kivaa... :O Toivottavasti pääset vielä lenkkeilemään pian!

      No, ehkä on hyvä ottaa kevyemmin jouluna, kun vapaata on "vain" kolme päivää!

      Kiitos, samoin mukavaa joulunodotusta sulle myös :)

      Poista
  6. Jee, kuulostaa todella siistiltä uudelta haasteelta, hyvä Hanna! :)) Mielenkiinnolla seurailen, kuten aina! :) Ja heii...mä haluun tulla juoksemaan joskus sun kanssa niitä Malminkartanon rappusia, ne on mulle vaan elävä legenda toistaiseksi, en oo koskaan kokeillut. Ja varmasti saat mäkijuoksusta ja rappusista tosi paljon lisää voimaa ja kestävyyttä, koska mäkijuoksunhan sanotaan olevan "köyhän miehen kuntosali" :) Mä ajattelin tänä jouluna kyllä käydä juoksemassa, tulee niin kamala olo, jos vaan syö ja herkuttelee monta päivää liikkumatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, mä oon kans innoissani ja kauhuissani tästä haasteesta ;)

      Hei joo, Karkki, ilman muuta tuut mun kanssa vetää kunnon porrastreenin! :D Ollaan varmaan kuoltu jo ekan 430 portaan setin jälkeen, mut ei se mitäään ;) Ja totta! Jalat saa hyvää treeniä mäessä, ja lisäksi myös noi tekee hyvää hapenottokyvyllekin :) Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Sisun kasvamisesta puhumattakaan ;)

      Jep, kun käy vähän juoksemassa, niin jaksaa taas syödä enemmän, hihi ;)

      Poista
  7. Mun mielestä se on vapaan hukkaan heittämistä, jos ei liiku, kun siihen kerrankin talvella on valoisan aikaan mahdollista. Tosin treenaaminen on sinänsä vapaampaa, että jos juoksulenkin sijaan on mahdollista lähteä naperoiden kanssa pulkkamäkeen, niin lenkki saa jäädä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu! Mut kyllä valoisa aika pitää hyötykäyttää vapaalla! ;)

      Ihanaa, pulkkamäki lasten kanssa kuulostaa just ihanalta lomatouhuumiselta! ;)

      Poista
  8. Vaarojen maratooni, wohoo! Kuulostaa niin hurjalta ja mahtavalta, just hannamaiselta juoksutapahtumalta! Voi jestas miten jäänkään odottelemaan kisaraporttia - miksi siihen on vielä niin pitkä aika?! :D

    Mun jouluvapaat kestävät vain kolme päivää ja siinä ajassa pitäisi ehtiä matkustaa kotikonnuille, ostaa kaikki jouluruoat ja valmistaa ne, leipoa jouluherkkuja sekä omalle perheelle että naapureille ja ehtiä vielä viettää joulua myös appivanhempien luona. Uskoisin, että liikunnalle ei jää ihan hirveästi aikaa, mutta varmaankin tulee käytyä ainakin aamukävelyillä iskän kanssa ja iltakävelyillä siskon ja kummitytön kanssa :) Eipä sitä jaksaisi istua sisätiloissa kolmea päivää, varsinkaan kun tulee tankattua varmaan hieman normaalia enemmän ;)

    Kivaa että sulla on pidempi loma, nauti ja juoksentele sitten munkin puolesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihih, kiva että mulla on tsemppaajia! xD Jännittää kyllä toi tapahtuma, mut sen jälkeen on taatusti voittaja olo!

      Nohuh, on sullakin aika kiireinen joululoma tulossa... ei ihme ettei teholiikunnalle jää aikaa! Pääasia, että saat vietettyä aikaa läheisten kanssa! :) Tankkaus kuuluu asiaan!!

      Juu, mulla vaihtuu työpaikka, niin siksi tulee parin viikon loma! Aion liikkua ja rentoutua tasapuolisesti :)

      Poista
  9. Mä odotan joululomalla erityisesti sitä, että pääsee näkemään valoa ja ulkoilemaan, kun arkisin näkee pelkkää pimeää töihin tullessa ja töistä lähtiessä...! urheilua tulee sitten tehtyä ihan fiiiliksen mukaan, jotain on kyllä pakko taatusti päästä tekemään, muuten tulee huono olo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tota valoa mäkin odotan vapailla näkeväni! :) Ulkoilu on yleisesti niin paljon mielekkäämpää kun on valoisaa ;)

      Poista
  10. Mä luulen, että pidän ihan pari päivää vapaata, kun lähden käymään kotona, siellä olen viimeksi piipahtanut heinäkuussa, niin saa olla tärkeimpänä juttuna joku muu kuin lenkille lähtö. :) Sinäänsä muuten joulu ei tuo suurta muutosta tavalliseen arkeen, kun ei ole töistä joululomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuossa tilanteessa aivan ymmärrettävää! Kyllä lenkit ehtii muutenkin, esim. sitten kun sulle loma koittaa ;)

      Poista
  11. Ooooo, vähänkö siistiä että mökki Kolilta löytyi just sopivana ajankohtana! Saat koukata kotimatkalla Joensuun kautta ;) Kolilla on kyllä huikeet maisemat. Kun siihen yhdistää vielä kisatapahtuman tunnelman, niin varmasti jää päivä mieleen loppuiäksi. Onnea jo etukäteen, hyvin se menee <3

    Mulla on kiirettä riittänyt siihen malliin viimeiset pari viikkoa, että ootan tosissani joulua ja parin päivän hengähdystaukoa. Ja kyllä, ajattelin todellakin käyttää kaiken sen ajan hyödykseni ja liikkua! Meillä on sali avainkortilla auki 24/7, joten jouluaaton salitreeni ei tuntuisi yhtään hullummalta idealta ;) Juoksulenkkiäkin oon suunnitellut, kunhan tuolla luistinradalla uskaltaa taas liikkua (lue: kun tiet sulaa tai tulis edes lunta kunnolla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whiii, joo, oon innoissani että mökki löytyi :) Heh, olis kyllä siistiä tulla moikkaamaan teitä Joensuun bloggareita! Saapi nähä hei! Ellet ite lähde Kolille kannustamaan ;) Mut kiitos tsempeistä<3

      Oooh, teillä onkin hyvä tilanne salin kanssa, kun on joulunakin auki. Meidän salilla ei ole kulkukorttia, ja salin lähes ainoat kiinniolopäivät onkin jouluna, ainakin joulupäivänä. No, onneksi voi ulkoilla, enkä muutenkaan ole kotona jouluna! :)

      Poista
  12. Jes, Vaarat, mahtavaa!

    Ens vuonna et laskekaan juostuja kilometrejä vaan montako kertaa nouset tuonne huipulle :D

    VastaaPoista
  13. Mahtava päätös!! Kuulostaa hyvältä tavoitteelta ja kunnon haasteelta. Tuo myös motivaatiota treenaamiseen!! :))
    Itse olen miettinyt Tukholman maratonia ensi keväälle, mutta vielä enn ole tehnyt päätöstä.. kuitenkin siellä ruotsissa olen, mutta pitöö ensi katsoa, mite urheilut alkaa sujua vaihdossa ja uusissa ympyröissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Kyllä Vaarojen maraton pistää mut liikkeelle koko ensi vuodeksi! :)

      Tukholman maraton on tosiaan huipputapahtuma, jota voi vaan suositella! Kannattaa vaan olla ilmottautumisen kanssa tarkkana, koska se menee aina loppuun jo hyvissä ajoin! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)