keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Lihaskuntotreeniä seurassa

Huhhuh. Nyt voin kyllä sanoa, että jokaiseen paikkaan ja lihakseen kolottaa. Normaalisti mulla ei ole tällaista oloa tai tilannetta, koska mun lihaskuntotreenit jäävät yleensä niin vähille, ja ei tule esimerkiksi perättäisin lihaskuntopäiviä. Nyt kuitenkin on poikkeustapaus, kun pääsin eilen tiistaina treenaamaan niin hyvässä seurassa, ettei voinut millään kieltäytyä.. toisaalta taas tänään en voinut pettää Tiinaa, ja jättää häntä yksin Crosstraining-tunnille. Ja tosiaan, ei tilanne nyt ole niin paha, kuin ensimmäisissä lauseissa kerroin... tottumattomana vain on nyt koko kropan tärinät päällä, kun usein nämä mun "lihassäryt"/väsymykset koskevat vain jalkoja!



No, sain siis eilen salitreeniseuraa Joensuusta pk-seudun visiitille tulleesta Piasta. Pian kanssa ollaan pari aiempaakin kertaa käyty yhdessä salilla, mutta viime kerrasta olikin jo aikaa. Oli tosi kiva lähteä vähän kokeneemman salitreenaajan kanssa treenaamaan, varsinkin kun meillä synkkää Pian kanssa niin hyvin yksiin! Ja jotenkin on helppo treenata, vaikka Pia tekekin isommilla painoilla liikkeitä kuin minä, niin mulle ei tullut sellaista nolosteluoloa, vaan Pia tsemppas mua tekemään aina loppuun asti.

Treeniä en ala sen enempää puimaan, paitsi että treeni näytti tältä:

  • Penkki 2x10 + 5x5
  • Vinoflyes 4x10
  • Pullover 3x10
  • T-soutu 3x10
  • Pystypunnerrus kp istuen 4x8
  • Etuviparit kierrolla vuorokäsin kp 3x12
  • Etukyykky 5x5
  • SJMV 1x10 + 4x8
  • Istumaan nousu jumppapallon päällä 3x16
  • Russian twist 3x20

Oltiin sovittu, että tehdää koko kehon treeni, ja mä toivoin paria liikettä (etukyykky, pystypunnerrus), ja Pia keksi loput. Setti oli aika pitkä, meillä meni parisen tuntia treenin tekemiseen, mutta tauotkin oli sitten pitkiä. Treenistä itsestään mulla ei ole niin paljon sanottavaa, paitsi että mulle uudet liikkeet oli pullover ja t-soutu, jotka molemmat ovat sellaisia, jotka voisin hyvin ottaa omaankin ohjelmaan. Selkää tykkään yleisestikin treenata, joten on kiva, että on uusia vaihtoehtoja.



Uudet liikkeet T-soutu ja Pullover

Mä huomasin, että oli aivan tosi kivaa pitkästä aikaan treenata salin puolella kaverin kanssa. Oon nyt viime akoina tehnyt kaikki salitreenit yksin, ja tämä oli kyllä hyvää vaihtelua siihen yksin puurtamiseen. Tässä muutama huomio, jonka taas kirjasin seurassa treenaamisen hyödyiksi salitreenissä:

  • Epämukavuusalueilta poistuminen, eli liikkeet, joita ei välttämättä muuten tekisi. Esim. Nyt mulla on ollut suuri penkkipunnerruskriisi, mutta nyt oli tartuttava härkää sarvista, eikä se niin paha ollut!
  • Toisen tsemppi on korvaamatonta, ja "vahtiva silmä" ;) Pia on tässä ihan huikean kannustava!
  • Toinen voi katsoa, ettei tekniikka mene ihan pieleen, esim. isoissa liikkeissä.
  • Pakkotoistojen tekeminen, eli kun ei enää menekään toisto, niin toinen auttaa vähän. Yksin ei pysty tekemään välttämättä näin piippuun asti sarjaa.
  • Pitkän palautustauot, kun toinen tekee aina välissä
  • Ajan kuluminen nopeammin, ja niin sanotusti fokus pysyy paremmin treenissä pitempään
  • Treenistä saa molemmille kovan, kun painoja voi latoa kummankin kunnon mukaan
  • Seurassa treeni on mukavampaa :)

Käyttekö te mielellänne salilla treenaamassa seurassa vai oletteko yksinäisiä puurtajia? Mitä muita etuja teidän mielestänne kaverin kanssa tehdystä treenistä on?

Käytiin treenin jälkeen Pian kanssa vielä kahvittelemassa, ja minä menin ottamaan jonkun mättökahvijuoman, mutta ei se mitään! Oli kyllä niin ilo jatkaa saunassa ja vähän treeninkin parissa (kyllä me silti kovin treenattiinkin) syntyneitä keskusteluja. 


Tähän päälle sitten tänään lähdin Crosstraining-tunnille, jossa ollaan nyt Tiinan kanssa lähes joka keskiviikko käyty. Alkaa nekin liikkeet tulla tutuiksi jo, ja mielestäni tunnilla on kova ja hyvä meininki. Ohjaaja antaa tekniikkavinkkejä ja muistuttaa aina siitä "viimeisen minuutin tärkeydestä". Tänään ei ollut kova treenifiilis päällä SATSille mennessä, mutta kyllä sitä vain ihmeen kaupalla sai tehtyä hyvän ja tehokkaan treenin, vaikken ehkä ihan parasta tehoa omasta kehosta tänään saanutkaan! Onneksi Tiina oli siinä vieressä tekemässä, niin tuli taas extratsemppi päälle! 

Nyt saunan, ruuan, rullailun ja venyttelyn jälkeen on aika euforinen olo. Väsyttää. Jospa sitä huomenna vielä olisi keho palautunut uintireissulle, ei ole sielläkään käytyä aikoihin...


8 kommenttia:

  1. Tulipas mulle hyvä mieli tästä sun tekstistä :) Kiva kuulla, että tsemppaus auttaa, se on itelle ainakin tosi tärkeetä kaverin kanssa treenatessa ja kiva kuulla, että osaan ihan hyvin tsempata :)

    Heh, mullakin kyllä kolottaa lihaksia :D Ne surullisen kuuluisat kireät takareidet on vaan entistä kireämmät eilisen jäljiltä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva että tuli hyvä mieli :) Oot hyvää treeniseuraa, enkä ihmettele, että teette Freyan kanssa treenit usein yhessä, kun on sama ohjelmakin!

      Hah, mullaki on takareidet jumissa, vaiks teinkin sjmv:a ihan minipainoilla suhun verrattuna.. silti xD

      Poista
  2. Voi ihana Hanna, kun tulit paikalle tästä huikeasta salitreenistä huolimatta! :) Mulla oli itsellä sitä edeltävänä keskiviikkona todella vetämätön olo, mut raahauduin paikalle, kun tiesin sun olevan myös siellä! Treeniseura on kyllä superia, kun perumiskynnys on paljon korkeempi <3 toki joskus voi tulla hetkiä, ett kroppa vaatii lepoa, vaikka mitä ois sovittuna, mutta ne tunteet yritetään sit parhaamme mukaan erottaa muutenvaanlaiskotuksesta ;) mulle tuli salitreenihimarit tästä sun postauksesta, eli kiitos ;) Huomenna taidankin käydä vielä ennen joulumatkaa pohjoiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki mä tulin paikalle, on se niin hienoa! :) Ja totta, kun tietää, että toinenkin on menossa, ei hevillä jätä itekään menemättä! Hei, mee ihmeessä vielä salille ennen joulumatkaasi! Voitais joulun jälkeen mekin mennä joku kerta yhessä salille, eikö? :)

      Poista
  3. Kuulostaa kivalle ja tehokkaalle tuo teidän yhteinen salitreeni! Mä treenaan aina yksin, mutta joskus voisi olla kiva kokeilla, miltä tuntuu treenata kaverin kanssa. Ja varsinkin jos se kaveri olisi kokeneempi, niin vinkit on aina kivoja. :)

    Täällä myös kunnon kolotukset kropassa tällä hetkellä. ;) Kivaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sitä se olikin just, kivaa ja tehokasta! Aika meni kuin siivillä! Todellakin, on kiva treenata kaverin kanssa, kun voi jaella vinkkejä puolin jos toisin!

      Hyvä, kolotukset on aivan jees ;)

      Poista
  4. Minä olen se ärsyttävä kuulokkeet päässä mutiseva ja ähisevä tyyppi joka ei juuri ympäristöään huomioi, sellainen vaan sopii itselle parhaiten - menee koko treeni pilalle jos pitää keskittyä välillä höpisemään :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hhahah :D Ootko joskus koittanut astua mukavuusalueelta pois, ja tehdä salitreeniä seurassa? :D Ei, mut ei siinä sun tavassakaan mitään väärää ole!!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)