sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Aina ei vaan ehdi

Mä oon usein sitä mieltä, että "aina on aikaa liikunnalle, jos vain tahtoo" ja ihmettelen, kun joku voivottelee liikunnan vähyyttä ja väittää syyksi kiireitä. Mietin, voiko kukaan olla niin kiireinen, ettei muka ehdi liikkua edes sitä hetkeä päivästä. Itse elän melko kiireetöntä elämää, ja päiväni täyttävät oikeastaan työt, kotivelvollisuudet ja satunnaiset tapaamiset kavereiden kanssa tai jokin spesiaali tapahtuma. Muutoin mulle jääkin aikaa hyvin liikunnalle ja muille harrastuksille tai rentoutumiselle! Viikossa on yleensä vähintään viisi päivää, kun ehdin liikkua 1-2 tuntia, jos vain haluan!

Tällä viikolla asiat olivat kuitenkin toisin. Tiesin jo alkuviikosta, että koko viikonloppu perjantaista sunnuntai-iltaan on niin hektistä, ettei liikunnalle oikeasti jää aikaa. Siksi mietinkin torstaina, että mun on "pakko" lähteä lenkille, koska en loppuviikosta ehdi. No, kotityöt hoidettuani ei todellakaan ollut lenkkifiilistä ja lisäksi paikkojakin kolotti pienestä liikuntaputkesta, joten suunniteltu lenkki vaihtui kävelyyn. Tämä, vaikka tiesinkin, että loppuviikosta liikunnat jäisi nolliin.

No, miksi sitten loppuviikkoni oli niin kiireinen? Enkö todella olisi ehtinyt liikkua ollenkaan?


Perjantaina työpäivän jälkeen lähdinkin keskustaan kotikulmilta tullutta rakasta ystävääni vastaan. Meillä oli jo kauan sitten suunniteltu ilta, johon kuului ravintolaruokailu ja hyvää live-musiikkia. Minä sain kesällä napattua pari lippua nopeasti loppuunmyydylle Biffy Clyron keikalle! Jippii! Kyseessä on ehdottomasti mun yksi lempparibändeistä, ja oli taas ilo nähdä bändi livenä! Siinä on energiaa, show'ta ja tunnelmaa yhdessä! Mahtava keikka oli, ja mahtava ilta hyvän ystävän kanssa!


Aamulla herättiin melko aikaisin, tehtiin aamupalaa ja suunnattiinkin auto kohti kotikontuja. Ystävä pääsi meidän kyydissä kotiin ja me Kimmon kanssa jatkoimme matkaa Kimmon kotikulmille, jossa jo melkein heti perillepäästyämme lähdimme eräisiin 50 + 50 -vuotissynttärijuhliin. Siellä meni koko ilta juhlahumussa, ja minä simahdin aika pian nukkumaan, kun painoi päivän aktiviteetit niin paljon kropassa ja mielessä. Aamulla sitten herättiinkin isänpäivään, jota vietettiin kolmessa eri paikassa, ja vielä lopuksi käytiin äitiäni moikkaamassa, koska olemme varmaan vasta kuukauden päästä matkaamassa kotikonnuille seuraavaksi. Kotona olimme kiireisen päivän jälkeen vähän vaille yhdeksän, joten päällimmäisenä ei enää ollut mielessä lenkki, vaan rojahtaminen sohvalle, Titanic pyörimään telkkariin ja blogit lukulistalle.


Huomenna on uusi päivä, uusi viikko ja uudet lenkit! Ei se kunto mihinkään katoa, vaikka silloin tällöin ei oikeasti aika riitä lenkkeilyyn tai muuhunkaan liikuntaan. Kiireisen aikataulun keskellä ei todella kannata alkaa vielä änkeä lenkkejä johonkin väliin, jos se tuntuu vain lisäävän kiirettä. Jos tällaisia viikkoja minullakin on vain kerran, pari vuodessa, niin ei todella ole niin vakavaa, vaikkei sinne liikkumaan ehdikään. Vaikka se toki harmittaa ja jopa tekee minusta piirun kiukkuisen, niin ei kyse sentään ole elämästä ja kuolemasta. Liikunta on itselle henkireikä, ja nimenomaan siksi en siitä tahdo enempää stressiä ottaa!

Ja niin, oli taas ihanaa viettää aikaa oman rakkaan isäni kanssa. Isänpäivä on toki vain päivä muiden joukossa, mutta kyllä minä ainakin olen niin isin tyttö, että olisi vaikea kuvitella isänpäivää ilman aikaa oman isäni kanssa. Iskä oli tehnyt maailman parasta ruokaa. Namnam. Mun iskä on kyllä tosi hyvä kokki. Vitsit, olen niin iloinen, että olen tosi läheinen isäni kanssa. Iskä on mun idoli. Hän aina kuskasi mua treeneihin, pesi treenivaatteeni, katsoi, että mulla oli ruokaa ja oli maailman paras asuinkumppani silloin, kun asuimme iskän kanssa kahdestaan useamman vuoden.


 Näillä eväillä, sporttista alkavaa viikkoa kaikille! :)

16 kommenttia:

  1. Ihanaa että arvostat aikaasi isän kanssa ja olette läheiset! oma isäni kuoli ollessani 11-vuotias (nyt olen 30), ja antaisin mitä vain, jos voisin saada hänet takaisin.

    Olen lueskellut blogiasi jo muutaman kuukauden, en tiedä luetko omaani (en muista kaikki lukijoita, monta blogia itse bongannut juurikin katsojalähteiden avulla), mutta ihailen tervettä asennettasi liikuntaan/ruokaan, se puuttuu niin monelta :). Jatka samaa rataa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, otan osaa. :( Arvostan kyllä jokaista hetkeä isäni kanssa. Hän on ehdottomasti elämäni tärkeimpiä henkilöitä. <3

      Kiva kun kommentoit nyt! Ja mukava kuulla, että olet lukenut blogiani! Mä en olekaan törmännyt sun blogiin, mutta tulen varmasti kurkkaamaan! Huikea juoksija sä olet kyllä huhhuh! Mutta kiitos kehuista, jalat maassa tässä yritetään mennä ja jakaa liikunnan ILOsanomaa muillekin ;)

      Poista
  2. Niin ja osote sinne blogiin siis: http://www.puolimaratonilletreenailua.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kiitos! Taidan ryhtyä sun lukijaksi, sen verran kovia juoksumeriittejä sulta jo löytyy ;)

      Poista
  3. Ooh, ootpas ollut nättinä liikenteessä! :) Ja voi vitsit miten herkullisen näköistä sapuskaa sun isä on loihtinut! Pihvin tietysti vaihtaisin loheen, mutta muuten sieltä näyttää löytyvän kaikki täydellisen aterian osat; bataatti(?)muusia, ruusukaalta, juureksia... Huhhuh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijj, kiitos Liina! Vaikka tossa kuvassa puolet naamasta on varjossa, mutta heh, eiköhän siitä jotain selkoa saa. ;)

      Joo, iskä teki kyllä huippua ruokaa! Bataattimuussia, kyllä! Ja vielä lisäksi oli pippurikastike, jonka hän oli oikein konjakista keittänyt, oli nam nam nam! Kyllä ruoka vaan on herkkua! :P

      Poista
  4. On kyllä herkunnäköistä ruokaa! Ja meilläkin isi oli aina se, joka kuskasi reeneihin. Oli niitä sitten miten monet viikossa hyvänsä. Välillä vielä kisat ja turnaukset siihen päälle, niin johan riitti menoja. Ei siitä omistautumisesta voi olla muuta kuin onnellinen ♥

    Ps. Oon samaa mieltä siitä, että jos oikeasti on kiirettä, niin ei siitä liikunnasta kannata ainakaan ylimääräistä kiirettä ja stressiä itelleen ottaa. Liikkuu sitten, kun oikeesti on taas aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On noi isät vaan huippuja! Tukevat lastensa harrastuksia niin! Mutta ehkä he olivat tyytyväisiä, että lapset oli hallilla, eikä missään kadulla räkimässä ja vetämässä röökiä xD Mut onnellinen ja kiitollinen olen isästäni. <3

      Jees, kyllä liikkua ehtii vaikka koko elämän! Ei ne muutaman päivän liikuttamattomuudet vaikuta oikeesti mihinkään!

      Poista
  5. kuski-isi on täälläkin rakas <3

    oikea asenne liikuntaan, se on stressinpoistaja, eikä sen lisääjä :) oon ehkä vasta lähiaikoina oikeasti hellittänyt omankin asenteen kanssa syysflunssan myötä, ja tajunnut ettei siitä kannata niin kauheasti hermoilla. hyvällä mielellä eteenpäin vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ojj, ihanaa! Iskät <3

      Niimpä! Elämässä on niin paljon muuta stressattavaa, joten miksi alkaisi stressata niistä voimavaroistakin! Noi flunssat kyllä pysäyttää kunnolla, kun ei pääsekään liikkumaan samaan malliin! Toivottavasti sunkin flunssat ja kaik olot jo vihdoin helpottais kunnolla! :)

      Poista
  6. Sori sekoilu. :)

    Mua on aina ärsyttäneet semmoiset "kiire on vaan tekosyy" ja "aina löytyy aikaa liikunnalle" -kommentit. Joskus on vaan niin, että liikkumaan ei ehdi. Tai ehtii unen kustannuksella, mikä ei pidemmän päälle ole kovin kannattavaa.. Toki jos kiire jatkuu pitkään, niin ehkä kannattaa miettiä asioiden tärkeysjärjestystä, mut tollaset lyhyet kiirejaksot nyt vaan kuuluvat elämään, eikä niistä pidä stressata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No problemos!

      Niimpä, oot ihan oikeessa! Joskus on vaan aikoja, kun elämässä tapahtuu peräkkäin kamalasti paljon asioita, ja sit ne täytyy priorisoida liikunnan edelle! Ei aina voi mennä liikunnan ehdoilla, kun ei olla mitään ammattiurheilijoita vaan perus kuntoilijoita ;)

      Poista
  7. Niinpä niin. Tää on kysymys, jota on useasti miettinyt. Itse liikkuminen on jollakin tavoin lähes päivittäistä, ja sitten ne päivät jolloin ei ennätä tehdä mitään, tuo tiettyä huonoa omaatuntoa. Vaikka kuinka tietääkin,että lepopäivät on enemmän kuin hyvästä!!

    Mutta itse ainakin joskus puntaroin ajatuksen kanssa. Onneksi tästäkin on eteenpäin menty, eikä päivä mene pilalle jos ei ennätäkään treenaamaan.. :)

    Ja sitäpaitsi, siinä treenaamisen keskellä saattaakin unohtaa niitä ihania asioita ympärillä, joihin ei ole ollut aikaa, kun urheiluharrastus vie niin paljon aikaa.. jotenka nautitaanhan mekin niistä päivistä, kun ei ennätä liikkumaan. Tai jopa niinkin, että priorisoidaan jotkut asiat joskus jopa ensisijalle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu, kiva että on nyt menty eteenpäin tuon ajatuksen kanssa, että jos ei ehdi treenaamaan, niin päivä ei ole pilalla. Tässä elämässä on niin paljon muutakin ilonaiheita, kuin liikunta, vaikka toki liikunta yksi suurimmista onkin jokapäiväisessä elämässä. :)

      Itse pidän luonnollisena 1-2 lepopäivää viikkoon, mutta jos siitä venyy päivät, niin alkaa harmittaa. Mutta olen tosiaan työstänyt tätä ajatusta minäkin, ja nykyään voin jopa priorisoida tiettyjä juttuja liikunnan edelle ;)!

      Poista
  8. Itse tykkään toimia niin että kalenterissa on aina ekana kaikki muut kuin liikunnat ja lisäilen niitä sitten sinne sopiviin kohtiin. Jos asettaa hirveän määrän vaatimuksia treeneille (tietty kellonaika, tietty ilma, tietty fiilis) niin kyllähän ne varmaan jää tekemättä. Rennosti ja sopivasti soveltamalla varmaan melkein kaikilta löytyy monista päivistä hetkiä joihin lisätä liikuntaa.

    Jos tavoittelee hyvää kuntoa niin ei kannata katsoa sitä paljonko liikkuu viikossa vaan sitä paljonko vaikkapa vuodessa. Jos voi hyvin ja liikunta tuntuu omalta niin kyllä se määrä aina pitkässä juoksussa (heh) tasaantuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä hyvä tapa, että kalenterissa muut ensin, ja sitten liikunta! Ja jos tulee äkillisiä menoja, niin sitten tulee... sitten liikunnat joustaa, ja juuri siksi juoksu onkin esim. hieno laji, kun se ei ole sidoksissa mihinkään aikaan, paikkaan tai säähän. Mä lenkkeilen lähes säällä kuin säällä :D

      Toi on totta. Ei se kunto todellakaan katoa viikon levossa! Pitäisi oppia muutenkin katsomaan treenijaksoja vähän pidemmällä aikavälillä, eikä aina vaan viikottain. ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)