lauantai 5. joulukuuta 2015

Lämpöä, lepoa ja leppoisaa liikuntaa!

Viikko tuli vietettyä Teneriffan lämmössä ja valossa. Vaikka keli oli joinain päivinä pilvinen, oli siellä silti juuri sopivan lämmintä ja ennen kaikkea valoisaa. Marras-joulukuun vaihde oli oikein hyvä ajankohta lähteä tankkaamaan aurinkoenergiaa. En muista koska olisin viimeksi ollut rehellisellä aurinkomatkalla, mutta tämä oli kyllä vaihteeksi kivaa ja rentouttavaa!


Helsinki-Vantaa oli jouluvaloissa lähtöaamuna 26.11


Ensimmäinen auringonlasku parvekkeelta katsottuna


Rannalla

Meidän hotelli oli aivan mahtava ja tulikin vietettyä siellä aika paljon aikaa.  Hotelli oli juuri remontoitu, joten huone oli siisti, kuten koko hotellikin. Huoneemme parvekkeelle paistoi aurinko aamusta iltaan, mikä oli ihanaa. Huone ei silti ollut kuuma, sillä ilmastointi pelasi hyvin. Huoneessa oli mahdollisuus kokkailuun,  ja käytimmekin tätä mahdollisuutta aina välipala-aikoihin sekä parina iltana kun teimme salaattia. Oli outoa, kun emme voineet tiskata tiskejä vaan siivooja hoiti ne aina aamuisin. Hotellilla oli lisäksi kuntosali sekä allasalue ja viihtyisä kattoterassi. Aamupala oli maksettu etukäteen ja sekään ei pettänyt, vaan tarjolla oli jugurttia hedelmien ja eri pähkinöiden ja myslien kanssa sekä leipää, leikkeleitä, juustoja sekä lämpimiä ruokia ja etenkin munia monessa muodossa. Kahvi oli hyvää, vaikka se tuli automaatista.

Hotellilta oli lyhyt matka rannalle, jossa kävimme parina päivänä löhöämässä ja kävelemässä rantakatua pitkin. Auringonlaskut olivat upeita ja rannat muutenkin siistit. Rannalta oli näkymä naapurisaari La Gomeralle asti. Meidän piti käydä sielläkin, mutta jätimme reissun väliin, sillä meillä oli pari päivää auto käytössä, joten emme halunneet luoda liikaa ohjelmaa itsellemme lomalla.  Playa de las Americasissa kävimme muun muassa lähivuorilla retkellä, pulikoimme maailman ykköseksi äänestetyssä Siam Parkissa, jossa oli paljon huikeita liukumäkiä ja otimme rennosti kirjojen parissa. Aamuisin oli ihanaa herätä auringon valoon!!


Meidän huone!


Siam Park -vesipuisto


Poolilla lukemassa :)


Kimmon synttäri-illallinen - hän sai päättää syödäänkö ravintolassa vaiko kokkaanko ;)

Parasta reissussa oli kuitenkin meidän kahden päivän autoilu saarella. Olimme jo koto-Suomesta suunnitelleet retken Teidelle, eli Kanariansaarten korkeimmalle vuorelle. Itseasiassa Teiden tulivuori on koko Espanjan korkein huippu, joka sijaitsee 3718 metrin korkeudessa. Sinnehän pääsee hissillä 3500 metriin, mutta loppureitille tarvitaan lupa, jotta huippu ei ruuhkautuisi liikaa. Luvan voi tulostaa netistä, mutta aikablokkeja ei ollutkaan niin vain saatavilla. Olimme joka tapauksessa päättäneet vaeltaa sinne ylös asti, joten oli hienoa bongata Teneriffa-kirjasta mahdollisuus tehdä vaellus kahdessa osassa niin, että yöpyisi ensin 3200 metrin korkeudessa Altavistan majatalossa ja jatkaisi siitä vaellusta ylös ennen aamunkoittoa. Majoitukseen sisältyi lupa vaellukseen huipulle, jos sen teki hissin liikennöintiajan ulkopuolella, eli klo viideltä illalla aamuyhdeksään mennessä. Me tosiaan tartuimme tähän upeaan mahdollisuuteen ja tuosta vaelluksesta tuli koko meidän reissun kohokohta sekä yksi suurimmista elämyksistä koko elämässäni! Kirjoitan Teiden huiputuksesta kokonaan oman postauksen aikanaan, sillä sitä se todellakin ansaitsee. Haluan saada fiilistä välitettyä eteenpäin.

Hyödynsimme autoa myös ajaen Mascan kylään saaren luoteisosaan, jossa sijaitsi upeat Tenovuoret! Oli huikeaa tulla Teiden pakkasaamusta lähes kolmekymmenasteisille rannikkovuorille. Mascassa ja sen lähellä vaelsimme myöskin vähän ja nautimme eväistä hulppeissa maisemissa. Siellä oli niin vihreää ja kaunista ja erityisesti pidin meren läheisyydestä. Automatka Santiago del Teideltä Mascaan oli myöskin ainutlaatuinen, sillä tie oli niin serpentiinimäinen kuin olla ja voi.  Vaikka olen ajanut autoa niin Itävallan Alpeilla kuin Norjassakin, niin kyllä Teneriffan Tenovuoret veti vertaansa niille! Huhhuh!


Meidän menopeli Teneriffan teillä!


Teiden huippu näkyy...


Kiipeämistä vuorelle


Hyinen aamun koitto!


Mascan kylän hurjat serpentiinitiet


Tenovuoristo

Kaikkinensa reissu oli todella onnistunut! Teneriffan luonto on hienoa ja sitä jäi vielä paljon näkemättäkin. Tosin turistialueet olivat todella rakennettuja ja teennäisiä, joten niistä en niinkään välittänyt. Mutta kokonaisuudessaan Teneriffan saari oli kyllä hieno! Oli kyllä melkoista palata tänne Suomeen sateen ja pimeyden leskelle. On aika pysäyttävää että päivä kestää vain reilut viisi tuntia. Hurjaa. Mutta onneksi on joulukuu, ja ihanat tunnelmavalaistukset jokapuolella. Tykkään tunnelmasta, mutta kieltämättä odotan ja toivon lunta todella paljon!

Huomenna on vielä ihana rento vapaapäivä, itsenäisyyspäivä, jolloin on lupa olla täysin vain kotona ja nauttia. Ihan parasta.


Lähipolut


Viimeisestä auringonlaskusta nauttimista


Atlantin suolainen vesi

Eiköhän tällä levolla ja energialla jaksa taas painaa niin töissä kuin treeneissäkin. Olen tietoisesti pitänyt kevyen jakson liikunnasta syksyn pitkien suoritusten jälkeen ja ensi viikosta eteenpäin alan taas treenaamaan kunnolla kohti ensi vuoden tavoitteita! Mutta edelleenkään en aio unohtaa tärkeintä eli nautintoa. Liikunnan pitää olla nautinnollista ja hauskaa!

Liikunnan ja levon täytteistä joulukuuta kaikille! Kertokaa, miten te olette taistelleet kaamosta vastaan? Mitä teidän viikonloppuun kuuluu?! :)

6 kommenttia:

  1. Oijoi kuulostaapa kaikkinensa ihanalta lomalta, ja jään innolla odottamaan tarinaa Teiden huiputuksesta!! :) Ja Wow miten upea onkaan tuo juoksukuva auringonlaskussa!!

    Täällä on vietelty rentoa viikonloppua kotosalla. ja kohta mennään paljuun. :) Pieniä ilonaiheita räntäsateen keskellä. Huomenna menen itsenäisyyspäivää viettämään töihin ja toivottavasti ennätän katsomaan vähän linnanjuhlia.. :)

    Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä ihana loma :)! Teidestä tulee varmasti juttua! :) Mieti, se juoksukuva on kännykällä otettu, muokkaamaton :) Tosi kiva kuva!!

      Ihanalta kuulostaa! Paljut ja muut, vautsi! Hyvää työpäivää sulle Satu :) Ja ihanaa itsenäisyyspäivää!!

      Poista
  2. Kuulostaa aivan ihanalta lomalta ja toi juoksukuva auringon laskussa on upea! <3 Täällä vietetty aika rentoa viikonloppua ja koristeltu koti jouluvaloilla! :) Nähdään ensi viikolla ja hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana loma :) Kuva on onnistunut, kännykkäräpsy :) Oij, jouluksi koristeltu koti, aika ihanaa! <3 Pian nähdään jee! Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin!

      Poista
  3. Pakkashuuruisia kuvia Teneriffalta, mielenkiintoista! :) Mäkin olen pitänyt Teneriffaa vähän "turistikohteena", mutta hienoja paikkoja ja elämyksiä sieltä näköjään löytyy! Auto on varmasti "se juttu" jolla pääsee näkemään muutakin kuin sitä pelkkää turistielämää.

    Mua ei vielä hetki sitten niin ulkomaanmatkat kiinnostaneet, mutta nyt olen huomannut netistä etsiväni tietoa Itävallan alpeista (sunkin postaus uudelleen luettu), ja tuo Teneriffahan näyttää olevan mielenkiintoinen kohde kans. Saa aurinkoa ja lämpöä syksyn pimeyteen ja vuoristoa ja retkeilyä samaan pakettiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Teneriffa on yllättävän monipuolinen ;) Odotas vaan Teiden postausta!! Juu, Autolla pääsee turistirannoilta pois! :)

      Juu, mäkään en oo vielä kauaa harrastanut tätä matkustamista, mutta todella upeita paikkoja löytyy kyllä muualta maailmasta. Alpit, Norja ja miksei Teneriffakin, upeita kaikki <3!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)