sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Olipas ihana joulu!

Joulu tuli ja meni! Nopeasti meni nämä 4,5 päivän vapaat, ja huomenna on taas paluu töihin. Joulun aika oli oikein ihanaa aikaa, kun tuli vietettyä paljon aikaa molempien perheiden seurassa. Parasta joulussa onkin rauhallinen ja stressitön oleskelu läheisten seurassa. Syöden hyvin, jutustelleen ja pelaillen sekä liikkuen.

Ruoka oli erinomaista jokaisessa paikassa, jossa syötiin. Anoppilan ruokailuihin oltiin osallistuttu Kimmon kanssa tekemällä rosollia ja bataattilaatikkoa. Molemmat saivat kehuja ja mielestäni onnistuttiin näissä molemmissa hyvin. Tehtiin ensimmäistä kertaa kumpaakin ruokalajia. Laitettiin bataattilaatikkoon ripaus inkivääriä ja se antoi ihanaa vivahdetta makeahkoon laatikkoon! Nami! Kahviherkkuja, suklaata ja toki juustoja ja keksejä on tullut syötyä useampana päivänä ja monta kertaa päivässä, mutta olkoot! Mielestäni tässä joulun ja uuden vuoden aikoihin saa ja pitääkin nauttia herkuista. Kyllä sitä ehtii kevennellä sitten taas viimeistään loppiaisen jälkeen, eikö? ;)





Taas valkeata joulua....



Joulupäivän sateinen metsälenkki!

Liikunta piti mukavasti ruokahalua yllä. Vaikka usein oli sellainen olo, ettei enää jaksaisi syödä, niin kummasti sitä vain liikunnan jälkeen oli nälkä!! Jouluaatto olikin ainoa päivä, kun ei tullut harrastettua mitään liikuntaa. Mielestäni yleisesti lomapäivinä on aina kiva liikkua ja ulkoilla, kun aikaa on koko päivä. Ei se tunnin, parin lenkki vaikuta mitenkään päivän muihin aktiviteetteihin. Joulupäivän lenkki onkin jo muodostunut mun ja Kimmon perinteeksi.. oli varmasti jo viides vuosi vähintäänkin, kun käytiin joulupäivänä lenkillä. Me vietetään yleensä joulupäivä kokonaisuudessaan anoppilassa, joten päivän muiden aktiviteettien ollessa syömistä, telkkarin katselua ja lautapelailuja, jää aikaa lenkillekin hyvin! Viime vuonna lenkkeiltiin reilussa pakkasessa maalla, mutta tänä vuonna perinteinen joulupäivän lenkki saatiin heittää vesisateessa. Kimmon isä lähti meidän mukaan omalle sauvalenkilleen, joten siksi päädyttiin ajamaan pienen ajomatkan päähän Virttaan Harjureitille lenkkeilemään. Kierettiin Kimmon kanssa latupohjia pitkin noin kympin hölkkälenkki. Mä en ole ennen käynytkään Virttaalla, mutta tämä ei taatusti jää viimeiseksi kerraksi. Sen verran kaunista maisemaa oli, että täytyy toistekin käydä ihailemassa kaunista harjumetsää. Virttaalla valaistua latupohjaa löytyy kymmeniä kilometrejä, joten toivotaan että “Pikku-Lappikin” saa lunta vielä tänä talvena, jotta pääsen ihailemaan samoja reittejä joskus myös suksien päältä.

Ihan huikeeta oli käydä myös salilla! Anoppilassa on alakerrassa pieni kuntosali, jossa saa tehtyä hyvän treenin. On penkkitanko, käsipainoja ja levypainoja sekä crossari ja monitoimilaite, jossa voi tehdä ainakin selkä-, rinta- ja jalkaliikkeitä. Olipahan mahtavaa tehdä aamutreeniä, kun salille oli matkaa parit portaat alas! Ei voi matkan takia jättää ainakaan treeniä väliin ;) Parasta joulun treeneissä kuitenkin oli treenin jälkeinen saunominen. Käytiin saunassa joka päivä!! Aattoillan saunahetki oli vasta myöhään illalla, mutta sittenpähän uni maistui! Ihan huikeeta!


Joulun lempparit ;)


Joulun massiiviset lautapelit!


Tänään aurinko paistoi nätisti pakkaslenkillä :)


Tänään olikin jännää, kun sai tehdä ensimmäisen lenkin tänä talvena ihan rehellisessä pakkaskelissä. Mittari näytti -10 isäni keittiön ikkunasta katsottuna, joten piti oikein hieraista silmiä, kun en meinannut uskoa lukua ollenkaan. Pitipä pukea kaikki mahdolliset vaatteet päälle, jotka olin pakannut mukaan, jotta sain tarpeeksi vaatetta aamupäivän polkulenkille päälle. Hyrrr, pakkaseen on nyt tottuminen! Mutta kyllä minä odottelen hirveästi jo hiihtokelejä. Pakkanen saa olla ja pysyä!

Joulu oli siis kaikin puolin oikein onnistunut ja nyt on todella rentoutunut olo! Joskus on vain hyvä ajattelematta mitään maailman murheita, omia pikkumurheita tai stressata turhista. Joskus on vain hyvä olla ja nauttia. Pysähtyä ja jakaa aikaa läheisten ihmisten kanssa. Nauttia ruuasta, muiden seurasta ja omista ajatuksista.

Ihania välipäiviä kaikille! Miten teidän joulu meni? Tuliko sporttailtua vai syötyä enemmän? ;) Minä en oikein tiedä, mutta molempi parempi!! Saatteko lomailla välipäivät vai palaako joku muukin jo töihin? :)

14 kommenttia:

  1. mulla meni joulu sopivasti syöden ja reippaasti liikkuen.oon tulevan viikon lomalla,eli aion jatkaa liikkumista päivittäin.olin kolme viikkoa kipeä ja nyt on jano liikkumiseen.mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivasti molempia kuulostaa just hyvältä! Ihanaa kun saat lomailla vielä tän viikon :) Onneksi taudit alkaa olla voitettu ja pääset taas liikunnan pariin! Kivaa uuden vuoden viikkoa sinnekin ;)

      Poista
  2. Ihanalta kuulostaa ja näyttää! Mun jouluihin on perinteisesti kuulunut vaan herkuttelua, mut tänä vuonna yhdistin sen liikuntaan ja se oli kyl superhyvä kombo! Liikunta virkisti ja herätteli ruokahalua, eikä olosta tullut liian pöhnäinen :) Mäkin palaan huomenna töihin! Keskiviikkona nähdään, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa taas :) Eikö ollutkin hyvä kombo?! Jaksaa molempia paremmin hehe ;) Liikunta kyllä virkistää kaiken möllöttämisen ja mässäilyn keskellä. Ihanaa kun säkin olet löytänyt liikunnan noin vahvasti elämään mukaan! :) Keskiviikkoon jee!!

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen joulu teillä! :) Just sopivan kuuloinen yhdistelmä herkuttelua, ruokaa, liikuntaa ja ulkoilua! <3 Meidän joulu meni myös tosi mukavasti, ihanaa oli olla yhdessä perheen kanssa! <3 Täytyy sanoa, että mun joulu taisi mennä kuitenkin enemmän herkuttelun puolelle, treenit alkaa kunnolla ensi viikolla! :) Huomenna lähdetään saaristoon lomailemaan, joten lomailut jatkuu täällä vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on kyllä parasta kun on kaikkea, on herkkuja ja liikuntaa, niin jaksaa paremmin :) Ja mä kyllä tykkään molemmista! Teidän joulu kuulosti kans ihanalle!! Kyllä niitä treenejä taas ehtii sitten, sulla oli nyt niin eri tilannekin :) Ihanaa lomaa sinne <3

      Poista
  4. Sama juttu, kyllä tuntuu pakkanen ankaralta leudon syksyn jälkeen! :D

    VastaaPoista
  5. Mukavia kuvia ja se on kyllä totta, että kun liikkuu niin jaksaa taas syödä sitten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Totta, tuo on kyllä ihana kombo, kun jaksaa syödä kun liikkuu ja jaksaa liikkua kun syö :D

      Poista
  6. Kuulostaa kyllä täydelliseltä joululta. :) Jotenkin se meni itsellä enemmän sinne syömäpuolelle, mutta onneksi nyt muutama lenkki tuli tehtyä siitä huolimatta. Ja ainakin on nyt sitä lisäenergiaa mitä kuluttaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä melkoisen täydellinen joulu. <3! Muutama lenkki kuulostaa kyllä jo sopivalta määrältä joulun ajalle, mutta syöminen on toki tärkeintä ;) Hah!

      Kiva kun tulit käymään blogissani :)!

      Poista
  7. Teidän joulutunnelmointi kuulostaa kyllä niin ihanalta!! Jouluviikolla tuli paljonkin liikuttua, herkuttelun lomassa ja lomailua jatkettu vielä tällä viikolla. Tosin huomenna paluu arkeen:) Huikeaa vuodenvaihdetta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa tunnelmaa ilmassa :) Hih, huomasinkin instassa, että myös sun jouluviikkoon liikunta kuului oleellisesti! Jee! :) Tsemppiä työhönpaluuseen! Ja ihanaa uutta vuotta! <3

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)