sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Viikonloppu, joka rentoutti

Mulle tarjoutui tänä viikonloppuna upea mahdollisuus lähteä viettämään mökkiviikonloppua järven rannalle, kun ihana ystäväni kutsui minut heidän mökilleen. Ajoimme torstai-iltana reilu parin tunnin matkan mökille, ja tein perjantaina töistä etäpäivän. Olen tosi kiitollinen tuohon etämahdollisuudetaan, sillä se antaa mahdollisuuksia tällaisille viikonlopuille. Mökkiviikonloppu ei ollut mikään "perinteinen rällästysviikonloppu", vaan tarkoituksena oli ladata akkuja ja rentoutua kaikessa hiljaisuudessa. Voin kertoa, että siinä onnistuttiin aivan todella hyvin. Menimme joka ilta nukkumaan viimeistään 22.30 ja heräsimme 7-8 aikoihin pitkien yöunien jälkeen. Aamut olivatkin melkein parasta aikaa, sillä on upeaa nähdä luonnon herääminen uuteen päivään.

Meille sattui todella mahtavat kelit. Ollaan syyskuun puolivälissä ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tuulta ei ollut nimeksikään. Oli niin lämmin, että hyvin pystyi auringossa istua t-paidassa lukemassa kirjaa. Vitsit, miten hyvä tuuri kävikään. Kiitollinen voi olla niin pienistä asioista, kuten tällaisista viikonlopuista. Mulle mökkiviikonloput ovat harvinaista herkkua, koska omaa mökkiä ei ole. Olenkin todella iloinen tästä viikonlopusta ystävälleni. Meillä oli oikeasti todella mukava ja rentouttava viikonloppu. Tosi "meidän näköinen"!





En voi olla korostamatta, kuinka mahtavia hetkiä koen luonnossa. Kun on hiljaista ja rauhallista. Jotenkin kaupunkitytölle säännölliset pyrähdykset luonnon keskelle on henkireikä. Luonnon elementeistä vesi on mulle kaikista tärkein ja en voi olla hämmästelemättä, kuinka upeisiin aamuihin saatiinkaan viikonlopun aikana herätä. Jos ensimmäiset näkymät ovat ylläolevan kaltaisia, päivä ei kai voi alkaa huonosti?!

Söimme mahtavia aamupaloja, kävimme juoksulenkeillä, tutustuin sauvakävelyyn, tehtiin mökkijumppaa, luettiin kirjoja, kerättiin marjoja, oltiin hirvikärpästen piirittämänä, käytiin soutelemassa peilityynessä järvessä, pulahdettiin kylmään järveen ja saunottiin puusaunassa. Lämmitettiin tiskivettä padassa, kannettiin pesuvettä järvestä, pestiin hampaat laiturilla ja käytettiin ulkohuussia. Voi taivas, kun joskus onkin ihanaa olla alkeellisemmissa oloissa. Häärätä ja nauttia ajan kanssa kaikista yksinkertaisista askareista. Suorittaminen on tipotiessään ja on vain se hetki. Mä kyllä nautin niin kovasti!


Värikäs aamupala ja täysin tuoreet marjat puuron päällä ;)


Sorsat tulivat moikkailemaan


Kahvihetki laiturilla


Metsä, onko kauniimpaa?


Puolukoita. Myös mustikat oli vielä hyviä!


Kaunis syysilta

Nyt on taas akut ladattu kohti seuraavaa viikkoa! Ja on ihan mukavaa olla taas kaupungissa! Uusi viikko tuo taas tullessaan ihania juttuja. Salitreeniä hyvässä seurassa, suunnistusta (vielä kun kausi on käynnissä) ja ryhmäliikuntauutuuden testaamista! Viikonloppuna suuntaan pitkästä aikaan kotikonnuille, ihanaa!!

Mahtavaa uutta viikkoa kaikille!! Nautitaan näistä upeista syyskeleistä!! Aurinko paistaa ja luonto antaa parastaan, eikö? :)

Mites teidän viikonloppu meni? Mistä olet tällä hetkellä kiitollinen? :)

12 kommenttia:

  1. Ihanan ja rentouttavan näköinen viikonloppu sielläkin! :) Täällä oli aika iisiä menoa, mutta juuri sitä tarvitsinkin! Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kaikin puolin ihana viikonloppu :)! Iisi on välillä niin jeees! Ihanaa tiistaita!

      Poista
  2. Ai vitsi kuulostaa kyllä aivan täydelliseltä ❤ Mä kävin lauantaina Tampereella Viisas elämä - messuilla ja tänään aika vierähti mm. salilla, kätköilemässä ja ohjaajakoulutuksen hommia tehden :) Jotenkin tuntui viikonloppu kiireiseltä, vaikka kivoja juttuja olikin! Ens viikonloppuna saan onneks olla pääosin ilman aikataulutettua tekemistä - sekin kivaa välillä! Nähdään ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, oli kyllä täydellistä. <3 Hei, oliskin mukavaa, jos kirjoittelisit messuista jotain.. :) Mukavalta, joskin toki aika täysnäiseltä kuulosti sinunkin viikonloppusi! Aikatauluttomuus on välillä oikein kivaa, joten ei suunnitelmasikaan pahalta kuulosta!

      Kiitos treeniseurasta, nyt tuntuuuu ;)

      Poista
  3. Näyttää niiiiiiiiiin ihanalta ja täydelliseltä. Syksy tarjoaa kyllä niin parastaan tällä säällä ja maisemilla. Viikonloppu vierähti rentoillen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niiiiiiin ihanaaa! :) Kauniit syyspäivät on kyllä parasta! Ruskaa odotellessa, huh. :)

      Poista
  4. oih, vaikuttaa mahtavan ihanalta..täydellisesltä oikeastaan!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aivan tosi ihanaa! :) Lähes täydellistä! Laatuaikaa ystävän kanssa! :)

      Poista
  5. Katselin ensin noita kuvia ja mietin heti että maltoitko olla pois poluilta mut olihan siellä juostukin :) Mökkeily on kivaa harvinaista herkkua kun meidän perheelläkään ei ole koskaan ollut mökkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, tuolla alueella ei paljon polkuja ollut, mutta metsä- ja mökkiteitä kyllä riitti ja tuossa hullutteluseurassa niitä tuli kyllä ihasteltua niin lenkkitossuissa kuin sauvakävellenkin. ;) Niimpä, mökkeily on ihanaa ja harvinaista herkkua. :)

      Poista
  6. Kiiiitokset Hanna IHANASTA blogista, puit sanoiksi sen mitä varmasti meillä kaikilla tuon paikan käyttäjillä mielessä liikkuu ja vielä lisäksi upeita kuvia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos paljon :) Noista maisemista oli helppo ottaa upeita kuvia jopa kännykällä ;) Oli kyllä ihana paikka ja olen kiitollinen, että sinne pääsin käymään! Toivottavasti ei jäänyt viimeiseksi kerraksi ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)