sunnuntai 16. elokuuta 2015

Loma teki tehtävänsä

Niin sitä vain vietellään viimeisen lomapäivän iltaa. Huomenna olisi paluu arkeen ja sorvin ääreen. Kolmen viikon loma on ollut kaikin puolin oikein onnistunut, vaikka tottakai kysymykseen "miten loma meni?" vastaisin tyypillisen "Nopeasti"-vastauksen. Olen kuitenkin kolmen viikon aikana pystynyt totaalisesti irroittautumaan työstä ja nauttimaan vapaudesta ja ennen kaikkea hitaista aamuista. Sanoinkin Kimmolle eräänä aamuna, että tämä on kuin olisi aina viikonloppu. Aamupalahetket yhdessä lomalla ovat olleetkin todellista luksusta, sillä me emme normaalisti arkisin syö aamupalaa kotona yhdessä, vaan töissä kahvikupposen äärellä. Aiomme kyllä jatkaakin sitä tyyliä, sillä muuten emme varmaan pääsisi ikinä töihin - niin mukavaa yhdessä on siemailla kahvia aamulla. Olkoot ne jatkossakin viikonloppujen tähtihetkiä.





Lomalaisen aamupaloja

Lomani alkoi Nuts Pallas -juoksulla, jatkui Norjan reissulla ja sen jälkeen ollaan hengailtu ensin kotikonnuilla Turun seudulla vajaa viikon ja lopuksi lomailtiin kotona Helsingissä vajaa viikon. Loma on ollut kaiken kaikkiaan rentouttava ja huomenna palaan kyllä levänneenä töihin. Arkeen paluu ei kuitenkaan milläänlailla ahdista, vaan sen tuoma rytmi on taas tervetullut. Liikunnan suhteen olen ottanut rennosti. Loma olikin hyvin suunniteltu ajallisesti ensimmäisen ultrajuoksun jälkeen, jolloin todellakin sallin, ellen peräti vaatinut, kehoa lepäämään. Norjan reissulla tulikin istuttua paljon autossa, mutta vastapainona myös patikoitua ja kerran polkujuostua. Se oli hyvää palauttelua juoksun jälkeen. Suomessa olen liikkunut monipuolisesti ja juoksu on jäänyt vähemmälle. Eri lajeja 1,5 viikon lomailulla reissun jälkeen onkin kertynyt lähes kymmenen. Paria lukuunottamatta kaikki on tapahtunut ulkona. Kelit ovat todellakin hellineet meitä lomalaisia, joten sisällä ei ihan hirveästi ole tullut viihdyttyä. Uusista lajikokeiluista kirjoittelen ensi viikolla tarkemmin.









Fiiliksiä lomalta

Juoksun suhteen olen mennyt fiiliksellä. Ja täytyy sanoa, että hirveästi sitä fiilistä ei ole nyt Pallaksen jälkeen löytynyt. Ajatus "pelkästä" juoksusta on pääasiassa tylsistyttänyt, joten se on jäänyt melko vähille nyt. Kävin juoksemassa viime viikolla pari maantielenkkiä (sanan varsinaisessa merkityksessä maalla) ja voi vitsit, kun tuntui jotenkin tasaiselta ja tasapaksulta Lapin tunturien ja Norjan vuoristovaellusten jälkeen. Tällä viikolla olenkin ottanut etäisyyttä maantiejuoksusta ja lajikokeilujen lisäksi ollaan käyty kahtena päivänä suunnistamassa ja olen polkujuossut. Eilen olikin kivaa polkulenkin päätteeksi hypätä pieneen järveen. En kesällä oikein tiedä parempaa, kuin hypätä hikisenä veteen lenkin jälkeen. Tänään muiden HCM-fiilistelyjä lukiessa on jo pieni palo juoksemiseen syttynyt taas. Uskonkin, kun arki astuu taas kuvioihin, niin juoksulenkitkin maistuvat. Poluilla meno on kyllä koko ajan ollut ihanaa, suunnistuksesta puhumattakaan... sitä tekisi mieli tehdä koko ajan! ;)

Lomalla on tullut syötyä hyvin, mutta herkuttelun puolelle ei ole liiaksi mennyt. Alkoholikaan ei ole kovinkaan isosti kuulunut meidän lomaan. Ollaankin panostettu hyvään ruokaan niin kotona kuin ravintolassakin. Tällä viikolla tuli käytyä lounaalla Helsingin parhaassa ravintolassa eli Farangissa ja kävimme myös sushi-buffetissa lounasaikaan. Tänään sunnuntaina puolestaan oli ravintolapäivä, joten kävimme maistelemassa herkullisia annoksia Esplanadin puistossa, jonne oli eksynyt "muutama" muukin nauttimaan auringosta ja ruuasta. Herkuista parhaiten on jäänyt mieleen Pätkis-jäätelö, joka oli taivaallisen hyvää sekä eilen illalla nautittu ystäväni leipoma synttärimutakakku, joka maistui erinomaiselta skumpan ja kahvin sekä vaniljajäätelön kera. Vaikka on syöty hyvin, mulla ei ole silti tarvetta alkaa "kiristelemään" nyt arjen koittaessa. Toki aina voi hieman skarpata eli jättää satunnaiset jälkkärit väliin, mutta mitään irti karkeista tai herkuista -kampanjaa mun ei tarvitse pitää, koska kierrettä ei ole syntynyt. Onneksi. Lomaan mielestäni kuuluu herkuttelu, jos se pysyy hyvin hallussa.






Lomalaisen ruokameininkiä ;)

Kaiken kaikkiaan oli aivan ihana loma. Olo on rentoutunut ja valmis syksyn uurastukseen. Kivaa on myös se, että yksi lomaviikko on vielä pitämättä ja sen aika tulee sitten keskellä pimeintä syksyä. Ihanaa!

Huomenna ajattelin potkaista arjen käyntiin pyörän selässä. Mikäs onkaan parempi tapa aloittaa uusi työviikko, kuin polkea töihin?! Ilmatkin näyttäisi jatkuvan kauniina ensi viikonkin. Onneksi töiden jälkeenkin ehtii nauttia auringosta hyvinkin! Kivaa uutta viikkoa siis kaikille!

Onko muita, jotka palaavat töiden pariin loman jälkeen? Vai jatkaako joku lomailua vielä? Miten teidän kesä ja tämä ihanan aurinkoinen viikonloppu on mennyt? :)

Ps. Kerroin aiemmin, että olin untuvikkona mukana Nuts Pallas -juoksun videon teossa. Virallisella kisavideolla siis saattaa törmätä tuttuihin...

8 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen loma sulla on tosiaan ollut ja vitsi mitkä kelit osui nyt nää muutama viikot! :) Täällä vietettiin viikonloppua mökkeillen kaveriporukalla ja oli kyllä ihanaa! Huomenna taas valmiina taklaamaan gradua ja arkea! ;) Pian me jo nähdään, jee! Kivaa alkavaa viikkoa ja hyvää töihin paluuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa ja kyl osui lomatkin hyviin keleihin! Usein tää elokuu on melkein paras ;) Ihanan kuuloinen viikonloppu ollut teillä! Tsemppiä gradun kanssa! Viikonloppuna nähään, jee <3!

      Poista
  2. Lomat on mennyt, mutta kesähän vasta alkaa! Ainakin tuon auringonpaisteen osalta:) Nopeastihan tuo loma meni, mutta pääsin itsekin hyvin irti töistä. Ongelma oli vaan, että kun ei tiennyt, että pitäisikö rentoututua vai urheilla:D Kun aikaa olisi urheilla, mutta lomalla pitäisi kai rentoutuakin... Yritin ainakin olla aikatauluttamatta urheiluja. Sulla varmaan tuo tiukka rypistys pakottikin ottamaan vähän enemmän rentoutumisen kannalta:) Ja vkl meni aluemestaruuskisoja kokiessa ja uusia suunnistusmaastoja katsellessa (pari lakkaa meni siinä sivussa, kun sopiva suo sattui rastivälille;) Suosittelen, jos kilpailuhenkisyys iskee suunnistuksessa, mukavan leppoisia tapahtumia kuitenkin.
    Nyt olisi varmaan aika ottaa kevyttä jaksoa väliin!
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onneks vielä on kesäää jäljellääää... jeejee! Kiva että loma oli onnisrunut sielläkin. Aika vaikeeta rentoutua kokonaan kun kerrankin sais urheilla sydämen kyllyydestä! Mulla motivaatiota vei vähän tuo pallas -juoksu kuitenkin. :) Ooo, olen miettinyt aluemestaruuskisoja tai ylipäätään kokeilla "kisaamista" suunnistuksessa. Täytyy miettiä lisenssiasiat ja hommautua johonkin seuraan ensi vuodeksi, mä kun en tänä vuonna kuulu mihinkään. :)

      Poista
  3. Ihan huippu toi video! Sai ihan erilaista ja parempaa kuvaa vielä sun koitoksesta ja vitsi mitkä maisemat! Hyvää arjen alkamista sinne ja pimeän syksyn lomaviikko kuulostaa erittäin hyvältä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä et videosta sai nyt kunnon kuvan tuosta meiningistä :)! Lappi ja tunturit on kyllä mahtavat! :) Kiitos tsempeistä, kyllä tämä atki tässä taas rullailee! Jep, ja pimeyteen ei ajateltu silloin lomaviikolla kuitenkaan jäädä ;)

      Poista
  4. Mukavan kuuloinen loma teillä :) Ihania aamupaloja nam! Mulla on vielä kaksi viikkoa lomaa ja sitten koittaa kauhulla odotettu töihinpaluu kahden vuoden kotiäitiyden jälkeen. Elämä pyörähtää ympäri mutta ihan tervetulleella tavalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukavaa! :) Voi vitsit, tosi mullistava elämänvaihe sielläkin, töihinpaluu äippäloman jälkeen. Jännää! Nautihan nyt parista viikosta vielä lomalla :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)