sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Maltillisesti treenin pariin

Kylläpäs koetteli malttia olla flunssassa juuri sinä viikkona, jolloin kevät alkaa kunnolla Suomessa. Tai onhan lumet sulaneet useiden viikkojen plussakelien ansiosta, mutta tällä viikolla aurinko on möllöttänyt kirkkaana pilvettömällä taivaalla lähes koko viikon. Mun on tehnyt mieli juoksemaan ihan älyttömästi, mutta olen malttanut mieleni. Alkuviikosta olin sen verran kipeä, että olin pari päivää sairaslomalla ja silloin ei tietenkään ollut asiaa ulos. Tosin olokaan ei olisi sitä sallinut ja tulikin lähinnä maattua sängyssä. Torstaina olo alkoi jo helpottua ja olisi ihan älyttömästi tehnyt mieli lenkille. Päätin kuitenkin lähteä Kimmon kanssa ihan kevyelle kävelylle. Oli aivan ihanan keväinen fiilis kävellä ilta-auringossa. Toki tuli huomattua kaikki lenkkeilijät ja vähän kadehdittua heitä, mutta loppujen lopuksi mulle ritti loistavasti kävely, seura, raitis ilma ja auringonlasku.


Perjantaina matkustimme työpäivän jälkeen kotikonnuille anoppilaan, joten päivä alkoi taittua jo illaksi meidän saapuessa perille, joten kävelylle ei enää samalla tavalla tehnyt mieli. Muutenkin teki hyvää olla vielä yksi päivä liikkumatta, jotta olo ehtisi kohentua kunnolla. Loppuviikolla mulla vaihtui tukkoinen olo ja kurkkukipu nuhaan, mutta aika pienellä kyllä selvisin tällä kertaa sairasteluilla, jee! Lepo ja maltti oli kyllä erittäin hyväksi, sillä lauantaina olin täynnä virtaa ja mieli teki lenkille! Sain Kimmolta paitsi suostumuksen lenkille, myös seuraa, joten iloisin mielin vedin lauantaiaamuna lenkkarit jalkaan ja suuntasin ulos! Aurinko oli ehtinyt jo korkealle, vaikkei kello ollut edes kymmentä. Ja se lämmitti ihanasti myös! Kylläpä oli ihanaa hölkkäillä viikon tauon jälkeen, vaikka hengitys ja askel ei kovin kevyttä ollutkaan. Huomasi kyllä, että on sairastellut ja ettei ollut ihan sataprosenttisessa kunnossa. Mentiin ihan rauhaksiin. Maalla on aina niin ihana juosta, kun ei siellä paljon muita ole liikkeellä ja maisemat ovat todella kauniit. 


Tehtiin kolmen vartin lenkki rauhallisesti, jonka jälkeen ennen saunomista tehtiin pieni salitreeni anoppilan salilla. Heillä on tosiaan valmistunut kuntosali kotiinsa, ja siellä on mukava treenata kaikessa rauhassa - ja mikä parasta, Kimmon kanssa. Tehtiin yläkropalle ja keskivartalolle treeniä, muunmuassa penkkiä, ylätaljaa, kulmasoutua, pystypunnerrusta, ojentajapunnerrusta sekä vatsoja pallon päällä ja jalkoja nostaen. Lenkin puolessa välissä teimme muuten 20 syväkyykkyä ja 20 jännehyppyä. En ole usein harrastanut lihaskuntoa lenkin välissä, mutta päätin kerrankin kokeilla - ja oli kyllä ihan kivaa vaihtelua. Tein treenin melko kevyesti, vaikka se suht pitkäkestoinen sairastelulta paluu -treeni olikin. Mitään takapakkia ei kuitenkaan tullut, ja voin todeta, että lepo ja maltti oli valttia. Oli todella kannattavaa jäädä pariksi päiväksi töistä pois sairastelemaan ja välttää näin ollen flunssan pitkittyminen. 


Tänään tein vielä lyhyen aamulenkin, ja nyt voin todeta olevan valmis palaamaan kunnon treeneihin taas ensi viikolla! Toki vielä alku menee vähän kevyemmin, mutta määrällisesti uskallan palata normaaliin. Ensi viikolla aloitan myös pyöräkauden. Tavoitteena on liikkua työmatkoja enemmän ilman autoa tai bussia kuin viime vuonna. Käytännössä tämä tarkoittaa pyöräilyä tai juoksua - hyötyliikuntaa siis parhaimmillaan. 

Viikonloppu oli muutoin oikein onnistunut! Oli ilo nähdä rakkaita ihmisiä taas, ja tällä kertaa aikataulutkin olivat melko väljät. Ehdimme silti höpötellä ja ruokailla niin anoppilan väen kuin minunkin vanhempieni kanssa, nukkua 10 tunnin yöunet, vaihtaa kesärenkaat autoon, käydä ihailemassa Turun ylpeyttä, Aurajoen rantaa iltavalaistuksessa ja tänään kävin myös kahden ystäväni kanssa kirppiksellä. Oikein rentouttava viikonloppu siis, ja nyt jaksaa painaa töissä kolme viikkoa ennen pääsiäistauokoa ja pientä reissua! Jippii!

Miten teidän viikonloppu meni? Eikö olekin ihanaa, kun meitä hellitään mahtavalla aurinkoenergialla? Oletteko säilyneet terveinä?

Ihanaa uutta viikkoa kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Vietettiin viikonloppua Kokkolassa, ja oli kyllä ihan mahtava sää! Enkä oo koskaan nähnyt sellaista meren jäätä, mikä nyt oli. Ihan huikee ilma ja se lämpö - ihan käsittämätöntä. B) Onneksi sielläkin jo flunssasta toivuttu. Ihanaa kevään jatkoa! Jo aika pian nähdään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, kuulostaa ihanalta tuo Kokkolan visiitti :)! Vitsit, miten tuo aurinko jo lämmittää, ihanaa! Ja jeee, onneksi ei tullut pahempaa tautia, huh... sairastelu on meinaan tylsää! Ja jeee, ihana kun nähdään pian! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)