sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Erilainen pitkis ja 10 liikuntatapaa

Sunnuntaiaamupäivä, kello 11.15 ja päivän pitkä treeni tehty. Kylläpä hymyilytti ja kotiin palatessa saunan lämpenemistä odotellessa jaksoin vielä lyhyen tehdä core-treenin pitkästä aikaan. Kannatti herätä tekemään aamulenkki, kun fiilis oli niin hyvä ja lähes koko päivä vielä edessä. Tai oikeastaan mun ei edes tarvinnut herätä kovin aikaisin, ja heräsinkin ennen kellon soittoa. Kun menee aikaisin nukkumaan, tulee herättyäkin aiemmin. Tykkään kyllä tästä rytmistä, enkä sitä ihan hevillä vaihda enää pois!

Tehtiin (treeni)ystäväni Tiinan kanssa yhdistelmätreeni, jonka olisi tarkoitus palvella Nuts Pallasta kohti. Juostiin peruslenkki yhdistettynä mäkitreeniin Helsingin isoimmassa mäessä eli jätemäellä. Monelle varmaan Malminkartanonhuipun portaat on tuttu treenipaikka, mutta huipulle vie myös ulkoilutiet sekä muutama polkukin. Jättäri on monen vuorijuoksijan tyypillinen treenipaikka, kun meillä täällä etelässä ei niin paljon näitä isoja mäkiä ole. Ihan kelvollinen treeni tuli tehtyä tänään, kun treenin kokonaiskesto oli noin 2h20min, josta 1h50min oli peruslenkkeilyä ja puoli tuntia mäkitreeniä. Tosiaan Jätemäki on tosi jyrkkä, joten teimme treenin niin, että kävelimme ylös jyrkempiä kohtia pitkin ja hölkkäsimme alaspäin. Huh, kyllä alkoi hapottaa jaloissa tuo nouseminen pitemmän lenkin päälle, mutta se oli tarkoituskin. Onni oli, että huomasin palautuvani nopeasti laskun aikana ennen seuraavaa kierrosta!



On ilo, että on kaveri, jonka kanssa taivalletaan yhdessä kohti uusia seikkailuja! 

Sain Tanjalta haasteen listata 10 liikuntatapaani, ja ajattelin tässä sunnuntain kunniaksi listata ne. Katsotaan, sainko kerrottua mitään uutta ;)

1. Olen huono tekemään treeniä kotona. Minulla on aina välillä Yoogaia käytössä, mutta en saa useinkaan avattua videota ja keskityttyä tuntiin kotona, vaikka sulkeutuisin työhuoneeseen omaan rauhaan. Eilen kuitenkin tein pitkästä aikaa Flow-joogan, ja se oli tosi kiva! Muihinkin treeneihin tarvitsen usein Kimmon seuraksi, jotta saisin jotakin edes tehtyä...

2. En ole käyttänyt sykevyötä säännöllisesti pitkään aikaan. Sykevyö alkoi hiertää joskus ihoni rikki, joten lopetin käytön. Nyt keväällä kun olen yrittänyt ottaa sitä taas käyttöön, sama hiertäminen jatkuu. Vaseliinistakaan ei ole ollut apua.

3. Mulla kipeytyy välillä juostessa jalkapohjat päkiöiden alta, sillä mulle tulee helposti kovettumia sinne. Jalanpohjat vaativatkin paljon hoitoa (raspausta ja rasvaa), jotta ne pysyvät kurissa.


4. Mulla on tällä hetkellä ainakin viidet eri juoksuun suunnatut kengät: kahdet maastokengät, kahdet peruslenkkarit ja yhdet suunnistusnastarit. Tykkään, kun on eri lenkeille sopivat kengät!

5. Tykkään, kun on eri tasoisia lenkkikavereita tai -porukoita, niin saa jo seurassa tehtyä erilaisia treenejä. Välillä on hyvä mennä vähän oman mukavuusalueen ylärajoilla ja välillä taas matalatehoinen treeni on helpompi tehdä seurassa. Jokainen treenikaveri on mulle kultaakin arvokkaampi! (ps. yhteislenkki on suunnitteilla huhtikuulle pääsiäisen jälkeen!)

6. Tykkäisin käydä useammin uimassa. Uinti on kivaa, mutta uimahalliahdistus välillä nostaa päätään ja sinne hallille meno tuntuu vaikealta. Vaikeammalta kuin vetäistä lenkkarit jalkaan ja painua ulos. Välillä inhottaa myös, jos radalla on paljon muita uimareita. Uinti on kuitenkin ihanaa, ja olen aina ollut muutenkin vesipeto.

7. Mä haluaisin kokeilla aamutreeniä, siis arkiaamuna juosta töihin. Mutta oon liian mukavuudenhaluinen, että viitsisin herätä esim. tuntia aiemmin ja lähteä puoli seitsemän aikaan juoksemaan ulos. Ehkä joskus vielä. 

8. Suunnistus on laji, jossa haluaisin kehittyä. Lajissa jännintä on se, että suorituksen ratkaisee moni muukin asia kuin juoksukunto. Yllätyksellisyys on hienoa. Kaksi suunnistuskertaa peräkkäin voivat olla suoritukseltaa kuin yö ja päivä. 

9. Nyt kun olen päässyt GU-energiageelien pariin, en enää muuta haluaisi käyttääkään. Oikeasti kerrankin on löytynyt lisäenergiaa, joka oikeasti maistuu hyvältä. 



10. Kehonhuolto on edelleen asia, johon mun pitäisi panostaa enemmän. Huomenna menen taas tauon jälkeen balanceen, joka onkin lempi"jumppatuntini". Ne musiikit ja niiden ja liikkeiden harmonia on huikeeta.

Tuliko uutta infoa minusta ja treeneistäni? Miltä kuulosti tämän päivän pitkä treeni?

Hei muuten, sain tänään paikan Nuuksio Classic maratonille, jonne 250 paikkaa täytettiin nopeusjärjestyksessä ja 250 paikkaa arvotaan viikon päästä. Vielä voit laittaa nimesi mukaan arvontaan! Vuoden "kisakalenteri" täyttyi siis taas yhdellä tapahtumalla! Ja olenko kertonut, että suunnistan Jukolassa tänä vuonna Venlojen viestin lisäksi myös Jukolan yössä?! Olen innoissani! :)

Iloa ja treeni-intoa uuteen viikkoon kaikille!

22 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulosti sun treeni. Suosittelen uimahallia aamulla :) Saa uida yleensä ihan rauhassa. Itäkeskuksessa ainakin saa usein koko 50 m radan itselleen, tai ainakin puoliksi. Toinen rauhalliseksi todettu aika on sunnuntai aamu klo 8-9. Etenkin näin keväällä se aamuvääntäytyminen halliin onnistuu koko lailla kepoisammin kuin talvella pimeydessä. Mä käyn salillakin aamulla, koska silloin tunnelma on paras. Aika samat naamat siellä aina on, elämäntapaliikkujat ja eläkeläiset. -suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo mun työpaikan läheinen uimahalli oli täynnä, kun olin talvella siellä aamulla. Tosin olin vasta joskus 6.45 paikalla, että pitäisi kai olla vielä aikaisemmin ;) Mun kodin läheinen uimahalli on suht rauhallinen, ja siellä saa onneksi hyvin tilaa. Meen yleensä uimaan klo 19.30, eli n. tuntia ennen kuin uintiaika päättyy. Loppua kohden aina hiljenee ;)

      Aamulla olis kyl kiva treenata. Tarttee ottaa itteään niskasta kiinni! Toi oma salikin alkoi tarjota aamupalaa treenaajille, joten pakkohan se on testata. :)

      Poista
  2. Kuullosti rankalta tuo mäkitreeni mutta varmasti hyvää harjoitusta kohti kisaa :) ja mulla on sama ongelma tuon Yoogaian kanssa...ensin innostuin, mutta sitten se on jäänyt.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä rankka, mutta aivan kivakin loppujen lopuksi ;) Joo, kotona on vaikea saada keskittyminen täysillä siihen treeniin/joogaan... :/

      Poista
  3. Kuulostaa oikein hyvältä pitkältä treeniltä! Hyvää vaihtelua tuo mäki ja palvellee tuota Nuts Pallasta ajatellen nimeonmaan:) Tosin ajankohta ei kuulosta niin hyvältä:D Sunnuntaiaamu ja vielä noin aikaseen... Itellä tekee tiukkaa lauantaiaamusinkin lähteä ennen klo 11. Mutta varmaan oli rauhallista, jopa jätemäellä. Koskaan en oo käynyt, mutta jos ainut kunnon mäki on niin varmaan treenajia siis käy:)
    Ja hei! Hienoa, että pääset myös Jukolaan! Joko jännittää?:P Ja tiiätkö minkä osuuden saat?
    Heti pitää muuten korjata, että poikkeus vahvistaa säännön: Eilen piti olla jo klo 9.00 Ilomantsissa lähtöviivalla Pogostaan. Tuli siis lähdettyä ulkoileen ajoissa, sain itseni ylös jo kuudelta. Onneks oli vain 30 km reissu, kun viikko meni flunssassa niin oli ihan riittävä matka taistella aikaa vastaan:)
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toi pitkis+mäkitreeni oli kyllä hyvä juttu! Hah, ajankohta oli just passeli!! No, oltiin jättärillä vasta siinä puoli yhdentoista aikaan, ja kyllä siellä oli silloin jo paljon porukkaa, mutta kyllä mukaan aina mahtuu! :) Portaat on eniten käytössä!

      Kyl toi Jukola vähän jännittää!! Mulle napsahti 3.osuus, HUPS! :D Minkä sä meet? ;)

      Heeei, kuulostaa kivalta hiihdolta! :) Ja mahtia, että oot selättänyt flunssankin! :)

      Poista
    2. 3. osuus... otit sit heti kunnon haasteen vastaan!:D Vai onko oletettavaa, että alkaa jo valostua, kun pääset irti? Mutta varmasti hienoo jos pääsis vielä pimeeseen metsään!:) Omaa osuuttani en tiiä. Saattaa mennä kesäkuulle, että selviää ketkä on joukkueessa. 6. osuutta toivoisin niin voisi edes vähän verrata viime vuoteen onko kehittynyt:)
      Ja hei koitan kirjotella siitä Jukolasta kun suunnistuskausikin alkaa lähestyä:)
      -H

      Poista
    3. Jea, meitsi sai tän sillä verukkeella että "sulla on niin hyvä kunto".. haha jeah, oon suunnistanut pari vuotta, mutta ei kai se haittaa?! ;) Oletettavasti meillä ykkösosuus menee aika hyvin, mutta sitten kakkososuus voi venyä niin, että todennäköisesti lähen auringonnousun aikaan liikkeelle. Sopii mulle :) Ihan hurjan kivaa päästä kokemaan toi yöjuttukin!! Venlat sitten alle lämmittelynä ;)

      Juu, kirjoittele ihmeessä. Jos haluat sen julkaistavaksi, niin laitapa sähköpostilla mulle sitten :)

      Sunnuntaina pääsen rogainingiin ja sit pian alkaakin rastikausi kunnolla, isojeee!!

      Poista
    4. Juoksuvoima korvaa (mahdolliset) puutteet suunnistuksessa:D
      Mutta voit siis joutua pimeelläkin metsään! Miekin haluan joskus Jukolan yön kokea metsässä, mutta en ehkä vielä tänä vuonna, kun ei tuo maastotyyppi oo yhtään tuttu.
      Siitä se suunnistuskausi alkaa heti monen tunnin rogainingilla! Että se on mukavaa kun pääsee maastoon, eikä mitään kaupunkisprinttiä:)
      -H

      Poista
    5. Heh, puutteita on ja paljon! :) Mutta ainakin tiedän että jaksan pyöriä siellä metässä useita tunteja! ;) Kyllä se on erittäin epätodennäköistä että joudun pimeällä mettään! Onneksi meidän joukkueella ei ole sijoitustavoitteita, joten voin ottaa ihan rennosti :)

      Jep, kunnon maastosuunnistusta nyt ootankin, jihaaa! :)

      Poista
    6. Ei sulla siellä varmaan tunteja mene, eikös ne ollu tuttuja maastojakin;) Joo mukavaa se on, kun ei tarvi sijoituspaineita ottaa! Oon muuten Helsingissä ja täällä ois viimeiset yösprinttirastit (tai mitkä ne nyt onkaan). Meinasin jo lähteä, mutta sen verran väsy on, että taidan vaihtaa ihan vaan kevyeen lenkkiin. Meinasin kysyä reittiehdotuksia, mutta on niin tuulinen ilma, että pyrin menemään metsään rantojen sijaan:) Katotaan miten pitkän lenkin eksyy tekemään tälläsellä hyvin hataralla valokuvamuistilla:D

      Poista
    7. Hih, joo, ei sinne HNC-rasteille kannata mennä väsyneenä!! Hih, kävitkö keskuspuistossa pyörimässä vai missä? :) Mä juoksen tosi harvoin keskustassa, että en olis varmaan hyvä reittejä osannut antaa! Ite meen siellä joko Töölönlahdella, rantoja pitkin tai keskuspuistossa! :)

      Poista
    8. Joo Töölänlahden ympäri, olympiastadionin ohi keskuspuistoon ja toista reunaa takas. Semmonen 8 kilsan lenkki, johon erehdyin saamaan 3 mäkeä menomatkalle ja 0 tulomatkalle:D Näki Helsinkiä vähän eri kantista, mutta oli se keskuspuisto aika kolutunnäköistä maastoa.
      Joo noita rantoja taitavat paljon suosia, mutta ei tuulisella säällä houkuttanut:)

      Poista
    9. Kiva lenkki :) Jep, keskuspuisto on kyllä kulunut, mutta on se silti aika upeaa! Meidän pääkapungissa menee useiden kilsojen mittainen ulkoilureitti kaupungin läpi - eipä tartte betonissa juosta ;)

      Poista
  4. Mun pitää nyt myös kokeilla noita GU-geelejä. Mistä ostat niitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Joko oon tilannut jostain netistä (bongannut tarjouksia), tai sitten oon ostanut Helsingin 4runners-kaupasta (http://www.4runners.fi/energy-gel-p-1321.html). Salted caramel on ihan paras maku, mmm... ;) Lisäksi nää on yleensä tosi sopivia herkkävatsaisille!

      Poista
  5. Heei en sit päässyt salille vielä tänään.. Mut ens vkolla sitten! Heei millanen oli uusi balance? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uus balance oli vähän sekavampi, kun vanha, mutta eiköhän se taas iloksi muutu. Enemmän kikkailuja,mut kun pääsee sisälle, niin kyl siihen tottuu :)

      Vitsit, mulla onkin tosi täynnä jo ensi viikko :S Torstai on ainoa päivä, kun onnistuis....

      Poista
  6. Hei, miten sait viime vuonna Venla-joukkueen kasaan? Tunsivatko kaikki toisensa etukäteen vai etsitkö jostain suunnistajasivulta porukkaa? Olisin itse menossa sillä asenteella, että kunhan maaliin pääsee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin suunnistajien Venla-kurssilla yksi sattui kysymään, vieläkö joku on joukkuetta vailla, ja meitä oli juuri neljä :) Muodostettiin joukkue, jossa oli minun lisäkseni ystäväni ja kaksi minulle silloin täysin tuntematonta naista :)

      Voit lukea enemmän mietteitäni täältä:
      http://www.jukola.com/2015/ajankohtaista/suunnistuspaiva-on-viikon-kivoin-paiva/ tai blogistani viime keväältä suunnistus-tagin alta!

      Tsemppiä joukkueen etsintään! :)

      Poista
  7. Kiitos linkistä! Käynkin lukemassa. Blogisi on uusi mulle vasta, mutta tosi löytö.

    VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)