lauantai 21. maaliskuuta 2015

Energiapallot

Energiapallot. Ja ei, en puhu mistään hihhulipallosta käsien välissä, vaan raa'asta energiasta, jota saamme ruuasta. Monelle välipala on vaikea paikka, varsinkin töissä tai liikkeellä ollessa. Mitä jos ruokailuun on pari tuntia aikaa, ja pitäisi saada jotain nopeaa ja terveellistä vatsan täytettä? Tai jos olet menossa treenaamaan, mutta ruokailusta on jo pari tuntia, ja tarvitsisit jotain energiaa kehoon, jolla jaksaa vetää treenin läpi? Mitä te syötte näissä tapauksissa?

Kaupan patukat ovat hyviä, ja varsinkin itse tykkään raakapatukoista, jos tahdon saada jotain pientä energiaa välipalana. Leaderin BareBar-patukoista on tullut mun suosikkeja, mutta ne on melko kalliita, jotta niitä viitsisi ostaa hirveän usein. Mulla on ollut taateleita jonkun aikaa kotona odottamassa inspiraatiota, ja kun raakaleivonnaiset eivät niin ole iskeneet, niin päätin tehdä energiapalloja niistä. Tein ilman minkäänlaista ohjetta, ajatuksena laittaa taateleita ja pähkinöitä sekaisin. Palloista tuli tosi hyviä!



Energiapallot (n. 10 kpl)

200g Kuivattuja taateleita 
120g pähkinöitä (cashew ja pekaanipähkinät)
2 rkl raakakaakaojauhe
kookoshiutaleita

Laita tehosekoittimeen taatelit (poista kivet, jos on), pähkinät ja kaakaojauhe ja blendaa tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta palloja ja pyöräytä ne kookoshiutaleissa. Laita hetkeksi jääkaappiin ja nauti välipalana.

Nam! Tuli jo mieleen erilaisia variaatioita. Huomenna taidan tehdä toisen satsin, johon laitan kuivattuja karpaloita mukaan. Mielessä on myös lakritsijauheella maustettu versio... mmmm.

Kertokaas parhaat raakapatukkavinkkinne, kiitos! Ootteko tehnyt vastaavanlaisia palloja tai patukoita?

10 kommenttia:

  1. Olen tehnyt muutamaan otteeseen, mutta eihän mulla mitään ohjetta tietenkään ole, kun en käytä mitään mittoja. ;) Taateleita mäkin olen käyttänyt ja sit just raakakaakaojauhetta, proteiinijauhetta ja kookosjauhoja ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mäkin aloin miettiä mittoja sit vasta jälkeenpäin, paljon mistäkin pussista oli mennyt :D hahah. Mut kiitos, kuulostaa kivalta sunkin ohje! Prodejauhe vois tietty toimia kans mukana.

      Poista
  2. Nam, onneksi noita on helppo tehdä.

    Pistaasikuulat

    2 dl cashewpähkinlöitä
    1,5 dl pistaaseja
    1 tl kardemummaa
    1 tl kanelia
    2 dl rusinoita

    Linkki vielä blogitekstiini namipalleroista:
    http://jaanaba.fitfashion.fi/2014/03/17/terveelliset-valipalapallerot/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei oo kyllä vaikeeta, onneks ;) Heeei, katoinkin tän ohjeen silloin kun julkaisit, kiitos! Kuulostaa ihanan erilaiselta! :)

      Poista
  3. Kuulostaapa hyviltä, pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista
  4. Nams! Tykkään kans barebareista, joten tää ohje menee ehottomasti talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kantsii napata kokeiluun! Nää on kätsyjä, kun voi ottaa evääksi laukkuunkin pari!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)