keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Muutama ässä keittiössä


Tosiaan, liikunnat on ihan jääneet nyt puolitiehen, koska olen edelleen muuton jäljiltä niin väsynyt ja lisäksi töiden, kodin laiton ja muiden juoksevien asioiden lisäksi ei hirveästi jaksa ajatella liikuntaa. Siksi päätinkin, että palaan liikunnan pariin vasta kun kroppa on aivan täydessä iskussa ottamaan vastaan liikuntaa. Siksi tämä onkin kevyt viikko - jopa ihan totaalilepoviikko. Sellaisia ei mulla ole paljon ollut... no, jos perjantaina jo palaan lenkkien pariin! Tekisi jo vähän mieli.. huomenna kuitenkin on sen verran kiirettä taas, etten edes ehtisi liikkumaan. Töiden jälkeen ajellaan Turkuun, jossa treffataan mun äiti ja illaksi mennään ystävämme läksiäis-pikkujouluihin. Itsenäisyyspäivänä taas onkin sitten vilinää Kimmon lapsuuden kodissa, huh!

Tässä tahtoisin kuitenkin antaa teille pari ruokavinkkiä. Ensimmäinen on hyvä vinkki vaikka itsenäisyyspäivän aamiaista silmällä pitäen.. mikä onkaan parempi ja suomalaisempi aamupala, kuin karjalanpiirakat munavoilla?! No, munavoi on aika raskasta syömistä, mutta entäs jos teetkin siitä vähän kevyemmän version..? Kokeilepa tätä ohjetta!


Munavoi

3 kovaksi keitettyä munaa
2dl raejuustoa (sellainen pehmeä Valion raejuusto on hyvä, tai Keso)
n. 2 rkl oivariinia tms. rasvaseosta
Suolaa

Pilko kananmunat veitsellä tai haarukalla. Sekoita reajuusto ja voi munien joukkoon ja lisää suolaa maun mukaan. Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia jääkaapissa ja nauti esimerkiksi karjalanpiirakoiden kanssa.


Toinen bravuurini on teeleipäset.. viimeksi ystäväni oli meillä kylässä, ja leipasin aamulla nopeasti tuoretta "leipää", ja sain kovasti kehuja. Kenellepä ei tuore leipä maistuisi aamulla... Tämä ohje on kuitenkin todella yksinkertainen ja helppo, ja ennenkaikkea nopea! Vartti, ja tuoreet leivät ovat valmiina! ;) Ja mikä parasta - näitä leipoessa voi rauhassa jutella samalla ystävän kanssa keittiössä tai keitellä kahvia toisella kädellä. Kokeile ihmeessä!

Teeleipäset

3dl maitoa
3dl jauhoja (ruisjauhoja, sämpyläjauhoja, graham-jauhoja tms.)
3dl kaurahiutaleita
ripaus leivinjauhetta ja suolaa
hyppysellinen sokeria
n. 1,5 rkl öljyä

Sekoita kaikki aineet kulhossa kädellä. Levitä joko yksi leipä uunipellille tai sitten monta pientä annospalaa. Huomaa, että taikina on aika juoksevaa, eli älä säikähdä! Laita uuniin, 200 astetta noin 13-15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Nauti :)


Onko teillä jotain helppoja ja terveellisiä ohjeita hihassa? ;) Jos on, jakakaa ihmeessä! Meneekö teidän itsenäisyyspäivä liikkuessa vai rentoutuessa hyvän ruuan parissa sohvan pohjalla vai sekä että? Ihanaa pidennettyä viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

  1. Oon tehnyt usein munavoita raejuustolla juurikin siitä syystä, että se olisi vähän kevyempi. Yhtä hyvältä kyllä maistuu kuin pelkkään rasvaankin tehty :)

    Terkuin
    Anne-Mari
    http://prettyfit.gougou.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi :) Olet kyllä oikeassa! Aina kevyt ei ole parempaa, mutta tämä kyllä yllätti minut täysin - eroa ei oikein huomaa ollenkaan! ;)

      Poista
  2. Mullakin on tapana käyttää raejuustoa munavoin seassa, se on oikeastaan töissä opittu tapa joten en ole edes miettinyt sen kummemmin raejuuston keventävää vaikutusta :P Hyvä pointti!

    Just tänään teen brunssin kavereille ja koska aika on (muka) rajallinen niin päätin jättää haaveilemani sämpylänleivonnan pois ja ostin leivät kaupasta. Mutta miten ei tullutkaan tämä supernopea teeleipä mieleen!! Hmm, vielä ehtisi... ;) Tosin tarjolle tulee jo karjalanpiirakoita, ruis- ja paahtoleipää sekä rieskoja, joten ehkä tämä olisi jo liikaa :D Mutta ensi kerralla varmasti teen, kiitos muistutuksesta! :)

    Helppoja ja terveellisiä ohjeita, hmm.. Eiköhän niitä putkahtele tästä jouluun saakka blogini puolella päivittäin ;) Tosin kaikki eivät kyllä ole yhtä helppoja kuin sun teeleipä, mutta melko iisejä kuitenkin!

    Täällä itsenäisyyspäivä menee matkustaessa ja illalla Tavastialla keikkaillessa, ja viikonloppu menee Helsingissä pyöriessä. Monta päivää lepoa urheilusta siis luvassa, ja se on ihan ok :) Hyvä että sä olet kuunnellut jaksamistasojasi ja levännyt nyt kun on sen aika - kyllä kroppa kiittää ja ensi viikolla jaksaa varmaan painaa taas kahta kauheammin!

    Oikein ihanaa hulinaviikonloppua sullekin Hanna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, jännää! Mä joskus luin tosta raejuustosta munavoissa Valion lehtisestä ja sit innostuin :)

      Teeleivät on kyl helppo ja nopea tapa tehä isollekin porukalle leipää! Ja porukka on tyytyväistä, kun on tuoretta ;) Ojj, mikä brunssi, namss! :P Ja sun blogin joulukalenteri on JEE!

      Heee, Tavastia... The Sounds? ;) Ite jätin tällä kertaa välistä, kun näin porukan Ruisrockissa, mutta vähän petyin silloin.. alan olla ehkä kasvanut yli siitä bändistä pikkuhiljaa... en tiedä. :O Mut toivottavasti oli onnistunut reissu ja keikka! :)

      Poista
  3. Jee, kiitos resepteistä. Eipä oo tullut mieleen kokeilla raejuuston lisäämistä munavoihin. Ja edellisten teeleipien tekemisestäkin taitaa olla pieni iäisyys aikaa :D Kunhan maidoton/viljaton omalta osaltani loppuu, niin nää lähtee kyllä testiin!

    Ja hei, tutulta kuulostaa kiire ja treenittömyys. Mulla on työt vieny kaikki mehut, eikä treenejä vaan jaksa töiden jälkeen enää vääntää. Ja aamutreeneihin en oo vielä oppinut raahautumaan, kun tuppaa noi yöunet vähän venähtämään ;D Turhapa tässä on kuitenkaan mitään huonoa omaatuntoa potea, kun treeneistä ei tällä väsymyksen määrällä tulis yhtään mitään. Ehtii sitä ens viikolla taas. Tsemppiä sulle sinne kiireiden keskelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ollapa hyvä vaan! Kokeiluun vaan sitten kun sopii taas ruokavalioon ;)

      Jep jep, turha sitä on treenata, jos ei keho oo valmis siihen! Tällaisia jaksoja voi ja pitääkin välillä olla. Ei aina, eikä kovin usein, mutta silloin tällöin! Mua ei oo hirveesti huvittanut edes kävely tai muu kevyt.. mutta ens viikosta alan taas vetää kovemmin, kun kotikin alkaa olla parempi, jes! ;)

      Tsemppiä sullekin <3

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)