maanantai 4. huhtikuuta 2016

Onnistunut loma!

Ihan ensiksi pieni mainostus; Pidän seuraavan blogin kimppalenkin ensi sunnuntaina 10.4 klo 12 alkaen Leppävaaran poluilla. Tapaaminen Leppävaaran uimahallin eteläpuoleisella parkkiksella. Lenkillä hölkkäillään urbaaneja polkuja pitkin, mutta ne voivat olla silti vielä liukkaassa kunnossa. Toivotaan kuitenkin, että lämmin viikko sulattaisi lumet ja jäät lopullisestikin, ja pääsisimme nauttimaan kunnon polkujuoksusta. Lenkin pituus on porukan mukaan noin 10-12 km, vauhti maltillinen. Pidetään kaikki mukana porukassa ja hölkkäillään kevyesti eteenpäin taukoja pitäen! Ilmottaudu mukaan Facebookissa tai laita mulle viestiä: hanna.taimen(a)gmail.com. Tervetuloa mukaan!! :)


Sitten asiaan... Loma tuli, loma meni! En ole varmastikaan ainut, joka on sitä mieltä, että lomat menevät aina ihan hirveän nopeaa tahtia. Tällä kertaa mulla oli kymmenen päivän talviloma, johon sisältyi pääsiäisen pyhät, jotka vietettiin kotikonnuilla. Muu aika oltiin ihan kotosalla, ja voi vitsit, ne päivät meni nopeasti. Silti olo on nyt tosi rentoutunut ja olen taas täynnä virtaa! Saimme tehtyä kotona kaikkea pientä ja lisäksi otimme hyvin rennosti, liikuimme ja söimme hyvin. Perusjuttuja, mutta välillä niin tärkeitä asioita kiireen keskellä.

Ajattelin, että voitaisiin kurkata mun (ja meidän) lomaan ihan kuvien ja pienten ajatusten kautta.

- Pitkäperjantaina suuntasimme kotikonnuille, jossa oli tarkoitus treffailla meidän perheitä sekä myös ystäviä

 Perjantai-illalla käytiin yhteisen kaveriporukan kanssa keilaamassa ja hamppareilla. Oli todella mukava ilta!



- Lauantaina kävin muun muassa isäni kanssa extemporena kahden tunnin spinning maratonilla. Oli kertakaikkiaan huippua polkea musiikin tahtiin, iskä viereisessä pyörässä! Mahtava aloitus lomalle!

- Sunnuntaina ajettiin maalle Kimmon perheen luokse, jossa pääsin ulkoiluttamaan maalaismaisemissa ihanaa koiraa! Voisin useamminkin lenkkeillä näin kiltin ja söpön karvakaverin kanssa ;)


- Maanantaina tein pitkiksen Kurjenrahkan kansallispuistossa! Päivä oli pilvinen, mutta se ei poista Kurjenrahkan kauneutta.


- Tiistaina ajoimme kotiin, mutta kiersimme Teijon kansallispuiston kautta. Oli ihana aurinkoinen päivä, joten oli ilo istua nuotiolla pitempäänkin!


- Parasta lomassa on hitaat aamut ja muhkeat aamupalat!


- Lomalla meillä oli vihdoin aikaa maalata olohuoneeseen tehoseinä. Meillä on kaikki seinät eri harmaan sävyisiä, joten nyt haluttiin vähän valoisuutta, raikkautta ja lempeyttä olohuoneeseen. Ollaan todella tyytyväisiä lopputulokseen! Maalaaminen oli kivaa! :)



- Kävin pitkästä aikaan uimassakin. Leppävaaran uimahalli on remontoitu, ja se oli kyllä todella siisti ja toimiva! Odotan myös toukokuussa avautuvaa maauimalaa, jossa on kymmenen radan 50 metrin uima-allas.


- Sain elämäni ensimmäisen kukkalähetyksen! Äiti pääsi yllätämään etukäteissynttärinä! Upea kimppu koristaa vieläkin ruokapöytäämme! :)




- Lauantaina en malttanut jäädä kotiin, kun oli mahdollista lähteä kimppalenkille Nuuksion poluille! Lyhensin vähän järjestäjän 27 kilsan lenkkiä, sillä olin maanantaina juossut jo todella pitkän lenkin, ja sunnuntaiksi olin ilmottautunut Helsinki City-O -suunnistukseen... Kimmo tuli hakemaan mua, kun lähes puolimaraton tuli täyteen kivassa seurassa ja huikeassa kevätkelissä!


- Lauantai-iltana innostuin kokeilemaan pitkän tauon jälkeen geokätköilyä. Tiinan kanssa joskus käytiin kätköillä, mutta silloin en saanut itse löytämisen iloa. Nyt oltiin Kimmon kanssa, ja löydettiin kaksi kätköä, kumpikin yhden. Geokätköilyhän oli ihan hurjan hauskaa, ja tulen varmasti tekemään sitä jatkossakin! Leppoista ulkoilua, ihanaa.



- Sunnuntaina oli mun synttäriaamu, ja heräsin paljon onnea- lauluun ja sain ihan huipun lahjan! Esittelen sen toisella kertaa paremmin! ;)


- Lähdin aamutuimaan suunnistamaan Helsingin keskustaan! Fiilistä vielä vähän haettiin ennen aamuysiä sateen ropistessa ikkunaa vasten, mutta kyllä se fiilis sieltä nousi! ;)


- Kotona käytiin saunassa ja sain aivan huikeeta ruokaa! Kimmo oli tehnyt itse pestoa, jolla oli kuorruttanut lohen, oli uusia perunoita ja mozzarella-salaattia. Melkoisen hyvää! Jälkkäriksi oli juustokakkua, joka maistui ihan älyttömän hyvältä. Ai ai, sitä on vieläkin tuolla jääkaapissa, namm!



Sellainen oli meidän loma! Ei me mitään kovin ihmeellistä tehty, mutta toisaalta oli kyllä aivan tosi ihanaakin olla ilman suuria aikatauluja. Tänään avasin työmatkapyöräilykaudenkin, ja olipa tosi raikasta polkea työmatkaa ruuhkassa istumisen sijaan. Pienillä valinnoilla voi tehdä arjesta itselleen toimivaa ja mieluisaa! 

Kivaa viikkoa kaikille ja toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa sunnuntaina polkulenkillä!! Mutta kertokaa mulle, mitä teille kuuluu? Miten viikonloppu meni? :)

12 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta lomalta!! <3 Sopivassa suhteessa urheilua, ulkoilua, rentoilua, ystäviä, perhettä ja hyvää ruokaa! :) Viikonloppu meni kivasti, ei tehty mitään ihmeellistä! Mä juoksin sunnuntaina pitkiksen ja olin sen jälkeen ihan naatti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa! :) Tasapainossa kaikkea kivaa ja tärkeimpänä toi seinän maalaaminen, joka on roikkunut pitkään... Vitsit, nyt on taas viikonloppu, aika lentää!! :D Kivaa pitkistä sulle taas, ja uskon, että oot naatti niiden jälkeen, mutta kyllä kroppa niihin pikkuhiljaa tottuu! :)

      Poista
  2. Ihana kuulla, että loma oli onnistunut. Kuulostaakin oikein hyvältä!:)

    Viikonloppu hurahti mukavasti ystäviä nähden ja myöskin ulkoillen! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että oli mukava loma! Ja tuo tehosteseinä on hieno, sopivan pirteä :) Harmi, että en pääse tällä kerralla mukaan yhteislenkille. Jään odottelemaan seuraavaa mahdollisuutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tykätään ite tosta seinästä kovasti! :) Harmi, mutta tuu toiste sitten taas! :)

      Poista
  4. Kuulostaa kyllä omaankin makuun ihan täydelliseltä lomalta! <3

    VastaaPoista
  5. Loma pitää viettää juuri noin, erilaisia asioita tehden, mutta ilman aikatauluja:) Helposti tosin tuppaa vaan menemään lepomoodi päälle pitkälle iltapäivään, jos ei oo ees jotain aikataulua luonut. Vaan kai sekin lomalla sallittua, jos ei koko lomaa niin kulutua:P

    Omat kuulumiset rajoittuu siihen, että kuukauden verran on menty kevyellä liikunnalla. Kuukausi sitten oli se seikkailukisa ja todennäköisesti sen seurauksena vuosien takaiset rytmihäiriöt palasi eikä oikein ole vieläkään hellittäneet. Pääsiäisenä sain tehtyä jo lenkkiä joka toinen päivä ja alkoi tuntu hyvältä, mutta yks reippaampi lenkki ja oltiin taas lähtökuopissa. Nyt taas himmaillaan ja toivotaan, että kohta pääsisi treenaamaan, kun suunnistukausikin alkaa ja tuli se Hannu Airilan Jukolavalmennuskin hankittua. Liekkö täällä muuten ketään lukijoita, joilla kokemuksia vastaavista oireista?:)
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, lomalla parasta on kiireettömyys. Tällä lomalla kaikki tehtiin vailla aikatauluja melkeimpä. :) Meillä oli sopivasti ohjelmaa, jotta ei mennyt yökkärissä löhöilyksi noi päivät ;)

      Huh, rytmihäiriöt kuulostaa ikäviltä. :/ Sun täytyy vaan edetä maltilla, ja ootko kokeillut ihan täyslepoa? Jos on jotain ylikuntoa? Silloin varmaan olis paras pistää stoppi hetkeksi kokonaan. Joo, suunnistuskauden alku on tässä ja nyt, se on hianoo!! :) Mut tsemppiä sulle, toivottavasti menee ohi pian!!

      Poista
    2. Aikalailla lepoa / kävelyä tässä on menty 5 viikkoa. Yks viikko jo suju ja aloitin lenkkeilyn, mutta tuli takapakkia. Ylikuntoa itekin mietin, mut toisaalta sykkeet on ollu hyvät ja jos on ollut väsynyttä, niin oon tehny lyhyen kevyen treenin tai levänny. Kun vuosia sitten oli samanlaisia oireita ja tuli tosi pitkä tauko niin oon koittanu kehoa kuunnella eri tavalla. Mutta silti se vaan yllättää. Eli kuten tuossa uusimmassa postauksessakin mainitsit, kehoa kannattaa kuunnella ja huolehtia ravinnosta ja levosta yhtälailla kuin liikkumisestakin:)

      Kiitos tsempeistä! Uskon ja toivon, että lepo auttaa ja elättelen toiveita hyvästä Jukolavalmistatumisestakin vielä. Tai jos ei sinne niin, että kesällä pääsisi rasteille ja ehkä syksyllä johonkin kisaan:) Mukavaa suunnistuskautta sinne!
      -H

      Poista
    3. Toivottavasti nyt ei tuu tosi pitkää taukoa, vaan osaat kuunnella kehoa just, ja että ei olis mitään vakavaa. :/ Toivotaan että menee ohi, kun kerta suunnistajan parhaat ajat on nyt käsillä :D

      Vitsit, harmittaa tosi paljon, etten pääse Jukolaan mukaan. Yritän kuitenkin seurailla muiden fiilistelyä ja onneks voi silti suunnistaa kuntorasteilla ja syksyllä sitten Raatojuoksussa ainakin: tähtää säkin sinne ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)