tiistai 24. helmikuuta 2015

Nopeita arkisia ruokia

Ruokajutut blogissani tuntuvat kiinnostavan aina.. eikä ihmekään, sillä kyllähän ruoka on aina mielessä! Niin hyvää se on. Mä tykkään häärätä keittiössä eikä mua haittaa tehdä joka päivä ruokaa, mutta välillä arkiruokailut on kiva hoitaa nopeasti kaiken kiireen keskellä. Eihän mun arki oikeasti ole kovin kiireistä, mutta kyllähän työpäivät vievät oman osuutensa päivistä, joten toisinaan on hyödyllistä, että ruuanlaitto kestää vain jokusen minuutin ja toisinaan on kiva syödä edellisen päivän ruokaa. Itseasiassa keitot onkin mun mielestä paljon parempia seuraavana päivänä, kun maut ovat muhineet kunnolla liemeen! Oletteko samaa mieltä?

Tässä muutama kiva idea arkiruokailuihin.


Kauraleipäset

Kaurahiutaleita (n. 4dl)
Turkkilaista jugurttia (pari isoa lusikallista)
Suolaa ja soodaa
(juustoraastetta)

Sekoitetaan yhteen ja laitetaan noin vartiksi uuniin (200 astetta). Tästä saa nopeasti herkullista ja terveellistä lämmintä leipää. Nam.


Soijarouhespagettia

Soijarouhetta (3dl liotettuna kiehuvaan veteen kasvisliemikuution kanssa)
Kikherneitä purkillinen
Sipulia
Herne-maissi-porkkanaa (2 pss)
Tomaattimurskaa purkillinen
Kermaa / tuorejuustoa nökäre
Mausteita maun mukaan (pippuria, suolaa, sokeria, paprikajauhetta)
Keitettyä rakettispagettia neljän annoksen verran

Keitä tumma spagetti. Paista pannulla öljyssä soijarouhetta ja sipuleita. Lisää kikherneet ja kasvikset sekä tomaattimurska ja mausteet, ja anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää tuorejuusto ja sekoita keitetyn spagetin kanssa yhteen.


Kaura-banaaniletut

2 pientä kypsää banaania
3dl kaurahiutaleita
3dl (soija/kaura)maitoa
2 munaa

Sekoita yhteen ja soseuta vaikka sauvasekoittimella. Paista kookosöljyssä lettuja miedolla lämmöllä. Nauti vaikka tuoreen ananaksen kanssa. 


Pikainen thai-kanakeitto

2 salottisipulia
pala inkivääriä raasteena tai inkivääritahnaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
chili
iso pussi wokkivihanneksia
currytahnaa (punaista tai keltaista)
määpähkinöitä
kanasuikaleita
kaffirlimen lehtiä / limen mehua
sokeria
kalakastiketta
kookoskermaa 1,5dl
nuudeleita 
vettä

Paista kattilassa salottisipulit, valkosipulit ja inkiväärit sekä pilkottu chili öljyssä ja lisää sitten vesi, kookoskerma, currytahna, limetin lehdet, sokeria, kalakastiketta ja maapähkinöitä. Anna hautua hetki ja lisää sitten wokkivihannekset joukkoon. Paista toisella pannulla kanasuikaleet ja lisää ne ja nuudelit joukkoon, ja odota kunnes nuudelit ovat kypsiä. Tarjoa korianterin kanssa.


Kasvis-kanaohratto

3dl rikottuja ohrasuurimoita
pieni lanttu
2 porkkanaa
2 salottisipulia
pala raastettua parmesania
kasvis/kanafondi
450 g paistettuja kanasuikaleita (mausta suolalla ja pippurilla)
Suolaa, pippuria ja kuivattua oreganoa
1 lvettä + 2dl appelsiinimehua

paista sipulit ja kasvikset öljyssä ja lisää ohrasuurimot kasariin. Lisää sitten osa vedestä ja fondi sekä mausteet, ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia kannen alla. Lisää välillä nestettä. Paista sillä aikaa kanat ja raasta parmesania. Sekoita lopuksi ne joukkoon. Helppoa, eikö? :)


Pakasteet ovat mulla arjen pelastajia. Välillä nautin käsitellä vihanneksia ja juureksia, mutta toisinaan kaipaan ruuan nopeasti lautaselle. Wokkivihannespussit ovat varmasti yleisimpiä pakasteita meidän keittiössämme, kuten myös herne-maissi-porkkana. Näillä pakasteilla saa helposti lisättyä kasiviksia ruokavalioon. Itse ainakin kaipaan aina joko lämpimiä kasviksia tai jotain salaattia varsinaisen ruuan rinnalle. Keittoihin kasvislisäys tulee kuin itsessään ja toki ruokaisiin salaatteihin myöskin.

Käytättekö te pakasteita ruuanlaitossa? Oletteko te kokeilleet noita kaura-banaanilettuja tai kauraleipää? Mitä ruokaa teit viimeksi? ;)

14 kommenttia:

  1. Pelkistä hiutaleista en ookkaan tehnyt kauraleipää! :) Pysyy ilmeisesti hyvin koossa. Pakasteita tulee käytettyä aika paljon ruoanlaitossa. Yleensä lautaseltä löytyy myös tuoretta salaattia ja vihanneksia, mutta pakasteita taas laitan paljon ruokien joukkoon (saa miehenkin lautaselle kasviksia hehe). Viikonloppuisin sitten lämpimänkin ruoan sekaan tuoretta, kun jaksaa vähän enemmänkin puuhata ja pilkkoa! :)

    Tänään teimme pikaisen soijasuikalekastikeen kaurakermaan ja kaveriksi keitimme täysjyväpastaa. Ja lisukkeeksi vihersalaattia :p Kiitos vielä reseptivinkeistä Hanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, leipä pysyi hyvin kasassa, ainakin kun oli juustoraastetta. Uskon, että ilmankin, kun antaa hetken jähmettyä uunista oton jälkeen. Hih, pakasteet on kiva keino lisätä lautaselle kasviksia myös silloin, kun vien ruuan evääksi, ja en jaksa raahata kahta rasiaa (salaatille omaa). Viikonloppuisin on vielä enemmän aikaa ruuanlaitolle, joten silloin tulee tehtyä sitten tuoreista kasviksista vielä enemmän :)

      Oij, kuulostaa hyvältä tuo ruoka! Itse oon käyttänyt soijasuikeilta aika paljon, mutten koskaan kastikkeessa, kun pelkään, että se tuo koostumuksesta löllöä.. tykkään, kun suikaleista tulee vähän rapeita. :) Mutta täytyy kokeilla!

      Poista
  2. Nam!! Kiitos vinkeistä Hanna! :) En ole kokeillut tota kauraleipää enkä kaura-banaanilettuja, mutta kuulostaa tosi houkuttelevalta, täytyy testata! :) Pakasteita tulee käytettyä ruuanlaitossa, etenkin wokkivihanneksia ja tietysti smoothieihin esim pakastemangoja ja marjoja. Eilen tein tortilla-salaattia eli jauhelihaa, kasviksia, salsaa, creme fraichea ilman tortillalettuja, koska niitä ei enää riittänyt mulle :D Hyvää oli! Uusia ideoita kyllä ehdottomasti kaipaisin ruuanlaittoon, tuntuu, että aika samoja juttuja tulee tehtyä koko ajan.. kivaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Sielläkin wokkivihannekset kovassa käytössä, eikä ihme hei! Ja toki marjoja mäkin käytän paljon! :) Jooo, tortillasalaatti on hyvää!! Mut hahah, sulle ei riittänyt lettuja? :D Uusien ideoiden vuoksi pitää aina välillä jakaa näitä ohjeita keskenämme täällä blogeissa ;)

      Poista
  3. Hyviä vinkkejä! Thai-kanakeitto menee kokeiluun. Kauraleipäsiä olen tehnyt piimään tai jogurttiin. Sekaan olen välillä raastanut myös porkkanaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kokeile ihmeessä! Hyvää ja helppoa :) Oij nam, porkkana varmasti sopii joukkoon mukaan! Tuore leipänen on niin hyvää mmmm :P

      Poista
  4. Nää ruokapostaukset on aina mun suosikkeja, sillä olen havainnut, että sulla on hyvä maku! :P Olen tykännyt kaikista mitä olen sun suosittelemana kokkaillut, ja näistä menee kokeiluun ainakin leipäset, letut ja thaikeitto, slurps. Tänään tein kana-kukkakaalicurrya! Paljon kookosmaitoa ja kaikkea ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla! ;) Kana-kukkakaalicurry kuulostaa sellaiselta, että sun pitäisi antaa sen ohje ;) Nam nam. Hei, jos kerta tykkäät että mun maku on hyvä, niin tässä olis tämä kahden kaalin pannun ohje, josta puhuin.. hih... jos uskallat sitäkin kokeilla: http://chocochili.net/2012/01/kahden-kaalin-soijasuikalepannu/ Se on helppoa ja hyvää :)!

      Poista
  5. Mä olen tehnyt lettuja ihan vaan kananmuna-banaaniseoksella ja hyviltä nekin maistuvat mustikoiden kanssa :)
    Itse teen sunnuntaisin omat arkiruokani valmiiksi ja pakastan annoksissa, sieltä niitä on helppo sitten sulattaa ja syödä ja aina on ruokaa valmiina, eikä tarvitse kiireessä ja nälässä sortua eineksiin tai pikaruokaan tai käyttää arki-iltoja kokkailuun - toimii mulla hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin oon kokeillut niin mutta tykkään että kauraisuus tuo enemmän lettumaisuutta :)

      Hih, sunnuntaikokkauksia täälläkin, mutta yleensä vaan parille päivälle ja lounaita kans. Me kun yleensä syödään eväitä töissä. Mutta hyvä että oot saanut rytmin, joka toimii sulla! :)

      Poista
  6. noi kauraleipäset on kyllä hyviä ja nopeita tehdä, ja sopii myös mun vatsalle paremmin kuin muut leivät :)

    eilen meidän keittiössä valmistui riisiä ja uunissa ananaksen ja fetan kanssa paistettuja (itse) marinoituja broilerfileitä. ja salaattia tietysti!

    hauska lukea ruokapostauksia välillä sporttailujuttujen lomassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja ne tosiaan sopii herkemmällekin vatsalle. :)

      Nams, kuulostaa superhyvältä!! Täytyypi ens viikolla kokeilla!! Nams :) Ja kiitos.. ruoka-asioista on mukava kirjoitellakin!

      Poista
  7. Tästä postauksesta inspiroituneena tein tänään noita kauraleipäsiä ja VAU, olipa hyviä! Ja ihan mielettömän helppoja ja nopeita tehdä, ja ainekset löytyy aina valmiina kaapista. Plussaa siitä ettei tarvitse lisätä mitään jauhoja, vaan voi käyttää pelkästään kaurahiutaleita. Kiitti siis ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mahtavaa! :) Ne on kyllä hyviä ja helppoja ja nimenomaan, parhaus on siinä että ainekset löytyy kotoota normaalisti! :) Vähän kuin uunissa käytettyä kaurapuuroa, herkkua! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)