torstai 12. helmikuuta 2015

Ajatuksia kevään treeneistä ja tapahtumista

Heippa hei! Onpas viikko mennyt nopeasti, kun olen taas treenannut kunnolla lepoviikon jälkeen, ja tänään matkustin Turun suunnille viettämään viikonloppua. Olen huomannut, että päivät ovat pidentyneet ja kun tämä viikkokin on ollut melko aurinkoinen, on olokin paljon energisempi. Tammikuu oli kyllä todella pimeää aikaa, mutta nyt selvästi mennään kevättä kohti - ja mikäs sen ihanampaa!

Helmikuu on jo täydessä käynnissä ja kevään ja kesän liikuntapahtumat lähestyvät. Itse en halua ajatella tapahtumien tuovan paineita itselleni tai muokkaavan treenejäni johonkin suuntaan, vaan ennemminkin ajattelen, että treeni-intoni antaa mulle syyn osallistua tapahtumiin. Pidän niitä kuntoilijoiden juhlapäivinä. Silloin saa kokea suurta innostusta samanhenkisten ihmisten kanssa ja myös sitä kuuluisaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Itsellä on tänä vuonna "kisakalenterissa" jo viisi eri tapahtumaa, jotka edustavat tavallaan neljää eri lajia. Monipuolisuus treeneissä näkyy myös tapahtumaosallistumisissa.

Tapahtumat, joihin minulla on ilmoittautuminen sisällä, ovat

 • Salpaus-rogaining 12h-sarjassa 2.5
 • Bodom Trail 14.5
 • Vantaa triathlon perusmatka 6.6
 • Jukolassa Venlojen viesti 13.6
 • Nuts Pallas 55km (päätavoitteeni) 25.7

Paljon samoja tapahtumia kuin viime vuonnakin - mitä sitä hyvää vaihtamaan. Hetta-Pallas -juoksu on uusi tuttavuus, kuten myös Salpaus-rogaining, johon menen ystäväni Tiinan kanssa. Me hurahdimme heti viime vuonna syysrogassa lajiin ja totaalinen läpimurto tuli loppiaisena. Nyt haluamme kokeilla lajia vielä pidemmässä sarjassa. Uskon, että saamme hyvän pitkäkestoisen treenin tehtyä Nuts Pallasta silmällä pitäen. Rogaining on pitkäkestoinen, mutta hauska koettelemus. Kaikki on kiinni itsestään, kuinka paljon haluaa edetä ja kerätä rasteja.Keskiviikkona juoksin töistä kotiin nähdäkseni punaisen taivaan. Tästä se vain muuttui punaisemmaksi, mutta akku loppui ja niin jäi kuvatkin vain muistoiksi päähän. <3


Yllätyksiä tuskin tuli? Yksi harmittava päätös minun piti tehdä koskien triathlonin puolimatkaa Joroisilla. Päätin myydä osallistumisoikeuden pois, sillä se olisi ollut huonoon aikaan minulle. Mietin, että olisin korvannut tuon menetyksen osallistumalla uuteen triathloniin Turussa, mutta oikeastaan enää en olekaan varma. Triathlonin puolimatka on jo todella pitkä ja vaativa koettelemus, jossa ennen kaikkea pyöräily näyttelee suurta osaa. Pyöräily on minulle suurin haaste, ja 90 kilometrin pyöräilysuoritus kahden lajin välissä tuntuu kyllä suurelta palalta. Pyöräily ei ole lempilajini, vaikka toki välillä olen hyviä pyöräilylenkkejäkin tehnyt, ja viime vuoden Vantaan triathlonilla pyöräilyosuus vei kyllä sydämeni - niin hauskaa mulla oli. Silti mä koen, että puolimatkalla pyöräily on tosi vaativa suoritus, johon tarvitaan kunnon kevyttä ja nopeaa pyörää, kuten maantiepyörää. Mulla ei ole innostusta laittaa resursseja tällä hetkellä uuteen pyörään ja alkaa tehdä sillä tosissaan pitkiä lenkkejä. Mä koen, että triathlon on tältä osin välineurheilua, josta en sinällään pidä. Sääli, sillä uinti ja juoksu ovat lähes ainoita lajeja, joissa välineet eivät ole pääosassa. En halua siis panostaa ainakaan tänä vuonna pyöräilyyn tarpeeksi, joten siksi luulen, että minulle riittää Vantaan perusmatkan tapahtuma. Sitä odotan innoissani, sillä sen verran kivasta tapahtumasta oli viime vuonnakin kyse!

Mulla on tällä hetkellä jonkin asteinen kuntosali-innostuskin. Tiina on keksinyt meille hyvän salitreenin, jossa yhdistyy voima ja kuntopiirimäinen harjoittelu. Erityisesti olen tällä hetkellä innoissani penkkipunnerruksesta, jossa haluan kehittyä. Jännää sinällään, kun rintalihaksilla ei ihan hirveästi juoksussa tai kestävyyslajeissa ole hyötyä, paitsi toki uinnissa. Muita suosikkiliikkeitä on pystypunnerrukset sellaisenaan ja rinnallevedolla tai thrusterit, etukyykky, maastaveto sekä selkälihaksien treenaaminen esimerkiksi ylätaljassa. Myös keskivartalon vahvistaminen on isosti mielessä, sillä keskivartalo on niin tärkeässä osassa niin jokapäiväisessä tekemisessä kuin myös harrastamissani lajeissa. Ja hei, kyllä se leukakin joskus menee... kai haaveilu on sallittua?! ;) Mä olen suureksi osaksi tänä vuonna käynyt 2 kertaa viikossa salilla, johon olen oikein tyytyväinen. Tähän on johtanut se innostus - väkisin en ole salille lähtenyt!


Tanja ja minä Vauhtisammakon treenien jälkeen!

Tällä viikolla alkoi myös Vauhtisammakon juoksukoulu, johon päätin osallistua nyt kevääksi. Ensimmäisiä treenejä odotin innoissani ja vähän jännittyneesti, miten ohjaajat saavat ison porukan pidettyä kasassa ja ohjattuna, mutta oikeastaan treenit olivat kivat ja hyvin organisoidut. Teimme lämmittelyn jälkeen käsiliikkeen opettelua, mäkivetoja ja kovan mäkitreenin, jossa juoksimme kahta isoa mäkeä 20 minuuttia yhtäsoittoa ylös-alas! Treeni oli mulle ainakin sopivan kova, vaikka vähän liukkaus rajoitti varsinkin alamäkijuoksua. Mulla kun oli vain DS Trainerit jaloissa. Innolla jään odottamaan jatkoa ja uusia treenejä. Juoksukouluun kuuluvia omatoimitreenejä en varmaan tule hirveän tarkasti seuraamaan, sillä oma lajikirjo sekä kesän suuri juoksutavoite mielessä pyrin kehittämään ennen kaikkea kestävyyttä ja monipuolisuutta nopeuden sijaan. Ja toki riittävästä levosta on pidettävä kiinni, vaikka innostusta olisi enemmänkin!

Näillä ajatuksilla on kiva mennä kohti viikonloppua. Oikein sporttista viikonloppua kaikille! Oletteko te yhtä innoissanne treenailuista tällä hetkellä? Odotteletko jo kevään tapahtumia? Mitä erityisesti? Mikä on tämän hetken suuri liikuntainnostus?

26 kommenttia:

 1. Huomenta! =)

  Hyvät tapahtumat sulla jo takataskussa. =) Ja ihan varmaan järkevää myydä puolimatkan osallistuminen eteenpäin jos se kerran mietityttää. Onneks niihin ehtii vielä loppuelämän ajan, mikään kiire ei todellakaan oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvät tapahtumat - tykkään itsekin :) Oot oikeassa tuosta puolimatkasta... kyllä se munkin aika tulee, jos on tullakseen. Nyt nautin polkujuoksusta ja perusmatkasta :)!

   Poista
 2. Hiihto on innostuksen kohde toistaiseksi! Täytyy takoa niin kauan kuin rauta on kuumaa eli ts. lunta on maassa. Salaa haaveilen Lapponiasta, mutta ehkä suosiolla siirrän (taas) vuodella eteenpäin. En ole juossut muutamaan viikkoon. Mistä tuollaista sali-innostusta saisi?

  Olen luuloissa, että maaliskuun lopussa olisi kevät roga?
  Mulla oli ilmo puolimatkalle sisällä 2013. Jäi väliin, kun sinä keväänä alkoi sairastelukierre joka jatkui kesään asti. Enkä ole enää saanut intoa kaivettua esille. Juuri tuo fillarointi on se akilleen kantapää. En tiedä, miten pyöräilystä saisi NIIN mielenkiintoisen, että sitä tekisi useamman kerran viikossa useita tunteja. Se on mukavaa joskus kivoina kesäisinä sunnuntaiaamuina/iltoina tai maalla maisemia töllistellen, mutta suunnistavana ja seikkailevana ehkä tiedät mitä tarkoitan...Ei samalla tavalla ajatuksia tuulettavaa, yllättävää, ennalta-arvaamatonta. Sellaista missä unohtaa itsensä (suvi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, hiihdä ihmeessä kun vielä voi! Mä en tykkää nyt hiihtää, kun peltoladut on mennyt huonoksi, mutta viikko sitten vielä pystyi hiihtämään luonnon lumilla hyvin. Mä tykkään tasaisesta hiihdosta! :) Sali-innostusta saa etenkin kavereilta ja oivalluksista, miksi sitä oikein tekee! ;)

   Vaau, kevät-roga, jeee, sinne ehottomasti :)! Joo, fillarointi on jo niin isossa osassa tossa puolimatkalla... vähän harmi sinällään. Muuten se kuulostais niin kivalta! Ehkä me vielä joskus mennään :)! Ja jep, seikkailevana tiedän, mitä hait takaa... heh ;)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat! :) On kyllä ollut ihana huomata kun päivät pitenee, pari kertaa olen ehtinyt lenkillekin töiden jälkeen niin ettei ole ollut aivan pimeää!
  Treeni-into on kyllä mullakin aika huipussaan! Mä oon taas innostunut salitreenistä ja sain työkavereitakin suostuteltua kaveriksi salille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Mut joo, kyllä on ihanaa, kun päivät alkaa pidentyä! Tosi ihana kuulla, että sä oot kans innostunut treeneistä kunnolla ja myös salitreenistä! :)

   Poista
 4. Onhan tuossa aika tiukka touko-heinäkuu:) Siinä mielessä, että ei varmaan täydellistä valmistautumista ja harjoitusta jokaiseen suoritukseen saa. Mutta ei kai se aina ole tavoitekaan täydellistä suoritusta tehdä vaan itsensä voittaminen:)
  Mä tulin ilmoittatuneeksi aikaisemmin puheena olleiden tapahtumien lisäksi seikkailukisaan Kolille, ja se onkin jo viikon päästä! Lopultakin pääsee kattomaan minkälaista touhua se on...Tiedossa varmaan ylämäkeä ja alamäkeä :D
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, melko tiukka, mutta siellä on vähän sitä sun tätä tapahtumana :)! Ja tosiaan, siellä on yksi päätapahtuma, josta haen onnistumista (ekan ultran läpäisyä) ja muista ei ole sen suurempia tavoiteita, kuin nauttia liikunnasta ja itsensä haastamisesta! :) Heeeei vau, millainen seikkailukisa on kyseessä?? Jännääää :D Tahon kuulla kaiken!! :)

   Poista
  2. Tuohon itsensä haastamiseen ja nauttimiseen nuo sopii vallan hyvin! Ja sitten kohti Ultraa, noiden muutamien väliettapien kautta:) Ootko vielä miettiny yhtään tavotetta siihen vai pelkkää läpipääsemistä?:)

   Seikkailukisoissa, kun en oo ollu ni en en oikein tiedä mitä odottaa:D Sen tiedän, että lajeina on hiihtoa, juoksua, maastopyöräilyä, lumikenkäilyä ja potkukelkkailua + tietysti suunnistusta ja tapahtuma on Wiima2015. Lähdettiin lyhyellä matkalla liikkeelle eli muutaman tunnin suoritus (vaikka kaksi vuotta sitten nopeimmilla lyhyt matka oli kestäny 5 tuntia) Mut tää talvi tekee mielenkiintoseks ku ei oikein tiedä mitä varusteita ja energiaa pitäs ottaa mukaan ja miten ylipäänsä pitää toimia (missä välissä pitää kantaa mitäkin varusteita ja mihinkä ne kannattas sijoittaa, missä välissä tankata, jäätyykö juomat jne.):D Järjestävä taho on sama kuin Vaarojen maratonilla, joten uskon, että järjestelyt toiminee kuitenkin niin eiköhän paikan päällä viimeistään selviä:)
   -H

   Poista
  3. Niimpä :) Ei mulla ole sinne ultralle mitään kummempia tavoitteita. Tahtoisin päästä sen läpi "juoksemalla" eli etten olisi niin uupunut, että kävelisin loppuun :)

   Kuulostaa tosi kivalta toi Wiima! Mäkin oon vaan kerran ollut seikkailutapahtumassa! Onko sulla maastopyörää? :) Se on mun suurin este seikkailuihin osallistumisessa, mutta kyllä mä jonkun lyhyen sarjan meen ensi vuonnakin! :) Hih, talvella juomien jäätyminen voi olla ongelma... meillä kävi rogassa niin, kun ei osattu pitää letkuja tyhjinä :D Vitsit, kuulostaa kivalle toi, tuu sit kertomaan miten meni ;)

   Poista
  4. Eiköhän se eteneminen sulta juoksemalla suju koko matkan osalta:)

   Ei oo pyörää vieläkään. Koko kesän etsin, mutta en löytänyt mieleistäni koko kaupungista! Ei sopinu väritys kenkien väriin...:D Ei vaan ei ollu ajoasento mieluinen yhdessäkään pyörässä. Mutta kun haluaisin paikallisia kivajalkakauppoja suosia niin en ainakaan nettikauppaan vielä sorru! Tuohon kisaan kyselivät myös, voiko osallistua jollain muullakin pyörällä ni totesivat, että onnistuu:) Joo pitää miettiä tosiaan mihin juomansa laittaa ja miten ne vielä pysyisivät juotavina. Ja joo, annan sitten raportin, kun on selvitty pois:)
   -H

   Poista
  5. Hahahah, ja naisetko turhamaisia? ;) Ei kai, onhan väritys tärkeää.. ja ehkä se ajoasentokin! Voi, mä haluaisin kans maastopyörän, ja pitää tosissaan katsoa, jos sen joskus hommaisi. Olisi vaan kivaa, että jollain treenikaverillakin olis sitten maastopyörä et pääsis yhdessä ajamaan. Monet vaan sanoo, ettei ole yhtä hurjapäitä... woot, onko se hurjapäiden touhua muka?! ;)

   Juu, noihin kisoihin voi kyllä mennä normipyörälläkin, vaikka kyllä ainakin Snowflakesissa olis ollut hyötyä maastopyörästä :)

   Raporttia odotellessa!

   Poista
  6. Raporttia odotellessa täytyy sanoa, että eihän se maastopyöräily ole hurjaa hommaa! Siinä saa ite valita reitit ja pysyä vaikka tasaisella aluksi jos mäet hirvittää. Tai valita leveitä polkuja. Pikkuhiljaa valita sitten vaativampaa maastoa, kun siltä tuntuu. Samahan se on vaikkapa hiihdossakin. Toiset pelkää alamäkiä, mutta ei silloin pakko niitä pahimpia lenkkejä kiertää:) Ja sitä paitsi pyörässä on jarrut, joilla hiljentää. Hiihtämällä jarruttaminen ei oikein onnistu.
   En tiedä oliko tää nyt hyvä vertaus, mutta tuli vain mieleen:)
   -H

   Poista
  7. Hyvin sanottu :)! Mä oon ihan samoilla linjoilla!

   Tsemppiä sinne Wiimaan!! :)

   Poista
 5. Kivoja ja monipuolisia juoksutapahtumia sulla luvassa :) Meille jäi juoksukoulun ekoista treeneistä aika samat fiilikset. Itsekin varmaan joudun vähän soveltamaan noita omatoimisia treenejä, mutta eiköhän ne oo vähän niinkun suuntaviivoja ;) Hyvää viikonloppua sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, monipuolisia ja ennenkaikkea tosiaan HAUSKOJA tapahtumia! Kaikissa on joku juju ;) Jep, suuntaviivana onkin paras mennä noiden treenien osalta! :) Kiitos, olipahan ihana viikonloppu!

   Poista
 6. Aika mukava määrä tapahtumia keväälle ja kesälle jo tiedossa! Hyvältä kuulostaa salitreenitkin, aika paljon liikkeitä joita teen itsekin säännöllisesti :)

  Mulla ois nyt muuten hyvä vinkki huhtikuun lopulle, laitan vaikka viestiä kunhan muistan ja ehdin. Katsotaan jos sopii kalenteriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, on kyllä kivoja tapahtumia mitä odotella ja mitä kohti treenata niin luonnossa kuin salillakin ;)

   Heeeei, kerro ihmeessä jooo, laita viestiä :)! Olis kiva kuulla, mitä sulla on mulle ehdottaa!

   Poista
 7. Sulla tapahtumia tulossa vaikka kuinka - huisia! Sulla unohtu tuosta extreme run ;D no ei vaiskaan, ei taida mun juoksujalat kantaa, kun oon tällä hetkellä niin innostunut kuntosalista!! Kuntosali ja spinning ja tanssi ja jooga, siinä ois mun lempparilajeja just nyt :) kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tapahtumia on vaikka ja kuinka tosiaan, mutta onneksi aika leppoisia tapahtumia, joista ei tarvitse stressiä ottaa :)! Kyllä mä sinne Extreme Runiinkin tulisin, jos seuraa oisit vailla.. onhan tuolla sen mentävä aukko ;) Lähetään lenkille ihan koska vaan! Mut ei kaikkien ole pakko juosta... sulla on tossa hyvä lajikirjo muutenkin! Suunnistusta sitten taas kesällä ;)

   Poista
 8. Seikkailuntäyteistä - ihana sinä!:) ;Mä odottelen keväältä kyllä erityisesti kauniita ja aurinkoisia kevätpäiviä, jolloin voi polkujuoksennella. Oon innostunut nyt viime aikoina myös jalkojen punttitreenistä, pompuista ja loikista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan seikkailuntäyteistä ja siitähän minä tykkään :)! Voih, polkujuoksua paljailla poluilla tuntuu ihanalta ajatukselta kinoksien jälkeen ;) Eilen oli niin upea aurinkoinen (mutta kylmä) juoksukeli, että tuli ihan kevät mieleen! Kuulostaa hyvältä pomput ja loikat ja puntti, mut huh... munkin jalat kaipais vähän räjähtävää treeniä kans :D

   Poista
 9. Mikään yksittäinen laji tai juttu ei tällä hetkellä ole yli muiden, vaan päinvastoin tän hetken innostus on sellainen "sekalaisesti kaikkea". Juoksua kaduilla, juoksua poluilla, hiihtoa, tuomarointia... Ja pääsin vihdoin uudenvuoden jälkeen salille ja se on tosi kivaa vaihteeksi, mutta siellä en uskalla treenata enempää kuin kerta viikkoon.

  Mua on triathlonissa aina vähän ärsyttänyt se välineurheiluaspeksi. Sinällään tykkään monipuolisesta harjoittelusta ja kaikki ne kolme lajia olis kiinnostavia, mutta märkäpuvun ja maantiepyörän hankkiminen, ei kiitos! Saan jossain vaiheessa veljeltäni maastopyörän "pitkäaikalainaan" ja olen vähän mietiskellyt, uskaltaisko lähteä johonkin maastopyöräily+maasto-/polkujuoksuduathloniin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekalainen innostuminen lajeista kuulostaa just huipulta! :) Hiihto on kyllä ihanaa, mutta vitsit, sais vähän enemmän olla lunta, että pääsis kunnon peltoladuille hiihtelemään :)

   Jep, välineurheilua se triathlon osittain onkin. Mä ostin viime vuonna märkkärin, ja se on nyt kiva olla, että voi sitten uida luonnonvesissäkin pidempään - kuntomielessä siis. Suomessa kun vesien lämpötilat ei kovin korkeiksi usein nouse. Mut voi vitsit, maastopyörä olis sellainen, jonka mä haluaisin!!! Sit vois tehä pitkiä maastopyörälenkkejä ja osallistua paremmin seikkailu-urheilukisoihin! :)

   Poista
 10. Tuo kuntoilijan juhlapäivä on suoraan mun ajatusmaailmasta! Kun viime vuosi meni urheilullisesti täysin mäkeen mm. leikkauksen ja polvivamman takia niin tänä talvena on ollut mielettömän hienoa suunnitella mihin tapahtumiin osallistuisi. Listalla on jo Bodom Trail, Helsinki Half Marathon, Venlojen viesti ja Helsinki City Marathon. Bonuksena 3,5 viikon alppireissulla mahdollisuus osallistua vuorijuoksuun...

  Kun viime vuosi meni miten meni ja liikunnan sijaan keskityin suklaansyöntiin, niin nyt olen personal trainerin ohjauksessa keskittynyt lihaskunnon parantamiseen ja kilojen kadottamiseen. Salilla käynti on tämän hetken ykkössuosikki, mutta koska kesän tavoitteet ovat aika kestävyyspainotteisia alan vähitellen siirtämään painopistettä lihaskunnosta juoksuun.

  Kiitos samalla kivasta blogista, tätä lukiessa hyvä mieli tarttuu. Iloitsen myös siitä kiitollisuudesta hyvää arkea kohtaan, joka joskus sanoin ja joskus vain rivien välistä kumpuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kuulla, että blogistani välittyy hyvä mieli :)!

   Jep, kuntoilijan juhlapäivä on musta kans kivasti sanottu ;) Mutta hui, sullahan on ollut paljon vastoinkäymisiä viime vuonna. Oot kuitenkin upeasti noussut sieltä enkä voi edes ajatella, kuinka kiitollinen SÄ olet just nyt, että voit taas liikkua ja osallistua tapahtumiin! Vuorijuoksu Alpeilla kuulostaa ihan UNELMALTA <3! Kuten koko Alppireissu. :)

   Mahtavaa, että olet pt:n kanssa päässyt eteenpäin! Salitreeni on tällä hetkellä mustakin tosi kivaa, mutta ei se kyllä pitkiä tai kovempia kestävyystreenejä voita ;)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)