sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viikon parhaat - kaveritreenejä!

Vitsit, miten onnekas olen! Mulla on ympärillä liikunnallisia ihmisiä, joiden kanssa on mukava tehdä treenejä. On ihanaa, kun kavereiden lajikirjo on niin laaja, että voin saada kaverin mukaan niin lenkille kuin salillekin. Kavereiden kanssa saa helposti vaihdettua treenien tehoja, eikä tule aina esimerkiksi juostua sitä omaa lempireittiä sillä samalla perusnopeudella. Vaihtelevat juoksuvauhdit ja treenitehot ovatkin tärkeitä monipuolisuuden ja kehittymisen kannalta. Siksi oonkin iloinen, että mulla on monipuolista treeniseuraa. Tällä viikolla on tullut liikuttua kivasti, ja onnekseni mulla on ollut lukuisia treenitreffejä!

Tiistaina oli juoksukoulun toiset treenit! Oli kiva nähdä Karoliinan kanssa etukäteen Pasilassa, ja hölkätä yhdessä treenipaikalle. Tällä kertaa vuorossa oli tekniikkaharjoituksia. Keli oli tosi kylmä kovan tuulen vuoksi, joten mulla oli päällä reippaasti vaatetta, mutta silti meinasi tulla kylmä. Harjoiteltiin tällä kertaa pääasiassa jalkojen kulkemista omilla radoillaan sekä kerrattiin käsien liikettä. Käsillä on tärkeä työ juoksussa, sillä se rytmittää liikettä. Mulla onkin suuria puutteita käsien kanssa, mutta pikkuhiljaa on tarkoitus työstää käsien liikettä. Kun siirryimme varsinaiseen treeniosuuteen, oli kylmä, mutta nopeasti tulikin sitten todella lämmin! Teimme 6 lyhyttä, vajaa 50 sekunnin vetoa. Treeni oli hienosti toteutettu isolle porukalle niin, että kun ensimmäinen oli maalissa, hän nosti käden ylös ja hänen perässään jokainen teki samoin ja pysähtyi paikalleen. Tämän jälkeen hölkättiin takaisin lähtöpaikalle. Tällä tavoin varmistettiin yhtä pitkäkestoinen veto kaikille ja jokainen sai omantasoisensa harjoitteen. Ryhmässä on kiva tehdä intervalleja, kun saa aina itsestä pikkaisen enemmän irti kuin yksintehdessä. Loppuun teimme vielä noin 1,5 kilsan mittaisen reippaamman juoksun. Treeni oli oikein hyvä ja onnistunut!


Kuva Karoliina / Candy on the run

Torstaina mulla oli taas seuraa! Oltiin sovittu mun blogilenkillä tutuksi tulleiden Annan ja Kaisan kanssa yhteinen polkulenkki Espoon keskuspuiston läheisyyteen. Mulle alue oli ihan uutta, mutta Kaisa oli suunnitellut meille kivan reitin sinne. Menimme rauhallista tahtia otsalamppujen valossa jäisiä polkuja pitkin. Nastoille oli todellakin käyttöä!! Oli ihana huomata, että vaikka olimme koko ajan melko lähellä asutusta, oli luonto ja hiljaisuus silti läsnä ja tunnelma todella mahtava. Tässä taas korostui luonnossa liikkumisen upeus, polkujuoksu on ihanaa!!! Lähes 1,5 tuntia tuli hölkättyä ja parannettua maailmaa siinä samalla! Tämä oli mulle todella hyvä peruskuntoharjoitus. Kiitos tytöille seurasta ja Kaisalle kivasta reitistä. Tulen takuulla uudestaan sinne juokemaan ;)

Perjantaina olin salilla Tiinuskan kanssa. Tein vähän vähemmän jalkojen liikkeitä, sillä olin tehnyt niitä yksin salilla keskiviikkona, ja seuraavana päivänä oli tiedossa pitkä lenkki. Muuten teinkin nykyisen ohjelmamme mukaisen treenin, jonka Tiina on meille suunnitellut. Se on erinomaisen hyvä kokonaisuus voimatreeniä ja kuntopiirityyppistä hikitreeniä, joka on erityisen keskivartalopainotteinen. Hyvä niin, sillä vahva core on kaiken aa ja oo! Menimme vielä treenin jälkeen saunan lauteille höpöttelemään ja rentouttamaan lihaksia! Olipahan ihana startti viikonlopulle!



Eilen oli vuorossa viikon viimeinen treeni, odotettu pitkä maastolenkki. Lähdettiin ystäväni Tiinan kanssa Porvooseen asti ajelemaan, jotta päästiin testailemaan vähän uusia reittejä. Tarkoitus oli kiertää vaellusreittinä tunnettu Virvikin kierros. Huomasimme paikan päällä, että tuo reitti olikin osittain ollut latupohjaa, mutta nyt ladut olivat jo niin huonossa kunnossa, että uskalsimme niiden vieressä juosta. Yhtäkään hiihtäjää ei näkynyt, eikä siinä kyllä enää olisikaan voinut hiihtää. Pohja oli kuitenkin todella hankala, sillä se upotti jalkoja aika paljon. Juokseminen oli siis melkoisen raskasta. Lenkin peräkierrosta kohden latupohjaa ei enää ollut, mutta lunta oli silti reippaasti. Etenimme kuitenkin kivasti koko ajan, ja lenkin puolessa välissä pysähdyimme pienelle geelitauolle laavun kohdalle. Mietin, kuinka kaunis paikka tuo olisikaan kesällä! Nyt oli aika harmaa ilma, mutta ei se meitä haitannut. Takaisin saavuimme 20 kilsan taivalluksen jälkeen ja pulahdimme poreisiin Porvoon uimahallille. Peseytymisen jälkeen olikin kiva poiketa kotimatkalla Brunbergin tehtaanmyymälässä. Sen takiahan me tuonne Porvooseen asti lähdimme juoksemaan ;) Haha!

Muutoin tämä treeniviikko on pitänyt sisällään uintia ja balancea. Tänään lepopäivänä vetreytin lihaksia aamujoogalla, jonka tein Yoogaian tallenteen mukaan. Olipa ilo huomata, että flow-jooga on omille periaatteille sopivaa liikkuvaa joogaa, joka ei painotu staattisiin pitoihin, vaan jatkuvaan liikkeeseen. Tykkäsin kovasti, vaikka eihän jooga ole yhtä kivaa kuin suosikkini bodybalance, jossa liikkeen lähtökohtana on musiikin rytmitys. Joogassa tuunelma täytyy luoda oman kehon ja mielikuvien kautta.

Miksi kerroin näistä treeneistä teille?! No siksi, että haluan jakaa eteenpäin sitä hyvää oloa, jonka nämä kaikki yhteistreenit minulle ovat tuottaneet! Kavereiden kanssa on tosi ihana treenata! Liikunta antaa jaksamista ja iloa mun arkeeni, toivottavasti myös teillekin!!

Miten olette viime aikoina treenanneet? Kerro yksi kiva treeni viime ajalta mulle, ja jaa hyvän olon tunnetta eteenpäin siten! Ihanaa sunnuntaita kaikille!

17 kommenttia:

  1. Mun viikon ainoa treeni oli kaverin kanssa ja tehtiin 4x2-3min vetoja ja muuten mentiin sellasta aika reipasta, mutta kuitenkin pysty juttelemaan ja syke laski. Toivottavasti kohta pääsee taas treenaamaan yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jalka pian paranee, ja pääset taas treenailemaan kunnolla ja päästään yhteislenkillekin :)! Tsemppiä!!

      Poista
  2. Onpa sulla ollut kiva kaveritreenien viikko! :) Mulla oli (tämän hetken) unelmien liikuntaviikko: kuntosalia, pt-treeniä, aamujoogaa ja tanssia! Kaikki mun lempijutut yhessä :) taidan tehdä ensi viikosta samantyylisen! Kropassa on hyvä olo ja mieli on yllättävän tyytyväinen, näin viikonlopun päätteksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ihania kaveritreenejä :) Vou, hyvä viikko! Kannattaa mennä niinkuin itsestä parhaalta tuntuu ja jos kropassakin tuntuu hyvältä! :) Mä näin eilen ennen balancea oven takaa Tiiun zumba-tuntia ja voi vitsit, siellähän oli kunnon bileet menossa... teki mieli päästä mukaan jammailemaan!! Ihan erilaista touhua, mitä oon zumbaksi käsittänyt.. :D

      Poista
  3. kaveritreenit on tosi kivoja!mulla oli yleisurheilua, salia, eripituisia juoksulenkkejä ja yksi pitkä metsälenkki tänään,toi metsälenkki oli varmaan parasta antia vaikka koko viikko olikin onnistunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että sullakin riittää kaveritreenejä! Hyvä treeniviikko, jee! Oot päässyt kunnolla treenien makuun! :)

      Poista
  4. Jee, kaveritreenit on kyllä ihan parhaita! :) Viime lauantaina oltiin kokeilemassa Ikaalisten visiitillä vesijumppatuntia, jonka nimi oli Spa Baila Baila! :D Siellä kuule tanssittiin altaassa ja hauskaa oli! Just sellainen treeni, johon ei ehkä yksin tulisi mentyä, mutta innostuttiin kaikki, että se oli tosi kivaa! Kivaa alkavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! :) Huh, huulostaapa jännältä!! :D Mut pääasia, että teillä oli siellä kivaa, hih!! Ihanaa viikkoa sullekin, Karkki <3!

      Poista
  5. Yksi "kiva treeni" viime viikolta oli seikkailukisa, eli tässäpä lyhyt raportti:) Pyörän kanssa ongelmia ennen lähtöä, onneksi järjestäjiltä löytyi varaventtiili ja saatiin pyörässä pysymään ilmaa. Avausosuus potkukelkkailu sohjon ja veden seassa järven jäällä, eli neljäsosa matkasta meni kelkkaa kantaessa. Toinen osuus pyöräily+lumikenkäily+pyöräily. Huono reitinvalinta lumikenkäilyssä (koska kartalla ei ollut merkitty polkua, jota olisi kannattanut käyttää, valittiin kierto latupohjaa pitkin ja vaaran rinne ylös - aikatappio n. 20-30 min). Paluumatkalla pyörästä irtosi poljin eli pyörän kanssa juoksua viimenen vartti. Kolmas osuus hiihto. Lumikenkäily ekaa kertaa ikinä teki lihaksille niin hyvää, että hiihdossa koin elämäni ekat krampit. Kävin kirjaimellisesti polvillani:D Pieni lihasten hieronta ja venyttely auttoi, että matka jatkui ja lopulta maaliin ajalla 4h 2 min.

    Aikaraja oli neljä tuntia, jota ei kylläkään alittanut kukaan. Kaksi joukkuetta tuli maaliin ennen meitä, mutta eivät kiertäneet koko lenkkiä vaan menivät silti meidän edelle. Meille tuli siis sanktiota, mutta näille kahdelle ei ja jäätiin kolmanneksi. Pidän tätä hiukan kyseenalaisena, mutta eihän tuolla tosimielellä oltu....;) Protestia kyllä suunniteltiin :D Käytännössä siis ainoat säännöt on se, että jos joku varuste on merkitty osuudelle, on sama miten etenee, kunhan varusteet kulkee mukana. Ja kyllä rastien käymättä jättämisestä pitäisi myös tulla sanktiota!:D

    Nyt tuntuu ihan rankalta reissulta, kun vieläkään ei ole palautunut, mutta olihan se mukavaa, kramppeja lukuunottamatta:D Olisin toivonut vain oikeasti enempi suunnistusta ja selkeämpiä ohjeita. Käytännössä kaikki ois pitäny selvittää ennen kisaa, koska mistään ei voinut olla varma mikä on sallittua ja mikä ei. Esimerkiksi hiihtohissiä olisi saanut käyttää ja rinteitä lasketella normi suksillakin...
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, kiitos raportista. Kuulostaa huikeen kivalta seikkailulta! :) Ootte ollut supernopeita huonosta reitinvalinnastakin huolimatta, vauuuutsi!! Ihan mitalisijoilla - ja periaatteessahan ootte voittajia.. kyllähän nyt rastilleilla käymisen pitäisi olla "kisassa" ehto! Hööö! Mäkin koin seikkailutapahtumassa sillon elokuussa, että ohjeistus olisi voinut olla vielä parempaa.

      Mut jeee, neljän tunnin upea suoritus, onnea!! :) Taisit jäädä vähän koukkuun... ;)

      Poista
    2. No joo, samaa mieltä. Rogaining on sit erikseen, missä saa valita rastit mitkä käy:P Se on kai noissa seikkailukisoissa sit tapana, että ei kerrota liikaa niin jää kilpailijoille se mahdollisuus keksiä itse noita kikkoja. Jää kyllä liikaa tulkinnanvaraa miusta, mutta minkäs teet:)

      No kyllä siinä hiihto-osuudella mietin, että mikä järki tässä monen tunnin kisassa on ku joutuu vetää jalat krampissa pientä mäkeä ylös ja tietää että edessä on vielä kunnon nousu. Mutta nyt sitä haluaa taas osallistua:D Kesäkisa on harmittavasti viikko ennen Jukolaa niin siihen ei ehkä kannata lähteä, mutta uusiksi vielä johonkin! Luin viime kesän tarinoita, niin vaikutti tosi mielenkiintoiselta (Ursak 2014)
      -H

      Poista
    3. No niinpä just! :) mut ehkä se on vähän seikkailullisempaa, kun pitää itse keksiä, miten olisi paras toimia...

      Hih, jee, ihan oikein :D Se kramppaaminenkin voi olla koukuttavaa.. harvoin saa jalkoja niin väsyneeksi ;) Uutta matoa koukkuun vaan! http://www.multisport.fi -svustolta löytyy paljon seikkailutapahtumia!

      Poista
    4. Äh, ei tuolla ollutkaan. Mutta liity facebookissa multisport-sivustolle. Sieltä saa tietoa :)

      Poista
    5. Liityin joo, ainaki johonkin ryhmään. Niitä oli hippasta vaille paljon pelkällä multisport-sanalla :D

      Poista
    6. Jes! Mä olen multisport cup ja rogaining finland -ryhmissä :)

      Poista
  6. Kuulostaapa kivalta sun treeniviikko! Paras treeni viime viikolla oli kyllä tuo torstain lenkki, tykkään juosta porukassa. Täytyy ottaa uusiksi pian! :) Yritän päästä lauantaina mukaan Solvallan lenkille, laitan varmaan vielä loppuviikosta viestiä kuinka käy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kivaa! Torstain lenkki oli ihan huippu! <3 Kiitos! Porukassa on kyl huisia.. olis kiva, jos pääsisit mukaan lauantaina! :) Voit laittaa whatsapissa viestiä, ei tartte mailia alkaa lähettään!!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)