tiistai 20. tammikuuta 2015

Liikunnan iloa Vierumäellä

Kuten aiemmin mainitsinkin, oltiin blogisiskosten kanssa viettämässä Vierumäellä viikonloppua sporttisissa merkeissä. Oltiin paikalla lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään ja yövyimme Scandic-hotellissa neljän hengen huoneessa, johon kuului aamiainen sunnuntaina. Hotellihuone oli siisti, ja ainoastaan miinusta voisi sanoa siitä, että huoneessa ei ollut varsinaisesti nejää sänkyä, vaan kolme sänkyä + vuodesohva. Saimme kuitenkin nukuttua sikeästi - eikä ihmekään päivän sporttailujen jälkeen. Menossa mukana olivat siis myös Karkki, Tiina ja Satu, eli sama porukka, joka on tullut tutuksi jo aiemmilta blogimiiteiltä. Näistä naisista on tullut minulle enemmänkin, kuin blogituttuja, ja olinkin intopiukassa lähdössä sporttilomalle heidän kanssaan!



Startattiin Karkin ja Tiinan kanssa auton nokka pääkaupunkiseudulta kohti Vierumäki heti aamulla, ja Vierumäelle saavuttiin kymmenen aikoihin. Siellä Satu meitä odottelikin jo, ja oli taas ihana jälleennäkeminen Savon tytön kanssa! Saimme hotellihuoneen onneksi heti, ja veimme tavarat sinne. Meillä oli tässä vaiheessa melko kiire päivän ensimmäiseen aktiviteettiin, joten vaihdoimme vain vaatteet ja lähdimme etsimään urheiluhallia. Vierumäellä on paljon rakennuksia ja alueen kartta on melko epäselvä, mutta onneksi löysimme rakennuksen pian. Välimatkat ovat Vierumäellä myös hyvin maltilliset, eli vaikka hotelli onkin kaiken reunalla, on sieltä silti lyhyt matka liikuntapaikoille ja hyvä niin!

Olimme suunnitelleet ensimmäiseksi Active hours -tunneista keskivartalotreenin sekä TRX-treenin. Nämä olivat ryhmäliikuntaa, joihin TRX-tunnille tarvittiin ennakkoilmoittautuminen. Valinnanvaraa olisi ollut jonkun verran, mutta nämä tunnit osottautuivat kaikkien mielestä loistaviksi. Keskivartalotunnilla oli porukkaa todella paljon, mutta tunti oli silti todella onnistunut. Keskityimme lantionhallintaan sekä syviin lihaksiin niin vatsa- kuin selkäpuolella sekä pakara- ja kylkilihaksiin. Sanoinkin tunnin jälkeen, että olimme niin pois mun omalta mukavuusalueelta, mutta juuri tuollaista treeniä pitäisi tehdä. Ei se ole aina kivaa jankata kehon pieniä lihaksia niin, ettei kunnolla tule edes hiki, mutta hyvä keskivartalon hallinta on kaiken aa ja oo. Niin arkielämässä kuin urheillessakin. Sain hyvän 10 minuutin kuntotreenivinkin kyseiseltä tunnilta, ja aionkin jatkossa kerran viikossa lenkin jälkeen tehdä keskivartaloharjoitteet. TRX-tunneilla teimme kuntopiirejä käyttäen apuna TRX-naruja. Me olemme Tiinan kanssa paljon salilla tehneet liikkeitä TRX:llä ja olen myös käynyt testaamassa Elixian TRX-tuntia, joten ihan uudesta lajikokeilusta ei ollut kyse. Tykkäsin taas treenata tosi paljon TRX-naruilla. Kyllä omaa kehoa pitäisi käyttää vaan paljon enemmän vastuksena! Silloin tulee samalla keskityttyä myös koko kehon hallintaan!




Ryhmätuntien jälkeen menimme lounaalle ja hotellihuoneeseen makoilemaan. Viikonlopun parasta antia oli ehdottomasti samanhenkisten tyttöjen kanssa jutustelu ja fiilistely! Tuli juteltua kaikesta maan ja taivaan välillä, ja se jos mikä on ystävyyden merkki. Pienen ajan päästä lähdimme ulkoilemaan Vierumäen alueelle lenkkarit jalassa... voiko muutakaan ajatella, jos mukana on näin paljon ulkoliikuntaan hurahtaneita tyyppejä?! Kiersimme alueen luontopolkuja polkujuoksun merkeissä. Välillä olimme umpihangessa ja välillä juoksu kulki mallikkaammin - silti takuulla paremmin, kuin peililiukkaalla tiellä olisi sujunut. Maastot olivat upean kauniit! Juoksimme pisin harjuja järvien välissä ja tunnin mittaisella lenkillä ehti kertyä kivasti nousumetrejäkin. Välillä spurttailimme mäkiä ylös, ja välillä kävelimme rauhaksiin. Oli niin ihana ulkoilla välillä! Kesällä muuten noissa maisemissa juostaan uusi Buff tour -osakilpailu, Vierumäki trail marathon. Vähän kutkuttaisi, mutta pidän avoinna kesän tapahtumia tietyistä syistä...



Viimeisenä lauantain aktiviteettina kävimme uimassa Vierumäen uimahallissa. Minä ja Satu teimme uintitreeniä, kun viereisellä radalla Karkki ja Tiina vesijuoksivat. Uinnin jälkeen kävimme saunassa ja sitten suuntasimmekin herkulliselle buffet-illalliselle hotellimme alakertaan! Maistuipa ruoka hyvältä sporttailujen jälkeen. Ilta oli muutenkin oikein onnistunut, sillä jutustelimme pitkälle iltaan! Aamulla taas jatkoimme juttujamme parin tunnin aamupalalla hotellilla. Viikonloppumme teemat olivat selkeästi liikunta, hyvät keskustelut ja ruoka! Ihanaa! Aamupalan jälkeen oli aika luovuttaa huone ja siirtyä taas sporttailemaan.






Minä ja Karkki päädyttiin ulkoliikuntaan, Satu ja Tiina puolestaan salitreeniin. Mä hiihdin tuon ajan. Vierumäen ladut olivat mielestäni ihan hyvässä kunnossa ja kerrankin mun pitopohjasukset olivat iskussa siinä nollakelissä! Sain kunnon hiihtoflow'n päälle ja annoin mennä! Olipahan kivaa, ja oli ihana siirtyä vielä kerran uima-altaaseen luonnollinen puna poskilla. Siinä yksin polskiessani radalla sain uintiflow-tilan myös päälle, ja onnistuin oppimaan yhtäkkiä volttikäännöksen! Olipa mukavaa, että rata oli vain 25 metriä pitkä, sillä kerrankin kääntyminen oli mukavaa! Voi pojat sentään! Saa nähdä, muistanko enää seuraavalla kerralla, miten käännöksen tein.. heh!

Päivän päätteeksi lilluimme porealtaassa, saunoimme ja kävimme syömässä Greenissä lohikeittolounaan. Olimme kaikki silminnähden tyytyväisiä tuohon viikonlopun antiin, sopivaan väsymystilaan kropassa ja uusiin kokemuksiin. Seura oli tämän viikonlopun parasta antia - en olisi ikinä uskonut, että vielä aikuisiällä voi ystävystyä. Vierumäki oli myös paikkana todella upea, oikein liikkujan paratiisi! Sinne jäi paljon aktiviteetteja, joita olisi kiva päästä harrastamaan, kuten sulkkista, tennistä, kesällä Flowpark-kiipelyä sekä suunnistusta. Liikuntatiloja ja -tarjoajia on paljon, joten siellä on takuulla jokaiselle jotakin. Mä ainakin ajattelin mennä pian taas uudestaan, viimeistään kesällä sitten!

Oletko sinä käynyt Vierumäellä tai jossain muussa urheiluopistossa tai liikuntakeskuksessa? Mitä lajeja tahtoisit harrastaa vastaavanlaisena sporttiviikonloppuna? Miten viikonloppu meni ja uusi viikko on lähtenyt käyntiin?

20 kommenttia:

  1. Jee! <3 Oli kyllä niin huippu viikonloppu, ja edelleen väsyttää ja hymyilyttää :D Vierumäki on kyllä kiva paikka tollaisen sporttiloman viettämiseen! Ens kerralla mennään ratsastamaan myös! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä huippua! <3! Nyt vasta alkaa toipumaan! Vierumäki yllätti kyllä! Heh, joo, kaipa mäkin uskaltaisin ratsastaa... hih ;)

      Poista
  2. Olin marraskuun lopussa Vierumäellä miehen kanssa 2 yötä. Ostin viikonlopun miehelle synttärilahjaksi...(ehkä hieman ketun häntä kainalossa ;) Silloin suunniteltiin, että pitää tulla talvella uudestaan hiihtämään. Ottaa vaikka huoneisto, niin saa huolehtia lounaan ja illallisen kun hiihdolta ehtii. Paatunut hiihtohullu tarkastelee aina paikkoja hiihtomahdollisuus mielessä :)

    Missasin jotenkin nuo ryhmäliikat. Kuulostipa hyviltä.

    Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, aika kiva synttärilahja! :) Yövyittekö hotellissa vai missä? Huoneisto olis kans kiva, että vois tehdä itse ruokaa! No mut Vierumäellä on kyllä hyvät hiihtomahdollisuudet!!

      Ryhmäliikunnat oli kyllä kivoja, mutta toki aika hintaviakin... :)

      Poista
  3. Oon ollut monta kertaa Vierumäellä treenileirillä ja tykkään paikasta tosi paljon! Suurimmaksi osaksi oon käyttänyt hallissa olevaa juoksurataa kun suht harvoin pääsen talvella kiertävälle radalle juoksemaan vetoja ja juossut totta kai paljon maastossa myös. Lisäksi ainakin sulkapalloa, squashia ja tennistä on tullut pelattua samoin kuin uitua ja salilla käynyt :) tekisi mieli taas joku viikonloppu lähteä sinne leireilemään kun luki tämän.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vierumäen juoksurata oli tosi hämmentävä, kun se kaartui päädyssä sisään. Se oli vino! :D Uij, tennis- ja sulkkismahdollisuuksia haluisin ehdottomasti testata. Meillä oli mailatkin mukana, mutta aika ei riittänyt kaikkeen :)

      Poista
  4. Olen aika paljon ollut urheiluopistoilla. Omalla luistelu-uralla Vieru ja Pajulahti tulivat tutuksi. Myöhemmin valmennuskoulutuksille ja valmennuskeikoilla myös Kisakallio ja Kuortane. Haaveilen myös pääseväni joskus urheiluopistolle tekemään jotain muuta kuin luistelua. Teidän viikonloppu kuulostaa tosi kivalta. Just jotain tollasta mullekin kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, mäkin oon ollut valmennuskurssilla Kisakalliossa aikanaan! Noi on kivoja noi opistot! Mene ihmeessä joskus vapaa-ajan viettoon sinne, niin pääset tekemään kaikkea kivaa muutakin kuin luistelua :)

      Poista
  5. Kuulostaapa kivalta viikonlopulta :) Itse en ole koskaan käynyt Vierumäellä, perhe on kyllä viettänyt sporttilomia siellä, mutta mä oon ollut silloin täällä Joensuussa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva viikonloppu :)! Oij, toivottavasti joskus pääset mukaan perheen sporttilomalle sinne!

      Poista
  6. Jee!! <3 Oli niin ihanaa :) Pelkäsin väähn, että joutuisin kokovartalojumiin koko tulevaksi viikoksi, mutta onneksi pari aktiivista palauttelupäivää auttoivat ja olo on melko hyvä ja freesi ;) Olisi kyllä huippua päästä vielä kokeilemaan flowparkia! Sen voisin kyllä laittaa mun ensi kesän tavoitteeksi, ois hauska seikkailu! Hmm, eli siis ensi kerralla flowpark, ratsastus ja sulkapallo?! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä aktiivisella palauttelulla saa paljon aikaan :) Tässä tulee kävelyn ja rullailun hyödyt esiin. Pystyin itsekin tänään vetämään ko kovan mäkitreenin :) Tänään sit rääkätään salilla ;)

      Jooo, kesällä flowpark ja ratsastuskin ehkä... sulkkis tottaaki! Mites, saiskohan sieltä kanoottejakin lainaan? :)

      Poista
  7. Vitsi miten kivalta kuulostaa! Mä varmaan juoksisin, jumppaisin ja tekisin jotain uudenlaista treeniä mitä ei muuten tuu tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan superkivaa! :) Jep, kannattais just hyödyntää ne uudet kivat mahdollisuudet! :)

      Poista
  8. Kuulostaapa ihanalta teidän sporttiviikonloppu! :) Pitäisi joskus järjestää itsellekin parin päivän treenileiri. Mun treenileiriin kuuluisi juoksua, hiihtoa ja varmasti uusia lajikokeiluja. Haave ois lähteä jonnekin Lappiin hiihtämään, mutta taitaa jäädä väliin tänä vuonna.
    Meidän viikot ja viikonloput on mennyt aika tiiviisti taloja katsellessa ja asuntoesittelyissä.. Se on vähän vienyt aikaa ja ajatuksia mutta juoksemaan olen kuitenkin muutaman kerran ehtinyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen treenileiri oli oikein kiva! :) Ei sellaista aina jaksaisi, mutta silloin tällöin.. ja hyvässä seurassa - miksei?! Mäkin haaveilen Lapista, mutta taitaa mennä ainakin vuodella eteenpäin...

      Vaaau, taloja ootte katsellut? :) Ootte ilmeisesti muuttamassa?!! Kulostaa ihanalta (oma talo!!), vaikka aikaahan se vie! Onneksi juoksu nollaa hyvin päätä ja ajatuksia! Tsemppiä talon etsintään :)

      Poista
  9. En oo kyllä itekään käynyt Vierumäellä urheilemassa, 19 vuotta asuin kyllä naapurikunnassa, mutta ei ole ollut oikein aavistustakaan että mitä siellä voi tehdä... Tai että mitä maksaa. :D Saa nähdä jos joskus tulisi käytyä, jos kotikonnuilla pidempään on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, siellä on kyllä upeat puitteet liikunnalle, ja mun mielestä hinnat ei päätä huimaa. Paljon on toki ilmaista, ja sit sporttipassilla (12e/vrk) pääsee ainakin suunnistamaan, salille ja uimaan :) Käyhän joskus kurkkailemassa!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)