sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Viikonlopun lumiset lenkit


Heippa, ja ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille! Tänne etelä-Suomeen satoi varsinainen ensilumi perjantaipäivällä, ja ollaan siis saatu nauttia valkoisesta maasta. Tosin nyt ollaan plussan puolella, että pikkuhiljaa se taitaa sulaa pois. Harmi, koska lumi on tuonut valtavasti valoa iltoihin ja minä kyllä nautin lumesta, kunhan pakkasta ei vain ole liikaa. Toisaalta lumi aiheutti taas kaaostakin tänne pääkaupunkiseudulle, kun perjantaina taas "talvi yllätti autoilijat". Peltikolareita oli jokunen, ja se hidasti mun perjantain kotimatkaani töistä, autolla kun usein kuljen. Itseasiassa olin suunnitellut meneväni töiden jälkeen treenaamaan ystäväni kanssa toiselle puolelle kaupunkia, mutta matkanteosta ei tullut mitään, ja niin suunniteltu mäkitreeni jäi tekemättä.

No, olin kotona vähän kiukkuuntunut tapahtuneesta, ja päätinkin sitten lähteä omalle lenkille tuulettamaan päätä. Ulkona satoi lunta ja tuuli kivasti. Mä laitoin jalkaa toisen eteen ja lämmittelyn jälkeen päätin tehdä kilsan vetoja kiihtyvästi. Aloittelin maltillisesti, mutta viimisissä vedoissa pääsin itselle jo kivoihin kilsavauhteihin! Jee! Juoksu kulki tosi hyvin lumihangen tuomasta vastuksesta huolimatta! Tein vielä viimeiset, vauhdikkaammat vedot vastatuuleen, joten olen tyytyväinen päivän treeniin! Mä olin kuin Naantalin aurinko lenkin jälkeen, joten taas kerran tuli todettua, että liikunta pelastaa päivän kuin päivän. Miten voikaan yhdessä hetkessä mieliala nousta niin paljon!?!




Kiitos näistä kuvista Hillalle

Seuraavana päivänä tiedossa oli taas kauan odotettu blogini yhteislenkki. Tällä kertaa mukaan oli ilmoittautunut enemmän väkeä, kuin viimeksi, ja sen vuoksi olin vähän jännittynyt.. vetovastuu maastossa vielä vähän tuppaa jännittämään. Lumi loi myös haasteet reitin suunnitteluun, sillä en uskaltanut kaikkein pienimpiä polkuja valita. Teinkin reitin myös itselleni uusiin maisemiin osittain, ja loppujen lopuksi reitistä tuli oikein kiva. Vaikka reitille mahtui muutama todella rämeikkö ja märkä kohta, olivat polut pääosin melko helppokulkuisia ja isoja tällä kertaa, mutta lumi loi haastetta ja mukana oli myös ensikertalaisia polkujuoksukokeilijoita. Meitä ilmestyi loppujen lopuksi Pirttimäkeen 8 innokasta juoksijaa, joten mieli oli korkealla! Mukana oli muitakin tuttuja bloggaajia, kuten Karkki ja Tanja.

Mielestäni lenkki oli oikein onnistunut, kuljettiin kevyttä vauhtia upeissa maisemissa. Kyllä kertakaikkiaan luminen metsä on kaunis. Polkujuoksussa näkee upealla tavalla koskematonta luontoa ympärillä. Mä nautin tosi paljon, kun sain johdattaa upeaa porukkaa ja yhdessä loimme hienon lauantaiaamupäivän ulkoilutuokion. Kiitos ihan jokaiselle, joka oli mukana lenkillä! Sain niin kivaa palautetta, että aion takuulla järjestää lenkkejä myös jatkossa. Jos seuraava lenkki olisi Sipoonkorvessa, olisiko halukkaita tulossa sinnekin?! Itseasiassa lenkin vetäminen isommallekin porukalle on oikein kivaa. On ihana liikuttaa ihmisiä upeissa maisemissa. Ainoa miinuspuoli oli se, että itse kun menin kärjessä, en hirveästi ehtinyt vaihtaa kuulumisia joukon viimeiseksi jättäytyneiden kanssa. Oli silti superkivaa, että meitä oli niin monikin mukana!!



Kiitos näistä kuvista Karoliinalle

Tänään päätin lähteä vielä vähän rauhallisemmin nauttimaan lumesta, kun kerta siihen mahdollisuus oli. Tehtiin pitkästä aikaan Kimmon kanssa kunnon kävelylenkki, yleensä kun mä mieluummin valitsen meille ulkoilumuodoksi hölkän. Kävelyn jälkeen päätin lähteä Jätemäelle tekemään lyhyen mäkitreenin.  Nousin ne reilut 400 rappusta kolmeen kertaan ylös, ja hölkkäsin ulkoiluteitä alas. Mäki oli melko liukas, joten todella varovasti sai varsinkin alaspäin tulla. Syke oli aivan piipussa aina kun pääsin huipulle ja vuorostaan jalat olivat makaronia! Todella tehokas treeni tuli tehtyä vajaassa puolessa tunnissa ja hölkötellessä kotiin olin maailman onnellisin ihminen! Kyllä juoksu on vaan niin parasta!!



Viikonloppu oli muutenkin niin huippu, että kyllä on hyvä jatkaa kohti seuraavaan viikkoon! Lauantai-iltana meillä oli hyviä ystäviä kylässä, ja tarjottiin ruokaa pidemmän kaavan mukaan. Ilta oli todella onnistunut, ja olen kiitollinen ihanista ihmisistä ympärillä.

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! Mitenkäs teidän viikonloppu meni? Onko tullut ulkoiltua? Onko muualla ollut lunta?

32 kommenttia:

  1. Vitsi, kiitos vielä Hanna, kun vedit meille lenkkiä!! <3 Oli super kivaa!!! :) Ja oot hyvä vetämään!! Ehdottomasti kiinnostunut lenkeistä jatkossakin! Toi Pirttimäki on mulle helppo saavuttaa, mutta ei Sipoonkorpikaan mahdoton ole! Millon mennään taas? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, ihanaa kun kaikki on niin fiiliksissä! Yhdessä juokseminen on kyllä huippua! Ehkä otetaan seuraavakin lenkki Nuuksiossa päin, sen verran se tuntuu saavan kannatusta enemmän! ;)

      Poista
  2. Mä olisin kans kiinnostunut, mutta joskus toi työnteko tai koulu sotkee harrastuksia :s mutta jos vaan päivä natsaa, niin oon messissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuttu tunne! ;) No tulepa ehdottomasti, ehkä tossa joulun alla olis seuraavaa tiedossa!

      Poista
  3. Jos pääsen kyydissä taas ni ei ole väliä minne mennään. Julkisilla ehkä haastava? Oli kyllä kivaa! Tonne Jätemäelle pitäs joskus mennä. Kiva viikonloppu kyllä sulla ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espooseenpäin ainakin on helppo ottaa sut kyytiin! Katsellaan, Nuuksio tuntuu saavan enemmän kannatusta! Oi, koska mennään yhessä jättärille tekemään porrastreenit? Mä en pääsekään sammakoiden mäkitreeniin, kun meen seuraavana päivänä juoksuiltaan, pakko vähän höllätä ;)

      Poista
    2. Tehdään ens kerralla juoksutreffit sinne. Mulla kans vielä auki toi Sammakkotreeni.

      Poista
  4. Olis kyllä kiva, jos tuo lumi nyt pysyisi maassa. On paljon valoisampaa ja koiratkin pysyy lenkillä paremmin puhtaana. ;) Vaikka se lumentulo tosiaan sotki ihan hyvin sitä perjantain työmatkaliikennettä Mä sinnikkäästi ajoin pilatestunnille, mutta matkaan meni kaksi kertaa se aika, mitä normaalisti..

    Ihana lenkki teillä näyttää olleen! Ja huipulta kuulostaa sun viikonloppu muutenkin! Mäkin sain tänään ihan hyvän treenin, kun vedin sellaisen meidän lähellä olevan jätemäen muutamaan kertaan ylös. Piristi kovasti! Olis vaan pitänyt olla nastalenkkarit tai sauvat, kun oli sen verran liukasta noilla normilenkkareilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eipä se pysynyt maassa. :( Mut viikonloppuna on taas pakkasta luvattu. Toivo elää! Joo, perjantaina oli kyllä aivan kaaos.. onneksi pääsit pilatekseen!

      Oli kyllä ihana lenkki ja huippu viikonloppu <3 Hei joo, mäkitreeni on sika hyvää treeniä! Huhhuh! Joo, liukasta oli alaspäin tulo, kun tulin lenkkireittiä ja siinä oli laskettu pulkalla, eli se oli ihan peililiukas :D

      Poista
  5. Tuli ulkoiltua, valitettavasti. Lauantaiaamuna yks kauden huonoimmista suunnistussuorituksista niin vaihdan mielipidettä viime viikosta, toivottavasti rasteja ei enää järjestetä! :D Tarvitaan pieni aivojen nollaus välillä. Tai ehkä pitäs ottaa ihan kokonaan pieni viikon-parin kevytjakso ja sit alkaa harjottelee kohti ensi kauden koitoksia:) Täällä on lunta on n. 5 senttiä ja vähän ku tulis lisää ni pääsis jo noille asfalttipohjasille hiihtolenkeille jo suksimaan. -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heikki, moi! No voi, aina ei voi mennä suunnistuskaan nappiin! Ens kerralla sit paremmin ;) Tai joo, ehkä pään kannalta on ihan hyvä, että suunnistukseen tulee tauko.. jaksaa sitten taas ens kesänä painaa :) Pidä ihmeessä muutenkin kevyt-jakso, se kyllä piristää! Uuu, hiihtokelejä odotellessa :P

      Poista
  6. Kehtaakohan yhteislenkeille osallistua ihan tämmönen ns. ulkopuolinen blogisi lukija, joka ei tunne ketään porukasta?

    -jansu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todellakin! :) Nytkin oli ihan uusia naamoja! Mukaan todellakin, jooko?! Siellä sitä tutustutaan! Joulun alla mennään seuraavaksi, ole kuulolla ;)

      Poista
    2. Minä en tuntenut ketään ennen viime lauantaita :) Totta kai etukäteen jänskätti mutta hauskaa oli!

      Poista
    3. No niimpä! Ihana kun uskalsit tulla! Yhteislenkeillä tutustuu samanhenkisiin ihmisiin! :)

      Poista
    4. Jes hyvä, taidan mäkin sitten uskaltautua joku kerta :) Kivaa!

      -jansu

      Poista
  7. Ihan mahtava Hanna, kun järjestät noita blogilenkkejä. Teitä oli aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on kyllä kivaa! :) Olin yllättynyt osanottajamäärästä!

      Poista
  8. Kiitos nyt vielä tätäkin kautta lenkistä! Oli todella mukavaa, lähden mielellään myös jatkossa sun vetämille lenkeille jos vauhdit pysyy maltillisena. :)
    Pirttimäki sopii paikkana minulle paremmin, kun on lähempänä. Sipoonkorpeen on aika pitkä matka täältä Kirkkonummelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anna, ihanaa kun oot ollut mukana! :) Sitä kehittyy siellä mukana, ja mun lenkeillä on aina maltillinen vauhti! Olen miettinyt kaksiosaista lenkkiä, että tulisi kaikille jotakin! ;) Nuuksio taitaa olla seuraavankin lenkin paikkana, kun se tuntuu monille sopivan mieluummin!

      Poista
  9. Kiitos lenkistä ja ratamestaroinnista! Yhteislenkit kiinnostaa, tosin mullekin Sipoonkorpi on hiukkasen kaukana... mut enemmän toki riippuu siitä, natsaako aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Kaisa, kun tulit mukaan! Oli ilo tutustua! :) Joo no, Espoon Nuuksio sai enemmän kannatusta, eli sinnepäin jatkossakin!

      Poista
  10. Kiitos, Hanna! Hieno lenkki lumisessa maastossa. Lähden tosi mieluusti seuraavallakin kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Hilla, kun tulit mukaan! Ja mukava kuulla, että kiinnostusta riittää jatkossakin! Silloin sitä yleensä viitsii järjestää uudelleenkin ;)

      Poista
  11. Ihan mahtavaa Hanna, kun jaksat järkätä näitä! Viimeistään keväällä oon toivottavasti mukana minäkin - jotain tavoitetta näihin omiin hölkkäpölkkiin :D Osaltani haluan kiittää vielä päivän treenistä! En muista milloin mun kropassa olis viimeksi ollut yhtä möyhennetty ja hyytelöinen fiilis, only in that good way ;) Kiiiiiitos ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jaettu ilo on paras ilo eli siksi jaksan järkätä ;) Oot jo joulujuoksussa mukana, joo joo! :) Mut hyvä tavoite, koska mun lenkeillä on aina kivaa heh ;)

      Kiitos sulle päivän treenistä! Oli kyllä huisia! Sä oot kova mimmi punnerruksien ja muiden kanssa, huh! Ei ihme että tärisee.. ja kyl tärisee täälläkin ;)

      Poista
  12. Voisin ehkä uskaltautua mukaan Sipoonkorpeen, jos ajankohta osuu kohdilleen.
    - Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Suvi,

      todennäköisesti järjestän kaksi lenkkiä: Sipoonkorvessa 3h maastopitkis 13.12 ja Pirttimäessä kevyt 1,5-2h joulujuoksu 20.12, jonka päälle kahvittelut Cafe Pirttimäessä :) Tiedotan näistä lähiakoina blogissa! Tervetuloa!

      Poista
  13. Kiva kuulla, että uusia juoksuja on tulossa! Maastopitkis ei taas kalenteriin sovi, mutta tuon joulujuoksun laitan korvan taakse :) Kiva, että jaksat järjestää tällaisia! Kuvat ja tunnelmat ovat teillä mukana olleilla blogeissa niin ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu ihmeessä joulujuoksuun! Laitan blogiin pian lisäinfoa! :) On ollut kyllä kivoja yhteislenkkejä!!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)