lauantai 8. maaliskuuta 2014

Go expo -tunnelmia ja itseensä panostamista


Eilen tosiaan suuntasin työpäivän jälkeen ystäväni kanssa Helsingin mesukeskukseen  Go Expo -messuille. Vime vuonna olin aika pettynyt tarjontaan, mutta tänä vuonna messut oli paremmat. Näytteille asettelijoita oli paljon, maistiaisia sai kivasti. Heh. Kierrettiin pari tuntia messualueella, ja se riitti mielestäni hyvin, koska sitten alkoi jo väsymys painaa. Messuilta en varsinaisesti lähtenyt ostamaan mitään, vaan lähinnä tutustumaan uusiin tuuliin ja tarjontaan. Silti mukaan tarttui jo heti lähes ekasta näkemästäni kojusta kotiinviemisiä. Nimittäin törmäsin Yoogaian pisteeseen, ja kuulumisien vaihtelujen jälkeen päädyin ostamaan heidän kuukauden jäsenyyden, jonka saa aloittaa koska haluaa. Se oli messutarjouksena puoleen hintaan, eli 9,90 €, joka on todella kohtuullinen hinta. Nyt ei voi sitten mitenkään laiminlyödä kehonhuoltoa, kun joogata voi vaikka joka päivä kotona. Ostettiin myös kaverin kanssa puoliksi Leaderin protskupatukkalaatikollinen, johon sai itse valita makuja. Uutuusmaku sitruuna-inkiväri oli todellakin mun mieleeni. En kamalasti syö näitä patukoita, mutta silloin tällöin välipalana nämä ovat käteviä ennen treeniä työpäivän jälkeen. Parasta messuantia oli mielestäni Triathlon-luento, jonka piti "Voita itsesi" -kirjan kirjoittajat. Mulla on muuten varauksessa kirjastosta tuo kirja, ja odotan, että pääsen sitä lukemaan. Vajaan puolen tunnin luennolla käytiin lähinnä läpi, mitä triathlonin aloittaminen vaatii ja varusteiden läpikäyntiä. Oli mukavaa kuulla ammattilaisten ajatuksia lajista, ja olen entistä vakuuttuneempi, että pärjään kyllä kesällä mainiosti. Maaliin ainakin tullaan, kun niin päätetään!! Jännin juttu oli se, että yksi puhujista oli omien sanojensa mukaan satakiloinen mies, joka treenaa keskimäärin 4 tuntia viikossa, ja läpäisi silti viime vuonna kaksi ironmania. Triathlon taitaa todella olla myös paljon korvien välistä kiinni, kuten kestävyyslajit muutenkin. Pyörän ostosta oli mielenkiintoista kuulla, että suositellaanko triathlon-pyörän vai maantiepyörän ostamista. Monet olivat maantiepyörän kannalla, koska se on monipuolisempi. Itsehän en siis ole ostamassa pyörää "kisaa" varten, vaan menen pari vuotta vanhalla Kona Dr. Dewilla! Se saa kelvata.. niin välineurheilija en ole!


Mutta kertokaa te, olitteko messuilla ja mitä mieltä olitte? Mikä oli parasta ja tarttuiko jotain mukaan?

Nyt olen tosiaan matkalla Turkuun hyvän ystäväni luokse. Meillä onkin oikein naisten päivän viettoa, kun kolmen ystävyksen kanssa meinataan laittaa ruokaa, ulkoilla ja rentoilla. Varmaan mennään katsomaan vanhojen joukkuekavereiden peliä ja huomenna tehdään maittava kotibrunssi. Nää oli ainakin suunnitelmia, joten saa nähdä, mitkä todellisuudessa toteutuu. On kyllä ilo mennä kerrankin oikein ajan kanssa ystävän luokse. Nämä hetket on kyllä niitä arjen luksushetkiä. Ottaa nyt aikaa itselleen ja ystäville, joita näkee harvemmin. Onneksi välimatkasta huolimatta tietyt ihmiset säilyvät elämässä, ja välit pysyvät samoina vuodesta toiseen!

Tästä hemmottelusta tuli mieleeni, että aion nyt todella alkaa panostaa itseeni. Olen yleensä ollut vähän sellainen ihminen, että en aina arvosta pieniä itseensäpanostamisia. Esimerkiksi kampaajalla käynti on mulle jotenkin vaivalloista, ja taas hiukset rehottavat miten sattuu, ja ovat niin yli mallista kuin vain olla ja voi. Kampaaja onkin seuraava paikka, jonne varaan itselleni ajan. Maanantaina kuitenkin toteutin "panosta itseeni" -projektin ensimmäisen kohdan, kun kävin vuosien jälkeen hammasläälärissä. Suun hygienia on kyllä asia, josta ei voi luopua. Olikin vähän kertynyt hammaskiveä, mutta onneksi hyvillä laitteilla tilanteen sai vielä pelastettua. Uusi aika onkin tarkoitus varata jo puolen vuoden päästä. Sen sijaan reikiintyny viisaudenhammas poistetaan jo tämän kuun lopussa.

Tiistaina puolestaan menen hierojalle. Olen jo kauan puhunut, että pitäisi mennä hierojalle. Se ei riitä. Nyt varasin ajan urheiluhierojalle, ja tiistaina tosiaan pääsen itseäni sinne kid.. hemmottelemaan! Luulempa, ettei yksi tunnin kerta riitä avaamaan niin niskaseudun kuin jalkojenkin jumeja, joten uuden ajan varmasti varaankin myöhemmäksi. Mä olen niin innoissani, että vihdoin sain aikaiseksi varata ajan itselleni. 


Näöntarkastus ja silmälasit ovat seuraavana listalla myöskin. Mulla on lievä heikkonäköisyys, ja mä olen saanut lasit varmaan 15 vuotta sitten. Sen jälkeen olen käyttänyt samoja laseja, joten nyt on korkea aika tarkistuttaa näkö ja ostaa uudet, tyylikkäämmät lasit! Eikö? 

Olen kyllä sitä mieltä, että omaan hyvinvointiin ei voi koskaan panostaa liikaa. Nyt varsinkin työelämässä eläminen ei ole ihan kädestä suuhun elämistä, vaan rahaa jää kyllä hieman muuhunkin. Itse en ole koskaan oikein ollut kova shoppailija, joten sitä tuskin jatkossakaan tulen hirveästi lisäämään, mutta sen sijaan panostan kyllä itseeni ja viihteeseen, kuten live-musiikkiin, urheilutapahtumiin ja -otteluihin, teatteriin tai elokuvissakäyntiin, joka onkin mulle ja Kimmolle tärkeä viihdyke. Leffassa ja leffafestareilla tulee käytyä melko useasti. 

Miten sä panostat itseesi? Kuinka tärkeänä pidät itsensä hemmottelua? 

16 kommenttia:

 1. Mä pidän kyllä itsensä hemmottelua tärkeenä! Kyllä sitä pitää palkita itseänsä välillä :) Toki näin opiskelijana välillä tulee mietittyä et kannattaako tätä ostaa, kun sen rahan vois pistää vaikka ruokaan... Mutta toisaalta, elämästä pitää välillä nauttia olkoot sitten hemmottelun aiheena uusi vaate, kampaaja, herkullinen lounas ystävän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Täällä eletään vaan kerran, joten täytyyhän sitä pyrkiä nauttimaan elämästä :) mä opiskelijana lähinnä nautin monista opiskelijatapahtumista ja runsaammasta vapaa-ajasta sekä leffalipuista. Nyt työssäkäyvänä rahaa on eri tavalla käytössä, joten hemmottelen itseäni laadukkaalla ruualla ennen kaikkea, mutta myös näillä satunnaisilla itseenipanostamisilla.. ainakin jatkossa ;)

   Poista
 2. Mäkin oon alkanu viime aikoina panostaa itseeni paljon enemmän. Tai hemmottelemaan itseäni muutenkin kuin "urheilulla " ja hyvällä ruoalla. Kävin kans vuosien tauon jälkeen hammaslääkärissä ja seuraavaksi olisi tarkoitus varata aika kasvohoitoon/kampaajalle/hierojalle. Jotenkin sitä helposti ajautuu ajattelemaan, että "olenhan minä pärjännyt aina ilmankin", mutta kyllä sitä vaan tulee uudeksi ihmiseksi esimerkiksi hyvän ravintolaruoan, uusien hiusten, murjottujen lihaksien tai vaikka ripsienpidennysten myötä. Mikä olisikaan sen parempi sijoitus kun minä itse? Täytyy vain muistaa, että pakollisten kulujen lisäksi sitä vartenhan sitä töissäkin käydään, että rahaa on muuhunkin kuin laskuihin ja ruokaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot niin oikeassa! Mäkin ajattelen usein, että "ilmankin pärjää", joten tarvitsenko tätä oikeasti? Mutta ei aina tarvitse tarvita, vaan voi myös puhtaasti nautinnosta tehdä jotain. Ja sitä paitsi, mitä vanhemmaksi me tullaan, sitä enemmän keho ja mieli kaipaa hemmottelua arjen keskellä ;)

   Poista
 3. Ihanaa naistenpäivää! Todellakin, muistetaan pitää itsestämme huolta:) Tässä sulle ihanan Eeva Kilven runo.
  "Nukkumaan käydessä ajattelen:
  Huomenna minä lämmitän saunan,
  pidän itseäni hyvänä,
  kävelytän, uitan, pesen,
  kutsun itseni iltateelle,
  puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:
  Sinä pieni urhea nainen,
  minä luotan sinuun."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satuuuu <3 Oot ihan uskomaton, ja upea nainen! Ihana runo, kiiiitos : )

   Poista
 4. Mä en ehdi messuille, kun on juhlien järkkäilyä ja se vähän harmittaa. Mutta aamulla olin kanssa hierojalla ja kyllä noissa etu-ja takareisissä varsinkin jumeja oli... Kuukauden päästä meen taas. Kampaajalle olis kans kiva päästä. Käyn yleensä 4x vuodessa ja se on kyl luksusta, mutta menee vaan sit se +100€ aina siihen. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, et sä messuilta jäänyt niin paljosta paitsi! Hei, käytkö sä säännöllisesti hierojalla kerran kuukaudessa? :) No, mä käyn kampaajalla 2-4 kertaa vuodessa, ja en muutako leikkaa hiukset, ja silti en saa aikaiseksi nytkään varata. Tämän innoittaman päätän varata kampaajan tänään ;)

   Poista
 5. Loistavaa, että sait viimein varattua ajan hierojalle! Mihin oot menossa?

  Mäkin vitkuttelen kampaajan kanssa aina ihan viimeiseen asti. Se on vaan jotenkin tosi vaivalloista ja aikaavievää. ;) Hammaslääkärissä olen sitten viime aikoina ravannut (pakon edessä) useamminkin.

  Tästä aiheesta oli just puhetta töissä. Olin ainoa, joka ei nauti kampaajalla käynnistä ja shoppailusta. Kuulemma kaikki naiset rakastavat näitä. Mutta en siis ole yksin tämän asian kanssa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin Urheilufysiolla hieronnassa. :) Oli kyllä kovaa kohtelua, mutta ai että, tekee se hyvää!

   Heh, ollaan samiksia ton kampaajan kanssa ;) mua ehkä häiritsee, et "mun kampaaja" tekee vaan tyyliin 9-17 aikoja, ja tietty ne iltapäiväajat on aina varattu. Täytyis katsoa joku kiva kampaaja, johon ei tarttis varata aikaa! :) Heh, mäkin turhaudun aina shoppailuun, heh! Ollaan tosi leidejä ;)

   Poista
 6. Kaikki nuo mitä itsesi eteen nyt teet, on kyllä mahtavia juttuja :) terveys ja hyvä olo kulkee käsi kädessä ja nuo kaikki vaikuttaa kyllä niihin. Pitäisi itsekin tehdä ne pitkään listalla olleet pitäisi-jutut - juuri aloitin hammaslääkäristä, ne hieronta ja kampaaja odottaa vielä listalla ;) ja siellä olisi verenluovutuskin...

  Kävin myös katsastamassa goexpo-tarjonnan tänään. kiva kuulla, että messut oli parantuneet viime vuodesta :) itselle parhaat annit olivat ehkäpä sähköpyöräinnostus :D (joo, meillä ei ole suihkua töissä, joten sähköpyörä olisi huippujuttu - voisi kulkea omin jaloin töihin hikoilematta, samalla kuitenkin ympäristöystävällisesti :)) sekä golfmatkavinkit mm. viroon ja liettuaan. saa nähdä toteutetaanko vaikka kesälomalla! tykkäsin myös siitä että oli paljon tarjouksia, vaikkei nyt itsellä ollutkaan suurempia varustetarpeita. tietää tulevina vuosina, että voisi löytyä tuolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hammaslääkäri on jo hyvä alku. :) Ite oon nyt tyytyväinen, kun alan panostaa itseeni. Kampaaja on seuraavana listalla... mieltä tulee enemmän hemmoteltua mm. leffoilla tai hyvällä ruualla, mutta kehoa vähemmän.. nyt täytyykin siihen todella panostaa, koska vanhuus ei tule yksin. ;) Ehkä ennen kesää voisi ottaa myös kasvohoidon. Oon haaveillut ripsienpidennyksestä (siis tuuhennuksesta!) mutta, siitä olen epävarma. Oon niin laiska hoitamaan noita asioita. :)

   Vautsi, sähköpyörä olis siisti! Missä hintaluokassa ne pyörii? :) Golf-puoli oli taas ihan vaaaaltava! :)

   Poista
  2. Kyllähän ne siitä tonnista melkein lähtee, että onhan se investointi. niin tosin on kunnollinen pyörä muutenkin, mulla on ikivanha rakkine jo :D täytyy pistää harkintaan...oi, nuokin ois aika ihania juttuja :) mutta pikkuhiljaa eteenpäin! ;)

   Poista
  3. Jep, kyllä ihan perushyvästä pyörästäkin saa maksaa jo tontsan melkeimpä :) Täällä pk-seudulla toi sähköpyörä olis huippu! Ei tarttis olla ruuhkissa, ja sais raitista ilmaa ja ulkoilua samalla!

   Poista
 7. Muutenhan meikeläisen kehonkuolto on ihan retuperällä mutta hieronnassa tulee ainakin käytyä säännöllisesti kun kaverin kanssa tehdään aina vaihtareita niin ei siitä tarvitse köyhän mitään maksaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan super, että voitte tehdä hieronnassa vaihtareita! :)

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)