keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Olen huoltanut kehoa - oletko sinä?

Mulla on pitkästä aikaan oikein kevyt ja hyvä olo. Mun jalat on vetreemmät kuin aikoihin, ja siitä kiitän vain ja ainoastaan sitä, että olen viime aikoina huoltanut kehoa ihan ennätyspaljon. Mulle tuli ihan huomaamattani totaalinen kehonhuoltoputki, joka alkoi viikonloppuna kylpylän poreista ja päättyi tänään Yoogaian syvävenyttelyyn. Porealtaasta täytyy sanoa, että on kyllä oiva keino lepuuttaa rasittuneita lihaksia. Mulla palautui hyvin jalat perjantain pitkän lenkin jälkeen, jes!


Maanantaina juoksin salille, jonka jälkeen menin testaamaan uuden BodyBalance-tunnin, eli ohjelman numero 64. Täytyy kyllä sanoa, että pidin todella paljon uudesta balancesta. Vähän harmittaa, etten ole tähän kevääseen löytänyt säännöllistä aikaa käydä tunnilla, mutta yritän silti epäsäännöllisesti käydä tunnilla muutamia kertoja kuussa, koska balance vaan on rakkautta. Lempi ryhmäliikuntatunti, ehdottomasti. Kuten te lukijat ehkä tiedättekin...! Uusi balance-ohjelma oli ehkä haastavampi kuin edelliset, mutta siinä oli taas hyvät musiikit ja fiilis löytyi helposti. Jalkojen voima ei ollut niin tiukka, kuin edellisessä ohjelmassa, mutta keskivartalokappaleissa päästiin työntouhuun. Lonkan avaukset olivat mielestäni erittäin hyvät ja tasapaino tuntui ainakin ekalla kerralla haastavalta. On kuitenkin aina jotenkin ilo, kun balancen ohjelma muuttuu, ja pääsee opettelemaan uuden. Se fiilis, kun uuden ohjelman osaa, on uskomaton, koska onhan se niin, että ainakin minä rentoudun parhaiten silloin, kun osaan jo liikkeet ennalta.


Eilen olin hierojalla - taas. Tällä kertaa vuorossa oli 90 minuutin kokovartalohieronta. Hieroja aloitti pakaroista ja lonkista ja eteni yläselkää ja hartioita kohden. Pakarat oli nyt paremmat, kuin viikko sitten, ja selkä oli yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka teen istumatyötä. Hartioissa oli jumeja jonkun verran, mutta ei mitään pahoja. Jes. Yhdessä hierojan kanssa pohdittiin, että lihaskunto on auttanut siihen, ettei mun selkä ole niin pahassa kunnossa, kuin joskus muinoin. Silloin, kun viimeksi kävin hierojalla. Hieroja sanoikin, että usein selkä- ja niskavaivoihin kehotetaan tekemään lihaskuntoa. Se ennaltaehkäisee vaivoja. Jalkojen hierominen oli taas yhtä tuskaa... en vaan tajua, kuinka lukossa ne on voinut olla.. tai ei niissä pahoja jumeja ole ollut, mutta onhan se hierojan rummutus jaloissa aika ikävää, vaikka tiedän sen auttavan.

Ite luin, että hierojalla käynti vastaa rankkaa treeniä lihaksille, joten jätin suosiolla tältä päivältä liikunnat pois. En viitsinyt lähteä crosstrainingiin runttamaan lihaksia, vaan pidin lepopäivän. Vaikka se tuntuikin pahalta, niin onhan tämä ainoa oikea ratkaisu. En tahdo pilata kallista ja tuskallista hierontaa sillä, että lähden heti treenaamaan. Huomenna on taas uusi päivä, ja uudet kujeet. Tänään menin vain Yoogain syvävenyttelyn turvin. Ostin tosiaan Goexpo-messuilta Yoogaian kuukauden jäsenyyden kympillä, ja laitoin kuukauden tänään käyntiin. Aion etenkin osallistua näihin venyttelytunteihin ja rauhallisiin Yin- tai relax-joogiin. Ehkä myös kokeilen vähän liikkuvampaa joogaa, mutta suurimpana tarkoituksena on ottaa Yoogaia mulla lihashuollon tueksi. Syvävenyttelytunti oli tänään tosi hyvä, koska noin 40 minuuttia tunnista venyteltiin pitkästi jalkoja - lonkankoukistajia, etu- ja takareisiä sekä pakaroita. Mulla ei ole kyllä vieläkään mitään huonoa sanottavaa Yoogaiasta. Oletteko te kokeilleet jo tätä palvelua?



Nyt on alkuviikko menty tosi kevyesti, mutta huomenna sitten alkaa loppuviikon treeniputki. Suunnitteilla on ainakin sykkeennostattavaa salitreeniä, juoksua, uintia ja lauantaina olen menossa SATSin 2 tunnin spinning-maratonille. Jes! Ehkä se on viimeinen spinning tänä keväänä, ja sitten voiskin siirtyä ulos polkemaan omalla pyörällä... toivotaan!

Mutta, nyt menen nukkumaan! Treeni-iloa kaikille! Olettehan muistaneet huoltaa kehoa viime aikoina? Se on yhtä tärkeää kuin treenikin! Mulla on vielä opettelemista tämän kanssa, mutta ehkä tuo Yoogaia ainakin auttais mua asiassa, ja uusi balance-ohjelmakin...

4 kommenttia:

  1. Hieronnan jälkeen on kyllä tärkeää huilata! Itse kävin taannoin hieronnassa ja seuraavana iltana menin kahvakuulatunnille, ajattelin että vuorokauden huilailu riittäisi. Vaan eipä riittänyt, paikat tuli kuulailun jälkeen entistä kipeämmiksi, joten itse jatkossa muistan kyllä kunnolla huilata hieronnan jälkeen ja jos jotain liikuntaa haluaa harrastaa, niin sitten kevyehkösti, ettei taas käy niinkuin tuolloin! Jokaisen kroppa tietysti reagoi asioihin eri lailla :)

    Kiva blogi sulla, sattumalta joskus tänne eksyin ja olen lueskellut kirjoituksiasi säännöllisesti!

    terkuin kaimasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, mäkin aattelin nyt, että kun jalat ei oo tottunut hierontaan, että on vaan parempi huilata ja venytellä. :) Varmaan ajan kanssa just oppis tuntemaan oman kehon toiminnan, mutta jos ei tunne, niin ei kannata ottaa riskejä. Ei oo meinaan kivutonta tai halpaa lystiä toi hierontakaan ;)

      ja voi vitsit, kaimaseni, kuinka kivaa, että kommentoit nyt :) Tulee aina hyvä mieli, kun tietää, ketä siellä ruudun toisella puolella lukee ;)

      Poista
  2. Kehonhuolto on kyllä jäänyt aika vähälle ja siinä pitäisi kyllä skarpata! Näin opiskelijana se on tosin enimmäkseen venyttelyä ja joogaa, hieronnat on aika hintavia. Mutta voishan sitä vaikka kerran kuussa käydä ja satsata sen verran kehonhuoltoon. ;) Onneks on poikaystävä, jota voi aina silloin tällöin yrittää suostutella hierojaksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skarpattavaa löytyy siis itse kullakin! :) Totta, hieronnat ovat kyllä hintavia. Mutta ehkä silloin tällöin siihen kannattaa panostaa, jos sen verran ylimääräistä on! Minä ainakin jatkossa aion tehdä näin! Heh, onhan poikaystävät hyviä varahierojia, vaikkei se kyllä ammattilaisen otteita korvaa ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)