sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Tehoviikonloppu


Huh, mulla meni koko viime viikko aivan jotenkin kipsissä. Eräät asiat painoivat mieltäni ja stressasin niitä, josta johtuen mulle tuli puolikuntoinen ja -flunssainen olo. Maanantain pyöräily töihin ja takaisin tuntuikin ihmeen raskaalta, ja halusin pitää tiistaina lepopäivän. Keskiviikkona olo tuntui vieläkin väsyneeltä, mutta luulin kuvittelevani olotilan, ja lähdin tekemään salille intervallia juoksumatolle ja tein myös voimatreenin päälle. Jotenkin ei auennut treeni. Torstaina sitten tuntuikin väsyneeltä ja vähän flunssaiselta olo. Käytiin vain kävelemässä Kimmon kanssa ulkona, ja tuulettamassa itteämme. Torstai oli myös todellinen stressipäivä henkilökohtaisella tasolla, mutta luojan kiitos stressi helpotti ja pääsen jossain välissä kertomaan, mikä mieltäni painoi. Mutta voin sanoa, että stressi toi mulle tällä kertaa väsyneen ja voimattoman olon, ja lisäksi se toi mukanaan pienen flunssan.



 Onneksi flunssa ei missään vaiheessa ärtynyt kovaksi, on vaan ollut vähän normaalia tukkoisempi olo viikonloppuna ja nenä on vuotanut herkemmin, mutta ei onneksi tullut mitään tautia. Siksipä uskalsin perjantaina lähteä töiden jälkeen lyhyelle happihyppelylenkille ennen illan pokeriturnausta ystäväpariskunnan luona. Hölkkäilin 45 minuuttia ihanassa, kirpakassa syyssäässä ja kuvailin samalla ympärilleni. Lenkki todellakin virkisti ja ikäänkuin nollasi koko viikon. Oli ihana fiilis aloittaa viikonloppu tuommoisen lenkin jälkeen, etenkin kun kotiinsaapuessa huomasin, että Kimmo oli valmistanut meille huippuhyvää ruokaa, eli tofua vihreässä currykastikkeessa. Thai-ruuat on meille ihan lemppareita, ja tykätään niitä kotona tehdä. Nam nam. :)


Lauantaina oli suunnistuspäivä! Saatiin pokeri-illassa houkuteltua isäntäperhekin mukaan suunnistamaan, joten näin ollen meitä oli jo kuusi kaverusta rämpimässä metikössä. Kyllä vaan kertakaikkiaan tuohon lajiin voi jäädä koukkuun. Ja tekee muuten suunnistus hyvää myös juoksun kannalta, koska metsässä juokseminen ihan omalla tavallaan kehittää juoksuaskelta, nilkkoja ja myös reisi- ja pakaralihaksia, kun joissain paikoissa on ihan kunnon korkeuserojakin. Eilinen suunnistus oli kohtuullisen helpossa maastossa, jossa vain muutamaa rastia sai etsiä vähän kauemmin. Mulla sujui suunnistus aika omalla tasolla, ja olin jopa tyytyväinen muutamaan reittivalintaan. Illalla kotona vaan rentouduttiin, juotiin pari lasia punaviiniä ja laitettiin hyvää ruokaa. Olipas rentouttavaa!


Sunnuntain alkaessa mietin, että tänään olis hyvä pitkispäivä. Se olis ollut sinällään fiksun oloinen treeni, mutta jotenkin tänään parin tunnin hölkyttely ei kiinnostanut. Hah. Mistäköhän johtuu, tiedä sitä. Tai no, tiedänhän mä, tänään oli suunnistusta tarjolla! Ehkä tokavikaa kertaa ennen talvisarjoja! Olihan sitä päästävä suunnistamaan. Mulla olis ollut vielä kolmaskin treenivaihtoehto, meinaan pumppi ihanaisen Tiinan kanssa, mutta kuten sanottu, suunnistusmetsä houkutti tänään eniten. No, tänään ei suunnistus kulkenut ihan yhtä hyvin kuin eilen, ja ainakin mulle maasto oli vähän haastavampi, eli oli paljon tiheikköä ja avokalliota, jotka mä koen jotenkin itelleni vielä haastavaksi. Mutta ei se mitään, noi kerrat, kun kaikki ei menekään kuin elokuvissa, kasvattaa mua suunnistajana eteenpäin! Sitten mietin kotona karttaa katsoen, missä meni pieleen ja mitä olisin voinut tehdä paremmin. Eikä tuo nyt lopulta niin toivotonta ollut, ja hyvin sain tehtyä kierroksen.


Suunnistuksen jälkeen tulin kotiin esivalmistelemaan ruokaa, ja sitten tulikin lähdettyä takas lenkkipolulle. 1h 17 min suunnistusta ei vielä riittänyt päivään.. olihan se "pitkis" jotenkin tehtävä, joten 40 minuutin hölkkäily Kimmon kanssa täydensi hyvin suunnistusta. Yhdistelmätreeni oli oikein onnistunut ja tykkäsin tuota jaottelusta! Hölkältä siirryin vielä SATSin tiloihin, joissa oli tarjolla BodyBalance-tunti, joka kruunasi mun tehosunnuntain. Kolme tuntia liikuntaa päivään riittää, eikös?! ;)

Vähän tämä tukkoisuus ehkä vielä heijasti tekemisessä, joten nyt on hyvä siityä lepojakson piiriin. Ajattelin, että seuraavat kaksi viikkoa liikun hyvin vähän ja hyvin kevyesti.

Mites teidän viikonloppu sujui? Oletteko te tehneet vastaavia kolmen treenin yhdistelmätreenejä? 

8 kommenttia:

  1. Ihania syyskuvia ♥

    Huh, ite en oo muistaakseni koskaan kokeillut kolmen treenin päivää. Kahdessakin on ihan riittävästi ollut tekemistä :D Pakko nostaa sulle hattua, vau! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, noi maisemat onkin tällä hetkellä kova motivaattori lenkille lähtiessä. ;) Niin upeannäköistä vielä on!

      Heh, tarkemmin kun ajattelee, niin en mäkään kauhean usein ole kolmea lajia harrastanut peräkkäin. Kaks on mennyt useamman kerran, itseasiassa lähes joka viikko on ainakin jokin tuplatreeni. Mut toi balance oli köykäsin, ja se teki kyllä hyvää tuon viikonlopun jälkeen ;)

      Poista
  2. Voi, tuollainen puolikuntoinen olo on niin ärsyttävää, täälläkin on mennyt jo monta viikkoa puolitehoilla. Välillä tuntuu, että kroppa on kunnossa ja sitten seuraavana hetkenä onkin taas tukkoinen tai kurkkukipuinen olo, huoh. Sulla on selvästi suunnistuskärpänen puraissut, kiva lukea noita suunnistusjuttuja!

    Itse tein ennen sunnuntaisin kolmen treenin setin ja se ei tuntunut pahalta, koska kaikki lajit tukivat niin hyvin toisiaan ja kroppaa tuli haastettua tasapainoisesti. Eli settini koostui ensin salitreenistä yläkropalle ja keskivartalolle, sitten oli spinning ja sen perään tein vielä palautteluna/kehonhuoltona body balancen. Eikä se kolme tuntia tosiaan pahalta tuntunut. Nykyään tuollainen combo ei ole mahdollista ryhmäliikunta-aikataulujen puitteissa viikonloppuna, joten keskityn sitten muunlaisiin treeneihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, toivottavasti sä paranet pian! Mäkin olen vieläkin tukkoinen... nenä on tukossa.

      Heh, suunnistuskärpänen puraisi ja kovaa!! Aivan mieletön laji, ja uskon, että se tulee säilymään mulla läpi elämän! :) Kiva, että nekin jutut miellyttävät!

      Sullakin on ollut kovia sunnuntaisettejä! Toi mun sunnuntaisetti ei kans tuntunut niin raskaalta, koska suunnistaessa tulee liikuttua ihan "huomaamatta", kevyt lenkki päälle ja sitten balance onkin enemmän kehon fiilistelyä ja muuta treeniä. :) Oikeastaan suunnistus + juoksu onkin hyvä tapa saada viikon pitkis kasaan.. tuskin jatkossa tuun kumminkaan unohtamaan pitkiä juoksulenkkejä ohjelmasta. ;)

      Poista
  3. Saiskohan ton tofukastikkeen ohjeen? :)

    VastaaPoista
  4. Kiva, että väneesti alkanut viikko sai hyvän päätöksen! Täytyy tunnustaa, että kyllä niitä on muillakin välillä samanlaisia viikkoaja... :D Kiva lueskellä myös sun suunnistusinnostuksesta! Jee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, joskus on vaan sellaisia viikkoja, ettei oikein aukea. :/ Mulla just stressannu hirveesti pari muuta asiaa, ja sekin vaikuttaa kaikkeen tekemiseen. Yritän saada nyt liikunnasta voimaa arkeen!

      Hih, oi miksi olen vasta löytänyt näin hienon lajin? Suunnistus. <3

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)