keskiviikko 9. lokakuuta 2013

"Yh, kamalan kylmää ja märkää.. siirrän lenkin huomiseksi!"


Njäääh, ulkona sataa vettä... ja siellä on pimeää... ja kylmä.. täällä lämimässä sohvalla teekupin kanssa, viltin alla on paljon lämpimämpää... sitä paitsi, telkkarista tulee nyt lempiohjelmani... äh, en varmasti jaksaa liikkua tästä mihinkään.. ainakaan tuo märkä ja kylmä ulkoilma ei houkuta. Ei mulla ole heijastimiakaan! Jos meen sitten huomenna lenkille....

Ne kuuluisat viimeiset sanat. Jos et mene tänään, et mene huomennakaan! Ja sitä paitsi, noi kaikki tossa yllä on tekosyitä, älä yritä muuta. Pimeää voi olla, mutta kaupungissa on katuvalot. Lisäksi, jos juokset maalla jossa ei ole katuvaloja, osta otsalamppu, jonka voit ottaa lenkille antamaan valoa. Jos taas pelkäät pimeää, voit ajatella, ettei kukaan kumminkaan hyökkää hyväkuntoisen juoksijan kimppuun, koska ei hän pärjäisi juoksukilpailussa. Heh. Kosteus on asennekysymys. Mitä sitten, jos kastut vähän lenkillä? Yleensä pääset kuitenkin kotiin suihkuun ja saat vaatteet kuivumaan. Ja hei, toi kylmyys on ihan vihoviiminen tekosyy. Okei, siellä voi tuntua kylmältä, mutta se on vaan ne ekat 5 minuuttia, ennen kuin kehosi lämpeää. Ja ainahan voi laittaa enemmän vaatetta, vaikka ei noilla +10 asteen keleillä tarvitse kuin t-paidan ja takin. Itelläni on ollut pitkähihainen takin alla, ja se on ollut liikaa. Niin, ja ne lempparitv-ohjelmat voi laittaa nauhalle, ja aika paljon tulee sarjoja myös netin tv-palveluista. Ite en ees ehdi seurata sarjoja tiettyyn aikaan, joten seuraan kaikkia sarjoja Netflixistä tai muualta.



Onko ensimmäisen kappaleen sanat tuttuja just sun suusta?! Jos on, niin kannattaa katsoa tämän postauksen kuvia, ja miettiä, voisko siellä sunkin seuduilla olla kaunista? Syksyllä on niin kaunista, jopa pimeän aikaan, vaikkei ruskan värit erotukaan niin hyvin, kuin valoisaan aikaan. Mutta on nuo keltaiset lehdet aika nättejä katuvalojenkin hohteessa, eikö? Ja sadekin yleensä vain raikastaa ilmaa, jolloin ulkona on paljon mukavampi juosta, kuin vaikka kesällä! Ymmärrän, ettei tykkää juosta kaatosateella, mutta harvoin syyssateet on niin rankkoja. Pieni sade ei ole kuin positiivista.


Mä pääsin eilen vihdoin ja viimein kunnon lenkille sen nilkan tapaturman jälkeen. Nyt nilkka alkaa olla jo aika normaali, joten uskalsin ottaa vähän pidemmän lenkin. Pienten sattumusten jälkeen pääsin vasta kahdeksan jälkeen lenkille, mutta onneksi lähdin. Oli meinaan taas yksi ihana lenkki, jota voi taas muistella myöhemminkin. 15 kilometriä tuli taivallettua lempilenkkisäässä, eli tihkusateessa. Askel oli kevyt ja henki kulki hyvin. Mä vaan nautin rauhallisesta kaupungista, ihanista valoista ja meren pauhusta lempi kohdassani reitillä. Juoksin rauhallista tahtia, ja pysähdyin välillä kuvaamaan maisemia, kännykkäkameralla, joten kuvat eivät ole kovin laadukkaita. Kuuntelin poikkeuksellisesti myös musiikkia kuulokkeista, ja ei voikaan olla tunnelmallisempaa, kuin juosta upeassa ilmassa ja kuunnella lempibändin kuulokkeista. Ei ihmekään, että askel oli niin lennokas!!


Uni ei tullut ihan heti silmään, mutta sitten kun nukahdin, niin nukuin kyllä aivan sikeästi, ja aamulla oli virkeä olo nousta töihin. Kannatti siis lähteä!! Lähe säkin, älä jää sohvalle makaamaan.. ainakaan joka päivä ;)

Tykkäättekö te näistä syysilmoista vai mimmoisista ulkoiluilmoista te pidätte? 

8 kommenttia:

  1. No tykkään! Tykkäisin vielä enemmän juosten. :) Loistavaa, että nilkka kesti hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, syysilmat on parhaat! Oon niin onnellinen, että nilkka kesti noin hyvin! Se alkaa olla normaali!

      Kyllä säkin vielä pääset juoksemaan! Uskotaan siihen!

      Poista
  2. No kyllähän se täytyy myöntää, että kyllähän aurinkoisten päivien jälkeen tää harmaus tuntuu taas niiiin tukalalta. Loka-marraskuun pimeät, harmaat ja tihkusateiset ja saatika loskaiset säät on niiiiiiiiiiiiin mieltä masentavia, ainakin hitusen. MUTTA sehän on vain asenne-ja pukeutumiskysymys, kun lenkille lähtee.. eikä sää ole syy jäädä makoilemaan sohvalle! :)

    Ja nyt eritoten näin lokakuussa täytyy vielä nauttia näistä paremmista syyskeleistä.. sitten kun tulee loska, niin se on sitten voi moro! Työkaveri lähtee sopivasti kuukaudeksi thaimaahan.. ehkäpä voisin lähteä mukaan juoksentelemaan aurinkorannoille ;)

    Mutta vastauksena kysymykseen: ilman muuta tykkään syksyn raikkaudesta, mutta en pimeydestä. Tosin kyllähän tähänkin tottuu.. :) Ja rakastan aurinkoisia, raikkaita syysilmoja! Voisin juosta silloin vaikka koko päivän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, mä oon samoilla linjoilla, että se superpimeä ja loskainen marraskuu ei oo munkaan lemppari. Yh. Mutta toisaalta mieli kohenee, kun vaan päättää lähteä juoksemaan ja ulkoilemaan. Jotenkin sitä näkee koko ilmankin ihan erillaisena, kun lähtee ulos! :)

      Mut joo, kauneinta Suomea on mun mielestäni aurinkoinen ruskapäivä, jossain mettässä.. voi moro sitä! Onneks vielä pääsee muutamana viikonloppuna päiväsuunnistukseen, ja nytkin on viikonlopuksi luvattu ihania aurinkoilmoja. Nautitaan niistä, eikö?! :)

      Poista
  3. Kevyt tihkusade on yksi parhaimmista lenkkikeleistä, ainakin jos ulkolämpötila on kuitenkin >+5 C. Tihkusadekelin ainut ongelma on lähtemisen vaikeus!

    VastaaPoista
  4. Näin siitepölyallergikkona osaan kyllä nauttia sadekeleistä. Ne on ainoita, jolloin se juoksu ei aiheuta ylimääräistä hengenahdistusta :) ja pimeällä juokseminen on jännää! Kesällä juoksin pari kertaa vasta kymmenen jälkeen illalla. Siinä oli ihan oma tunnelmansa, kun pimeillä kaduilla ei tullut ketään vastaan ♥ Ja mitä tulee kylmyyteen yms., niin se on lopulta vaan pukeutumiskysymys ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öh, inhottavaa varmaan toi siitepölyallergia. :/ Onneks sitten syksyllä voi juosta vapaammin! Pimeällä on kyllä JÄNNÄÄ, mutta jotenkin ihanaa!! Ja oon samaa mieltä, siks juoksenkin aina sinne -15 asteeseen asti.. sit alkaa menee jo hengitykselle vaikeaksi! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)