tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kevät on polkujuoksijan juhla-aikaa + arvonta


Lumet sulaa, linnut laulaa, aurinko paistaa... kevät tulee kovaa vauhtia. Yleensä olen aina ihan innoissani tähän aikaa vuodesta, kun päivät alkavat olla pimeän aikaa pitempiä ja lämpötila on selvästi nousussa, mutta tänä vuonna tunnen pientä haikeutta alkanutta kevättä kohtaan. Hurahdin hiihtoon niin kovasti, että en millään tahtoisi viedä suksia vielä varastoon, vaikka todellisuudessa tiedän hiihtäneeni viime lauantaina tämän kauden viimeisen lenkkini. Sen verran heikossa kunnossa tykkilumilatukin alkoi olla, että nyt on aika siirtyä kesälajien puoleen. Oikeasti kevät on hieno juttu, ja parasta on se, kun luonto herää henkiin ja metsissä alkaa vihertää. Onneksi hiihdon tilalle on kesäkaudeksi tarjolla hienoja lajeja, kuten polkujuoksua ja suunnistusta.

Kevät on polkujuoksun juhla-aikaa. Polut tulevat lumen ja jään alta esiin ja pääsee nauttimaan upeista maisemista metsän siimeksessä. Pyrin maisemien ja alustan pehmeyden vuoksi juoksemaan viikottain metsässä varsinkin kesäaikaan, kun juoksua tulee harrastettua enemmän. Olen siinä onnekkaassa asemassa, että pääsen tekemään polkujuoksulenkkejä kotioveltakin. Toki pieniä siirtymiä syntyy asfaltti- tai hiekkateitä pitkin, mutta pääpainon saa helpostikin poluille. Uskon, että monilla on mahdollisuus juosta polkuja pitkin niin tahtoessaan. Itse näen polkujuoksun mahtavana juoksualustana, jossa maaston vaihtelevuus tuo monimuotoisuutta ja lempeyttä juoksuun. Polkuja löytyy helposti jopa urbaanista ympäristöstä, kun lähtee vain katsomaan, mihin polun pää johtaa.


Kuva: Bodom Trail

Kevät on siinäkin mielessä kivaa aikaa, että juoksutapahtumat heräilevät talviunilta, ja tarjolla on muutakin kuin talvisarjoja. Suomessa tarjonta kasvaa koko ajan, ja myös polkujuoksutapahtumia syntyy koko ajan lisää. Trailrunning-sivuston kalenteri kannattaa laittaa muistiin, kun haluaa etsiä uusia tapahtumia juostavaksi. Polkujuoksutapahtumiin voi lähteä muutenkin kuin kisaamaan, esimerkiksi katsomaan maisemia ja tutustumaan uusiin reitteihin. Toki poluillakin voi juosta kovaa ja kilpaa, jos niin haluaa. Yksi polkujuoksulempparini on Bodom Trail, joka järjestetään Espoon Pirttimäessä Nuuksion kupeessa. Kyseessä on ainutlaatuinen ja iso polkujuoksutapahtuma Etelä-Suomessa. Tapahtuman erikoisuutena on, että juoksumatkan 12/21km voi valita lennosta ensimmäisen, 12 kilometrin mittaisen lenkin jälkeen, jolloin voi joko kaartaa maaliin tai uudelle kierrokselle. Mulla on ollut ilo osallistua tapahtumaan kolme vuotta peräkkäin joko juoksijana tai toimitsijana. Olen tänäkin vuonna mukana uudessa Bodom Team -tapahtumassa perjantaina työporukkani kanssa. Perjantaille on myös toinen kiva uutuus, Bodom Night, jossa pääsee juoksemaan tunnelmallisesti otsalampun valossa. Perjantain lähtöihin on vielä tilaa, joten kerää kaveriporukka ja suuntaa poluille silloin!

Mulla on nyt ilo ja kunnia arpoa loppuunmyytyyn Bodom Trailiin yksi osallistuminen. Bodom Trail kisaillaan siis 6.5.2017 Espoon Pirttimäessä, jossa tunnelma tulee varmasti olemaan huikea taas kerran. Jos haluat päästä mukaan juoksemaan, kommentoi tähän postaukseen tämän viikon aikana. Kerro minulle, miksi sinä haluat juoksemaan Bodom Trailille ja oletko aiemmin juossut poluilla tai polkujuoksutapahtumassa. Jätä postaukseen mukaan sähköpostiosoite, jotta saan sinuun yhteyden. Arvon voittajan maanantaina, joten osallistumisaikaa on sunnuntaihin 26.3 klo 23.59 asti.  Toivon, että arvontaan osallistuvat vain ne, jotka oikeasti lähtisivät juoksemaan tapahtumaan, mikäli voitto osuisi kohdalle.

Ei muuta kuin arpaonnea kaikille tasapuolisesti! Ja iloista polkujuoksukevättä!! Nähdään poluilla! #kaveritPoluille

7 kommenttia:

 1. PeHo
  Olen juossut puolisoni kanssa poluilla jo vuosia mutten ole koskaan osallistunut tällaisiin tapahtumiin, oma vauhti ja pimeys on aina plussaa ja tuo oman jännityksensä.

  peholapp at uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 2. Täälläkin taitaa alkaa taas polkujuoksu-cup, ja tänä vuonna mä pääsen messiin! Jihuu!

  VastaaPoista
 3. Kohta voi aloittaa treenit. Mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti mukana. Liput myytiin loppuun hurjan nopeasti eikä viime vuotista varallaololistaakaan enää ole...

  jpaivarinta at gmail piste com

  VastaaPoista
 5. En oo aiemmin juossut juoksutapahtumissa, mutta bodom ois itteeni lähellä ja tämä kiinnostaisi kovasti :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 6. olen juossut aika paljon poluilla, mutta polkutapahtumia olen jostain syystä jännittänyt kovasti. viime syksynä osallistuin ekan kerran helsinki city trailiin, ja olihan se siistiä! ois kiva päästä bodomille, olen kuullut siitä paljon. merituuli.kerman@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Viime syksynä juoksin ensimmäistä kertaa polkujuoksukisassa Nuuksio Classicissa. Nyt olis mukava päästä kokeilemaan tuohon kevään kisaan hieman lyhyemmälle matkalle.

  VastaaPoista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)