keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Juoksukaverikirjan sivuni

Blogeissa on pyörinyt juoksukaverikirja, johon myös Hirveetä menoa -Marika kutsui minut mukaan. Haastetta on ollut mukava lukea, joten päätin tarttua siihen, vaikka en itseäni enää pelkästään juoksubloggaajaksi mielläkään. Mutta kysymykset olivat mukavia, ja sopivat kaltaiselleni monipuoliselle liikkujalle myöskin. Tässä siis oma juoksukaverikirjan sivu.

Kuka olet:

Olen Hanna, kohta 30-vuotias nainen parhaassa iässä ;) Web-ohjelmoija. Bloggaaja. Avovaimo. Ainoa lapsi. Luonnon kauneuteen ja kestävyysliikuntaan hurahtanut. Nautiskelija!


Nuuksiossa juoksunautintoa


Missä päin vaikutat:

Juureni ovat vahvasti Turun seudulla, mutta nykyisin vaikutan pääkaupungissamme Helsingissä. En kuitenkaan pidä itseäni "stadilaisena", vaan lähinnä olen tänne päätynyt ja parasta nykyisessä asuinpaikassani on vehreä luonto ja meri betonihelvetin ympärillä :D No okei, kyllä täällä on myös paljon tapahtuma- ja aktiviteettitarjontaa, mikä on hienoa.

Mitä teet työksesi:

Olen ohjelmoija, ja samalla työnkuvaani kuuluu myös asiakkaiden tarpeiden kartoitus ja siihen perustuva ohjelmistosuunnittelu.

Mitä harrastat:

Liikuntaa monessa muodossa. Varsinkin kestävyysliikunta on lähellä sydäntäni ja toki pallopelit myös, joita olen pelannut pienestä pitäen. Muita harrastuksia ei oikein ole, mutta toki bloggaamisen, ja leffojen katselun voi kai vähän laskea harrastukseksi, vaikka enemmän ne ovat sellaista epäsäännöllistä vapaa-ajan viettoa.

Mitkä on lempilajisi:

Kesälajeista suosikkini on suunnistus ja talvilajeista nykyisin hiihto! Sitten tykkään toki juosta, ja varsinkin pitkät polkujuoksulenkit ovat mieleeni. Pallopeleistä salibandy on mun juttuni.


Hiihtoa auringonlaskun aikaan


Lempiruokasi:

Mä rakastan hyvää ruokaa ja se onkin yksi mun suurista nautinnoista elämässä. Monipuolinen ja kasvispainotteinen arkiruoka on niin hyvää, mutta pakko sanoa että ihan lemppariruoka on tuoreista sienistä tehty kastike tai kermainen keitto ;) Saa niin harvoin!!

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit:

Mä olisin varmaan Inovin X-talon. Aluksi hiukan kova ja epämukava, mutta kun pääsee sinuiksi kengän kanssa, on se mukava ja luotettava kumppani niin ylä- ja alamäissä sekä rosoisellakin polulla. Kun on hyvää baanaa, voi sen kanssa rullatella iloisesti eteenpäin!


Inov8 X-talonit tositoimissa


Kerro lempparikisasi jos sellaisia on:

Suomessa Pohjoisen NUTSin kisat, niin Karhunkierros kuin Pallaskin ovat hienoja tapahtumia. Etelä-Suomen helmiä ovat Bodom Trail sekä Nuuksio Classic :) Mielestäni parhaissa tapahtumissa on hieno tunnelma, pääsee näkemään upeaa luontoa ja kaikki kanssajuoksijat tsemppaavat toisia sen sijaan että kisailisivat toisia vastaan! Toki pakko mainita, että kaikkein hienoin tapahtuma Suomessa on kuitenkin Jukolan viesti.

Mikä on paras juoksutuloksesi:

No, millä mittapuulla? Strategiset juoksijan mittani ovat: maraton 4.19, puolimaraton 1.56 ja kymppi 50.50. Moneen vuoteen en ole juossut ennätyksen kiilto silmissä, vaan juoksusta nauttien. Siksi paras juoksutulokseni on varmaan ollut ne kaikki itseni ylittämiset, kun olen päässyt maaliin pitkistä maastosuorituksista hyvävoimaisena sekä tietysti ensimmäinen maraton vuonna 2011 Espoon Rantamaratonilla aikaan 4.23 :) Sen jälkeen tulokset ovatkin jääneet toissijaisiksi ja nykyisin metsästän tapahtumista elämyksiä!


Trolltungan hienot näkymät Skjeggedaliin vaativat 11km patikoinnin vuoristossa edes takaisin!


Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi:

Olen kokenut muutaman äärimmäisen hienon hetken nuorena salibandyssa, joista kaikista upeinta on ollut ensimmäinen Suomenmestaruus B-tytöissä kotikentällämme Turussa. Sitä voittoa oli haettu monta vuotta! Kylmät väreet menevät vieläkin kun muistelen tapahtumaa.

Nykyään kaikkein palkitsevinta on liikkua vuorilla ja jaksaa hyvävoimaisena suuriakin korkeuseroja. Niinä hetkinä kun valloitan upeita maisemia omin jaloin, olen maailman onnellisin siitä, että harrastan liikuntaa ja jaksan! Yksi mieleenpainuneimmista elämyksistä on ollut Teiden valloitus aamulla ennen auringonnousua. Huikeeta!

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana:

Pitkäkestoisissa suorituksissa korostuvat omat vahvuuteni liikkujana sekä periksiantamattomuus. En myöskään lannistu pienistä vastoinkäymisistä, vaan yritän aina hymyssä suin jatkaa mahdollisimman pitkälle :) Olen myös melko rohkea ja uskallan mennä esim. suunnistuksessa alas ja ylös paikoista, jotka eivät ole niin helppoja! Myös monipuolisuus ja innostuneisuus ovat vahvuuksiani.


Teiden huippu aamun sarastaessa


Entä heikkoutesi:

Nopeus, kiihtyvyys ja ketteryys. Heh, kaikki josta olisi hyötyä esimerkiksi sählykentillä.. hih!

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen:

Minä lukisin, koodailisin omia projekteja, bloggaisin, katsoisin enemmän sarjoja ja leffoja sekä viettäisin aikaa läheisteni kanssa. Ja joo, nukkuisin myös enemmän! :)

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen:

Liikunnan suhteen suurimmat haaveeni ovat siinä, että saisin liikkua mahdollisimman pitkään terveenä ja hyvävoimaisena. Tahdon että liikunta kantaa läpi elämän. Juoksun suhteen minulla ei ole sen kummoisempia haaveita, mutta voisin sanoa, että haluaisin kuluttaa juoksutossuja mahdollisimman monissa maissa ja erityisesti monien maiden metsissä, vuorilla ja poluilla! :)


Espanjan aurinkorannalla juoksemassa


Missä maassa haluaisit juosta:

Monissakin maissa. Sanotaan nyt vaikka, että Uudessa-Seelannissa. ;)

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten:

Hannah Enjoyer!

Mä en nyt haasta ketään, mutta vastaile blogin kommentteihin, jos tekee mieli. Olisi kiva tietää, millaisia juoksukavereita siellä ruudun toisella puolella on. Mikä on sun mieleenpainuvin liikuntahetkesi? Mitkä on sun vahvuudet ja heikkoudet liikkujana? Mistä tapahtumista tykkäät?

4 kommenttia:

 1. Kova ja epämukava?! Kenenköhän blogia minä nyt tässä olen lukemassa.. en ainakaan Hannan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha Mikaaaaa :) Toivottavasti sulle jäi musta parempi ensivaikutelma. Etäinen olisi voinut kuvata paremmin, mutta toisaalta sitten kun jalka saadaan istumaan kunnolla tossuun, on se juuri sopiva :)! Sun kanssa oltiin vähän kuin tuttuja jo etukäteen, tunnustelut oli jo tehty ;) Kiitos kommentista, lämmitti mieltä :)

   Poista
 2. Ihana Hanna ❤️ Oli kiva lukea näitä faktoja ja vitsi miten huikeeta, että löydettiin toistemme blogit joskus muinoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tiina <3 Mä oon niin onnellinen kun aikoinaan löydettiin blogimme ja muistan kun näin sut siellä spinning-salissa ja mietin kuinka pirtsakka tyyppi tossa on :) <3

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)