torstai 23. maaliskuuta 2017

Unelmista totta - huhtikuu Uudessa-Seelannissa!

Olen iät ja ajat puhunut matkasta Uuteen-Seelantiin. Haluan sinne kauniin luonnon keskelle, ajella paikasta toiseen campervanilla ja ihmetellä menoa maapallon toisella puolella. En ole koskaan kokenut paloa matkasta mihinkään muuhun maahan niin lujana kuin paloa Uuteen-Seelantiin. Jokin siinä monimuotoisessa saarivaltiossa vetää puoleensa, varmaankin ainutlaatuinen luonto. Kimmon kanssa ollaan yhdessä puhuttu matkahaaveista, ja aina esiin on noussut yhteisten haaveiden kohde, Uusi-Seelanti. "Sitten kun on aikaa, lähdetään sinne" ja "sitten joskus kyllä lähdetään.." toistuivat usein puheissamme. Vihdoin viime kesänä päätimme, että nyt loppuu sitten kun -puheet. Mikä meitä estää? Vihdoin taloudellinen tilanne sallii hieman hintavammankin matkan ja töistäkin saamme jo täydet lomat. Meillä ei ole lapsia eikä lemmikkejä, joten nyt on kaikkein paras aika lähteä pidemmälle reissulle. Työpaikkamme tarjosivat mahdollisuuden pitää pidemmän loman sesongin ulkopuolelle, joten varasimme kesällä lentoliput tälle keväälle, johon tuntui olevan ikuisuus aikaa.

Ja nyt voin sanoa, että lähdemme reissuun 1,5 viikon päästä. Ihan hullua!!!


Lennämme pitkät lennot Helsingistä Aucklandiin parilla vaihdolla. Siellä olemme pari yötä ja kun pahin matkaväsymys on ravistettu harteilta, otamme vuokra-asuntoauton allemme. Liikkuminen asuntoautolla Norjan pakureissujen jälkeen tuntuu luksukselta, varsinkin kun meidän auto ei ole mikään aivan pienimmästä päästä. Hieman luksusta tämän reissun on tarkoitus ollakin, sillä ei sitä ihan joka vuosi lennetä toiselle puolelle maapalloa. Tai emme me ainakaan. Halusimme panostaa tähän reissuun kunnolla. Kiertelemme ensin Pohjoissaarta reilu viikon verran, tarkoituksena nähdä niitä kuuluisampia nähtävyyksiä Rotoruasta Tongariroon. Reissun toinen puolisko vietetään Eteläsaarella kokonaan road trippaillen. Palautamme auton vasta sinä päivänä, kun lentomme lähtee kotia kohti Christchurchista. Ehdimme kiertää Eteläsaarta parin viikon ajan. Suomeen olisi tarkoitus laskeutua vappuaattona.

En voi väittää, etteikö jännitä. Jännittää ihan hulluna. En ole koskaan ollut Euroopan ulkopuolella, en ole koskaan ajanut vasemmanpuoleisessa liikenteessä, en ole koskaan vuokrannut asuntoautoa, en ole koskaan ollut neljää viikkoa reissussa... Mulla on silti vankka usko siihen, että kaikki menee hyvin ja jos ei mene, niin sitten niin on tarkoitus. Elämys tulee varmasti olemaan suuri, ja sitä suurta seikkailua me lähdemme metsästämään. Maisemat tulevat varmasti olemaan ainutlaatuiset. Suunnitelmissa on patikointia ja tutustumista maahan muutenkin, mutta erityisesti maisemiin ja luontoon. Niin, ja matkakumppanini on kunnon Taru Sormusten Herrasta -fani, joten niitä paikkoja kolumme varasti myös läpi. Mutta en laita vastaan!



Jos sinulla on vinkkejä Uuteen-Seelantiin, otan niitä mielelläni vastaan! Mieluiten otan sellaisia vinkkejä, jotka eivät tule joka oppaassa esiin. Voit myös kertoa ne muutamat paikat, jossa on ihan pakkopakkopakko käydä sun mielestä! Kaikki pienimmätkin vinkit ja kokemukset ovat tervetulleita.

Mikä on sun unelmien kohde? Onko se Uusi-Seelanti vai joku muu? Millainen reissu sulla on seuraavaksi suunnitteilla?

18 kommenttia:

  1. Oijoijoi, tuo on kans miun unelmien kohde. Muutama tuttu on tuolla käyneet ja sanoivat että olis maastopyöräilijän unelma mesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudessa-Seelannissa kyllä riittää tekemistä vaikka kenelle :) Upea maa! <3

      Poista
  2. Ai kun ihana reissu luvassa! Ekaa kertaa päädyin blogiasi lukemaan, olipa mukava löytö. Osallistutteko myös suunnistuskisoihin? Siellähän on nyt sitäkin herkkua tarjolla rastiviikon ja veteraanien MM-kisojen muodossa... Joka tapauksessa nautinnollista matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, reissu oli kyllä ihana! :) Tällä kertaa ei suunnistettu lainkaan, vaan tutustuttiin maastoihin omin päin! Olis kyllä varmasti sekin ollut upeaa! :)

      Poista
  3. Ooh! Yleensä en ole kateellinen toisten matkasuunnitelmista, mutta nyt täytyy myöntää, että vähän olen. ;) Uusi-Seelanti on paikka, jossa haluaisin vielä joskus päästä käymään. Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, älä ole kateellinen - reissu oli kyllä upea, mutta suosittelen alkaa suunnitella omaakin toteutusta sinnepäin maapalloa! :)

      Poista
  4. Eiii, en kestä!! Me oltiin Uudessa-Seelannissa pari vuotta sitten ja se oli niin paljon mahtavampi ja ihanampi reissu kuin osasin ikinä haaveilla! Siitä lähtien oon haavaillu paluusta :)

    Se on jännä, miten vaikeinta on päättäminen. Mäkin olin haaveillut Uudesta-Seelannista jo ainakin kymmenen vuotta mutta lopulta piti vaan päättää, että nyt on aika lähteä.

    Suosittelen ehdottomasti Hobittilaa. Kannattaa varata kierros heti aamuun, paikka tuntuu paljon kivemmalta, kun on väljempää. Myös Tongariro oli hieno, me vaellettiin päästä päähän mutta parhaat palat näkee kyllä vaikka palaa puolesta välin takas. Abel Tasman ja Nelson Lakes oli myös hienoja kansallispuistoja. Southern Alpseilla kruisailu oli myös jännää. Wanaka oli aivan ihana pikku kaupunki, suosittelen! Fiordland oli aivan mykistävä paikka mutta siellä kannattaa olla yötä ja lähteä aamulla liikenteeseen, sillä jo aamupäivällä turistibusseja on riesaksi asti. Eläimiä on äärettömän helppo bongata, me nähtiin kaikkea papukaijoista merileijoniin ja pingviineistä delfiineihin.

    Parasta reissussa oli kyllä vaan ajella menemään ja viettää kiireetöntä leirielämää. Me oltiin säästölinjalla liikenteessä sillä talon rakentaminen alkoi heti reissusta paluun jälkeen, joten yövytiin paljon leirintäalueilla teltassa ja laitettiin ruokaa trangialla. Leirielämä on kyllä tehty Uudessa-Seelannissa helpoksi ja halvaksi, DOCin alueita on tosi kattavasti.

    Tulipas pitkä sepostus, kysy ihmeessä jos on jotain :) Tässä vielä vähän fiilistelyjä reissusta
    http://kanssakulkijatkulkee.blogspot.fi/2016/10/tasan-kaksi-vuotta-sitten.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä :) Laitoin nämä muistiin, vaikka vastaankin vasta nyt! Paljon samoista paikoista tykättiin.. Hobbiton ja Wanaka oli ihan mun suosikkeja :) Leirielämä oli tosiaan helppoa, ja me kun kuljettiin campervanilla niin oli ihan luksusta! :)

      Uusi-Seelanti oli kyllä aivan upea <3 Luonto, ystävälliset ihmiset, siisteys ja kaikki... tahtoo takaisin joskus!! :)

      Poista
  5. Kuulostaa todella hienolta! Mahtavaa, kun teillä on mahdollisuus tehdä unelmasta totta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämän unelman toteuttaminen on vaatinut hieman säästeliäisyyttä, suunnittelua ja pitkän loman! :)

      Poista
  6. Tää on niin mahtavaa! Mun avomies on hehkuttanut Uutta-Seelantia niin paljon, että se on kyllä itselläkin haaveissa. Jään odottaan sun reissuposstauksia ja kuvia suurella innolla.
    Kysyin avomieheltä Uusi-Seelanti vinkkejä: Hän suositti Queenstownia, joka on extremelajien mekka ja siellä benjihyppyä (AJ Hacket) :D Ehdottomasti kannattaa käydä kuulemma myös Mildford Soundissa.
    Nauttikaa kaikesta ja kerätkää upeita kokemuksia! Ehkä mäkin joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! :) Benjiä ei hypätty, mutta skydive tandem -hypyt sen sijaan tehtiin ;) Uusi-Seelanti on kaiken hehkutuksen arvoinen <3

      Poista
  7. Teille tulee niin upea reissu!!! En malta odottaa, että pääsee näkemään kuvia ja kuulemaan tarinoita! <3 Uusi-Seelanti on kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen!! :) Mahtava paikka! Haluan sinne myös uudestaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Uusi-Seelanti jäi kyllä sydämeen <3 Aivan mahtava paikka, kerrassaan!

      Poista
  8. Aivan ihanaa! Kutkuttavan jännittävää matkan odotusta ja upeita elämyksiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jälkeenpäin ei voi kuin muistella lämmöllä ja hymyssä suin niitä elämyksiä ja maisemia <3

      Poista
  9. Huh, huh aivan upeata! Uusi-Seelanti on itselläkin ollut pitkään haaveena, mutta taitaa Islanti olla listalla ensimmäisenä. Paljon vinkkejä ja kuvia tästä reissusta sitten - kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli upeaa! Uusi-Seelanti on unelmien matkakohde! Mä haaveilen Islannista myös ja se onneksi on vähän helpompi toteuttaa kuin tämä NZ-reissu ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)