keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Kesä ja kisat

+12 astetta, puolipilvistä, osa katukivistä putsattu tieltä, sulaneet tai sulavat vesiauleet.. kevät on nyt täällä. Ainakin Helsingissä on hyvin keväinen olo, varsinkin nyt kesäaikaan siirtymisen jälkeen, kun päivät ovat jo niin pitkiä ja valoisiakin. Kevät tuntuu usein meistä suomalaisista niin hyvältä. Taas on selvitty yhdestä pimeästä talvesta, ja valo sen kun vain lisääntyy. Kevät tuo myös muutoksia liikuntatottomuksiin, kun kesälajit korvaavat talvilajit. Suunnistuskausi alkaa ensi viikolla ja monet kaivavat esimerkiksi pyörät esiin talven jälkeen.


Minä itse kävin viime perjantaina hiihtämässä aikaisin aamulla. Olin jo päättänyt, että hiihtokausi tulisi päättää hyvään fiilishiihtoon. Facebookin latutilanne-ryhmästä sain infoa, että ladut olisivat parhaimmillaan aamuisin pakkasöiden jälkeen. Päätin perjantaina lähteä kokeilemaan onneani Petikon laduille. Kello näytti 6.30 kun painoin Suunnon päälle ja lähdin hiihtämään tykkilumibaanaa. Latukone oli työssään ja pääsin kokemaan, miltä tuntuu hiihtää vasta-ajetulla ladulla - voin kertoa, niin siistiltä tuntuu! Baanat olivat erinomaisessa kunnossa, ja taisinkin vauhdillisesti hiihtää kevään parhaimman lenkin. Fiiliskin oli niin korkealla, etten meinannut töihin malttaa lähteä ollenkaan! Tuon lenkin jälkeen kuitenkin laitoin sukset varastoon. Tämän talven hiihdot on nyt tässä. Hiihtokaudesta jäi hieno fiilis, ja ensi talvea odotellaan jo intopiukeana. Ensi vuoden talvilomaa suunnitellaankin jo kovasti Lappiin.

Nyt on kuitenkin kesälajien vuoro. Metsässä on vielä lunta, mutta pikkuhiljaa polutkin alkavat sulaa. Sitä polkulenkkiä odotellessa, kun ei tarvitse laittaa nastoja jalkaan... se fiilis on sanoinkuvaamattoman upea. Kevät on myös se aika vuodesta, kun aletaan miettiä tapahtumia, joihin voisi osallistua. Minun "kilpailukalenterini" on jo muodostunut, ja tänä vuonna panostan taas määrän sijasta laatuun. Toki pieniä tapahtumia, rogaining-suunnistuksia ja muita mahtuu vielä kalenteriin, mutta pääpiirteissään olen päättänyt jo tapahtumat, joihin otan osaan. Mahdollisesti juoksen maratonin jossain vaiheessa kesää matkalla kohti päätavoitteitani syksyllä.


22.4 Routeburn Classic 32k

Uuden-Seelannin reissumme tulee varmasti olemaan upea jo muutenkin, mutta päätin lisätä reissuun vielä yhden hienon elämyksen, kun ilmottauduin Eteläsaarella Routeburn Trackilla järjestettävään polku - tai pitäisikö sanoa - vuorijuoksuun. Reitin korkein kohta käy 1200 metrissä ja lähdön ja maalin ollessa noin 500 metrin korkeudessa meren pinnasta. Ainoaan cut offiin 12 kilometrin kohdalla täytyy tikittää melkoista vauhtia, mutta jos siitä pääsen jatkamaan matkaa, aion nauttia ensisijaisesti maisemista. Tuosta juoksusta tulee varmasti hieno elämys, jännää!

5.5 Bodom Team 10k

Valitettavasti tänä vuonna en pääse osallistumaan Bodom Trailille, mutta työporukan kanssa lähdetään viettämään mukavaa polkujuoksuperjantaita Pirttimäkeen Bodom Teamiin. Tämä toimii itselle lähinnä mukavana ja lepposena lenkkinä reissun jälkeen. Olishan se kiva tikittää kymppi kovempaa, mutta voi olla ettei matkaväsymykseltä vielä tuossa kohtaan pysty.

17. -18.6 Jukolan viesti (Venlat ja Jukolan yö)

Jukolan Venlat ja yö kuuluvat tänä vuonna taas kisaohjelmaan. Olen innoissani, koska Jukolassa on aina niin hyvä tunnelma. Kiva päästä suunnistamaan täysin uusiin maisemiin ja tietysti tekemään parhaansa myös suunnistuskisassa. Niissä kun pelkästään juoksukunto ei ratkaise, vaan kysytään melkoista kanttia kartan lukuun. Mutta otan haasteen vastaan, ja meillähän on lukijoista muodostunut Jukola-joukkuekin kasassa. Niin kivaa!

8.7 SM Rogaining 24h

Viime vuonna SM-rogainingissa haastettiin Tiinan kanssa itsemme pitkään suoritukseen 24 tunnin sarjassa. Kaikki meni hyvin ja meillä oli kivaa, joten päätimme lähteä tänäkin vuonna kokeilemaan 24 tunnin rogaamista. Tällä kertaa SM rogaining järjestetään Vuokatin maastoissa, jonne onkin kiva mennä etsimään rasteja, kun maasto on varmasti mahtavaa!


Kuva: Arjo Kaarre / Nuuksio Classic 2016


2.9 Nuuksio Trail Ultra 70k

Syksyn suurin haaste tulee olemaan Nuuksion uusi ultrajuoksu, 70 kilometriä yhtenä lenkkinä kuvan kauniissa kansallispuistossa. Tämä uusi tapahtuma oli kuin vastaus mun huutooni. Olen toivonut hieman pidempää (65-80km) polkujuoksua ohjelmistoon, ja nyt saimme sellaisen Etelä-Suomeen. Tosi hieno juttu! Nuuksioon lähden keräilemään ihan uusia kilometrilukuja, mutta aion silti lähteä pääasiassa nauttimaan matkanteosta. Tosin maksimiaika 12,5 tuntia tulee olemaan aika tiukka Nuuksion pienillä ja vaativilla poluilla. Aion silti ottaa tämänkin haasteen vastaan!

Lisäksi olen keksinyt oman Suomi 100 -haasteen, jonka suoritan varmaankin kesällä, heinä-elokuussa. Mutta siitä kerron lisää toisella kertaa! Voitte alkaa pohtimaan, mitä se voisi minun kohdallani olla... :D

Miltä sun kisakalenteri näyttää? Onko yhtään yhtäläisyyksiä? :)

Bodom Trailille osallistumisen arvonnasta voitti Annika, onnittelut! :) Olen ollut voittajaan yhteydessä sähköpostilla.

10 kommenttia:

 1. Jeejee kuulostaa hyvältä!! Hienoja kisoja ja elämyksiä taas taatusti tulossa. :) Mulla ei oo vielä muuta kuin HCR buukattu, mutta luvassa varmasti muutakin polkujuoksua, swimrunia ja ehkä katumaratonkin. Tuumaillaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä monipuolisuudellaan sunkin listas ;) Tsemppiä HCR:ille :)

   Poista
 2. Näitä ihmisten kisakalentereita on kiva lukea blogista. Sitä alkaa mieliä itsekin jonnekin :) Minä olen ihan noviisi juoksijana, mutta rohkenin vihdoin ilmoittautua Paavo Nurmi marathonin puolikkaalle. Kisailen lähinnä itseni kanssa, että ylipäätään rohkenen paikan päälle. Joku polkujuoksu voisi lisäksi olla kiva käydä juoksemassa myöhemmin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, siitä se lähtee! :) Polkujuoksuissa on hyvä tunnelma, joten mukaan vaan! Mäkin kisailen vaan itseäni vastaan :)

   Poista
 3. Voi vitsi sulla on paljon kisoja ja hienoja elämyksiä tiedossa! :) Siistiä!! Mulla on ollut suunnitelmissa kirjoittaa myös omista kisasuunnitelmista jossain kohtaa, mutta se on vielä luonnosvaiheessa! Palataan siis jossain kohtaa aiheeseen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, elämyksiä metsästäen! :) Palaillaan aiheeseen, mutta kai sinne joku polkujuoksukin mahtuu? ;)

   Poista
 4. Huikee kisakalenteri!! Jään innolla odottamaan raportteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes!! Pitäs kirjoitella ensimmäisistä tapahtumista pian! :)

   Poista
 5. Hyvältä vaikuttaa! :) Mä aion osallistua myös Bodom Trailiin, siihen normiversioon ja loppukesästä tekisi mieli Nuuksio Classicin maratonille. Varmaan jotain pikkurykäyksiä tulee myös tehtyä, varsinki Extreme Run houkuttelisi hauskuudellaan. Ja kesälajit, oijoi suppailu! (en tiedä lasketaanko se urheiluksi) Rullaluistelu! Päivävaellukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten Bodom Trail meni? :) Nuuksio Classic on kyl upea - reitti saa ylistystä multa! Hei mä oon menossa Extreme Runille, ekaa kertaa ;) Joo, kesälajit jeejee. Aion kaivaa pitkästä aikaa rullikset kaapin perukoilta!!

   Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)