perjantai 5. kesäkuuta 2015

Fiiliksiä triathlonin aattona

Pikamoi!! Huomenna mennään taas, kun triathlonin lähtöpamaus kajahtaa kolmen aikaan iltapäivällä! Jotenkin outoa, kun mua ei jännitä ollenkaan. Toki on kutkuttavan odottava olo, mutta ehkä viime vuoden hienot muistot ovat mielessä, eikä jännitys ole noussut. Tiedän kyllä, että jos ei ihmeitä tapahdu, niin mun pitäisi kyllä hyvin selvitä perusmatkasta kunnialla läpi. Jos rengas puhkeaa tai hengitys ei kulje uinnissa, niin sille ei sitten mitään voi, mutta normaalioloissa luotan kyllä kuntooni. Koska en ole treenannut triathlon-lajeja kovinkaan paljoa, eli uintia ja polkemista, ei mulla ole kovinkaan suuria odotuksia loppuajan suhteen. Toivon huomiselta vain sitä, että mulla olisi ihan yhtä kiva päivä kuin viime vuonnakin Vantaan triathlonilla!!


Näin kivaa oli vuosi sitten!

Toki huominen Vantaan triathlon tuo uusiakin tuulia. Mä olen vuokrannut maanantaina itselleni viikoksi maantiepyörän, koska kaipasin kisaan jotain uutta. 40 km menee hyvin hybridillä (kuten viime vuonna todistin), mutta totuus on se, että suurimmalla osalla oli jokin muu hienompi pyörä käytössä. Mulle tuli vähän niinkuin kateus, ja päätinkin, että tänä vuonna aion nauttia triathlonista vieläkin enemmän, jos se ylipäätään on mahdollista. Mä en milläänlailla halua olla kovin suuri välineurheilija, mutta olen muutenkin kauan haaveillut kokeilevani maantiepyörää. Maanantaina sitten kotiutin tuon italialaisen kaunokaisen viikoksi kotiimme, ja kyllähän sen päällä meno oli aivan eri kuin omalla pyörälläni. Polkeminen tuntui niin kevyeltä. Ensin oli kyllä totuttelemista ajoasentoon ja pyörä tuntui tuulisessa kelissä muutenkin melko huteralta. Äkkiä siihen kuitenkin tottui ja sen jälkeen polkeminen oli täyttä nautintoa. Mä en uskonut, että voisin ajatella pyöräilystä näin positiivisesti. Mutta onhan siinä vauhdin huumassa jotain hienoa!! Olen nyt ajanut kaksi lyhyttä lenkkiä pyörällä ja ne on menneet hyvin. Vähän on harmittanut ainaiset valot ja katukivetykset, joten odotan jo, kun saan huomenna painaa tyhjää autotietä pitkin! Jee! Maanantaina sitten palautan pyörän, ja olen ajatellut polkea sen ensin aamulla töihin ja sitten töistä liikkeeseen. Pitää vaan miettiä, otanko pyörän töihin sisälle vai keksinkö jonkin lukon sille työpäivän ajaksi. Uskaltaako noin hienoa pyörää jättää ulos...


Kävin vielä tänään uimassa avovedessä, joten nyt on kaksi uintia märkäpuvulla alla ennen huomista. Eiköhän se riitä. Totuus on, että olisin voinut todellakin uida pikkaisen enemmän tämän kevään aikana, mutta nyt mennään tällä uintimäärällä. Kai se tekniikka (siis mikä tekniikka?! haha) on jossain takaraivossa, ja tulee itsestään uidessa. Vesi on kuulemma pyörinyt Kuusijärvellä noin 17 asteen tunumassa, joten uskon sen olevan sopivaa uimiseen huomenna. Meidän läheisessä minijärvessä on ollut 15 asteista vettä, ja siinäkään ei ole kylmä tullut. Avovesiuinti on muuten ihanaa! Siinä tulee koko uimisen syvin olemus esiin. Uida luonnon keskellä, jotenkin niin aitoa. Vähän kuin polkujuoksun ja ratajuoksun ero... vapaata ja luonnollista. Mä niin tykkään! Aion kyllä ehdottomasti jatkaa avovedessä uintia myös triathlonin jälkeen. Ainoa miinus on märkäpuvun pukeminen päälle, sillä se on tuskaisen hidasta. Haha!





Huomenna on kunnon kisapäivä täällä pääkaupunkiseudulla, sillä aamulla juostaan Helsinki Half Marathon eli HHM ja koko päivän on käynnissä Vantaa triathlon. Mun startti on vasta iltapäivällä, joten ei käy kateeksi aamulla puolikkaan juoksulle starttaavia. Lähtö on meinaan jo ennen aamuyhdeksää. Huh. Tsemppiä kuitenkin kaikille siellä juokseville! Kuten myös kaikille kisatovereille Kuusijärvellä! Tehdään iloinen sporttipäivä huomisesta!! Ihanaa viikonloppua kaikille!

Oletko kokeillut maantiepyörää? Pyöräiletkö paljon? Onko avovedessä uinti tuttua?

Mulla on melko kiireinen viikonloppu muutoinkin tulossa, joten jos kaipaat fiiliksiäni triathlonista, niin laitahan instagramissa @haamutus seurantaan ja tykkäähän facebookissa myös Sporttaillaan-blogista!!

22 kommenttia:

  1. Tsemppiä ihan sikana. =)

    Ei sitä tarvi välttämättä mikään välineurheilija olla vaikka treenaisi lajinmukaisilla välineillä. On se maantiepyörä vaan paras tähän lajiin ehdottomasti vaikka muillakin pärjää ihan hyvin. Hienon pyörän oot vuokrannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos Jaana! :) Totta puhut, ei tosiaan oo välineurheilija, jos haluaa laijinmukaisilla varusteilla tehdä asioita. Pyöräily kun kuitenkin on aika paljon välineestäkin kiinni! :) Pyörä oli kyllä ihana, ja tekisi mieli hommata tuollainen itsellenikin! :)

      Poista
  2. Tsempit! Hengessä mukana! :)

    VastaaPoista
  3. Komppaan Jaanabaa, ei se tee välineurheilijaa, että ajaa maantiepyörällä :) Hurjasti tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä ja ikimuistoista & hauskaa päivää Hanna! :) Hengessä mukana!

    VastaaPoista
  5. Mä hommasin nytten cyclon ja oon kyllä ihan hurahtanut ja polkenut tosi paljon. Ihan hyvin kulkee noilla cyclon renkaillakin, mutta aion kyllä hommata maantierenkaat myös. Kauan pyörittelin pyörähankintaa, arvoin cyclon ja maantien välillä, luin ja kyselin vaikken oikeen koskaan ollut pyöräilemällä pyöräillyt, saati kippurasarvisella. Tosi tyytyväinen oon valintaan nytten. Onhan tietyt jutut aika isoja sijoituksia, mutta oon vähän sitä mieltä, että kyllä ne ittensä nopeesti maksaa takaisin jonain paljon suurempana kuin materia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kirjoitettu, että ne maksaa itsensä takaisin muuten kuin materiana! Olis kyllä ihanaa, jos olis tuollainen menopeli kotona. toisaalta olis kiva ajaa porukalla, eikä kenellkään kaverilla oo tuommoista pyörää :) Hyvältä kuulostaa sun pyörähankinnat! :)

      Poista
  6. Uii tsemppiä! Nauti päivästä. :p Peukut pystyssä ja hengessä mukana täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nautin kyllä menosta! Oli ihanaa, vaikkakin uinti meni raskaaksi! Ihanaa kun olit hengessä mukana :)

      Poista
  7. Mä hommasin viikko sitten sen maastopyörän ja on se kyllä vaan hienoa, kun pyörä rullaa kuin itestään! Sama tunne varmasti maantiepyörällä:) Ainakin aluksi kun on vielä uudenkarhea:D Eli kyllä se helpottaa kulkua. En oo maantiellä juurikaan ajellut pitkiä matkoja, mutta jotenkin tuntuu, että siinä on sama homma kuin juoksun kanssa, maastossa mukavampaa:) Siksi ite päädyin maastopyörään ja toki se noissa seikkailukisoissa on parempi.

    Täälläkin oli muuten tapahtumarikas viikonloppu, kun oli ursak -seikkailukisa (johon en päässyt, kun kaveri oli eräässä toisessa seikkailussa eli kertaamassa). Sitten ois ollu pyöräilytapahtuma, joukkueen Jukolatreeniä ja Nightwshin Euroopan kiertueen avaus. Valitsin ite seikkailukisan gps-seurannan, nightwishin keikan ja sit oman yösuunnistustreenin. Tunnelmat vaihtu treenin aikana kauhusta hyvään oloon, kun välillä vedin kompassilla ihan vinoon ja välillä homma sujuikin. Katotaan miten Paimion pimeässä yössä:D Täällä kun ei täysin pimeää tullutkaan koko yönä...
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, tosi makeeta, maastopyörä!! :D Mäkin haluan!! Mä oon samaa mieltä, että maastossa on mukavampi mennä ja ehdottomasti haluaisin maastopyörän.. toisaalta, on kyllä tunnelmaa myös maantiepyörällä ajella esim pitkin maalaismaisemia. :)

      Hyvältä kuulostaa gps-seuranta, nightwishin keikka ja treeni!! Hhahaha, hyvin oot vetänyt yöllä, varmasti pärjäät myös Paimiossa!! Tuskin täällä etelässäkään ihan säkkipimeää on ;)

      Poista
  8. Totta tuokin, pyörällä maisemat menee vähän nopeemmin kuin juostessa niin onhan se maantiepyöräilykin varmasti mukavaa:) Maastopyörä muuten meni toisen lenkin jälkeen jo jarruhuoltoon:D
    Joo ei ollut säkkipimeää Jukolassakaan, mutta pimeämpää kuin täällä. Perinteisesti meni myös säätämiseksi ja osuus vaihtui perjantai ensimmäiseen:D Mutta siitä lisää kunhan sä saat oman raporttisi aikaiseksi, sitä odotellessa:)
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai nyt jo huoltoon? :O oho!

      Jee, haluan kuulla lisää!! Tänään toivottavasti tulee rapsa ulos!! Niin fiiliksissä :D Jukola <3!

      Poista
  9. Piti kirjata tähän vastaus eiliseen viestiin Jukolasta, mutta unohinpas. Niin siis ajoin tiellä oksien päältä ja keppi hyppäs rattaisiin, takavaihtajaan ja jarruihin ja joku palanen jäi sinne hankaamaan niin huollettavaksihan se piti viedä. Mutta hoitivat homman nopeesti ja vielä ilmaiseksi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaa, okei! Maastopyörässä varmaan tyypillistä tuollainen. Onneksi palvelu on nopeaa ja ilmaista, loistavaa :D

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)