keskiviikko 18. toukokuuta 2016

10 yötä Nuts Karhunkierrokselle!

Heippa, mitä kuuluu? On ollut viime aikoina niin paljon ohjelmaa, etten ole ehtinyt kirjoittelemaan blogiin ollenkaan kuulumisia. Viime viikolla tuli tehtyä pari poikkeuksellisen pitkää työpäivää, olen harrastanut salibandyn ja suunnituksen parissa, katsonut Leijonien pelejä, nauttinut aurinkoisista kevätkeleistä, käynyt Sellon Street Food -tapahtumassa ja viikonloppu meni kaverin polttareissa, joten ohjelmaa on riittänyt! Kaikki on ollut ehdottomasti kivaa tekemistä, mutta kyllä mulla silti on tänne blogin pariin ollut ikävä. Tämäkin kun on mulle rakas harrastus!



Koko alkuvuosi on mennyt hurjaa vauhtia ja ihan huomaamatta voin todeta, että ensi viikolla on mun juoksukevään kohokohta elikkä NUTS Karhunkierroksen 53 kilsan juoksu. Jännäää! Mulla on aika luottavainen olo tuon juoksun suhteen, sillä kevään treenit ovat menneet hyvin ja takana on muun muassa Salpaus-rogaining, jossa tuli 11,5 tunnin aikana kerättyä reilusti yli kuuskyt kilsaa mittariin. Kestävyyskunto on siis kohdallaan! Silti alkaa olla vähän perhosia mahassa, koska kyseessä on kuitenkin vasta toinen yli maratonin mittainen virallinen matka. Eikä reitti tunnetusti ole mistään helpoimmasta päästä, mutta toisaalta mitä rymympi, sitä parempi! Flat is boring ;)


Omasta mielestäni mun treenit ovat sujuneet hyvin. Olen liikkunut monipuolisesti ja tehnyt reilusti myös pitkiä lenkkejä. Suurin osa pitkiksistä on tehty metsässä, vaikka en niin hirveän montaa lenkkiä poluilla olekaan päässyt juoksemaan. Pitkän rogainingin jälkeen tuli pienoinen lamaannus, kun siihen asti olin treenannut niin intohimoisesti. Pääsiäisen tienoilla juoksin samalla viikolla kaksi pitkistä metsässä (maanantaina 26km, lauantaina vajaa 21km) ja sunnuntaina olin vielä parin tunnin kaupunkisuunnituksessa. Sitä seurasi vähän kevyempi viikko, mutta sen jälkeen tuli tehtyä muun muassa perättäisillä viikoilla pari 3,5 tunnin polkulenkkiä sekä tuo vapun pitkä roga. Ei siis ihme, että sen jälkeen vedettiin hetki jos toinenkin henkeä. Vasta nyt tuntuu siltä, että alan olla palautunut. Ja nyt täytyykin alkaa jo keventelemään. Heh. Tämän viikon treenaan varmaan vain hieman kevennetysti ilman pitkistä, mutta ensi viikko menee lähes täysin levossa. 



Maanantaina tein viimeisen vähän pidemmän lenkin ennen Karhunkierrosta, kun juoksin polkuja pitkin kotiin töistä. Mulla on onnellinen asema, kun pääsen töistä kotiin pääosin polkuja pitkin ja ainesta olisi todella pitkäänkin lenkkiin. Tällä kertaa tein pienen mutkan kotimatkalla, ja juoksin vajaa 2,5 tuntia. Reitti on ihan älyttömän kaunis.. on pitkospuita meren rannalla, on hiekkatietä ja vähän asfalttiakin, on kalliota ja kivoja kaupunkipolkuja ja on ihanan vehreääkin metsää. Tykkään kovasti ja voisi useamminkin juosta poluilla kotiin. Mulla on nykyään töissä kaappi, johon voin jättää ylimääräiset vaatteet ja tavarat säilöön, joten kaikki on tehty mahdollisimman helpoksi. 

Summa summarum, kaikki on hyvin ja fiilis on upea tässä tapahtuman kynnyksellä. Nyt vain pitää malttaa antaa jalkojen palautua kunnolla ja huoltaa niitä kunnolla. Lennän Kuusamoon ensi viikon perjantaina ja juoksu on lauantaina kello kymmeneltä alkaen. Tässä on vielä siis hyvin aikaa antaa kropalle ja mielelle lepoa ja sitten nauttia koko päivän ajan Oulangan kansallispuiston huikeista maisemista!



Onko joku muu tulossa Nuts Karhunkierrokselle? Miten teidän treenit ovat sujuneet? Millä fiiliksillä olette näin kisan kynnyksellä?

Ps. Kaikki postauksen kuvat ovat maanantain polkulenkiltä, jolloin juoksin töistä kotiin. Aika kivat maisemat! Ja voi että, miten onnellinen olen näistä kevätkeleistä.. olen pistänyt oikein merkille, kuinka lämmin ja aurinkoinen toukokuu meillä on ollut! Aivan huikeeeeeta, eikö? :)

23 kommenttia:

  1. Mullakin tulee ikävä blogiin, jos ei hetkeen kerkeä kirjoittelemaan:). Kiireelläkään ei oo kiva värkkäillä kuulumisia, niin sitten saattaa postaustahti olla vähän verkkaisempaa.

    Tsemppiä karhunkierrokselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, en oo siis ainoa joka ikävöi blogiin pariin heti jos jää vähän välistä :D heheh... kiireessä kirjoittelu on kaikkein kamalinta! :D

      Kiiitos :)

      Poista
  2. On kyllä ollut hienoja kelejä ja ensi viikollekin lupaa taas lämmintä :)
    Tsemppiä jo tässä vaiheessa tulevaan koitokseen. Siinä vierähtää varmaan useampi tunti, joten kuinnostaisi miten tankkaat kisan aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aivan mahtavat kelit <3! Kiitos Piia! Voisin tehdä pientä postausta valmistautumisesta ja eväistä, sillä tosiaan ilman tankkausta ei tuota matkaa taivalleta :D

      Poista
  3. Huomaa, että kesä tulee, kun blogin ääreen istahtaminen on hankalampaa kaikkien rientojen keskellä, mutta kiva kun ehdit päivittelemään kuulumisia tännekin! :) Jännää, että Karhunkierros on jo ensi viikolla!! :) Täällä eletään mukana ja jännitetään sun puolesta/kanssa! :D Menee varmasti hyvin, kun sulla on sen verran laadukkaita treenejä kuitenkin alla!! Tsempit jo nyt! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ei tuu niin helposti kyllä istuttua enää blogin pariin työpäivien jälkeen :) Mutta aina välillä on kiva päivitellä kuulumisia tänne!

      Tosiaan, jännää kun KK on jo viikon päästä, hurrrjaa! Ja siistiä!! Kyl mä uskon että se hyvin menee, varsinkaan kun ei oo maaliinpääsyä kummoisempia tavoitteita! :) Kiva kun oot hengessä mukana <3

      Poista
  4. Tämä kevät meni NIIIN hujauksessa, jo jo ENS VIIKOLLA sä starttaat polku-ultramaratonille. Mahtavaa:) Tsemppiä!! Hengessä mukana. Tuut takuulla nauttimaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No TODELLAKN, meni niin äkkiä!! Hurjalta kuulostaa polku-ultramaraton, vaikka sitähän tuo on! :P Ihana kun oot hengessä mukana! <3

      Poista
  5. Täällä kans jännään äärellä :) Haluisin jo päästä juoksemaan!!! Mun kolmeykkönen starttaa vasta joskus yhden jälkeen, joten veikkaan, että meikäläinen kävelee pitkin seiniä koko aamun/alkupäivän :D

    Kuulostaa, että sä oot hyvässä kunnossa ja voit tosiaan luottavaisin mielin lähteä matkaan. Voi, kun itekin pääsis tohon pisteeseen joskus. :) Nyt tuntuu kyllä, että joudun lähtemään liikenteeseen vähän lotolla. Uskon kyllä, että juoksu menee läpi, mutta eniten pelkään sitä, että jalat on sen jälkeen niin rikki, että joudun tauolle. Heinäkuun puolivälissä siintää Pallaksen 55k ja sinne en todellakaan haluais lähtee kisaturistiksi.

    Sulla on huikeita kilsamääriä. Onko sulla jotain vinkkejä heittää, miten pystyy juoksemaan tollasia määriä ilman rasitusvammoja? Nimimerkillä kaikki vaivat jaloissa.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täsä vaiheessa yleensä iskee se hirvee hinku päästä jo liikkeelle :D Hih, sulla tulee tosiaan piiitkä aamu, jos oot noin innoissas.. mut onneks siihen matkaan ja muuhun menee aikaa! :)

      Mä oon ihan tyytyväinen. Oon tehnyt pohjatyötä jo usean vuoden ajan, ja tästä on hyvä jatkaa. :) Mä uskon että sun juoksu menee hienosti ja tuohan on tosi hyvää treeniä ennen sitä Pallaksen juoksua! Oij, Pallas, se on i-ha-na <3

      Hmph, kilsamäärät ei oo koko ajan noin hurjia, vaan toi pääsiäisen jälkeinen (loma)viikko oli mun määräviikko. Mut juoksen niitä siks ilman vammoja, että teen monipuolista treeniä juoksun lisäksi (hiihto, suunnistus, kävely, pyöräily, uinti, sähly, kuntosali) ja juoksen pääasiassa pehmeillä metsäalustoilla noi pitkät. Lisäksi käyn lähes viikottain joogassa tai bodybalancessa ja yritän treenata corea myöskin. :) Siinä mun niksit ;)

      Poista
  6. Mä jännitän sitä, että pääsenkö ylipäätään osallistumaan. Flunssa kun on iskenyt ja treenit jääneet väliin jo 11 päivää. Olen heittänyt kaikki ajatukset mistään ajasta, kunhan pääsisin edes osallistumaan. Sitä ennen treenit ovat onnistuneet hyvin ja kaikki luottoni ovat nyt niissä, sillä enää en ehdi tekemään mitään ennen juoksua. Vähän kyllä pelottaa sekin!!! Tsemppiä sulle 53km:lle, on varmasti kiva osallistua, kun tietää että treenit ovat menneet putkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei kun kurjaa että on flunssaa :/ Mutta positiivista: a) flunssa ehtii mennä ohi b) enää täsä vaiheessa ei vois muutenkaan tehdä treeniä, ei se auta enää vaan lepo on tärkein! Ei sun treenit ole menneet hukkaan yhen flunssan vuoksi, vannon sen! :) Mille matkalle sä osallistut? :)

      Poluilla onneksi matkanteko on aikaa tärkempää, ainakin monelle <3 Tsemppiä!!!

      Poista
    2. olisin osallistunut 31km matkjalle, mutta ei se flunssa mennyt ohi!! Siirsin osallistumiseni ensi vuodelle.

      Poista
  7. Hei joo, hirveä hypetys täälläkin käynnissä! 31 km on oma matka ja siinäkin on ihan riittävästi jännitettävää. On muuten pisin kisamatka tähän mennessä itselle. Ehkäpä se loppukesän täyspitkä maraton tuntuu kevyeltä Karhunkierroksen mäkien jälkeen. ;) Reitti on kyllä itselle valitettavan tuttu, että tietää hyvin mihin on lähdössä. 20 kg:n rinkka vain puuttuu selästä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä myös sulle Sini! Nythän se matkanteko tuntuu sitten keveältä, kun ei oo rinkkaa selässä. ;) Itekii voin fiilistellä viime vuotista juoksua sitten teidän rapsojen välityksellä :)

      Poista
    2. Jeee, kivaaa! Olis kiva törmäillä? Koska saavut Rukalle ? :) Joo takuulla tuntuu kevyelle maraton tuon polkurykäisyn jälkeen, joskin jalkoja kuormittavammalle jos asfaltilla juokset maran ;)

      Mut mä oon fiiliksissä kun tällä kertaa pääsen ilman rinkkaa tuonne reitille :D Ne mäet rinkan kanssa OLI raskaita! :D :D

      Poista
    3. Ja Satuu, muisk, ihanaa kun oot hengessä mukana <3

      Poista
  8. Ihailen Hanna sun reippautta! :) Oot niin monessa mukana ja sulla on aina buukattuna seuraava tapahtuma jo tulevaisuudessa kun seuraava on ohi. Isosti tsemppiä Karhunkierrokselle, aika sissi olet. :) Pitkiksikin olet jaksanut tehdä hyvin, joten niillä pohjilla kelpaa mennäkin noin pitkään reissuun. Koitetaan sopia joku blogilenkki taas, ois niin kiva. :)

    t. Hilla / http://hillas.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Hilla, mäkin ihailen sun reippauta :) Nää on niin parhaita nää Buff Tourin osakilpailut, on ilo olla mukana! :) Jees, nytkin on jo Nuuksio Classic buukattu, niin on syksyllekin tekemistä hehe! Jees, pitkiksien voimalla tuonne meen, mutta toki vauhtitreenit jääneet vähän takaa-alalle.. niiden aika sit seuraavaksi ;) Jeps, olis kiva yhteislenkki!!! <3

      Poista
  9. Huhhuh, sä se jaksat olla liikkeellä! :) Nyt vaan palauttelua! Isot tsempit :) Odotan jo innolla kisaraporttia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katju :)! Kiiiitos! Raportti on kyllä tulossa, älä huoli ;)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)